Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Csaszykj

    aktív tag

    Sziasztok!

    Otthoni, családon belüli hálózatom szeretném bővíteni/helyrehozni normálisan.

    Adott egy TP-Link TL-WR941N router gyári szoftverrel, ami házon belül ellátta a dolgát.
    Adott újabban három ház ahová még adok netet a sajátomból( rokonok, unokatesók ),köztük lévő távolság kb 3-400méter, légvonalban semmi akadály sincs.

    Eddig úgy oldottam meg a net átlövését mindenféle utánajárás nélkül, hogy a 941N-en lecseréltem a 3db gyári antennát 2db nagyobb nyereségűre, és 3.-nak ezt tettem rá. Ez a bejövő net felőli oldal, legyen az 1es pont. A routert a tetőtérben kiépítettem az egyik szobába az ablak alá közvetlen a párkányra, s köré mindent. A Yagi-t kitettem az erkélyre egy fix félméterre kilógó tartóra, majd megkerestem a közös állást, ahol mindenkinek "jó" jelerőssége van.

    A másik háznál a kert végén - legyen 2es pont - 3db 5 méteres mezei USB-s hosszabbítóval egy WN722N USB-s vevőt tettem ki az előtető alá ezzel az antennával.
    A másik két háznál 1db 5m-es Repeater és 1db 5m-es mezei USB A-B kábellel lett megoldva a vevő kihelyezése, nagyobb nyereségű antennával, szintén WN722N-es vevővel. Legyenek ők a 3-as és 4-es pont.

    Egy gyors kézzel készített rajz, mi hol is helyezkedik el: Kép
    Szeretném megszüntetni az USB-s vevőket, és fixre normálisan kiépíteni a rendszert. Legfontosabb lenne először is a 2.es pont kiépítése, az van napi használatban.

    Van egy Linksys WRT54G V5 routerem DDWRT Micro -val vértezve, ami jelenleg pihen.
    Illetve, AP-nek ezt az eszközt néztem még ki.

    Mielőtt megköveznétek, teszt jelleggel üzemelt most 2 hónapig a dolog, és szeretném rendesen megvalósítani, kiépíteni ezt. :R

    Első lépésként a 2-es pontot szeretném fixre megvalósítani.

    Ebben kérném szépen a segítségetek!

    Eszközök adottak : TL-WR941 Router gyári szofttal, Linksys WRT-54G V5 DDWRT Micro-val, Kryon Yagi 8m tábellel.

Új hozzászólás Aktív témák