Hirdetés

Videón az Acer AMD Hondo APU-ra épülő tabletje

Az elmúlt héten lezajlott Fast Pitch PC Zone rendezvényen az AMD kiállította a Hondo APU-t használó tableteket, így az érdeklődők játszhattak a rajtuk futó Call of Duty: Modern Warfare 2 című játékprogramon. Az AnandTech azonban sikeresen kiharcolt egy éles bemutatót, így az AMD összemérte a Hondo APU-t használó Acer tabletet az NVIDIA Tegra 3-at használó ASUS Transformer Prime-mal. Tekintve, hogy az előbbi masinán a Windows 8, míg az utóbbin az Android fut, így a közös alapokat a teszthez a GLBenchmark 2.5 szolgáltatta, mely az OpenGL ES 2.0-s API-t használja a grafika számítására, így az összes lényeges operációs rendszerre elérhető.

A HD felbontáson futó tesztekből kiderül, hogy a Hondo APU könnyedén veszi az akadályt, így végül 36 képkocka/másodperces eredménnyel végez, míg a Tegra 3 ugyanebben a tesztben 13 képkocka/másodperces tempót tud felmutatni, így helyenként erősen akadozott a program. Meglepetés alapvetően nem történt, hiszen az AMD nagyon magabiztos a Hondo APU teljesítményével kapcsolatban, így nyilván tudják azt is, hogy a konkurens tabletplatformok a tempó és a funkcionalitás tekintetében nem tudnak majd vele lépést tartani.


(forrás: AnandTech)

Valószínűleg a Tegra 3 lesz a legnagyobb kihívójuk a Windows 8/RT-s tabletek piacán, hiszen az borítékolható, hogy az NVIDIA képes lesz megfelelő drivert készíteni a platformhoz, míg az Intel és a Texas Instruments által licencelt PowerVR IGP-khez, illetve a Qualcomm megoldásához még kérdéses a terméktámogatás minősége. Előbbi rendszerről már vannak keserű tapasztalatok a netbookokba szánt Cedar Trail platform kapcsán, míg a Qualcomm az Adreno sorozat esetében teljesen újonc lesz a windowsos vonalon. Az biztos, hogy az ultramobil piacra koncentráló rétegnek nehéz lesz az AMD és az NVIDIA többéves tapasztalata mellett nagyot alkotni.

A fogyasztást firtató kérdésre nem válaszolt konkrét adatokkal az AMD. Ezzel kapcsolatban mindenképp meg kell várni a Windows 8/RT startját, amikor lényegében a termékek is elérhetők lesznek, és kiderülnek a konkrét adatok az üzemidőről, illetve az egyéb paraméterekről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés