Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • bdav

    őstag

    Nos, hát lassan de biztosan közeledik a pillanat amikor énis beruházok egy notiba (valszeg 1-2 héten belül megtörténik), szóval a véleményeteket szeretném kikérni. Egyelőre két viszonylag különböző gépen akadt meg a szemem hosszasabban:

    egyes számú versenyző:
    Toshiba Satellite Pro A100-003
    [link]

    kettes számú:
    Dell Latitude D620 -88975
    [link]

    Amire kellene: még pár évig egyetemre járok, leginkább a notit arra használnám hogy a lukasóráimat el tudjam tölteni hasznosan. Ez valószínűleg sok programozást fog jelenteni, mindenféle platformokon (Java is lesz dotnet is lesz). De azt se bánnám hogyha 1-2 játék elfutna rajta, tipikusan a már emlegetett Civ4 lenne az egyik, meg pl. Settlers2 10th anniversary + mondjuk Half Life 2, meg pár régebbi cucc ami bármin elfut (esetleg majd a StarCraft2 de az még úgyis bazi nagy kérdőjel :) ).
    És ez a sarkalatos pontja az egész dolognak, mert ha a D620ba szerelt nVidia Quadro NVS 110M az elég jó, akkor valszeg az lesz a nyerő, szimpatikusabb a nagyobb képernyőfelbontás, illetve a kisebb méret (14''-es, a Satellite 15.4''-es).
    Tudom hogy a quadro azért gyengébb cucc a 7600go-nál, de azt nem nagyon hogy mennyire, és az is világos hogy nem erre van szánva. Jelenleg a gépemben egy Radeon9600 Pro van, ehhez képest hol helyezzem el teljesítményileg őket?

    Másik: annyi lejött hogy a Satellite az egy consumer gép, a D620 meg business, de ez mit jelent ténylegesen azon kívül hogy az utóbbi drágább? Jobban össze van rakva vagy mi?

    Nos szóval véleményeket kérnék :) Meg ha hasonló árban (350 ezer max, gyorsabb Core2duo procival, 2GB rammal és minimum windows vista home premiummal, meg 100gb-s hdd-vel) tudtok valami jó vételt akkor linkeljetek (Acert és FuSi-t nem szeretnék venni)


    10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''

Aktív témák