Hirdetés

Részletezte Resizable BAR implementációjának követelményeit az Intel

Az Arc A sorozatú VGA-k hivatalosan inteles rendszerekkel működnek, de nem hivatalosan az AMD-s konfigurációk is megfelelők.

Még az előző év októberében írtunk arról, hogy saját Resizable BAR implementációval készül az Intel, és a vállalat mostanra ki is adta az Arc A sorozatra vonatkozó követelményeket. Az egész rendkívül hasonlít az AMD-féle Smart Access Memory működéséhez, itt is ugyanazok a BIOS oldalán a követelmények, vagyis a CSM kikapcsolása, illetve az UEFI boot aktiválása után az "Above 4G Decoding" és a "Re-Size BAR Support" paramétereket kell bekapcsolni.

Az Intel a saját megoldását 10., 11. és 12. generációs Core processzor mellett támogatja, méghozzá 400-as, 500-as és 600-as sorozatú vezérlőhíddal. Ez a hivatalos hardverigény, tehát a Santa Clara-i óriáscég a konkurens AMD-hez hasonlóan csak a saját platformjaira biztosít gyári támogatást.

Ugyanakkor ahogy az AMD sem tiltja a Smart Access Memory működését inteles gépeken, úgy az Intel sem fogja tiltani a saját implementációját az AMD-s platformokon, noha garanciát nem vállal egyik fél sem a hardverek keverésére. Utóbbi szempontból a helyzet egyszerű, amelyik AMD-s rendszeren működik a Smart Access Memory ott elméletben működnie kell az Arc A sorozat Resizable BAR megoldásának is.

A fentieken túl az Intel azt is javasolja, hogy a felhasználó a lehető legfrissebb BIOS-t használja, illetve az operációs rendszer tekintetében minimum 20H2-es Windows 10-zel érdemes számolni.

A vállalat kiemeli, hogy az Arc A sorozatban gondolkodó potenciális vásárlók mindenképpen célozzák a Resizable BAR képességet, mivel a szóban forgó grafikus vezérlők ezáltal adnak majd optimális teljesítményt. Az Intel egyébként semmilyen flancos névvel nem illeti a fejlesztését, amit persze túl lehet élni, elvégre úgyis az a lényeg, hogy működjön.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés