Hali!
Nekem ugyanilyen kártyám van, a hűtését ne szedd le, mert csak a GPU-ra fekszik fel a borda, és ha terhelés alatt 55-60 fokos, akkor az bőven jó.
Az 1950pro GPU 90 fokot is elvisel fagyás nélkül.
Nálam a 35 fokos nyári napokon, szivaccsal hangszigetelt házban a GPU játék közben simán felment 80 fokra, mégsem volt belőle soha semmi hiba.
A memóriákon nincs borda, de mikor felhúztam alap 1380-ról 1500-ra, úgy sem hibázott. Mondjuk, alapon használok mindent, feleslegesnek tartom a tuningot. szvsz, ha nem hibás a mem sem melegszik túl.
Nálam a VRM hűtéssel voltak gondok, de ott a hibajelenség az volt, hogy standby-ba kapcsolt a monitor terhelés közben. Túlságosan be volt szigetelve a gépem, alig volt légmozgás a házon belül, pl levett oldallappal semmi gond nem volt.
ATT-vel átállítottam a ventiszabályzást úgy, hogy 60 fok felett maxon menjen, meg a ház szellőzésén javítottam. Így a GPU sem megy 65-70 fok fölé, meg a stabilitási gondok megszűntek.
Azt akarom ebből kihozni, hogy szerintem ne sokat teketóriázz, cseréltesd a kártyát, amíg lehet, mert több, mint valószínű, hogy hardver hibás valami.
Egyébként neten bonyolított vásárlásnál másak a szabályok, azt hiszem két héten belül is elállhatsz a vételtől is, kötelesek visszafizetni a lóvét, csak a terméket kell visszajuttatnod valahogy a boltnak. A cserével szerintem semmi gond nem lesz.
---