Hirdetés

AMD platformon is sikerült tesztelni az Intel Resizable BAR implementációját

A ComputerBase gyorsan leellenőrizte, hogy működik-e Intel CPU nélkül is az Arc VGA-knak kiemelten fontos funkció.

Nagyjából egy hónapja írtunk arról, hogy az részletezte a Resizable BAR implementációjának követelményeit, amely persze hivatalosan csak az Intel platformokra vonatkozott. Ez ugyanakkor nem meglepő, többek között az AMD is csak a saját platformjaira hitelesíti a Smart Access Memory nevű Resizable BAR implementációját, de ettől még Intel CPU-kkal párban is aktiválható a Radeonokra.

A fentiek miatt gyakorlatilag mindenki arra számít, hogy AMD CPU-k mellett is aktiválható lesz a Resizable BAR az Arc VGA-khoz, noha hivatalosan az Intel nem fogja hitelesíteni. Jobb azonban ezt letesztelni, és a ComputerBase meg is tette.

Az említett média tesztje alapján az Intel Resizable BAR implementációja AMD CPU mellett is nagyjából ugyanúgy működik, mint Intel platformon, ami azért lényeges, mert az Arc sorozatnak, az A380-as modell tesztjei alapján rendkívül fontos ez a képesség, hogy folyamatos játékélményt produkáljon.

ComputerBase összesítés átlag és minimum teljesítmény mellettComputerBase összesítés átlag és minimum teljesítmény mellett ComputerBase összesítés átlag és minimum teljesítmény mellett (forrás: ComputerBase) [+]

A ComputerBase tesztje egyébként kiemeli, hogy a Dota 2 inaktív Resizable BAR mellett be sem töltötte a játékot Ryzen CPU-hoz kapcsolódó Arc A380-nal. Ez valószínűleg valamilyen meghajtóhiba lesz, aminek különösebb jelentősége nincs, mert aktív Resizable BAR nélkül az új Arc VGA nagyon rossz játékélményt kínál, tehát jó eséllyel senki sem fogja így használni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés