A small FFT csak a CPU-t teszteli, a Blend az összetettebb teszt.
Talán a RAM.... 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
_ATi_1
(senior tag)
amúgy mondjuk egy 3,6 on járatott 8200 mennyi ideig bírhatja ezt a tempót? mert nyár végén lehet én is gépet veszek és erre kíváncsi vagyok, a mostani gépem is 5 éve van meg és ebből két éve e piciny tuningal megy a cpu
C35i->3510i->6230i->N73->5800XM->N93->6610->6230->7610->K550i->Blade->5310XM | Ford Sierra 2.0i

_ATi_1
(senior tag)
Nem a frekvencia, inkább a plusz feszültség árt meg neki...

americanidiot
(őstag)
Ilyen szar lenne a procim? Alapfeszen nem bírja a 3000MHz-t sem. (ORTHOS max.19perc)Ezellen semmit nem tudok tenni, ugye? Így jártam?
ahham , értem, köszi szépen
C35i->3510i->6230i->N73->5800XM->N93->6610->6230->7610->K550i->Blade->5310XM | Ford Sierra 2.0i

Devil Smile
(senior tag)
koszi a valaszt mashol is ezt mondtak h a mem lesz a ludas
elinditottam a memtest et 512 re allitva es 1p utan kekhalal..
most visszavettem a tuningot 1,15v 3,4Ghz 425FSB es a ramok 2,4es szorzoval 1020on mennek 5-5-5-15 be a teszt most 170%nal jar 0error mellett
elszoltam magam igy most erre kernek helpet 
-{PoH}- Patriots of Hungary Smile82 (Battlefield3,Crysis2, CoD 4 klán) Everyday I'm shufflin' ┏(-_-)┛┗(-_- )┓┗(-_-)┛┏(-_-)┓

pisztoly
(őstag)
Mondjuk kezdésnek használj Prime95-öt..
Devil Smile: több fesz / kisebb freki / lazább időzítés.
[ Szerkesztve ]
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»» • airsoft • the real fps • «««««««««««««««««««««««

americanidiot
(őstag)
okés, de ha Orthosban nem jó valami, akkor már nem stabil a dolog.
Elég nekem egy 3000is akár csak az legyen alap feszültségen.
Mert 1.3125V-val megy simán a 3200.
[ Szerkesztve ]

pisztoly
(őstag)
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»» • airsoft • the real fps • «««««««««««««««««««««««

americanidiot
(őstag)
Ok, megnézem.

LEON-T
(fanatikus tag)

tom_tol
(őstag)
prószáld 8,5 szorzóval van olyan hogy azzal megy 9-el meg nem

booz
(senior tag)
oké bár pont a nagyobb storzó miatt cseréltem le 8200röl8400re de most van 1 8400eladó
Kicsit több fesz a Ramnak? 
“Don’t shoot, I’m Globish.”
Az Everest mennyire méri pontosan a feszkókat? A BIOS-ban 1.35v-ot kap, ami Everes szerint 1.31 és terhelés alatt leesik 1.30-ra, ez így oké?
Én most itt tartok: [link]
Orthossal még nem vacakoltam, de a 3D06 és a CoD4 bírja a beállításokat.
[ Szerkesztve ]

tom_tol
(őstag)
én a 84-et 8,5*500 használom mert a 4,5Ghz kicsit erös fesz ügyileg azt meg viszi 1,344-1,36vcore 500 fsb alatt meg nem érdemes

HSM
(PH! addikt)
Komoly...

[ Szerkesztve ]
Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

HSM
(PH! addikt)
Ez meg miért ment át kétszer.....

[ Szerkesztve ]
Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

atiss88
(kvázi-tag)
hy! Az FSB
RAM arány mennyire fontos? Van vmi megfelelő értéke? Vagy egyáltalán mire jó? köszi 
Szerintem az optimális az 1:1, ez gondolom bosszanthatja az okat, akik übertuning memókat vettek, de gyakorlatilag nincs különbség a teljesítményben.
Pl. nálam az OCZ 9200-as memók mennek 1200-at 5-5-5-15-ben, de az 1800-as FSB mellett ez 4:3-as arányt ad, 1:1-ben 1800/900-on 4-4-4-12-ben pedig jobban pörög a CPU jobb lesz a SuperPi, 1200-on viszont picivel magasabb az Everest memória olvasása, de 3D06-ban 1:1-es aránynál több CPU pontot kapok.
Régebben nehéz volt olyan lapot találni, ami stabilan bírta volna hajtani a memókat 1200 körül, így az 1:1-es arány biztonságosabb volt, ráadásul a memók is alacsonyabb késleltetéseket bírnak. Magas sebességen, ált. magasabb késleltetésekkel mennek csak a memók, szerintem az többet elvesz a teljesítményből, mint amennyit a magas freki ad.
[ Szerkesztve ]

atiss88
(kvázi-tag)
Köszi, dereng! Érhető! Akkor megpróbálok 1:1et kihozni én is!

sereeff
(tag)
Számomra ez egy csoda! Megoszthatom veletek? :-) Vettem egy tubus
ARCTIC COOLING MX-2 pasztát, a proci eddig volt 30-31 fokos, most 24-25 fok, A magok eddig 50 fok körül, most 45 fokosak! Ennyit számít egy jó paszta? Ha lesz bátorságom szétszedem a 3870-es kártyámat is, s átpasztázom! Hátha azon is segít! 
[ Szerkesztve ]
Gigabyte,GA-EP35-DS3+E8400+Zalmann,CNPS7000B-Cu+Sapphire,HD3870+Geil ultra:4GB(4X1GBKIT) Chieftek CTG450-P

AirBooms
(PH! addikt)
Hol vetted? 

sereeff
(tag)
http://www.subcooling.hu/index.php?cPath=24&osCsid=17d3af859629f93fcad7b88f43d34a25
Itt! Érdemes többen összeállni, mert a futár annyi mint a paaszta. De ha 3-4 ember összeáll akkor már megéri!
Gigabyte,GA-EP35-DS3+E8400+Zalmann,CNPS7000B-Cu+Sapphire,HD3870+Geil ultra:4GB(4X1GBKIT) Chieftek CTG450-P
Hali Wolfi tulajok.
Szándákomban áll beruházni egy 8400-as Wolfira.
Szeretnélek titeket megkérdezni, hogy:
FULL HD (1080p) filmek lejátszásával hogyan boldogul a processzor?
FULL HD anyag lejátszása közben Feladatkezelőben hány %-os CPU terhelést ír?
Mivel 8400-at tervezek vásárolni elsősorban ennek a teljesítménye érdekelne, de a többi típusra is kiváncsi vagyok, szóval ne kíméljetek.
[ Szerkesztve ]
"A Semmi önmagát megölte, a teremtés a sebhelye, az ember a hulló vére, a világ a sírja, amelyben rohad. "
Jah igen és ha már vásárlás elött állok (és esetleg tuningot is szeretnék) akkor 8400-ból melyik FPO a nyerő? Jöhet több verzió is a jobbfajta tuningosokból, legfeljebb turatok egyet nagykerből
köszi 
"A Semmi önmagát megölte, a teremtés a sebhelye, az ember a hulló vére, a világ a sírja, amelyben rohad. "

Devil Smile
(senior tag)
Hali all
Nem jutottam el a 4Ghz ig tegnap sem, proci 3,8Ghzen stabil de a ramok hibaznak a 4modul miatt viszont a 4*1gb meg kell a Vista miatt3,6ig stabil minden 900on a ramok 5-5-5-15os idovel
a 24/7es beallitas: 1,15v biosba 425*8= 3,4Ghz 5-5-5-16 2,4* 1020Mhz (alap800)
-{PoH}- Patriots of Hungary Smile82 (Battlefield3,Crysis2, CoD 4 klán) Everyday I'm shufflin' ┏(-_-)┛┗(-_- )┓┗(-_-)┛┏(-_-)┓

Foxco
(újonc)
Nekem 30-40%-on fut mindkét mag az 1080p-nél.
Igaz 3,8GHz-n megy (E8400).
[ Szerkesztve ]

booz
(senior tag)
ment privi

nygma
(PH! kedvence)
booz eladja neked az övét,az jó FPO-s...

