Mg egy olyan mondatot találtam hogy 64mb ami 384re bövülhet.10Shader egység 800as órajelen. a pontos név X4500HD
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
jarobert
(újonc)
Nekem asus en9800gtx kártyán van, de gondom van vele !!!
Minden indításkor bejön az nvidia áramellátás-jelő-je és figyelmeztet, hogy nem kap elég tápot a kártya ezért lecsökkenti a teljesítményét, hogy ne károsodjon, és hogy ellenőrizni kell a kártya külön tápellátást biztosító kábel be van e dugva.
Aki már látott ilyen kártyát tudhatja hogy két tápcsatlakozási lehetőség van a kártyán (2x6pin) de csak 1db "Y" kábelt adtak hozzá (gondolom elég). Ha jól csináltam az Y kábel kettes végét (mindkét hagyományos csatlakozását) rádugtam a tápra a 6pines végét már kipróbáltam mindkét lehetőségben a kártyán, az eredmény ugyanaz.
(500W-os tápom van asus p5k pro alaplap, 4G MEM, core 2 duo cpu.)
A tápot megmértem 12,1V-ot ad le.
Amit googleban találtam:
- érintkezési hiba, táp szétcsúszott (kilőve)
- gyenge táp (nem hinném)
- driver gond (legújabb telepítve a honlapjukról)
- alaplap bios reset (megvolt)
Mi lehet a gond? Tud valaki segíteni?
Előre is köszi.
Robert
de akkor 2db 6pin van rádugva ugye??
Milyen márka a táp?
Hát ha 500W és nincs rajta alapból két PCI-E csati nem lehet valami jó....

jarobert
(újonc)
hát ez az hogy nem mert 1db Y kábelt adtak (neten megnéztem mindenhol egy van a csomagban) ennek a közös vége a 6 pines a másik két vége pedig a normál szokásos csatlakozó ez megy a tápba (mindkettő).
A kártyán viszont 2db 6 pin-es foglalat van de azt hallottam hogy ez azért van ha több kártya lenne a gépbe akkor ezen keresztül kellene összekötni (vagy ilyesmi). Ha mind a két 6pin-es foglalatba tápot kellene dugni az már elég durva lenne nem? 4db tápcsatlakozót lefoglalna.
DEER DR-8500BTX 500W-os tápom van. ez lenne a baj? van egy 300W DTK tápom lehet hogy teszek egy próbát.
A megoldást továbbra is várom mert bosszant hogy egy 60eFt-os kártya csak fél gőzzel megy és ezért a crysis szaggat.
Köszi
Robert

jarobert
(újonc)
ezek szerint mind a 2 helyre táp kell a kártyába?
6 pines csati egy sincs a DEER-en alapból. (azt az átalakítós Y kábelt használom amit a kártyához adtak, de abból csak egy van) ezért lehet kevés.
Robert

nbl2
(senior tag)
Szia.
Nekem 8800GTS 512-öm van, abba csak egy 6pines foglalat van + hozzá az Y kábel, de én csak az egyik végét dugtam rá a tápra, és nem reklamál semmiért. Lehet, hogy a tápd a ludas, hogy gyenge, vagy próbáld meg csak az egyiket rádugni, úgy mit csinál.
Never give up!

jarobert
(újonc)
Az hogy az Y kábel mind a két 4-pin-es végét rádugom a tápra vagy csak egyet az mindegy, mindenhogy adja a hibaüzenetet. A gond az "szerintem" hogy nekem 2db 6-pines foglalatom van a kártyán, de csak egy dugóm.
Tehát a megoldás egy 4-pin --> 6-pin átalakító kábel 300Ft-ért.
Ha nincs vkinek más ötlete.
Robert
Ha csak 1 db 6pines van rágudva nem csodálkozz hogy nem megy. mind a 2db 6pines csatit rá kell kötni

