Acer blog@New York: újult erővel és tablettel támad a gamereknek szánt Predator

Az Acer Predator termékcsaládja régóta létezik, bár tény, hogy hazánkban ezeket a masinákat nem sűrűn lehet megvásárolni, amiért főként az otthoni szokások okolhatóak (miszerint jobb szeretünk gépet összerakni, mint készen vásárolni – főleg a játékos réteg). Ami a Predator monitorokat illeti, ott egészen más a helyzet, hiszen ezek megvásárlása nem ütközik akadályokba jó ideje. A Predator széria igen sikeresnek mondható, de eljött az idő, hogy az Acer kicsit megreformálja a kínálatot, és még nagyobb brendet építsen fel, mint amekkora most. Ez azt jelenti, hogy a harmadik negyedévre változni fog az arculat, míg a negyedik negyedévben kibővül a kínálat is, de továbbra is a keményvonalas játékosok maradnak a fókuszban.

Maradnak tehát a Predator PC-k és egészen új masinák lesznek, természetesen új formavilággal, és természetesen a legújabb technológiákkal, kihegyezett hardverrel. Ez utóbbiról az Acer még konkrétan nem beszélt, hiszen a harmadik negyedév még távol van, de az új gépházat már bemutatta.


[+]

Az asztali gép mellett érkeznek notebookok is 15 és 17 hüvelykes méretben. Mindez kézen fekvő ötlet a vállalat részéről, hiszen lassan, ám annál biztosabban építette fel az Aspire V-szérián keresztül a játékos notebook imázst az Acer, aminek eredménye az az Aspire V Nitro, ami igen közkedvelt és keresett lett a kategóriájában. Ám míg a Nitro a vékony és könnyű masinák szegmensében versenyez, addig a negyedik negyedében érkező Predator notebookcsalád már sokkal inkább az Alienware, ASUS ROG és hasonló, robusztus masinák terepén fog megmérkőzni.


[+]

Hogy mi lesz a masinák alapja, azt egyelőre nem tudni. A külsőből viszont most is kaphattunk egy kis ízelítőt, de ebből messze menő következtetést nem érdemes levonni egyelőre, ám a hűtőnyílást és a felépítést nézve igen komoly gamer masináknak ígérkeznek. Sajnos akárcsak a Predator PC-t, ezt sem láthattuk működés közben.

Sajnos a 8”-es Predator tabletről sincs konkrét információ azt leszámítva, hogy ez is a negyedik negyedévben kerül majd a piacra és az is biztos, hogy Android operációs rendszer kerül rá, sarkába pedig négy hangszórót integrálnak, és az egészet nyakon öntik egy masszív haptikus visszajelző rendszerrel. A masszívnak tűnő (ám nem kipróbálható) masina hardveres kiépítést egyelőre tehát homály fedi, de mivel a cég jó kapcsolatban van az NVIDIA-val, így szóba jöhet például a Tegra K1 alkalmazása, bár tény, hogy ezzel nem kéne a negyedik negyedévig várni. A másik alternatíva egy új MediaTek SoC felhasználása lehet, hiszen ezzel a vállalattal is szoros kapcsolatot ápol az Acer, de ami fontosabb, hogy ez a Q4-es érkezést is megmagyarázná.


[+]

Létező és hamarosan érkező hús-vér termék viszont az új Predator monitor, a Z35. A 3440x1440 2560x1080 képpont megjelenítésre képes 35”-es hajlított panel gyártója egyelőre ismeretlen, az viszont biztos, hogy képes a 144 hertzes képfrissítésre és megkapta az NVIDIA G-Snyc technológiáját is. A betekintési szögekkel sincs baj, így vélhetően az AUO IPS-hez hasonló AHVA paneljével érkezik a termék, amibe belefért kilenc darab 9 wattos hangszóró is DTS Sound támogatással, DisplayPort ki- és bemenet, HDMI csatoló, USB 3.0-s elosztók és optikai audiokimenet is.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények