Acer blog: Aspire F15 notebookok egy lépéssel az E széria felett

Hamarosan új szelek fújnak majd az Acer termékkínálatában, hiszen a soron következő, hónap végére időzített globális termékbejelentésük biztosan felforgatja majd a termékkínálatot, legyen az tablet, notebook, vagy akár telefon. Várhatóan az ott bemutatásra kerülő eszközök majd a nyár második felében, legkésőbb az őszi iskolakezdésre hoznak majd kézzel fogható változás, ám addig a jelenlegi felhozatalból kell válogatni. Notebook téren eddig az abszolút belépőszintet az Aspire ES, az alsókategóriát E modellcsalád képviselte, utánuk pedig rögtön a középkategóriás Aspire V következett. Ám a gyártó idő közben az E és V közé egy újabb modellt szúrt be, F jelöléssel, amiről eddig nem beszéltünk.


[+]

Ám félreértés ne essék, már az elején le kell szögezni, hogy az F15 (ahol a 15 a kijelző méretét jelöli) sokkal-sokkal közelebb áll az Aspire E5-höz, mint a V3-hoz. Sőt egyenesen az előbbi másolata, mind formavilágát, mind méretét (381,6 x 256 x 24,9/29,2 mm) és tömegét (2,4 kg), mind pedig belsejét tekintve, arról nem is beszélve, hogy árban is csak pár ezer forint a különbség. Amiért feljebb pozicionálták picivel, annak egyedüli oka, hogy a csuklótámasz és a billentyűzet körüli rész műanyag helyett immár alumíniumból van, ami jobban néz ki és magasabb minőséget sugall, plusz a fedél textúráját is átrajzolták.


[+]

Jelenleg a kínálat elég széles spektrumot fed el, hiszen árban 112 000 és 234 000 forint közé eső modellekből lehet válogatni (2 év garanciával). Processzorszinten i3-5005U, i5-4210U és i7-6500U adja a választékot, amelyek mellé 4-8 GB RAM, 500 GB vagy 1 TB HDD, valamint opcionálisan az IGP mellé 2 GB-os NVIDIA GeForce GT 940M vagy GT 920M kerülhet. A kijelző lehet HD és Full HD felbontású, TN+film paneles, ám az akku mindegyik modell esetében négycellás, a gép megbontása nélkül nem leválasztható. Ezen felül vannak operációs rendszerrel (Windows 10) és anélkül értékesített változatok is.


[+]

Kicsit meglepő, hogy ilyen minimális változtatás miatt az Acer egy új jelölést vezetett be, de nem elképzelhetetlen, hogy a jövőben kicsit széjjel húzzák majd a kategóriákat, és akkor jól jön még az új kategória. Maga a F15 viszont nem szolgál meglepetéssel, hiszen azt kapjuk amit az E-nél, egy fokkal jobb minőségben, de az alján lévő műanyag mindig mindig kicsit túl "durva" (érdes). Kár, hogy az alumíniumból nem jutott a kijelző keretére, ami sokat dobott volna az összképen, de a zsanérok meglepően feszesek, nem remeg a kijelző, ami persze a vaskos fedélnek is betudható.


[+]

A némi krómmal szegélyezett touchpad hatalmas, a billentyűzet teljes méretű, és nem meglepő módon a kurzorgombokat kicsit összenyomorították. A portok terén nincs meglepetés, Gigabit Ethernet aljzat, két USB 3.0 és egy USB 2.0, kártyaolvasó, egy 3,5 milliméteres jack, valamint HDMI és VGA képkimenetek találhatóak körbe a gépen. Természetesen a vezeték nélküli vezérlő sem hiányzik a gépekből, MU-MIMO képes AC Wi-Fi vezérlő mellé Bluetooth 4.0 is került.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények