A Lenovo ThinkPad Tablet 2 csak a Windows 8 rajtjára vár

A Windows 8 őszi érkezésének közeledtével egyre több gyártó rántja le a leplet kifejezetten az új operációs rendszerhez finomhangolt eszközeikről. A Lenovo ThinkPad Tablet 2-ről már egy jó ideje keringenek mindenféle kiszivárgott képek és információfoszlányok, most azonban végül hivatalosan is bemutatásra került. A 10,1 hüvelykes tablet megjelenésében mindent megtesz, hogy illeszkedjen a jól ismert ThinkPad mobileszközökhöz, ezért több tipikus stílusjegyet is felfedezhetünk rajta.

Ilyen például a hátlapon sorakozó szokásos logók, az ujjlenyomat-olvasó, a visszafogott vonalvezetés, vagy a készülékházból elővarázsolható stylus, amelynek piros vége a híres ThinkPad pöcökegérre emlékeztet. Az alkalmazott IPS panel felbontása 1366x768 pixel, és az imént említett mutatóeszközön kívül természetesen multitoch kompatibilitással is bír. A belsejében lapuló hardver pontos specifikációjára egyelőre még nem derült fény, de azt már lehet tudni, hogy a fedélzeten egy Intel Atom platform fog szolgálatot teljesíteni, tehát az már biztos, hogy nem ARM-os, hanem x86-os rendszerrel és az ehhez passzoló Windows 8 variánssal érkezik. Nem hivatalos hírek szerint egy duplamagos Cloverview processzor, 2 GB RAM és 64 GB eMMC képzi majd a rendszer alapját.

A Tablet kereken 600 grammos, vastagsága pedig mindössze 9,8 mm, de azért a legfontosabb csatlakozók, mint például egy micro HDMI és egy teljes méretű USB port elfér az élében. Sőt, egy gumiajtó mögött SIM kártyafoglalat rése húzódik, hiszen opcionálisan 3G/4G modemmel bővíthető a repertoár. A kommunikációs képességekre nagy hangsúlyt fektettek, így burkolatában egy 2 MP-es előlapi és egy 8 MP-es hátlapi kamera figyel, valamint a kávában zajszűrős mikrofonok fülelnek. Megfelelő környezetben érdekes lehet még, hogy NFC képességgel is felvértezték.


(forrás: The Verge)

Más hasonló kategóriájú termékekkel azonosan a Lenovo ThinkPad Tablet 2 mellé is kínálnak kiegészítőket, amelyekkel otthoni vagy üzleti felhasználása sokkal kényelmesebbé varázsolható. Elérhető lesz egy dokkoló állomás, amely teljes méretű HDMI videokimenetet, további 3 x USB portot és Ethernet aljzatot nyújt, így akár egy komplett munkakörnyezet igényeit is képes kiszolgálni. Egy dokkolós billentyűzetről sem feledkeztek meg, ez ugyan azt a szigetes, íves gombsort prezentálja, mint a legtöbb ThinkPad, de a hely szűkében a tapipad és pöcökegér helyett csak egy optikai mutatóeszközt biggyesztettek a gombok közé.

A Lenovo ThinkPad Tablet 2 vételára még ismeretlen, érkezése októberben, a Windows 8 startjának környékén várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés