Lenovo Yoga hajtogatós notebook/tablet Tegra 3 alapokon?

A Lenovo még az idei év elején megrendezett CES kiállításon demózta Yoga névvel illetett hajtogatós notebook-táblagép hibridjét, melyet kifejezetten a Windows 8-hoz készítettek. A koncepció lényege, hogy nyitott állapotban a Yoga mint Ultrabook használható, azonban a kijelzőt 360 fokban hátrahajtva tabletként funkcionál. A januári bemutató során a gyártó még x86-os hardverről és Windows 8-ról beszélt, mely terv azóta sem változott, hanem – állítólag – kiegészült egy ARM-os variánssal, mely a Windows RT-t fogja futtatni. A lépés nem lenne meglepő annak fényében, hogy Lenovo neve szerepel azon a listán, akik első körben forgalmazhatnak Windows RT-s tabletet.

Sokkal érdekesebb ezzel kapcsolatban a Wall Street Journal értesülése, miszerint a készülő hibrid gép lelke az NVIDIA Tegra 3 SoC lehet, amit arra a hírre alapoznak, hogy az NVIDIA és Lenovo partneri megállapodást írt alá a napokban. A hír kapcsán az ABC News is megkereste saját forrásait, akik megerősítették, hogy az ARM-es változat lényegében a korábban bemutatott Yoga testvére lesz, aminek akkumulátor üzemideje az alacsony fogyasztás okán várhatóan az x86-os Yoga üzemidejének a duplája lesz.

Ezt leszámítva pontos technikai paraméterek egyelőre nincsenek, így akár még az is elképzelhető, hogy a tegrás variáns nem 13,1"-es, hanem ennél kisebb érintőkijelzőt kap. A Lenovo hivatalos szóvivője sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta az értesüléseket, de annyit elárultak, hogy a cégnek számos Windows 8-hoz készített eszköze lesz, de a még bejelentés előtt álló termékekről nem áll szándékukban nyilatkozni. Egy biztos: októberben 26-án minden kiderül!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés