Hirdetés

2019. március 23., szombat

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

A Windows 10 Creators frissítéséhez való az új Radeon Software

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A 17.4.2-es eszközillesztő bevezeti a WDDM 2.2 részleges támogatást, illetve pár hibát is korrigál.

Az AMD elérhetővé tette a Radeon Software legújabb kiadását. A 17.4.2-es verziószámú meghajtócsomag alapvetően a Windows 10 Creators frissítéséhez készült, így többek között bevezeti a WDDM 2.2 részleges támogatását. A korábbi Windows operációs rendszerekre, illetve a Creators frissítés nélküli Windows 10-re ez nem érvényes.

Hirdetés

A fenti újításon túl némi hibajavítás is előtérbe került, aminek hála a SteamVR csomagjába tartozó aszinkron reprojekció most már biztosan aktiválódni fog, ha a program vagy a felhasználó igényli, illetve a Battlefiled 1 DirectX 11-es módjában tapasztalható gyengébb hatásfokú több GPU-s skálázás is korrigálásra került. Mindemellett a ReLive alkalmazásban való felvétel mellett eltűnik a megjelenítésre vonatkozó hiba Windows 7 alatt, ha több kijelzőn, kiterjesztett asztal módban fut a számítógép.

A 17.4.2-es verziójú, Crimson Edition ReLive családba sorolt drivercsomag a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált. Ugyanez igaz a Windows 8-ra is, amelyet Windows 8.1-re kell frissíteni. Mindemellett bizonyos újabb hardverek esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Crimson Edition 17.4.2-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.