Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#35001) Csorosz válasza Aggregátor (#34999) üzenetére

Csorosz
(tag)

Csak már annyira liheg szerencsétlen, hogy köpni sem tud. :-)
Valahol 4,9 GHz a vége. Meg kéne támogatni jeges vízzel, meg egy hét szabadidővel.
Ja, és ez x48 dq6-ban akire mindenki kigyót békát kiabál...

Igen már elzártam a gázpalackot.Kapcsold már fel azt a rohadt villanyt!

(#35002) Csorosz válasza zolynet (#35000) üzenetére

Csorosz
(tag)

Mindenképp!
Amint lessz egy kis időm, megcsinálom!

(#35003) Aggregátor válasza Csorosz (#35001) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kétlem hogy 4.9Ghz lenne a vége, csak kell neki egy kicsit több fesz. Nálam ~1.6V kellett, de ment. Ráadásul gyári hűtővel :D Nem kell ide jeges víz, csak hideg levegő. Igaz az a jelenlegi kánikulában nehezen kivitelezhető :)

Mondjuk az X48-al nehezebb tuningolni a millió beállítás miatt...

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#35004) Csorosz válasza Aggregátor (#35003) üzenetére

Csorosz
(tag)

29 fok van éjszaka a szobámban...
Víz van a chipseten is, és az nagyon ráfűt a rendszerrre. Ráadásul nem egy eltalát hűtés z a Kody féle cucc, rohadt meleg a NB hűtő igy is. Az 520-as fsb-t feszemelés nélkül hozza a chipszet, nem tudom, hogy lehetne belőle többet kicsikarni, nem látom, hogy feszemeléssel stabilabb lenne, ráadásul nem pont ilyen időben kellene próbálgatnom a dolgot.
Én 1,5 V -nál többet még nem mertem neki adni, mert ugy tudom, itt inkább a lap hal meg.
Nincs ezen sok beállítás. Sőt, igen kevés van.GTl ref voltage opcióból jön be 2 darab, ha ctrlF1-et nyomok biosban, egyébként dettó uaz, mint a másik giga lapomon, ami Intel965 s3.

(#35005) Aggregátor válasza Csorosz (#35004) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ja hát nálam is 30°C van most... :(

Valószínűleg nem kell mondanom, de vízhűtés mellé nem árt ha 1-2 venti nyomja a levegőt a többi cuccra amin nincs hűtés, mert anélkül megsülnek, pláne ilyen melegbe.
Ha feszemelés hatására se megy többet FSB-ben, akkor elég valószínű hogy a chipset hűtéssel lesz gond.

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#35006) Dudeszka

Dudeszka
(újonc)

Sziasztok egy kérdésem lenne van egy e8500 am wolfdale magos és az everestet fölrakva meglepő dolgot találtam, jellemzőkbe megyek akkor ott 3.16 (9,5*333) ,a túlhajtás fülnél a proci 2000ghz fut a lehetőségeknél találtam egy olyat hogy automatic clock control(be volt pipálva), ez okozhatja a dolgot mármint hogy ez miatt az órajel és a sebesség is 2,00mhznek megfelelően müködik??? ha igen azt hogyan lehet kikapcsolni? a lap gigabyte x48-ds5 a segitséget előre is köszönöm

(#35007) Aggregátor válasza Dudeszka (#35006) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az energiatakarékos funkciók (EIST, C1E) miatt ha nincs leterhelve a proci, akkor 6x333Mhz=2Ghz-en megy. Felesleges kikapcsolni, ha kell, 3.16Ghz-en fog menni.

(#35008) Hawk1979

Hawk1979
(őstag)

Meleg van...

* A felhasználó jogait az Alapelvek sorozatos betartatása miatt végleg felfüggesztettük, ami azóta is ott lóg...

(#35009) Slyer

Slyer
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Van egy Noctua NH-D14 típusú hűtőm, ami elég jónak számít, de nem olyan hőfokokat produkál mint amilyeneket vártam.

Ez lehet az alaplapom vagy a processzorom hibája hogy rosszul jelzi vissza a hőfokokat?

alaplapom: Gigabye EP35-DS4 rev:2.1., legújabb bios
procim: E8400 C0 stepping

most 2d-ben, így este fele, nem túl meleg szobában az egyik mag 42 fokos, a másik 36.
Realtemp-pel nézem, de everest is ezeket a hőfokokat dobja. tipp? (esetleg még hol tudnám feltenni ezt a kérdést?)

nagyon örülnék annak, ha valaki egy hirdetésem után érdeklődik, akkor melléírná azt is, hogy melyikre gondol...

(#35010) Hawk1979 válasza Slyer (#35009) üzenetére

Hawk1979
(őstag)

Pár szenzor alsó határon rossz. Értem ez alatt, hogy nem megy 3x fok alá.De van ami tényleg rosszul mér, minden tartományban.

* A felhasználó jogait az Alapelvek sorozatos betartatása miatt végleg felfüggesztettük, ami azóta is ott lóg...

(#35011) cszn válasza Slyer (#35009) üzenetére

cszn
(őstag)

Sztem ilyenkor ez normális. Nekem is hasonlóak (bár most nem figyeltem). Nekem mugen 2-m van. Terhelve nem melegszik sokkal tovább, csak alapból is melegebb. Eccer vége lesz a nyárnak... ;)

(#35012) Aggregátor válasza Slyer (#35009) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az intel 45nm-s procijainál elég soknak hibádzik a szenzora. Tehát ha egyenletesen van pasztázva, és egyenletes a magok közti terhelés, akkor normális.

(#35013) sz.j válasza Aggregátor (#35012) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Bocsi, de ha szabad kiegészíteném..... :B :D

És ha terhelés hatására közel egyformán nővekszik mindkét maghő... "akkor normális."

;)

http://szjanos.atw.hu

(#35014) Aggregátor válasza sz.j (#35013) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Így értettem én is, na, csak elfelejtettem odaírni :D

(#35015) sz.j válasza Aggregátor (#35014) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

"...csak elfelejtettem odaírni "

És mit mond az orvos, esetleg Cavinton nem segítene ..... :D :DDD
Bocsi, de nem tudtam kihagyni ... :B

[ Szerkesztve ]

(#35016) Prohard22

Prohard22
(lelkes újonc)

sziasztok most cserÉltem egy E8400 procit 45 50fokon meGY alapból jó ez???
vagy cseréljek hőtőt?
GOLDEN ORB2 HASZNÁLOK

Asus P5P43TD, Intel® Core™2 Duo Processor E8400,8GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX ,Gigabyte GTS 450 1GB OC2,Samsung 1TB,Benq 24"FULLHD LED,SAMSUNG FULLHD 82CM

(#35017) sz.j válasza Prohard22 (#35016) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Ez így nem mond sokat, bár egy kicsit soknak tünik, terheld meg vagy valamelyest emeld az fsb-t (pl. 400-450) és meglátod.
Mert lehet, hogy a szenzorokkal van csak gond, azért mutat alapon ennyit, de ha a fenti emelés hatására nagyon nőne a hő, akkor ajánlott a hűtőcsere.

(#35018) sz.j válasza sz.j (#35017) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Persze az sem mindegy, hogy alapon milyen core fesszel megy a proci.

(#35019) Prohard22 válasza sz.j (#35018) üzenetére

Prohard22
(lelkes újonc)

le cseréltem egy asus v52 2500rmp a másik csak 1700 de nem sokkal lett jobb

[ Szerkesztve ]

Asus P5P43TD, Intel® Core™2 Duo Processor E8400,8GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX ,Gigabyte GTS 450 1GB OC2,Samsung 1TB,Benq 24"FULLHD LED,SAMSUNG FULLHD 82CM

(#35020) Hawk1979 válasza Prohard22 (#35016) üzenetére

Hawk1979
(őstag)

Nekem gyári hűtővel, alapon most 43/37 fokosak a magok.... E8500 :DDD

(#35021) rumkola válasza Prohard22 (#35019) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

nem kap egy kicsit sok feszt a procid (mondjuk alapból AUTO-n van a BIOS-ban?)
mellesleg mindkét általad említett hűtő kaki, egy szinten vannak a gyárival, hiába néznek ki jól :P

http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

(#35022) Jani09

Jani09
(tag)

Sziasztok!

Akérdésem a következő:
A core 2 duo e8400 ha bevan rakva az alaplapba akkor mind a 775 tűt használja?
Esetleg ha egy tű nem működne akkor már nem üzemképes a dolog? vagy valami nem látja el a feladatát?

(#35023) dangerzone válasza Jani09 (#35022) üzenetére

dangerzone
(PH! addikt)

Azért nem hiába van ott annyi tű. :)
Egyébként neten fenn van egy inteles dokumentációban, hogy az lga 775-ös foglalatú procik tüskéinek mi a pontos funkciója.

Nekem volt egy esetem, ahol sajnos eltörött egy láb az alaplapban. De semmi gondom nem volt így sem a q9400-zal. Ugyanúgy tuningolható volt, ugyanúgy stabil.

Szóval itt függ attól a dolog, hogy pontosan milyen funkciójú láb használódik el.

(#35024) Jani09 válasza dangerzone (#35023) üzenetére

Jani09
(tag)

igen, ezt a dokumentumot már én is kerestem...
Igazából nekem 3 tű hajlott meg minimálisan , nagyon picit, visszacsináltam csak annyi hogy az alsó lemezkéken máshogy csillan vissza a fény :) de a hegyek jól állnak, kipróbáltam és semmi baja csak kérseztem nem-e lehet lassú emiatt.

(#35025) Jani09 válasza Jani09 (#35024) üzenetére

Jani09
(tag)

Kérdeztem, bocsánat :)

(#35026) szatocs

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok, ha ránézek egy procira, hogyan tudom megállpítani, hogy C0 vagy E0 steppinges-e?

=== Szatocs ===

(#35027) Laraxior válasza szatocs (#35026) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ránézésre sehogy. Vagy doboz,vagy beszerelve :K

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#35028) tzsolesz válasza szatocs (#35026) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Úgy emlékszem nincs ilyen adat feltüntetve a procin. CPU-Z-vel tudod csak kideríteni.

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#35029) Laraxior válasza tzsolesz (#35028) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

dobozon is rajta van...ha dobozos :K

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#35030) tzsolesz válasza Laraxior (#35029) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jaaah, azt nem tudom, én tálcás verziót használok, egy "nem gyári" hűtővel. :K

(#35031) szatocs

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Sajnos nem dobozos lenne, hát akkor ez passzolós így kívülről. :D

=== Szatocs ===

(#35032) tzsolesz válasza szatocs (#35031) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megérzés? ;]

(#35033) szatocs válasza tzsolesz (#35032) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Paszolom. :D

=== Szatocs ===

(#35034) Jani09 válasza szatocs (#35026) üzenetére

Jani09
(tag)

Ha már itt tartunk, mi a különbség a C0 és E0 stepping között?
Valaki egy átfogó magyarázatot pls.

(#35035) szatocs válasza Jani09 (#35034) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Fogyasztás és melegedés. E0 valamivel (10%) kevesebbet eszik, és kevésbé melegszik.

De teljesen jó a C0 is, csak ha már lehetőség van rá, jobb az E0 szerintem.

[ Szerkesztve ]

=== Szatocs ===

(#35036) szatocs

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

AM2 5600+ ról váltott valaki innen E8400-ra? Érdemes lehet kb 20ezer forintos felárral váltani?

(Nagyrészt játékra használom a gépet.)

[ Szerkesztve ]

=== Szatocs ===

(#35037) Hawk1979 válasza szatocs (#35035) üzenetére

Hawk1979
(őstag)

Ugyanannyi feszen,ugyanolyan frekin szerintem ugyanannyit fogyaszt....

(#35038) Aggregátor válasza szatocs (#35026) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az sSpec kód rajta van, abból pedig meg lehet állapítani hogy milyen prociról is van szó.
Itt kikeresed az adott procit, majd Ordering / sSpecs / Steppings.

Hogy érted hogy 20ezres felár? A mostani proci + 20k? Annyit biztos nem ér, E8400-ért 20k-nál többet nem adnék.

[ Szerkesztve ]

(#35039) szatocs válasza Aggregátor (#35038) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Alaplap+proci csere esetén jönne ki kb 20ezer felár.

[link] - Ezekből az értékekből gondoltam, hogy valahogy rájönni a steppingre.

=== Szatocs ===

(#35040) Aggregátor válasza szatocs (#35039) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én is azt mondom: rajta van a procin hogy SLAPL -> abból kiderül hogy ez C0 stepping.

Alaplap+proci csere esetén jönne ki kb 20ezer felár.
Hát fene tudja, én akkor már inkább valami 4 magosban gondolkoznék.

(#35041) szatocs válasza Aggregátor (#35040) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Hát 4 magosban i5 750 csak a proci lenne vagy 45, ha nem több, lap alá még vagy 30. Az meg már 55ezer.

AM3-nál meg 945 vagy 955 már annyira mindegy, hogy melyiket venném, annyira együtt az áruk, az is lenne vagy 35-40 a proci, meg 25 a lap. Min 40 ezer az is.

A mostani lapomat és procimat együtt kb 20ezerért tudnám eladni, e8400-at meg olyan 20 körül tudnék venni.

[ Szerkesztve ]

=== Szatocs ===

(#35042) Aggregátor válasza szatocs (#35041) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

i5 már más tészta, az tény. Bár én Yorkfield-re gondoltam, a Q8xxx-ak alig drágábbak mint az E8xxx.
Ha a lap+proci elmegy 20-ért, az jó, mert kb. annyiból meglenne a proci is. Lapból meg keress valami P35-öst, az is bőven jó alá, és simán találsz 15k alatt.

(#35043) szatocs

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Rákérdeztem a procira, 18k lenne, hűtő nélkül, egy univerzális hűtő meg vagy 7k, ha hosszútávra gondolkozok.

Játékban az E8400 tesztek alapján gyorsabb, mint a Q8400, legalábbis a legtöbben, FC2-ben nem mondjuk, az kihasználja a több magot. Órajelre viszont jobb az E8400, és fogyasztásra is kevesebb (ha csak 30W-ról van is szó). Még a lapnak utána kérdezek, hogy van-e a környezetemben normális alternatíva, ha nincs, akkor most hanyagolom ezt a fejlesztést.

=== Szatocs ===

(#35044) Aggregátor válasza szatocs (#35043) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

18k jó ár érte, főleg ha E0-s. Hűtő kérdést nem kell túl parázni, nem nagyon melegszik, igazából tuning nélkül a gyári hűtő is elég rá. (És nem hangos.)

(#35045) Jani09

Jani09
(tag)

Mit jelent, hogy Halogen Free? [link] mert itt Ordering / sSpecs / Steppings-nél az Intel® Core™2 Duo Processor E8400 (6M Cache, 3.00 GHz, 1333 MHz FSB) LGA775, Tray-nál ott van, hogy YES és érdekelne, hogy mi az.

[ Szerkesztve ]

(#35046) szatocs

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

E0-s a proci, de nem fogok cserélni, mert nem éri meg nekem. Majd esetleg később, ha lentebb mennek az árak, valami 4magos rettenetet veszek. :)

=== Szatocs ===

(#35047) Aggregátor válasza szatocs (#35046) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hát te tudod, de szerintem egy alaplap ára nem vészes platform váltásnak. És később abba is tehetsz 4 magos rettenetet (Q9550) :D

(#35048) szatocs válasza Aggregátor (#35047) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Várok egy kicsit egy i5 750-re vagy 760-ra, kb mindenre elég még vagy 3 évig, főleg ha húzva is lenne. Ha fél év múlva veszek, akkor már hátha lentebb megy az ára, meg aztán AM3-nál a Bulldozer-ről lehet, hogy többet tudni majd, így még az is lehet, hogy az lesz belőle. :)

=== Szatocs ===

(#35049) Rider74

Rider74
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Most cseréltem ki a procit E2180-ról E8400-ra, nem tudom másképp leírni, más dimenzió...

Viszont felmerült egy kérdésem, mi lehet az oka, hogy a két mag hőmérséklete között kb.
6-10°C különbség van. A régi 2180-ban a magok között max 1 °C volt.

Gondolkodtam, hátha a procihűtő nincs jól felrakva?

Egy TT big typ Vx van a procin, de már a beszereléskor gondolkodtam hogy is kellene állnia a heat pipe-oknak? Vízszintesen, vagy függőlegesen????
Nézegettem a teszteket róla, de az estek többségében az alaplapok a teszt alatt az asztalon vízszintesen vannak, nyilván a gépbe szerelve a lap függőleges!
Néztem a hűtő manualját is, de diszkréten nem tesznek említést a beépítésről...

(#35050) Rider74

Rider74
(kvázi-tag)

Nem lehet már szerkeszteni, csak 4-5°C a különbség...

A kérdés ugyanaz, normális ez a különbség?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.