Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • day2day

    tag

    Akkor legyen egy kis anyázás és tanácskérés egyszerre.

    Előre elnézést kérek a meg nem válogatott szavakért, érzékeny lelkűek takarják el a szemüket.
    Mivel -sajnos- az anyázás kapcsolódik a tanácskéréshez, here it goes....

    Boldog tulajdonosa vagyok egy Sony Vaio Z laptopnak.
    Paraméterek: Core i5 / 6GB RAM / kapcsolható 1GB gt330m és HD4500 integrált / 128GB SSD / 13,3" / 1.4kg / világítós billentyűzet.

    A laptop fantasztikus, gyors, csodálatos képe van, napestig tudnék ömlengeni róla.
    DE!
    A Sony hazai képviselete, technikai támogatással, hozzáállással és mindennel együtt elmehet a kénköves pokol legutolsó bugyrába, ahol a történelem legsötétebb figurái inzultálják szexuálisan.

    Két egyszerű kérésem volt feléjük:
    1., billentyűzet cseréje angolra.
    Erre több-kevesebb választ is tudtak adni, egy kisebb gamer laptop áráért. Konkrét árat azóta sem...
    2., mivel egyszerre használom munkára és saját célokra, a 128GB SSD sajnos kevésnek bizonyult. Plusz minden adat azonnal kell, út közben is, nem megoldás a külső winchester.
    Mint kiderült, ebben a laptopban speciálisan a Sonynak gyártott SSD van, még az 1.8" diszkekkel sem kompatibilis. 256GB és 512GB upgrade van, az USA-ban. Itthon fogalmuk sincs róla, hogy mennyiért és hogyan. Nulla. Nagyságrendileg sem.
    Ráadásul a dokumentáció szerint a felhasználó csak RAMot cserélhet, HDD-t CSAK a helyi Sony képviselet.
    Válasz: szedd szét, paraszt, cseréld ki, garanciavesztést nem okoz (na még jó). Ezért külön elmehetnek a francba csak hozzáállás tekintetében. Persze dokumentációt (mit is kellene csavarozzak a cseréhez), na azt nem adhatnak ki. Fantasztikus!

    Egy mondatban: vásárolj Magyarországon prémium terméket prémium áron, és szopj azzal, hogy a Sony hazai forgalmazója annyi kompetenciát nem mutat, mint egy kezdő galandféreg egy vödör takonyban.
    Legyen ez egy tanács mindenkinek... Ha gyors és fantasztikusan jó laptopot akarsz (100% megelégedettségi index nálam), akkor vegyél Vaio Z-t. De csak ha hozzáértő vagy, mert azoknak, akiknek szánták (nem feltétlen a tizenéves gamereknek) hiába kérnek segítséget.

    No most akkor a technikai kérdés (újra):
    Kellene nekem egy laptop, 13" körüli méretben, 1.5kg súly környékén.
    Szolid VGA-val, core i3-5-7 procival, CSERÉLHETŐ vinyóval (cél 500GB / 1TB), DDR3 memóriával, és, -fontos-, megvilágított billentyzetel (mert beleszerettem) :-)

    Van ilyen a repertoátban? Macbook pro kilőve mert 15" és nehéz, az Air csak C2D proccal és gyenge VGA-val van, az Alienware pedig nehéz és semmit nem tud akku-időben felmutatni. Ez a párórás tapogatózás eredménye.

    Ötletek, tanácsok, együttérzés? :D

    Előre is köszönöm!

    RIP, igazi Z szériás Sony Vaio. -nyugodj békében- :( Thunderbolt suxx.

Aktív témák