Az F1 2017-re fókuszál az új Radeon Software

A 17.8.2-es eszközillesztő továbbá számos, Radeon RX Vega sorozatra jellemző hibát is korrigál.

Az AMD elérhetővé tette a Radeon Software legújabb, 17.8.2-es verziószámú kiadását, amely frissített profilt tartalmaz az F1 2017 című, hamarosan érkező játékhoz, illetve a PlayerUnknown's Battlegrounds korai hozzáférésű, valamint a Destiny 2 nyílt bétaverziójához.

Az AMD mérési szerint a Radeon RX Vega 64 akár 4%-ot gyorsulhat átlagosan az F1 2017 alatt az előző meghajtóhoz viszonyítva, míg a PlayerUnknown's Battlegrounds esetében az átlagos előrelépés akár 18% is lehet. Az F1 2017 extrája általános, tehát a többi GCN-es Radeonon is érezhető majd nagyjából hasonló javulás, míg a PlayerUnknown's Battlegrounds esetében a gyorsulás leginkább specifikus jellegű, vagyis jelentős extra tempóra csak a Radeon RX Vega sorozat tesz szert. Valószínűleg itt arról van szó, hogy némi általános optimalizálás mellett az új meghajtó erre a játékra is aktiválja a hardverben található raszterizáló úgynevezett binning módját.

Az új csomag pár hibát is javít. Általános korrekció, hogy most már mindig létrehozható egy tetszőleges Eyefinity konfiguráció a haladó beállításokon keresztül is. A többi javítás a Radeon RX Vega sorozatra vonatkozik, többek között az eszközillesztő telepítése már nem eredményezhet fekete képernyőt, a Microsoft egyes asztali alkalmazásainál megszűnnek a véletlenszerű képi hibák, illetve a Radeon WattMan mostantól mindig jól állítja be az igényel tuningkonfigurációt. Végül a HBCC szegmens mostantól nem ugrik aktivált állapotba, ha meghajtó alapértelmezett beállításait kéri a felhasználó.

A 17.8.2-es verziójú, Crimson Edition ReLive családba sorolt drivercsomag a Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, Vega, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Crimson Edition 17.8.2-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés