Hát nem nagyon.
Konstans módon 10 Celsius fok. A magok mindkét procinál 35 fokosak voltak alapon, amit még el is hiszek.
--R.I.P JuanG--
Hát nem nagyon.
Konstans módon 10 Celsius fok. A magok mindkét procinál 35 fokosak voltak alapon, amit még el is hiszek.
--R.I.P JuanG--
Gondolom nem túl pontos a hőmérő szenzor. Termodinamika rulez. Vagy kitaláltak valamit Intelék és ez már működés közben nem fűt, hanem hűt.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
Amíg a Quad volt benne a hőmérséklet mérésével nem volt gond, reálisak voltak nagyjából az értékek, amennyire a szoftveres mérés reális lehet.
--R.I.P JuanG--

Mindent ki kell próbálni.
Az öröm kölcsönös. 

Detto,egyébbként minden ugyanezt mutatja.
Már szétkaptam,hátha valami nem jól van összerakva.
Pasztalenyomat tökéletes,a hűtő polirozva van,a különbség állandó.
Végülis melegnek nem meleg,csak nem egyforma.
Mindehez cpu hőmérséklet 43 fok. 

Hat en majd talan maskor tovabb probalgatom, de valoszinu 1el ujabb biossal...hatha nem kell akkora NBt adnom 500 FSbhez....addig is laza 8x450en tolom ilyen bealltiasok mellett.
CPU: 1.2225V *100% terhelten 1.184v*
RAM: 2.00V
Spread Spectrum OFF
PCI-E: 100
PCI Sync: 33.33
FSB Termination 1.300V
NB: 1.45V
SB: 1.50
ICH: 1.057V
[ Szerkesztve ]
╔══════════════════════════════════════════════════╗ ║**** AtiPC Szeged http://www.atipc.hu/ **** ║ ╚══════════════════════════════════════════════════╝
akkor marad a pontatlan szenzor...ha mindent kipróbáltál nem tudok mit tanácsolni
Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

Azért holnap szétkapom mégegyszer,ki tudja
Ha pontatlan szenzor,az ugyis csak új bios esetén fog kiderülni.

Sziasztok!
Van egy E8400 am de nem volt benne hűtő paszta. Milyen fajtát ajánlotok? vagy mindegy?
Köszi
GA-X38-DS5, E8400 3GHz, MSI 8800GTS 512Mb Oc, 4*1gb Geil ultra, CM Real Power 620w, Coolermaster CM-690

Ha dobozos akkor az alján van a hűtőnek, ha nem dobozos akkor mondjuk Ceramique artictól
photofreak.me

e8200 belemegy p35-ds3-ba bios frissítés nélkül? mert hallottam olyanokat, hogy igen, annak ellenére hogy giga.com f12-es boist ír hozzá....

Sztem is müködhet, olyat nemcsinálhat hogy el sem indul a gép, ill nemsok esetben. Legalábbis én még nemtaliztam ilyennel.

Pedig nekem ez volt, régi BIOS-al meg se nyekkent (asszem F6 vagy F8 volt alapból), még szerencse, hogy volt kéznél egy 630-as P4. (P35-DS3R rev 2.0)
Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! http://href.hu/x/chbe
arctic-cooling mx2
www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
+1 
Different songs for different moods.

"ilyen vízhűtés esetén szokott lenni"
De jó is lenne
Szobahő alatt? Vagy arra 2fok van a szobában?
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
Hali!
Lenne egy kérdésem. A Striker Extreme mennyire szereti az E8400ast? Ilyet szeretnék venni bele, de hallottam már mindenfélét. Vagy jobb választás lenne egy Q6600-as?
De egyenlöre C2D-t szeretném kipróbálni.
Üdv!
Eladó cuccok : http://href.hu/x/9ech \_/ Megbízhatóságom : http://href.hu/x/efq0
Ehhh...ennyibe tudtál belekapaszkodni?
Élvezd a nyugdíjadat.
Egyébként volt 0 fok a szobában, nem is egyszer, de ez nem az az eset. 
Visszatérve lényeges kérdésekre: mást mutat a CoreTemp és a TAT is, meg az Everest is. Így mindjárt más, mert az ember tudja mihez tartani magát. 
[ Szerkesztve ]
--R.I.P JuanG--
a desktop gépről írsz már?
2 fok kellen ide is - erre most meleg van nagyon, izzik a radi 
5°C ingyen elvihető, érdeklődni priviben 
[ Szerkesztve ]
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu
és a magok hőmérséklete mit mutat?
lehet h a te procijaid nem fűtenek, hanem hűtenek 
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

Maga meg valahun elteccett hagyni a humorérzékét aranyoskám
Perpill amugy is a bögrémbe kapaszkodok, iszom az esti teámat
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

Udv mindnkinek !
Ma frissitettem az E6550 en esem egy E8400 as ra,,, meg nem nagyon huztam, igazabol a gyari huto van rajta igy nem is nagyon akarom emelni a feszultseget. Amit siman hoz az a 444 fsb. Hamarosan rakerul a vizhutesem aztan megnezem mit tud !
Framerate is LIFE !
én vinném, de postázni kéne nem baj?
adok érte egy féklámpaolajáteresztő szimeringet.
Új hardverek, kellemes árakon - EVGA MSI POV GTX 670 elérhető - MSI R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC PCI-E 69 500

Valami nem ok a lap és a proci között szerintem.Vagy nem tudom.
Guszti kollégának elsem indul a Formula az E8400 -al.
Érdekes dolgok derülnek ki ismét a hardver piacon úgylátom. 
® SimonYana ®

nem tudom..
valakinek tökéletesen megy valakinek nem jol.
mindenesetre a 7x560-at látva én elbizonytalanodnék a helyedben...
nem biztos hogy többet menne a DS3-ban a proci.egyedüli tuti előny az a ramkezelés a csipszetből fakadoan.
itt a biosbol is tudod állitani a PL.-t ahová akarod igy ez a része jobb neki.
az hogy mit fog vinni maxfsb-re stabilan azt nem tudom.ezek a lapok alapbol nem 600+ fsb-sek ezt tudomásul kell venni.
aminek biztosan jo a memofeszelése az a DS4/DQ6.
hi all!
Valaki mondja már meg hogy milyenek ezek a procik? Milyen a tuning potenciáljuk?
Érdemes lecserélni egy ilyenre a procit? Vagy olyan hűdenagy változás nincs?
...::: www.waze.hu :::... ...::: http://www.facebook.com/waze.hu :::...

csak egy picit kellene visszaolvasni !
Framerate is LIFE !
láttam az eredményed, és szép is, de ez nem mérvadó szerintem. Az én q6600-om pl tök stabilan megy 3,6Ghz-en, de szinte az öszes ismerősömnek akinek van, neki meg nem.
...::: www.waze.hu :::... ...::: http://www.facebook.com/waze.hu :::...
THX!
ASUS P6T Deluxe V2 * CORE I7 920 D0 @ 3.40GHz * SCYTHE MUGEN2 * 3*1GB MUSHKIN XP3 * GAINWARD GTX570 PHANTOM3 * CORSAIR VX550 * COOLER MASTER HAF922

És is azt tanácsolom,amit itt tanultam és atnácsoltak!
Ugyan így vagyok vele.Q6600-am van és 3600 az simán,de 3800-900-is.Ne cseréldle mert nagyon jó proci!Csak akkor cseréld,ha kijön az új Q9X50 -es. Ja és ráadásul annyit kapnál értem mint egy E8400-es.Sehol nincs a Quadhoz képest 3600-on.Főleg ha kihasználod a sávszélességet. 
® SimonYana ®
Nana... Azonos órajelen is jobb Wolfdale, a tuningpotenciálról nem is beszélve. Azokban az alkalmazásokban amikre nincs quad support elpicsázza mint a franc...
A quadok csak ott gyorsabbak ahol 4 mag tud dolgozni, sehol máshol nem.
A CoreTempes hőfokokra pedig (bár már 1x írtam, 60-95 fok között mért eredméynekből tessék kivonna 5-10 fokot és kb az a reális...)
Running CoreTemp and subtracting 10C off of the displayed readings should be giving everyone some very accurate core temperatures so why bother screwing around with anything else?
[ Szerkesztve ]
ASUS P6T Deluxe V2 * CORE I7 920 D0 @ 3.40GHz * SCYTHE MUGEN2 * 3*1GB MUSHKIN XP3 * GAINWARD GTX570 PHANTOM3 * CORSAIR VX550 * COOLER MASTER HAF922

Igen ez így igaz!
Ha valaki nem tudja ki használni a négy magot akkor egyértelmű!!!
Viszont A tömörítésben - szerkesztésben jobb a Quad HA A PRORAM (amivel dolgozam) KIHASZNÁLJA A SÁVSZÉLESÉGEN!
Egyéb esetben,játékban jobb a wolfdale.
Jólmondom? ![;]](/dl/s/v1.gif)
® SimonYana ®
Igen.
Ezért kell eldönteni, mire lesz használva gép...
Ha játék, film, letöltés, net a fő szempont, akkor Wolfdale, magasabb órajel, kisebb fogyasztás! De elég egy listát készíteni azokról a programokról amit ez ember használ és utána nézni kihasznája-e bármelyik is 4 magot... ha nem vagy nagy százalékban nem, akkor Wolfi! 
Amúgy Pietrosz csinált vmi ilyen hasonlítgatást quad meg wolfi között, dvd kódolás meg egyebek terén... őt kellene kérdezni 

Erdekesseg keppen: Bios 1219-rol 1223-ra valtottam. 7x500 stabilnak tunik, es nem kell az NBnek se 1,55ot adnom.
FSB: 500
DRAM: 1000
CPU: 1.2225V *100% terhelten 1.184v*
RAM: 2.35V (lehet nagy a lapon a drop erteke)
Spread Spectrum OFF
PCI-E: 100
PCI Sync: 33.33
FSB Termination 1.300V
NB: 1.45V
SB: 1.50
ICH: 1.057V
jobb ha az ember Biosokat vegig lesi, hatha valamelyikkel jobban muzsikal a sajat lapja, hiaba a tipus azonossag elteresek lehetnek meg igy is !
[ Szerkesztve ]
╔══════════════════════════════════════════════════╗ ║**** AtiPC Szeged http://www.atipc.hu/ **** ║ ╚══════════════════════════════════════════════════╝
Én??? magam vagyok a megtestesült humorérzék. Csak sajnos a hardverek kiölik belőlem. 
--R.I.P JuanG--
A magok? Hát ez változó. A TAT szerint 10-15 fokkal kevesebb, mint amit a CoreTemp mutat. Komolyan nem tudom, mit higgyek.
--R.I.P JuanG--

Helyes

Azok a hardverek meg mán csak ilyen dógok. Ne törőggyé velük
[ Szerkesztve ]

Ugylátszik a hardwareknél nem hihet az ember a szemének sem. 
[ Szerkesztve ]
® SimonYana ®
RAM-nak sok lesz 2.35V aktív hűtés nélkül.... kifogod nyírni őket...
westlake méricskélt anno, vDIMM-né a drop olyan 0.010-0.015V.
[ Szerkesztve ]

Persze visszabb veszem , csak probara volt...amugy ujjal vizsgalva nem forrok...eppen olyan mint a tobbi alkatresz.De sikerult elernem hogy ugyan olyan beallitasokon mejne 500fsbn, kiveve a ramok kulonboznek.
[ Szerkesztve ]

Eddig jutottam,és nem is igen fogok tovább,mert a 2 gigás 800-as Kingmax ramjaim lepetéznek e fölött.
[link]
Valószínüleg 1.424-el is menne,mert cpu-z szerint folyamatosan ugrált a kettő között,leginkább a kissebb értéken volt.
A két mag közötti hőmérséklet eltérés méh mindig fura,de újból szétszedtem,megnéztem,minden rendbenlévőnek tűník.
Ha lesz kedvem,átdobom az IP 35-be,kiderül,ott mit mutat.
Ja,igen,1.296-al meg ez lett a vége,amin stabil:[link]
Napi használatban mekkora fesz az,amit elbír gond nélkül?
[ Szerkesztve ]

ehh, durva procit fogtál ki 
1.45 alatt tartsad és akkor nem lesz baja, de az óvatosabbak max 1.40-et mondanak 
egyébként 20 perc prime szép, de azért a rendes stabilitáshoz minimum 1 órát tessék futtatni... ja igen, fpo-t lehet tudni?
••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

FPO: Q747A406
4455-ön nem igen akarom használni,de egy listás eredményhez elég.
A 4113 meg valószínüleg tökéletes,nem hibázott semmi alatt(prime,játék,occt).
De azért összehozok egy órás tesztet is. 

szép, szoval a 746, 747, 748-ak mind elég jó fpo-nak tünnek, persze ez még mindig példányfüggő, de aki ilyet lát E8400-bol ne hagyja ott 
occt-t fölösleges nézned, nem jelent semmit, a64-re volt irva, 2.56-os prime-ot használd, smallfft és utána blend...
[ Szerkesztve ]
Valós 1.400V terhelés felett degradálódhat proci, főleg 8400-ak, ezekkel van tele XS-es...
Helyedben meggondolnám 

nem csak a vcore számit már megmondtam (a vfsb, pll feszek ugyanannyira degradálják a procit), abba a topicba elég sok (már megbocsáss) amatőr irkál, akik lofasz hütésekkel akarják a 10ghz-et stabilizálni... kicsivel 1.4v felett (értsd vizzel vagy brutál léggel max 1.45) is lehet adni minden probléma nélkül, over ES procijain tapasztaltunk eleget, de ugyanazt tudom mondani más beállitásaiért hülyeségeiért senki nem tudja vállalni a felelőséget... pl érdekes elég sokan tesztelik 1.6v felett rövid időre a wolfokat, abbol kevesebb probléma adodott mint a 24/7-es próbálkozásokbol sztem... nekünk is az egyik ES chip, 1.65v-s teszt után táltosodott meg lol - azért ezt nem ajánlom 
btw, hogy miért birják jobban a feszt, korábban leirtam -> [link]
[ Szerkesztve ]
xarax-nál is ES proci van....?

baah... architektura ugyanaz....
de mondom a saját véleményem is az, hogy 1.40v max, hogy ne legyen semmi baj, de a tapasztalatok szerint lehet még fölé menni egy kicsit... a többit nem fogom 2x leirni 
[ Szerkesztve ]
Jó én sem, az 1.400V valós maxban 1etértünk. XaraX meg majd eldönti maga.
Overclockert már kérdeztem, de tőled is megkérdem: ez az 1.4-es elméleti határ ugye csak a Wolfokra érvényes? Csak mert ha visszatekintek egy jó csomó procit használtam 24/7-ben 1.5Volt felett: 6300, 6320, 6420, Q6600, most az E6850. És mi az, hogy degradálódhat? Csökken az élettartama? 10 évig nem fogom használni, jó, ha kitart fél évig.
Másik, szerintem tévhit: sokan hangoztatják, hogy 75 fokos Core hőmérsékletnél károsodik a processzor. Szerintem ez úgy ahogy van...hülyeség. Nálam a Quad-nál 93 fokos maghőmérsékletet is mértem Prime alatt 3.8GHZ-en, mégsem lett semmi baja. Ha eléri a 100-at legfeljebb throttlingol, nem?
--R.I.P JuanG--