Az AMD a tabletek piacára gyúr

Az AMD Ontario jelzésű lapkájáról április végén számos információ látott napvilágot, sőt a chip mintáit a gyártó – a legnagyobb titokban – már szállítja is az érdeklődőknek. A Fusion projektre épülő SoC-ra számos megoldás lesz elérhető, ám az AMD a legfontosabbnak a tableteket tartja. Ez nem is meglepő, hiszen az iPad nagy sikernek örvend, és a legtöbb piackutató cég hatalmas potenciált lát a piacban.

Leslie Sobon, az AMD szóvivője a TechRadarnak adott interjúban kifejtette, hogy az iPad iránti magas érdeklődés nem lepte meg a vállalatot, sőt hasonló termékekben gondolkodik a vállalat. A Fusion azonban a funkciók és a szolgáltatások tekintetében más lesz. A rendszerszintű integráció számos előnyt rejt a fogyasztásra és a gyártási költségekre nézve, ám a legfontosabb, hogy az Ontario APU nem korlátozza a vásárló szabadságát. Manapság egyre kedveltebb téma az Apple és a Microsoft hadjárata a flashanimációk ellen. Az előbb említett óriáscégek a HTML5 mellett teszik le a voksukat, sőt Steve Jobs, az Apple elnök-vezérigazgatója nemrég egy nyílt levélben tudatta az aggályait az Adobe által fejlesztett Flash ellen.

Az AMD a technikai részletekbe nem kívánt belemenni, és nem is foglaltak állást a HTML5 és a Flash vitájában. Leslie Sobon azonban megjegyezte, hogy a vásárlókat nem érdeklik a részletek, ők csak korlátozások nélkül szeretnék használni terméket. Nyilvánvaló, hogy az internetezésre használt mobil készülékeknél az online videózás kedvelt szolgáltatás. Lehet, hogy a felhasználók egy része nincs tisztában a videomegosztó oldalak mögötti technológiával, de elvárják, hogy a YouTube működjön. Márpedig a Google tulajdonában álló, népszerű videomegosztó jelenleg az Adobe Flashre épül.

A jövő év elején megjelenő, Ontario APU-ra épülő tabletek nemcsak a flashanimációkat támogatják, hanem a HD felbontású videók gyorsítását is, illetve kezelik a legmodernebb DirectX és OpenGL API-kat, valamint a DirectCompute és az OpenCL platformokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés