Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#29051) BMW001 válasza Vasinger! (#29050) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 8,5 -öst. :) Hogy a fenébe kell ennyi fesz a 4Ghz -hez? :F Vagy ez az az extra magas VID-es példány? :U

MPower // BVB Borussia Dortmund ist Deutscher Meister 2012!!!

(#29052) Vasinger! válasza BMW001 (#29051) üzenetére

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem magas VID-es, 1.225V a VID, de ennyit megy és kész! :P

Eladó AM össztelós kerékpár itt ----->http://href.hu/x/hovj

(#29053) dangerzone válasza BMW001 (#29051) üzenetére

dangerzone
(PH! addikt)

1,344 tényleg nem kevés. De 4ghz mihez nem elég, most őszintén? :)

(#29054) Vasinger! válasza dangerzone (#29053) üzenetére

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt nem értem. Hogy érted, hogy mihez nem elég? Nem is fogom feljebb húzni. :N

(#29055) dangerzone válasza Vasinger! (#29054) üzenetére

dangerzone
(PH! addikt)

Úgy értem, hogy bőven elég mindenhez. Ezért felesleges feljebb húzni :DDD

Cserélni meg pláne. Max majd 4 magosra 1 év múlva, ha normális árban lesznek.
De most felesleges egy "tuningosabb" e8xxx-ről álmodozni. Ha szerencsés vagy, kifogsz olyat, ami alacsonyabb fesszel megy 4500 mhz-t. Na és akkor mi van? Semmi. Mert mire a 4ghz kevés lesz egy 2magostól, arra a 4500 is.
Az meg hogy most mittomén, pl cod2-ben 4500 mhz alatt 50 fps-sel többed van mint 4ghz alatt, hülyeség megint, kockák verik ilyenre magukat, meg bencsmárk- "nem mások, másképp gondolkodók" . :)

#29056. Így van. :R

[ Szerkesztve ]

(#29056) Vasinger! válasza dangerzone (#29055) üzenetére

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egyetértek. Akinek meg ennél is több teljesítmény kell, az ne 200-500 MHz-et húzzon, hanem vegyen egy 4 magosat szvsz. :K

(#29057) Casanova*

Casanova*
(senior tag)

E8600 Vs. Q9550s [link]
more... katt!!!!

[ Szerkesztve ]

(#29058) BMW001 válasza Vasinger! (#29056) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt mire mész a 4 maggal, ha 2 mag loadban is 10% alatti kihasználtságot mutat? ;]

Nekem erről más a véleményem. :U Ha valakinek gyenge VGA -ja van, akkor elég a 4Ghz, mint Pl. nekem is. A 4870 -em pont ott van kihajtva. De ha van egy 4870 X2 -őd, vagy netán egy GTX285 SLI -d, vagy a 4870 -ed mellé beraksz még egyet, már kevés lesz a 4Ghz. Én nem azért veszem a VGA -at, hogy proci limiten játsszak vele. Ha már költöttem rá, akkor legyen is kihajtva. Márpedig ilyen VGA párosokhoz kell a 4,5Ghz is. Nekem mikor 4870 X2 -őm volt, a 4,5Ghz is kevés volt. Kénytelen voltam 4,7Ghz -en járatni, de még úgyis fogva volt a VGA. :U Quad? 2db Wolfdale... Ha nincs kihasználva a +2mag, akkor miről beszélünk?! És ott 4Ghz -nél tényleg meg kell állni, mert elolvad. És ne gyertek nekem a GTA IV -el, láttam milyen pocsékul van optimalizálva az a 4 szálas futás. ;]

Azért kicsit gondolkozzatok már ezen, milyen hülyeségeket is írtok, már bocsánat...

[ Szerkesztve ]

(#29059) BMW001

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ettől függetlenül jó dolog egy quad, de teljesen fölösleges pénzt áldozni rá, ha nem használod ki. Biztos majd én is cserélek, 1 év múlva talán érdemes lesz, vagy majd a Mafia 2 eldönti. ;]

(#29060) Vasinger! válasza BMW001 (#29058) üzenetére

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért, hogy ki beszél hülyeséget arról beszélhetnénk.
Ne akard már bemagyarázni, hogy aki vesz egy 4870 X2-t vagy egy GTX295-öt vagy akármi SLI CF kombót, annak kell vennie egy 2 magos 5 GHz-en járatott procit. Kihajtás ez a fogalom annyira nincs meghatározva. Ha a kihajtás alatt azt érted, hogy 3d matyiba megvan a 20k akkor értelek, de játék alatt úgy is VGA limited lesz ha mindent felhúzol. Az egy dolog, hogy nincs még kihasználva a 4 mag, ezért sem vettem még quadot, de a + teljesítményt én másra értettem. Konvertálás, videó lejátszás, tömörítésre értettem. Na arra való a Quad. Nagyon bonyolult ez a téma, hogy kinek mi a jó választás, de ezt mindenkinek magának kell eldöntenie szvsz.

Akinek meg olyan VGA-ja van amit nem hajt ki egy Woldfale húzva, az mennyen a sunyiba :DD

Tévedés ne történjen, én sem támogatom MÉG a 4 mag használtatát. :N

[ Szerkesztve ]

(#29061) dangerzone válasza BMW001 (#29058) üzenetére

dangerzone
(PH! addikt)

Nem értem, hogy neked most ebben mi volt a hülyeség.

A "kihajtás " fogalma meg relatív. A 4870x2 optimális kihajtásához bőven elég egy 4ghz-n járatott proci. Teljesen meg úgysem fogod tudni kihajtani egy mai cpu-val.
Amúgy meg ha nagy részletességgel játszol, magas felbontáson, nem érződik annyira a cpu -limit.

Amúgy szóval sem mondtam, hogy a 4 mag jobb mint a 2.
Azt írtam ,hogy kb 1 év múlva érdemes lesz cserélni, ha lejjebb megy az áruk. De ez csak akkor lesz érdemes, ha jobban ki lesz használva a 4 mag. Viszont a játékokon kívül is van élet, tehát kivételesen :), de egyet kell hogy értsek Vasinger!-vel.

Szóval aki tömörít is, filmet vág, animációkkal dolgozik, nem csak játszik ,annak jobban megéri a 4 mag.
De ez tényleg felhasználófüggő.

[ Szerkesztve ]

(#29062) BMW001 válasza dangerzone (#29061) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Erről beszélek. :) Szigorúan csak játékra, és egy átlag felhasználó arra is használja a gépet. Ha komolyan csinálja, kell a 4 mag, sőt még az is kevéske lehet.
Amúgy volt nálam már minden fajta kombo, néztem mit bír 4Ghz -en, 4,5Ghz -en, és 4,7Ghz -.en. És elég jelentős volt a gyorsulás egyes alkalmazásokban, 1600*1200 és hasonló felbontásban is. Nem mindeni full HD -ban tolja, bár akkor az is kérdéses, hogy minek ilyen böszme nagy kártya. :D Én azt írtam le, hogy nekem mikor ilyen szörnyeket tartottam, kellett a procit húznom, nem volt elég a 4GHz.

(#29063) Vasinger! válasza BMW001 (#29062) üzenetére

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én úgy vagyok, hogy 4-4.2 felett már nem szabad hajtani 24/7-ben egy C2D-t, mert a fölött már olyan feszültség, olyan teljesítmény (watt) amiből követekezik, hogy sokkal jobban fog melegedni és ez mind összetéve egy processzornak nem tesz jót szvsz!

De végül is a te procid. Ha nem félted úgy mint én, csak húzd!

(#29064) BMW001 válasza Vasinger! (#29063) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

4,5Ghz -hez is 1.3v alatt vagyok, melegedés tűrhető, Prime alatt 70C alatt van.
Szóval nem, egyáltalán nem féltem, mivel a proci többet van használva idle -ben, mint loadban, és nem is mindenhez kell úgy nyúzni. Most a gyenge VGA miatt egyáltalán nem kell 4GHz fölé mennem. :N
Én inkább egy bizonyos volt -nál mondanám ezt a határt. :U

(#29065) sz.j

sz.j
(PH! kedvence)

Csak egy "validocska".

;)

[ Szerkesztve ]

http://szjanos.atw.hu

(#29066) bzs73

bzs73
(őstag)

Hát a haveromnak 8400 megy alapon 9600gt kártyával ,ugyanilyen felbontású kijelzővel /1680x1050/ mint nekem és ugyanazokat játsza fullon mint én és az én gépem kb 2x annyiba van,és nekem is 2 magos van.Szerintem messze nincsenek kihasználva a mai norm gépek,és itt nem a legolcsóbra és nem is a legdrágbra gondolok hanem középszintre.Amelyik játéknak nem elég a 4ghz és egy 9800gt vagy hd4850 vga az sz@rul van megcsinálva.De sok ilyen játékkal én nem találkoztam,persze van egy pár.Ált a 4ghz is felesleges persze tesztelni jó,és lehet is ha szereti az ember csinálni.Én is szoktam de csak is mert érdekel hogy mit tud a szerkezet,de utána megy minden vissza alapra,vagy egy kis tuningot hagyok azért... :D

(#29067) Vasinger! válasza BMW001 (#29064) üzenetére

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez így valóban más. Akkor eléggé tuningos egy fajta procid van. (Vagy lapod) Láttad az enyém, hogy megy. :\

(#29068) lsc válasza BMW001 (#29058) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Amennyiben cf-ed van akkor told fel a felbontást legalább 19xx-re meg tegyél rá szűrőket, máris nem lesz cpu limited, ennyi . Cf-et x2-őt nem 12xx vagy 16xx felbontásra kell venni . Javaslom nézd át ezt . Természetesen van gyorsulás 3 és 4 giga között egy-két helyen, de ott meg oly mindegy hogy 105 vagy 115 fps-ed van .

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#29069) BMW001 válasza lsc (#29068) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Amennyiben az én monitorom csak 1600 -ig bírja, nem tudom magasabbra állítani. De ha már van CF -em(most nincs), akkor ezen a felbontáson is szeretném maximálisan kihasználni. Ekkor jön az, hogy procit megrántom, és megszűnnek a limitgondok. Ha megtehetem, miért ne tegyem? ;]
Szóval lehet ezt így is csinálni, nem muszáj egyből FullHD -ban nyomni. :)
Hidd el, amíg meg volt a CF meg az X2, volt alkalmam kitesztelni, mekkora frekin a legjobb. És ilyen felbontáson elég sokszor jól jött az a plusz MHz. :) Én nem teszteket nézegetek, hanem saját magam próbálom/próbáltam ki, saját tapasztalataimat írom le. Grafikonokat én nem csináltam, de ez saját tapasztalatnál fölösleges. :) Aki nem hiszi, próbálja ki. :P

[ Szerkesztve ]

(#29070) lsc válasza BMW001 (#29069) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Még egyszer, cf-hez x2-höz már 19xx illik, ott tudják a kártyák megmutatni az erejüket . Azt meg ne mond hogy észvesztően jobb lett valami mert nem 100 hanem akár 120 fps-sel megy . Mivel nem akarok cf-et vagy 19xx felbontást nekem a tesztek maradnak, aki nem érti meg őket az természetesen húzza az egekbe a prociját, hiszen mennyivel tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés az a plusz 10 fps .

Az élet kegyetlen .

(#29071) BMW001 válasza lsc (#29070) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem jól jön, Stalker vagy Crysis alatt az a +10FPS is. :) Az illik egy dolog, ha nincs rá lehetőség akkor kell kompenzálni mással. Én ezzel kompenzáltam. Amíg nem próbálod ki, hogy miről beszélek, nem fogod megérteni. :(

A cpu bírja, még kéri is... :)) Akkor miről beszélünk??? :C

[ Szerkesztve ]

(#29072) lsc válasza BMW001 (#29071) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mondjuk crysis alatt meg nem dob 10 fps-t, stalkert meg 4830-al játszok , ennyi .
Amíg nem próbálod ki, hogy miről beszélek, nem fogod megérteni. Dumának nem rossz .

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#29073) Vasinger!

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tetszik ez a vita. Nem is tudom ki mellé álljak. :D
Csak így tovább :C

[ Szerkesztve ]

(#29074) zstamas010

zstamas010
(újonc)

Kiváncsi vagyok mi lesz ennek a vége :C

Hajrá!

(#29075) BMW001 válasza lsc (#29072) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát próbáld ki. :) Én nem tesztekre támaszkodok, azért bizonygatom itt neked. De addig úgyse hiszed el nekem. :) Amúgy 6FPS is nagyon sok tud lenni, ha belegondolsz abba, hogy egy felső és egy közép kategóriás VGA között is annyi különbség van. Akkor nézzük így a dolgokat. :)

(#29076) for3l válasza BMW001 (#29075) üzenetére

for3l
(senior tag)

azt viszont be kell, hogy lásd, x2-es karik (sli + cf is) fullhd+ felbontásra vannak "kitalálva", nem beszélve a különböző szűrőkről. tapasztalatból mondom, nálam 4,2ghz-en megy a c2d és elég jól kihajtja a vga-t.

az emlitett 6fps-s difi meg kb a crysis-ban van, ami egy a sok közül.

[ Szerkesztve ]

• www.pc-style.hu •

(#29077) BMW001 válasza for3l (#29076) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, ahhoz vannak kitalálva. De 1600 körüli felbontásban jobban megy egy game CF -el vagy SLI -vel, mint single cardal, csak erős a proci limit. Na, most ez a proci limitet még jobban ki lehet tolni, ha több Mhz -et engedsz a VGA -ra, így még jobban ki lesz hajtva.
És most őszintén, ha egy alapból erősebb VGA -t a proci fog vissza ott, ahol már egy sima VGA ki van hajtva, és én húzok a procin, akkor a rendszer nem gyorsul?! :U Hát gyorsul, nem is akármennyit. :U
Én szimulátorozok, rFactorral nyomom, RFT -s moddal, ahol elég erős a grafika. Ha 21 autó van a pályán akkor gyorsan elfogy egy X2 -es VGA ereje is, max. 30-40FPS -t tud, ami oda kevés. Ha HD -be raknám a felbontást, akkor se lenne jobb, csak rosszabb. :N Ezért felhúzom a procit 4,5Ghz környékére, mindjárt játszhatóbb a játék. Ugyanis szimulátornál minden +FPS számít...
És még 1280x1024 -ben is gyorsabb egy X2 -es, vagy SLI -s, vagy CF -es konfiguráció, mint ha csak egy sima HD4870 lenne benne. Ha húzod a procit, akkor ez a különbség ott is csak nőhet...
Amúgy nem tom mi a gondotok. Haver egy E8600 -as procihoz vett 2db GTX260 -ast SLI -be. És egy olyan TFT monitora van, ami max. 1280x1024 -es felbontást tud. A procit nem húzza, nem híve az olyannak. Nála jobban futnak a game -ek, mint nálam...
Még mindig nem értem a problémátokat... :)

Jajj, gyerekek, kezd röhejes lenni. Akkor erre föl egy régi Athlon64 4200+ X2 -vel is tolhatnám a gameket X2 -es karival Full HD -ben, úgyis jól futna. Na ne nevettessetek már... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#29078) dangerzone válasza BMW001 (#29077) üzenetére

dangerzone
(PH! addikt)

Ennyire ne túlozd el. Azért messze nem mondtunk hasonlót, hogy athlon x2 + 4870x2...

Amúgy azt sem tagadta senki, hogy ha tovább húzod a procit, nem gyorsul a játék.
Viszont annyit már nem fog százalékosan javulni az eredmény, ha pl 4ghz-ról 4,5ghz-ra húzod, mintha 3 ról 4-re.

(#29079) BMW001 válasza dangerzone (#29078) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez nyilvánvaló. :) De logikus is, fordított arányú a dolog. És mivel én szeretem kiaknázni a gépben rejlő potenciált evidens, hogy addig nyúzom, amíg gyorsul, még ha az minimális is. :)
Akkor kezdünk közös nevezőre jutni. :DDD

(#29080) dangerzone válasza BMW001 (#29079) üzenetére

dangerzone
(PH! addikt)

Persze. Ez a szived joga. Igazából 1,35 alatt húzd, ameddig tudod. :)
Nekem 1,22V- on megy 4 gigát. Ez nekem elég bőven, mivel leginkább cod2-zni szoktam, meg warcraft III . :D

Igazából szorgalmi-időszakban azért húztam 4,5 ghz-ig is, mikor animációs videót kellett renderelnem egyik napról a másikra. :)

(#29081) h_mate válasza BMW001 (#29040) üzenetére

h_mate
(tag)

leginkább játékra. egy ati 4850-nel vagy max egy 4870-nel.

Suhognak a Fuck.

