A Quake Champions korai kiadására reagál az új Radeon Software

A 17.8.1-es, WHQL aláírással rendelkező eszközillesztővel az AMD szorosabbra fűzi a Bethesdával való partnerkapcsolatot is.

Az AMD elérhetővé tette a Radeon Software legújabb, 17.8.1-es verziószámú kiadását, amely frissített profilt tartalmaz az Agents of Mayhemre, illetve a Quake Champions Early Access kiadására, illetve a Radeon RX Vega sorozat támogatása is bekerült a főverzióba.

Az új Radeon Software kapott egy opcionális újítást is, mivel a telepítőben elérhetővé vált a Bethesda.net indítóprogram letölthetőségének linkje. Ez alapértelmezetten nem kerül fel a gépre, de a telepítésnél ki lehet választani, és ezután a rendszer a Radeon vezérlőpultban létrehoz egy új, partnerprogramok gombot, ahol elérhető lesz a Bethesda.net weboldalra vezető link. Ennek ma nincs komoly jelentősége, illetve tulajdonképpen még csak a Quake Champions igényelhető ilyen formában, de később az AMD és a Bethesda közötti partnerkapcsolat fontos eleme lesz.

Az új csomag pár hibát is javít. Elsődlegesen megszűnik a Grand Theft Auto V esetében tapasztalható alkalmazás-összeomlás, ahogy Tekken 7 sem fog mostantól kilépni az asztalra a 13. fejezetnél a Radeon RX 380-as VGA-kon, illetve a Forza Horizon 3, shader fordításból eredő hosszabb pályabetöltési idői is megszűnnek. Az HDR-es tévék esetében a HDMI mostantól nem bontja véletlenszerűen a jelet, illetve bizonyos alkalmazásokban a Blu-ray tartalmak lejátszása sem fog HDCP hibához vezetni, valamint az Enhanced Sync aktiválásának mostantól semmi hatása nem lesz a videolejátszásra, beleértve a Google Chrome böngészővel elért YouTube tartalmakat is. A Freesync technológiát is érte javítás, mivel a teljes képernyős videolejátszás akadozhatott, továbbá a Samsung egyes kompatibilis kijelzőin is megszűnnek a képi hibák.

A 17.8.1-es verziójú, WHQL aláírással rendelkező, Crimson Edition ReLive családba sorolt drivercsomag a Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, Vega, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Crimson Edition 17.8.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés