Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#551) cochy válasza diablo372 (#549) üzenetére

cochy
(tag)

1) esetleg még a hőmérséklettel lehet gond, de ha most vetted, akkor kicsi az esély.
2) C4mp3r jól mondta, elég gyanús a táp. Ha igazat írnak az okosok, akkor 350W-os minőségi táp a minimum a 1950-nek.

X

(#552) C4mp3r válasza cochy (#551) üzenetére

C4mp3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az én MSI dobozom hátuljára 450W van írva. :D

If God is for us, who can be against us? Romans 8:31

(#553) ZsP

ZsP
(újonc)

Hali!

Előre is bocs ha rossz témába írtam, de a TvOut -os téma már le volt zárva :((

Szóval, a problémám: Vista alatt egy Geforce Fx 5500 -ast próbálok rávenni arra hogy kreáljon nekem tv -re képet (S-Video 3m-es kábel toldás nélkül).

A kép megjelenik, felbontás állítható, de fekete fehér a kép, választható képfrissítés pedig 29 vagy 30 Hz váltottsoros!
A speciális fülnél kerestem az XP alatt már megszokott nvidia ''panelt'' a beállítási lehetőségekkel, de nem van! :( Pal/Ntsc választási lehetőség sincs! Amit találtam a vezérlőpultban egy nvidia control panel, ahol csak annyit lehet állítani hogy klón, vagy dualview-ba legyen! (persze dualviewban van!)

És nem tudom mi lehet a gáz, ill hogy lehetne normál képet varázsolni neki!

Megköszönném ha tudnátok segíteni!

(#554) cochy válasza ZsP (#553) üzenetére

cochy
(tag)

Rakj másik drivert ! a fekete-fehér képet csak az ntsc/pal állításával tudod eszközölni.

C4mp3r : attól a 350 még minimum lehet. De komolyra fordítva köv héten akarnék venni 1950pro-t. Lehet hogy a 350W-os chieftech-el nem menne ?
A többi meg 3700+ diego, 2wd winya, A8N-e.

X

(#555) diablo372

diablo372
(újonc)

Hát nem tudom a táppal mi lehet a gond ha azt mondjátok hogy azzal van mert egy Mercury 450W tápom van 2 winchesterrel + 1 vinyóhűtővel 1íróval meg a videó karival és ha elinditom a 3d markot 06-ot vagy egy játokat szinte azonnal újraindul a gép.

MSI k9N Neo-F AM2, AMD 4200+ X2 Athlon 64, 2x512 DDRII 667MHz, ASUS EAX1950Pro 256MB, Táp Mercury 450W

(#556) C4mp3r válasza diablo372 (#555) üzenetére

C4mp3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Gondoltam, hogy valami hasonló lesz. Azt ajánlom, hogy dobd ki azt a Mercury-t és vegyél egy márkásat. FSP vagy Chieftech
99%, hogy emiatt indul újra.

(#557) csyga

csyga
(újonc)

Légyszi írjatok valami okosat mert még nem válaszolt senki

Sziasztok lenne egy kérdésem
Egy XFX 6800 LE -t használok és Xp alatt 12/6-on használtam de mivel régebbi tipus vagy nem tudom miért nem találtam olyan progit amivel úgy tudnám húzni az órajelet ,hogy ok legyen.
Rivatunerrel próbáltam de nem ismerte fel a kártya órajeleit a így nem is erőltettem.De most feltettem a vistát és így már kevésnek tűnik mivel a Test Drive Unlim. nagyon szagat még low is pedig xp high -on ment 1024x-en.
Próbáltam a legújabb rivatunerrel nem ismeri fel , Powerstrippel ez sem, ésmég egy nvidia egyszerű progival a neve nem jut eszembe de nem engedi.
A 97.45 Driver van fent (100 felettit nem lehet feltenni ugye mert nincs AGP támogatása?)
.Esetleg van e olyan progi vagy előlehet e vistából hozni olyat ami megjenik az nvidia ablakban mint régebbi drivereknél?Légyszi ha tudtok segítsetek?
Lenne mé egykérdésem de ez nem vga kategória
2x512 kingmax ddr ramom van nem mennek dualba mivel az egyik 1 a másik két oldalas.
Vettem egy 1 GB kingmaxramot és a 3 rammalnem indul el a vista.
Teljesen szétesik néha a biosig se jut el.
Egy abit vt7 lapom van az 1 g ram jó mivel egyedül járattam és semmi gond nem volt , a másik kettőt meg egy éve használom így azoknak sincs bajuk.Esetle lehet az a gond h 4 ramot vagy kettőt kezel csak? köszi.
Mindenki aki tud légyszi segítsen

(#558) C4mp3r válasza cochy (#554) üzenetére

C4mp3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

''C4mp3r : attól a 350 még minimum lehet. De komolyra fordítva köv héten akarnék venni 1950pro-t. Lehet hogy a 350W-os chieftech-el nem menne ?
A többi meg 3700+ diego, 2wd winya, A8N-e.''

Bőven elég lesz neki. ;) Az én konfigomat is egy 400-as FSP hajtja gond nélkül.

[Szerkesztve]

(#559) diablo372 válasza C4mp3r (#556) üzenetére

diablo372
(újonc)

Köszi a helpet hát megpróbálom kicserélni a tápot de az sajna nem ilyen eccerű mert nincs más itthon, mert akkor az lenne benne :).

Jah még annyi kérdésem lenne hogy most akkor azért indul ujra mert nem birja el a táp, és amikor elindul egy 3D-s alkalmazás levágja a tápot? (bocs a hülye kérdésért, csak még ilyenről még nem hallottam)

MSI k9N Neo-F AM2, AMD 4200+ X2 Athlon 64, 2x512 DDRII 667MHz, ASUS EAX1950Pro 256MB, Táp Mercury 450W

(#560) C4mp3r válasza diablo372 (#559) üzenetére

C4mp3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért, mert a táp nem bír leadni annyi kakaót, mint amennyit a rendszer igényelne, és ezért leáll. Azért akkor, amikor elindítasz egy 3D-s alkalmazást, mert megnövekszik a rendszer energiaigénye.

(#561) bubuka71

bubuka71
(fanatikus tag)

az atitoolt nem tom feltelepíteni . nem tudjátok miért ?

(#562) Telefunen válasza bubuka71 (#561) üzenetére

Telefunen
(őstag)

nevezd át a telepítőt, az a gondja hogy már fut egy Atitool nevű alkalmazás..

(#563) bubuka71 válasza Telefunen (#562) üzenetére

bubuka71
(fanatikus tag)

mivé nevezzem át ?

(#564) Telefunen válasza bubuka71 (#563) üzenetére

Telefunen
(őstag)

bármivé (pl. xyz)

(#565) bubuka71

bubuka71
(fanatikus tag)

hogy müködik az atitool ?

(#566) C4mp3r válasza bubuka71 (#565) üzenetére

C4mp3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elindítod, és rákattintasz arra a gombra, hogy ''Show 3D View''. Aztán kiválasztod, hogy a GPU-nak vagy a memóriának akarod először megkeresni az órajeleit. Ha a GPU-ét akarod, akkor a ''Find Max Core'', ha a memóriájét akkor a ''Find Max Mem''-re kattintasz. Ha rákattintottál valamelyikre akkor elkezdi lépésekben emelni az órajelet. Kis idő után meg fog állni és kidobja a szerinte maximális értéket. Ajánlott közben figyelni a hőmérsékletet, nehogy gondok legyenek. Ezt ajánlatos egy ideig tesztelni a ''Scan for Artifacts'' gombbal. Ha nem hibázik akkor maradhat. Ugyanezt a memóriával is.(Ha a GPU-ét kerested először) Ezután elmentheted profilba az órajeleket, így nem kell mindig újra megkeresni.

[Szerkesztve]

(#567) bubuka71 válasza Telefunen (#564) üzenetére

bubuka71
(fanatikus tag)

köszi a segítséget . a powerstrip jobban tetszik

(#568) Ace Ventura válasza diablo372 (#555) üzenetére

Ace Ventura
(őstag)

Nem 99, hanem 100% hogy tápot kell cserélned.
Elinditod a 3D-s alkalmazást, ami annyira leterheli a tápot, hogy nem tudja kiszolgálni, ezért újraindul a gép.Nem érdemes vesződni vele, azonnal csere.Ne kisérletezz.
Iponba 350-es FSP táp 6-7 K körül mozog.Arra nyugodtan rábizhatod a gépet.

Eladó cuccok! Xigmatek Asgard Pro 11K, Enermax Liberty Eco II moduláris táp 13K, Creative T20 II series 11K Minden termék pár napos, garanciális!

(#569) Ace Ventura válasza bubuka71 (#567) üzenetére

Ace Ventura
(őstag)

Pedig jobb az atitool ;)

Eladó cuccok! Xigmatek Asgard Pro 11K, Enermax Liberty Eco II moduláris táp 13K, Creative T20 II series 11K Minden termék pár napos, garanciális!

(#570) KaYaK

KaYaK
(tag)

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem!
Valaki ismeri ezeket a vga-kat? Ha igen akkor ki tudná nekem hozni pár pontban hogy melyik jobb a másiknál és miért? Esetleg ha valakinek ilyene van akkor a tapasztalatát is szívesen elolvasnám! Válaszokat előre is köszönöm!
256 MB Ati FGL V5200 vagy Nvidia Quadro FX1500M

élni és élni hagyni...

(#571) greatchaos válasza bubuka71 (#567) üzenetére

greatchaos
(PH! addikt)

poverstripnél mind jobb szvsz

-rivatuner
-atitool

(#572) Frenky87

Frenky87
(senior tag)

üdv!

Sapphire HD 2900 XT 2D-s órajeleit meddig szabad csökkenteni?
Gondolom minél alacsonyabb, annál kevesebbet fogyaszt, 2d-ben meg nem kell nekem nagy grafikai számolási kapacitás. AMD GPU Clock Tool-lal ha lecsökkentem, elveszik a gari? Felhúzni nem akarom, elegendő teljesítménnyel rendelkezik számomra.

thx

///

(#573) Calibos válasza bubuka71 (#565) üzenetére

Calibos
(PH! addikt)

Scan for Artifac- opcióval csak óvatosan! Nekem a 1950XT-nél a hűtőt lekapcsolta és a hőmérsékletet felvitte 100Celsius-ra. Mondom „Anyád ez mi a ***** csinál??!!” :D

Ha valahogy nem érzed stabbilnak akkor riva, powerstrip...

(#574) bubuka71

bubuka71
(fanatikus tag)

köszi az infókat az atitool-ról . már kezdem érteni .

(#575) JrJerry

JrJerry
(újonc)

Sziasztok!

Segítségeteket kérném. Sajna elszállt a VGAm (AGP). Milyen kártyát javasolnátok amelyet maximálisan ki tudna használni, hajtani a rendszerem, ha tartaléka marad a karinak nem baj, (Asus előnyben). Most vagyok proci csere előtt, P4 2.8GHz re cserélek.
Segítő javaslatot szivesen fogadok.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv JrJerry

[Szerkesztve]

(#576) BPFeri válasza JrJerry (#575) üzenetére

BPFeri
(senior tag)

Milyen árfekvésben gondolkodsz ?!?! :DD

"Az FBI nyomoz a magyar nyúl után. Arra kíváncsiak, hogy ingyom-bingyom tálib –e ?"

(#577) VaniliásRönk válasza JrJerry (#575) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ha CPU-t is akarsz cserléni, akkor cseréld az egészet, ugyanannyi ráfordítással sokkal erősebb konfigod lesz.
Az ASUS-hoz meg ne ragaszkodj, se nem korrekt gyártó se nem képvisel kimagasló minőséget...

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#578) JrJerry válasza BPFeri (#576) üzenetére

JrJerry
(újonc)

Az árfekvés? Mennyi legyen, kb. 30eFT? Nem szeretnék még gépet cserélni.

(#579) ollie válasza JrJerry (#578) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Akkor X1950GT/PRO AGP, amelyik kijön a pénzedből. Ezeke a legjobb AGP-s karik.

Ja, ilyen nincs ASUS-ban (AGP-s). Esetleg még egy X1650XT lehet jó, de ennél alább nem szabad adni Radeonban.

[Szerkesztve]

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#580) JrJerry válasza ollie (#579) üzenetére

JrJerry
(újonc)

Ezt kihajtaná a cuccom? A lapom még 4×AGPs

(#581) ollie válasza JrJerry (#580) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem hajtaná ki, de te írtad, hogy legyen benne tartalék.

(#582) VaniliásRönk válasza JrJerry (#578) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Mégis miért? Bőven megérett a cserére, de ha neked az biznisz hogy pénzt pocsékolsz egy ócskavasra szíved joga.

ollie: Ne viccelj már, ekkora VGA egy ilyen gépbe? Egy 133-as P4 még egy 6600GT-t sem tud kihajtani, nemhogy X1950-et. Ha valaki ökörséget akar csinálni az az ő dolga, de aszisztálni hozzá ahelyett hogy figyelmeztetnéd...

[Szerkesztve]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#583) JrJerry válasza VaniliásRönk (#582) üzenetére

JrJerry
(újonc)

Skacok a VGA max 30 a proci 17 és 47 ből csináltok nekem egy új gépet?

Nem szándékom veletek teljesítményversenyre kelni, csak stabilan menjen a gép a kártyahalál után.

[Szerkesztve]

(#584) fagy53 válasza JrJerry (#578) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Üdv!
Pedig neked is csak azt tudom tanácsolni, amit az egyik kollégának, hogy ne a gombhoz vegyél kabátot, hanem forditva.
Most nagyon olcsón tudsz konfigot váltani, proci,alaplap,DDR2 RAM és veszel egy használt olcsó PCI-E VGA-t.
Spórolsz egy kis ideig, így tudsz venni majd a gépedhez illő jobb, új VGA-t.

(#585) VaniliásRönk válasza JrJerry (#583) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Asrock ALiveXFire-eSATA2 [link] 14k
AMD Athlon 64 X2 3600+ [link] 15k
2x512MB DDR2-800 Kingmax[link] 9k
Asus GeForce EN7300GT TOP 128MB [link] 16k
Ez így 54k, kicsit több, de amit cserélsz azt eladhatod, ha 10k körül hirdeted meg pillanatok alatt elviszik, ugyanannyi ráfordítás, a különbség viszont ég és föld.
De ha szánsz még 3k-t a VGA-ra, egy 7600GST kétszer erősebb. [link]

(#586) VaniliásRönk válasza JrJerry (#583) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Most látom nem budapesti vagy, de 1900Ft-ból megúszod a postázást is [link], szerintem még mindig olcsóbb mint a helyi ''lehúzós computerben'' megvenni.

[Szerkesztve]

(#587) bubuka71

bubuka71
(fanatikus tag)

sziasztok . nagyon durva a colin dirt nevü játék ! 7300gt-vel 18 -30 az fps. vagy elrontottam valamit ?

(#588) kicsitomi88 válasza bubuka71 (#587) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

Nem, ez egy ilyen csúnya durva játék ... :D

90 87.5 87.8 87.5

(#589) bubuka71 válasza kicsitomi88 (#588) üzenetére

bubuka71
(fanatikus tag)

eddig semmi bajom nem volt a gépemmel ,de ez csúnya ! milyen gép kell hozzá ?

(#590) Calibos válasza bubuka71 (#589) üzenetére

Calibos
(PH! addikt)

Min kéne meglepődni??! 7300GT egyszerűen alsókategóriás Vga, ennyi...

(#591) ollie válasza bubuka71 (#587) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Igen elrontottál valamit, alsókategóriás VGA-t vettél. :D

(#592) bubuka71

bubuka71
(fanatikus tag)

pedig a 6200 után nagy előrelépés volt .

(#593) C4mp3r válasza bubuka71 (#592) üzenetére

C4mp3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sajnos ez van. Vegyél egy 8800GTX-et, azzal egy ideig nem lesz gondod. :D

VaniliásRönk: Inkább 6, mint 3, de előbb-utóbb eljön annak is az ideje. :)

[Szerkesztve]

(#594) VaniliásRönk válasza C4mp3r (#593) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Úgy kb. 3-6 hónapig. :DD

(#595) Calibos válasza bubuka71 (#592) üzenetére

Calibos
(PH! addikt)

Ha gamelni akarsz akkor inkább cserélj konfigot.

(#596) VaniliásRönk válasza C4mp3r (#593) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ez attól függ mikor jön ki a Crysis és a HL 2: EP 2. :))

(#597) bubuka71

bubuka71
(fanatikus tag)

köszike . 143 ezerért láttam . várok.

(#598) zsák

zsák
(tag)

Na a táp nem segített, tuti hogy a kártya gpuja szét van cseszve, mert az everest semmit nem ír róla, amikor rá kattintok.

(#599) Vandit.

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Melyik legyen?Melyik jobb?
MSI Radeon x1050 v. Asus 7300 GS?

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

(#600) fagy53 válasza zsák (#598) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Azt, hogy az Everest mit ismer fel, az a verzíótól függ, a régebbi pl az én VGA-mat sem ismeri fel de az attól még jó.
Mindenképpen meg kellene nézned másik gépben, vagy ahonnan vetted ott kipróbálni.
Ha jó akkor nagy esélyed van egy alaplapi bios frissitésre.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.