Két GPU-s módot kínál a Vegákhoz az új Radeon Software

A 17.9.2-es eszközillesztő a Project CARS 2-höz is friss profilt biztosít, illetve két hibát javított.

Az AMD elérhetővé tette a Radeon Software legújabb, 17.9.2-es verziószámú kiadását, amely frissített profilt tartalmaz a Project CARS 2 című játékhoz, és az említett program kapott CrossFire profilt is. Mindemellett a nemrég megjelent Radeon RX Vega generációra is bekapcsolja a CrossFire lehetőségét a legacy API-kra vonatkozóan, de csak két grafikus vezérlő erejéig. A három- és négyutas konfigurációk lehetőségével egyelőre nem tudni, hogy mi lesz, de manapság nem sokan építenek ilyen rendszert, és a fejlesztők sem nagyon törik magukat a támogatásán. Korábban az NVIDIA is megszüntette a kettőnél több GPU kezelését az SLI tekintetében, így könnyen lehet, hogy az AMD is követi ezt a trendet.

A vállalat a két GPU-s CrossFire konfigurációra vonatkozóan kimérte a várható gyorsulást két Radeon RX Vega 64-en. A tesztjátékokban a kiválasztható legmagasabb beállítást alkalmazták, méghozzá 4K-s felbontás mellett, de az élsimításnál az SSAA-t mellőzték. Az eredmények alapján nagyjából 80%-os extrát jelent egy extra VGA, vagyis lényegében elmondható, hogy a Radeon RX Vega VGA-kon is úgy működik a CrossFire, ahogy a korábbi termékeken.


[+]

Az új csomag két hibát is javít. Általános korrekció, hogy mostantól nem jelenhet meg az "1603 Error" üzenet közvetlenül a telepítés után. Utóbbi a rendszer működését semmilyen formában nem befolyásolta, és a telepítés is rendben megtörtént, viszont a felhasználók egy részét – érthető módon – idegesítette, hiszen úgy gondolták, hogy a hibajelzés csak jelenthetett valamit. Jóval nagyobb probléma volt a Hearts of Iron IV futtatásával előforduló hiba, ami a rendszer fagyását eredményezhette, amikor a játékos el akarta indítani a kampányt, de ez is a múlté már.

A 17.9.2-es verziójú, Crimson Edition ReLive családba sorolt drivercsomag a Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, Vega, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Crimson Edition 17.9.2-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés