Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#18001) mert_csokis

mert_csokis
(fanatikus tag)

A már jugeen által is linkelt hivatalos Tj Max infók az idei 2008-as IDF-en (Intel Developer Forum) láttak napvilágot
Benson Inkley az Intel mérnöke tartott tájékoztatót a végleges és hivatalos értékekről

Itt megnézhető a teljes anyag

[ Szerkesztve ]

(#18002) Mankó

Mankó
(őstag)

Vista alatt szarakszik a hangkártya és lehetséges okként visszavetem tuningot alapra, hátha az.
Hibajelenség: 8*475 1.35V és 7*500 1.3V hűvösebb voltak a magok 5 fokkal, mint alapon minden. Most 40 és 30 fokosak a magok egy Ninja alatt, ami meg is van támogatva 12cm-s ventivel. Házban elöl, hátul, oldalt 12es venti, szóval a szellőzés megoldott. Erre varrjatok gombot!

üdv: Szabolcs

(#18003) jugeen válasza Mankó (#18002) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

vsb emelése nem segített?

••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

(#18004) Anubis_9 válasza mert_csokis (#18001) üzenetére

Anubis_9
(őstag)

Ebből az derül ki, hogy a E8000-es és az E7000-es sorozat TJ.Max értéke 100-as (10., 13. oldal). Akkor itt most pont kerül a végére, igaz? :D

GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 - i5-2500K + CM Z600+Noctua - A-DATA 8192MB AX3U1600GC4G9-2G DDR3 1600Mhz - CM RC-690 - Corsair TX650W

(#18005) jugeen válasza Anubis_9 (#18004) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

igaz. de ha még sem, akkor azt mi biztos nem fogjuk megtudni. az csak egy kicsit lenne cinkes az intelnek, hogy ők is bejelentsék "elqurtuk" :DDD

••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

(#18006) Anubis_9 válasza jugeen (#18005) üzenetére

Anubis_9
(őstag)

...nem kicsit, nagyon! :DD

[ Szerkesztve ]

GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 - i5-2500K + CM Z600+Noctua - A-DATA 8192MB AX3U1600GC4G9-2G DDR3 1600Mhz - CM RC-690 - Corsair TX650W

(#18007) FragMaster válasza Anubis_9 (#18004) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Realtemp akkor miért ír 95°C tjmaxot az E7200-mre? Vagy eddig saccra lőtték be? :DD

[ Szerkesztve ]

(#18008) mert_csokis

mert_csokis
(fanatikus tag)

Most hogy kicsiny lelkünk megnyugodott,szívesen látnék Real Temp TjMax 100 alatt mért hőfokokat tőletek
Főleg E8400 és E8500 tulajoktól alapórajelen,tuning nélkül. Nálam terhelés nélkül 44 és 39 fok a két mag gyári hűtővel,alapórajelen (3,16 Ghz)
Igazándiból az érdekelne,hogy mennyivel jobb egy komolyabb hűtő teljesítménye a gyári aprósághoz képest
Köszi :R

(#18009) Sann81

Sann81
(lelkes újonc)

Sziasztok!!

Szerintetek ez milyen érték??

E8400 CT-vel mért VID: 1.1125

E8400 4.05 Ghz/ 9*450(fsb)/ bios szerint 1.35625 V

Mért van az, hogy a Cpu-z az Everest és a bios is más volt számot mutat??
Melyik a mérvadó??

20 perc Prime95 alatt stabil

Válaszotokat előre is köszönöm!!

(#18010) ADAM1337 válasza Sann81 (#18009) üzenetére

ADAM1337
(PH! addikt)

Szerintem kicsit sok lesz az a fesz.
1.25-1.29 is elég lenne bőven.

cars1dA

(#18011) FragMaster válasza Sann81 (#18009) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Az alaplapok droppolnak a biosban beállított feszültséghez képest. Idle kevesebbet, load többet.

(#18012) Mankó válasza jugeen (#18003) üzenetére

Mankó
(őstag)

Nem ugrik be, hogy mi ez a vsb. Már elég sok mindent próbáltam, de eddig x aktás az eset előttem. Utoljára, 8200es wolf lett, a 2gb-ból 4, és + egy 9600gt. Mindig előjön valami nem várt hiba, ha tuningolok.
Elképzelhetőnek látjátok ti is azt, hogy már a táp kicsi a megnövekedett igényekhez?
Coolink 400W-os 12es ventivel. Én már mindenre gondoltam, s még ezt látom hihetőnek a legjobban.

üdv: Szabolcs

(#18013) Sann81 válasza ADAM1337 (#18010) üzenetére

Sann81
(lelkes újonc)

szia!!

Köszi a választ!!
Hogy lehetne 1.25-1.29 környékére állítani??

a memoria 1080 Mhz-n megy 2.4 szorzó mellett
ezzel kéne valamit variálnom??

(#18014) Sann81 válasza FragMaster (#18011) üzenetére

Sann81
(lelkes újonc)

Hello!!

Köszönöm!!

Idle? Load? Pontosabban ez mit jelent?

(#18015) FragMaster válasza Sann81 (#18014) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Idle amikor üresjáratban van a gép, load amikor dolgozik.

(#18016) TheGod09

TheGod09
(újonc)

Sziasztok feltettem a 0.99.3-as core temp-et ebben a tjmax 100 az előzőben 105 hallottam már 95-t is most melyik a jó?

Előre is köszi a válaszokat!

(#18017) Anubis_9 válasza TheGod09 (#18016) üzenetére

Anubis_9
(őstag)

Egyértelműen 100-as! Nézd meg ezt!

(#18018) Anubis_9

Anubis_9
(őstag)

Úgy néz ki, sikerült belőnöm a rendszert. 3 óra 26 percig futott hiba nélkül a PRIME95. Vcore-nak 1.31875-öt kellett, hogy beállítsak, mert ez alatt instabil volt teszt közben. Ez még elmegy, nem? Közel sem túl sok, igaz? Drop miatt csak 1.312 V Core Temp szerint, terhelés mellett, anélkül meg 1.304 V.

(#18019) Hooper

Hooper
(senior tag)

Sziasztok!
Egy E8400as proci alá vacillálok 2 alaplap közül
ASUS P5Q
Vagy
Gigabyte EP45 DS3.

Ti melyiket ajánlanátok?
A tuning nemlényeges, inkább a stabilitás, felszereltség...
Vx450es táp, geil ultra 2048*800, és 4850 lesz mellette...

Köszi!

(#18020) mindfreak válasza Hooper (#18019) üzenetére

mindfreak
(őstag)

Egyikről sincs tapasztalatom, ránézésre azt mondom, hogy mindkettőnek vannak előnyei, hátrányai. Alapjába véve a két legjobb alaplapgyártó termékeiről van szó, rosszul egyikkel se lehet járni. A P5Q mellett szól, hogy több fázis van rajta és jobb hűtés, ami miatt tuningra valószínűleg alkalmasabb, viszont a Gigabyte-on két PCI-E x16 csatoló van, így később tudsz még egy HD4850-et venni a mostani mellé, ha akarsz. Ha pedig nem, akkor inkább a P5Q-t válaszd, mert tuningolni még megjöhet a kedved, főleg, hogy az E8400 procikban van tartalék bőven... ;]

(#18021) diegho válasza mindfreak (#18020) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a fázis nem jelent semmit, ami a különbség a két lap között, hogy az asusban van normális ventiszabályzás, a gigában meg nincs. Tuningra mindkettő alkalmas, de a giga eléggé tökölős, viszont ha sikerül rájönni mit és hogyan akkor olyan mint a kezesbárány.

(#18022) Zé_Mester válasza Hooper (#18019) üzenetére

Zé_Mester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha jót akarsz akkor nem a P5Q-t veszed meg !!!!!!! :Y :(

nekem volt szerencsém hozzá. nem mondom hogy rossz darab, de ahogy melegszik az iszonyat. azok a csilicsáré bordák nagyon szépen mutatnak ez tény, de hogy használhatatlanok na az is tuti. :F
én újrapasztáztam az egész lapot, de semmi nem változott, 2-3 fok, de még így is sütötte a kezem amikor hozzáértem a bordákhoz. és gondolom te nem nagyon akarsz ilyen dolgokkal foglalkozni hogy darabokra szeded az új paszta miatt :U
hjaa, és ehhez még hozzáteszem hogy ki volt pakolva az asztalra (mivel nem használok házat) és megborítva legalább 6db 12cm-es brutál ventivel. de így se nagyon akart hűvös maradni, képzelem mi lett volna ha házba van rakva :U

úgyhogy javaslom a Gigabyte P45-DS3-at, igaz hogy a bios kicsit több időt igényel mint a P5Q, de ha egyszer belövöd nem lesz vele baj, és még szét se olvad a géped ;)
meg persze ottvan a 2. PCI-E foglalat, így a bővítéskor se kell nagyon törni a fejed, ha esetleg 2 karit szeretnél ;)

...................\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///................... ....................\\\--->>> Gigabyte Hungary Product Tester® <<<---///.................... .....................\\\--->>> http://hardverker.hu/cikklista.php <<<---///.....................

(#18023) diegho válasza Zé_Mester (#18022) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

DS3 bordáján is lehetne tojást sütni néha :D nálam házban van, de max 44 fokig ment fel a nagy melegben az alaplapi hőmérő, de legtöbbször 38-40fok között mozog 450-es fsb-n.

(#18024) CyberJedi

CyberJedi
(kvázi-tag)

HELP!

E8000-es szériból szeretnék venni egy procit. 4GHz-et szeretnék megütni vele, úgy, hogy lehetőleg ne kelljen kikapcsolni a proci extra funkcióit a BIOSban: C1E, HW Virtualization, stb., és ne kelljen lényegesen feszt emelni, ha elmenne alapfeszen, az király lenne.

Mit ajánlotok, szakik, és kell-e figyelnem, hogy melyik széria egy adott modellen belül, esetleg hol érdemes megvenni?

E8400, 8500, 8600-ra gondoltam, esetleg egy ES verzió? Habár jobb lenne lent tartani a költségeket.

Alaplapom: Gigabyte 965P-DS4 rev3.3. Egyelőre nem akarom lecserélni.

Üdv Cyber

[ Szerkesztve ]

(Vajon mi ez?) ''Gaff had been there... and let her live. '4 years' - he figured. He was wrong. Tyrell had told me Rachael was special. No termination date. I didn't know how long we'd have together. Who does?...''

(#18025) mindfreak válasza Zé_Mester (#18022) üzenetére

mindfreak
(őstag)

Az elég érdekes lenne, ha ugyanaz a chip másik alaplapban jobban melegedne. Nekem ugyan csak P35 van, de a nb-t annak se lehet megfogni, mert simán megégeti az újjad!

diegho: Nekem azt mondták, hogy az alaplap érzékelője csak a sb-t méri. :U

[ Szerkesztve ]

(#18026) diegho válasza mindfreak (#18025) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

se nem az SB-t se nem az NB-t, legalábbis giga esetében, ugyanis a lapon van egy hőmérő szenzor és annak a hőfokát mutatja, de hogy ez hol van nem tudom, az biztos, ha rárakom a ház oldalát amin egy 12-es venti van akkor 2 fokot esik a hőmérséklete, de a venti fúj egy keveset az északira és a délire is.

@CyberJedi
nem tudom mennyire fogja szeretni a lapod a wolfokat, ezért én azt mondom minél nagyobb szorzós procit próbálj meg beszerezni, nehogy fsb limites legyen a lap. E8500 lenne a legjobb, de talán E8400 is jó lesz.

[ Szerkesztve ]

(#18027) FragMaster válasza CyberJedi (#18024) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Alapfeszültségen 4ghz-ről nem igen hallottam még :DDD Tán egy E8600, pasz.
Virtualizációt meg használnád egyáltalán?

(#18028) ollie válasza CyberJedi (#18024) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az E8x00 sorozat hivatalosan nincs támogatva ezen a lapon, ráadásul emlékeim szerint a chipset 266-os FSB-re lett kitalálva, szóval már a 333-as FSB is túlhajtást jelent. Szerintem ha jót akarsz magadnak, felejtsd el ehhez az E8x00-t.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#18029) sz.j válasza FragMaster (#18027) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Pedig itt a topikban is van egy pár (pl. E8400) proci ami tudja ezt.

;)

[ Szerkesztve ]

http://szjanos.atw.hu

(#18030) diegho válasza sz.j (#18029) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

mutass egyet kérlek

(#18031) Rusher válasza diegho (#18030) üzenetére

Rusher
(őstag)

Hát ha alapfesznek az 1.225v-ot nézzük akkor télleg akad azért jópár sőt van olyan is ami 1.152v-al megy 4Ghz-en stabilan (tom_tol) :K

葉問

(#18032) sz.j válasza diegho (#18030) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Parancsolj, itt van például tom_tol vagy Aryan eredménye.
Igaz, hogy az enyém nem tud ennyit, de azért "türhető" kis proci.

Hirtelen csak ezeket találtam, de van még egy pár hasonló, pl. Rusher-é is.

;)

[ Szerkesztve ]

(#18033) CyberJedi

CyberJedi
(kvázi-tag)

A jelenlegi procim egy E6400, 7*450-en megy nevetve, alapfeszen, 800-as 2GB A-data ramokkal 900-on, 5-7-7-20-on. Tehát 9*450=4050 lehtséges egy E8400-al elvileg.

folytatás ehhez:
[I](HELP!

E8000-es szériból szeretnék venni egy procit. 4GHz-et szeretnék megütni vele, úgy, hogy lehetőleg ne kelljen kikapcsolni a proci extra funkcióit a BIOSban: C1E, HW Virtualization, stb., és ne kelljen lényegesen feszt emelni, ha elmenne alapfeszen, az király lenne.

Mit ajánlotok, szakik, és kell-e figyelnem, hogy melyik széria egy adott modellen belül, esetleg hol érdemes megvenni?

E8400, 8500, 8600-ra gondoltam, esetleg egy ES verzió? Habár jobb lenne lent tartani a költségeket.

Alaplapom: Gigabyte 965P-DS4 rev3.3. Egyelőre nem akarom lecserélni.)[/I]

Üdv Cyber

(Vajon mi ez?) ''Gaff had been there... and let her live. '4 years' - he figured. He was wrong. Tyrell had told me Rachael was special. No termination date. I didn't know how long we'd have together. Who does?...''

(#18034) tlac válasza ollie (#18028) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

viszont már nem csak béta biosok vannak a 45nm-es procikhoz
és nem hivatolsan a 965p ds4-em lazán visz legalább 490fsb-t, utána a procim fogyott el (e6400)

(#18035) Genji válasza CyberJedi (#18033) üzenetére

Genji
(senior tag)

E8400 jó eséllyel menni fog 9x450et, de h alapfeszen az kizárt.

•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫.•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫.•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫.•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫.•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫

(#18036) diegho válasza sz.j (#18032) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ez hol alapfesz? az alapfesz az, amikor a bios-ban normal-ra van állítva a feszültség, tehát hozzá sem nyúlsz, ezek itt vdrop utáni feszek, tehát bios-ban feszt kellett emelni, hogy meglegyen a 4ghz és a kérdés az volt, hogy valóban alapfeszen (amikor működik az összes energiatakarékossági megoldás) mennek-e 4ghz-et a válasz pedig az, hogy nem.

(#18037) lipi67 válasza diegho (#18036) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Hát nézőpont kérdése..Alapfesz,vid,stb-nevezzük ahogy akarjuk,az a fesz ami kell a procinak a stabil gyári órajelhez(gyártó szerint).A Vdroop..kompenzálni kell.Ha nem teszed,az alulfeszes tuning.Itt 1,15V VID-es procikat linkeltek,s 1,15V-on(VID-en!!!)megfutották a 4GHz-et...sztem ;) :K

[ Szerkesztve ]

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#18038) sz.j válasza diegho (#18036) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Ez olyan körülmények között készült ahogy írod. Normal állás mellett a BIOS automatikusan 1,1500V-ot adott a procinak, amit a CPU-Z 1,152V-nak jelzett ki.

(#18039) ollie válasza CyberJedi (#18033) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A 7*450 úgy van alapfeszen, hogy normálon hagytad a cpu feszt?

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#18040) diegho válasza lipi67 (#18037) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

és működik minden energiagazdálkodás dolog? ugye hogy nem? Ahogy emelsz egy picit is feszt onnantól már ki van lőve az eist. Egyedül asuséknál a loadline calibration-el lehet ezt megoldani, hogy az alapfesz valóban egyenlő legyen a vid-el és az eist is működjön.

(#18041) lipi67 válasza diegho (#18040) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Vegyél csak egy abit lapot!!!Működik ;) :K
MOD:loadline calibration-erről lett cikk írva,hogy miért nem ok..
kroky3-tól: "Ilyenkor fordulhat elő, azaz eset, hogy (az user TUDTA nélkül jelentős túlfeszt. kap a proci ) és látszólag értehetetlen módon bekövetkezik egy rejtélyes procihalál vagy degradáció.
Természetesen ez nem következik be mindig, sőt szerencsére igen ritkán, de néha szerencsétlen esetben bekövetkezhet.
Egyes újabb típusú lapoknál beépítettek egy load line calibration nevű funkciót ami kikapcsolja a vdroopot azonban ez előhozza a fentebb említett jelenséget.
"

[ Szerkesztve ]

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#18042) diegho válasza lipi67 (#18041) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem kösz, halott gyártó elavúlt termékeire nem költök 1ft-ot se, ráadásul "A" betűs, tehát alapból kizárva.

(#18043) lipi67 válasza diegho (#18042) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

:O Halottról jót vagy semmit! :R Imádom az Abitot :B :K

(#18044) tlac válasza lipi67 (#18041) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

az idézetnek így nincs értelme a szövegkörnyezet nélkül
ez emelt feszes tuningnál jelenthet problémát
alapfeszen nem

diegho:

Egyedül asuséknál a loadline calibration-el lehet ezt megoldani

a "komolyabb" giga p35, x38, x48 lapokban is

[ Szerkesztve ]

(#18045) lipi67 válasza tlac (#18044) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Ebben tökéletesen igazad van.Mentségemre legyen mondva:-Nem rég lett az egész cikk belinkelve,csak utalni akartam rá.
Azt meg nézd el nekem,hogy"máshogy jár az agyam"s ha tuning,1mp,s elfelejetem,hogy alapfesz volt a téma :B :R

(#18046) tom_tol válasza diegho (#18036) üzenetére

tom_tol
(őstag)

de mint tudjuk ha biosban auton vagy normálon hagyod a feszt és emeled az órajelet a lap automat emeli a feszt
még azon ellehet gondolkodni hogy a videt vagy full alapon azaz 333 fsb-n a lap által meghatározott feszültség értékét vesszük alapfesznek

(#18047) lipi67 válasza tom_tol (#18046) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Nálad nem uaz?Elvileg full alapon a deszkának a VID-et kéne belőnie fesznek,ezért(is)a VID.(nálam az adható legkisebb érték.Abit úgy van vele,hogy a VID-et teszi a legkisebb adható értéknek a biosba.Uazon bios alatt ha cseréled a procit,módosulnak az értékek,megy a proci VID-je után)

(#18048) lipi67 válasza diegho (#18042) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Na,ez bios 1,285V(Vid 1,225V)tehát emeltem.Nézd a 2 kép közötti időt.Emelt fesz-mégis visszavesz-ezért is szeretem :B
[link]
[link]

(#18049) CyberJedi válasza ollie (#18039) üzenetére

CyberJedi
(kvázi-tag)

Igen, 7*450-nél a CPU alapfeszen van (NORMAL, nem AUTO)
a RAMnak adtam 0,15V-ot,
meg 0,1-et az összes többi állítható bigyónak, CPU-t kivéve,
az összes CPU funkció fut, én szeretem ha nem fogyaszt annyit a gépem, ha nem terhelem (villanyszámla+nem melegszik úgy), és a hardveres virtualizációt is használom Virtual PC-vel.

A szünetmentes tápommal ki tudnám mérni pontosan, hogy C1E nélkül mennyivel lenne több a fogyasztás... Eddig nem tettem.

Ja és a S3 standby (ram-ba ment) tökéletesen működik, ez is feltétel, mivel én így szoktam leállítani a gépem; nincs időm a bebootolásra várni örökké (sok a telepített progi).

[ Szerkesztve ]

(#18050) diegho válasza tom_tol (#18046) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

normal-on nálam nem emeli a feszt a lap.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.