[ Szerkesztve ]

booz
(senior tag)
elöbb megnézem 8.5szorzóval mit megy mert lehet 1.3környékén stabil lesz a 4ghz

Nescafé
(senior tag)
Ahogy látom télleg az 
Nokia Lumia 800 - Smoked by Windows Phone
továbbra is eladó?

dokee78
(PH! kedvence)
Nekem a Blend teszt 2 órát megy no hiba!
Xperia Mini ExMIUIv4 2.5.11-r1 Lotus F1 Team <---> Kimi Raikkönen

booz
(senior tag)
hát meglátom de szárdáig várok azt mondtad 

Rusher
(őstag)
Egy frissebb CPU-Z-vel meg 1 óra prime-al mutatsd meg mit tud a proci.... 
葉問

Zájec
(PH! kedvence)
az a durva hogy felrakhatnál egy fissebb Cpu-Z -t(1.45) meg CT (0.99)..
meg mellé nyomatnál egy Everest/érzékelö ablakot...
na , és aztán megmondod mennyi a CPU voltage ?

booz
(senior tag)
igazatok volt sorry szarvolt a cpuz versio most felraktam az 1.45asszem és ezzel már 1.296v-jelez de most fut a teszt ha lefutott felrakom az eredményt mindenféle ablakkal
SORRY
nemdirekt volt sajnálom 
[ Szerkesztve ]

LEON-T
(fanatikus tag)
ejha
Csak egy apró megjegyzés: Az 1800MHz nem lehet FSB.
Inkább PSB.
A fesszel kapcsolatban normális, hogy 1.35V BIOS feszből terhelés alat 1.3V lesz, bár nem kis mértékű drop, az biztos. Ugyanakkor ahhoz meg kevés, hogy en.gazd. funkció okozza.
''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
E7200 van havernek, és meg se rezdül HD lejátszás közben, így egy E8400-nak meg sem kottyan a feladat. Nekem ugyan E8400 van, de nem nézek iesmiket. 
''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
nekem 2180-am van és nekem sem rezdül meg HD lejátszás alatt
viszont HD és HD között is van különbség, ezért kérdeztem, hogy FULL HD alatt mekkora terhelést kap, márpedig ha egy 3@3.8 az 8400-es alatt 30-40%-al dolgozik (alapjáraton saccra 40-60%) akkor nemhiszem, hogy egy alapjáraton hajtott 7200-es megbírkózna vele, bár lehet tévedek... olyan 70-80%-ra saccolom a terhelést, tapasztalatom szerint 80-90%-nál már receg a kép... Bár sok függ attól is hogyan van rippelve az anyag...
[ Szerkesztve ]

dokee78
(PH! kedvence)
A tököm kivan!
Felhúzom a procit 3.6-ra 2 óra Prime Blend, NO HIBA!
Erre 4-5 nap múlva,mit csinál?Kék halálok,befagyás,hiába 1.300 a fesz a BIOS-ban,a CPU-Z 1.45 és az EVEREST szerint is csak1.168 a fesz és ez már 2 szer volt így 3.3GHz-en!Clear CMOS már másodjára,nem tom mi lehet a CMOS-ban hogy 3.6GHz-n pár nap után leveszi a feszt 1.168-ra!
BIOS a legfrissebb!
Na mindegy jóez 3.2GHz-n is ,mert nem tom mi lehet a gáz!

dokee78
(PH! kedvence)
Gyorsabb az E8200 3.2GHz-en mint az X2 6400+ BE alapórajelen?
Kékhalál az ram. Ergo vagy nem bírja vagy kevés feszt kap...user error.
Pár nap után leveszi?! Ilyen nincs...kikapcsoltad az eist és c1e funkciókat? Ha nem ismét user error...
Ahhoz képest, hogy a tököd ki van a lapod topikjába egyszer se írtál egy centi beállítást se...lehet 10 perc alatt segítene vki beállítani a lapod...ehelyett null infós hszket kreálsz 2-3 topikba is...
[ Szerkesztve ]

dokee78
(PH! kedvence)
Pedig van ilyen,hidd el és az EIST és a C1E is ki van kapcsolva!
Ettől még marad a géped full instabill...így nem csoda, hogy vmi extra előfordul...
Energia gazd is win alatt?
[ Szerkesztve ]
Kösz az infót a v-droppról!
Igen, pongyola volt a megfogalmazás, az 1800 4x450-es FSB-vel jön ki, szal ez már a quad pumped sebesség.