(#29082) Matthewsz

Matthewsz
(senior tag)

prime alatt a blend testet ajánljátok?

csak én vagyok itt ibt párti? :D ez a prime szinte alapon futtatja a gépet, ibt egyből maxra terheli... nemtom mér a prime a mérvadó itt sokaknál

[ Szerkesztve ]

(#29083) Matthewsz válasza h_mate (#29081) üzenetére

Matthewsz
(senior tag)

játéknál a magasabb órajel számít, úgyhogy inkább a 8400

(#29084) samu74 válasza sz.j (#29065) üzenetére

samu74
(senior tag)

Szép az 551... :K
Miért van az hogy a validnál nincs fesz érték?Azt hittem hogy ez valami bug nálam. :DDD

-----------

(#29085) sz.j válasza samu74 (#29084) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

"Szép az 551..."

Az 551fsb általában szép, de most nem mond sokat, mert a lapom 585-öt tud. Ezen a validon a memókon van a hangsúly, amik 1322MHz-en (2,25V) mentek . :K

;)

[ Szerkesztve ]

(#29086) samu74 válasza sz.j (#29085) üzenetére

samu74
(senior tag)

Hoppá,azt nem is figyeltem... :B Grat! :C
De ,a cpu fesz miért nincs a validokon(én erre gondoltam)?

[ Szerkesztve ]

-----------

(#29087) Vasinger! válasza sz.j (#29085) üzenetére

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem mond sokat? Az enyémnek 470 a teteje :D

(#29088) sz.j válasza samu74 (#29086) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Hogy miért nincs rajta azt nem tudom, de amióta használom ezt a progit sosem volt.
Erre talán csak a cpu-z fejlesztői tudnának válaszlni.

Vasinger!
Egy "C"-s lapnál miért vagy ezen meglepödve? A gigáknál általában rosszabbul, olykor sokkal, mennek mint a többi lap.

[ Szerkesztve ]

(#29089) Matthewsz

Matthewsz
(senior tag)

8400, 9x400, cpuz: 1.136, prime kb háromnegyed órát ment...
vélemény?

(#29090) subaruwrc válasza Matthewsz (#29089) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

csökkentsd a procifeszt :D

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#29091) toyone válasza subaruwrc (#29090) üzenetére

toyone
(őstag)
LOGOUT blog

hova csökkentse már :DDD
Matthewsz: go to 4Ghz

x3dth | notebook.hu | Msi | Biostar | G.Skill ECO eladó -> http://href.hu/x/hvsb

(#29092) Matthewsz válasza subaruwrc (#29090) üzenetére

Matthewsz
(senior tag)

sajna ez alatt kékhalál :D
toyone: volt mán annyin de felesleges, aszongyák elég a 3.6 a 4850-hez :K

[ Szerkesztve ]

(#29093) toyone válasza Matthewsz (#29092) üzenetére

toyone
(őstag)
LOGOUT blog

Ha nem igényel túl nagy + feszültséget miért ne?

x3dth | notebook.hu | Msi | Biostar | G.Skill ECO eladó -> http://href.hu/x/hvsb

(#29094) Matthewsz válasza toyone (#29093) üzenetére

Matthewsz
(senior tag)

sajna az enyém igényelt, igaz csak vcore-t állítottam

(#29095) subaruwrc válasza toyone (#29091) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

kérdezte mi a vélemény róla :DDD majd minnyá megmutatom hova :P

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#29096) toyone válasza subaruwrc (#29095) üzenetére

toyone
(őstag)
LOGOUT blog

EZ kihívás volt? :DDD Legyen low volt 3,6 ghz verseny ;] Mondjuk odaversz 2. legjobb E8400-el de hajrá :DD

[ Szerkesztve ]

(#29097) Matthewsz

Matthewsz
(senior tag)

na nézzük, kíváncsi vagyok milyen feszt állítotok még a vcore-on kívül :D

(#29098) BMW001 válasza toyone (#29096) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jöhetek én is? ;]

(#29099) toyone válasza BMW001 (#29098) üzenetére

toyone
(őstag)
LOGOUT blog

Gyere :K
'csába ketten aláznak be:D

(#29100) subaruwrc válasza toyone (#29099) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

mindketten RE-vel toljuk az meg neméppen a legideálisabb low voltra :DDD de ettőlmég :P :D

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.