exception
(kvázi-tag)
Üdv!
Az amper miatt fontos,hogy rádugj minden csatlakozót,"kisebb" kártyák elmennek,ha egyet dugsz rá,de az sem lesz tökéletes.
"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
az infomban lévó géphez mien vgat ajánlanátok ? mit bir még kihajtani ? 2400 HD t elbirja a 350W os fsp m ? mert a nálam lévő 7800gtx em nem!
vagy 3450 ?
[ Szerkesztve ]
ஃ°˙*˙°ஃ WiN XP SP2 MoD @ SP3 @ DvD ;) ஃ°˙*˙°ஃ MaZdA 626 2.0 ஃ°˙*˙°ஃ Op3L Om3gA B 2.5 TD ஃ°˙*˙°ஃ
(#17012) Csiborbogár válasza qdak (#17011) üzenetére
- Privát
- 2008-09-21 12:19:58
A 2400HD-t biztos elbírja a tápod, és talán ki is hajtja a procid, de én cerkára már semmilyen gépet nem építenék
főleg egymagosra nem.
Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit
(#17013) qdak válasza Csiborbogár (#17012) üzenetére
- Privát
- 2008-09-21 12:25:13
annyit nem játszok és nem akarok másra költeni 
3450 mennyivel jobb?
ஃ°˙*˙°ஃ WiN XP SP2 MoD @ SP3 @ DvD ;) ஃ°˙*˙°ஃ MaZdA 626 2.0 ஃ°˙*˙°ஃ Op3L Om3gA B 2.5 TD ஃ°˙*˙°ஃ

limabp
(újonc)
Szia!
Egy másik vgat betettem a lapba és azzal oké minden.
Lehet hogy a két alkatrész nem kompatibilis?
Ne vitatkozz a hülyékkel mert lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek rutinjukkal!!!
(#17015) Csiborbogár válasza qdak (#17013) üzenetére
- Privát
- 2008-09-21 12:32:15
Többet tud, és több benne az sp is. 
Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit
(#17016) qdak válasza Csiborbogár (#17015) üzenetére
- Privát
- 2008-09-21 12:59:16
de 1 7600 gs elveri mind 2 t ugy látom
igazán CS source alá kéne vga
esteleg 7300 gt ? v 6600 gt v 6800 gs szted meik ?
[ Szerkesztve ]

exception
(kvázi-tag)
Szerintem vagy 6800GS vagy DDR3-as 7300GT, a source mind2-n elfut szépen.Nekem X800GTO volt,talán az X8xx-as széria is jó alternatíva lehet,igaz SM3.0-t nem tudnak,én ebből anno semmi hátrányt nem érzékeltem.
oksi köszi 

nbl2
(senior tag)
Ha ez így van, akkor miért nem ad hozzá a gyár kettőt?
Nekem soknak tüník a két csati, főleg, hogy így 4db csatit foglal a tápból ami nem csak felelsleges, hanem vicces is.
Ha tényleg ennyi kell és így menni fog, akkor valamit nagyon elbasztak a a kártya tervezésénél az tuti. 
Never give up!
hidd el hogy nem basztak el.75W-ot kap a kari kábel nélkül és ez megeszik 140W körül.
De még igy se lesz szerintem 100% mert kéne egy olan kábel ami egyből a tápból jön ki mert ott több áramot tud adni mint igy átalakitva.

djrobaa
(fanatikus tag)
Sziasztok.
Van itt a PHn valahol olyan teszt amiben egy 9600 GTt mérnek össze egy G80as 8800 GTS 320al?
Kiváncsi lennék hogy mekkora a különbség a két kártya közt.
I Love Progressive....

zsolt1129
(PH! addikt)

djrobaa
(fanatikus tag)
Köszike. Szerinted mekkora lehet a különbség? Sokkal gyorsabb a G94 mint a G80? Azaz a 9600 GT mint a 8800 GTS 320?
I Love Progressive....

zsolt1129
(PH! addikt)
Azért van különbség annak ellenére hogy azóta már valamit még javulgatott mind két kártya teljesitménye az új driverektől,de a 9600Gt azért gyorsabb. Meg az új játékokban azért célszerűbb is az 512MB videómemória.
Ph!-s nincs ha jól tudom, de itt van egy angolul. A számok önmagukért beszélnek, 9600GT jobb.
Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

djrobaa
(fanatikus tag)
Köszi szépen. Végülis egyértelmü hogy jobb a 9600 GT mivelhogy ujabb fejlesztés is és magsabbak az órajelek is. Bár nemtudom ez mennyit számit. De azért van hozzá köze.
I Love Progressive....

orikácska
(újonc)
vga vásárláson töröm a fejem
a tesztek és árak alapján ati4850-re gondoltam
35ezer körül ez a legjobb választás?
Sapphire-t és Asus-t néztem ki
mi a különbség a HTCP és a HTDI között?
válaszokat előre is köszönöm
szerintem semmi 

zsolt1129
(PH! addikt)
Szerintem sem. De amúgy 35 körül eggyértelmű hogy 4850.

jarobert
(újonc)
Talán feltételezi, hogy legalább egy van a tápon alapból, ami így is van manapság elég soknál csak nekem pont nem olyat sikerült beszerezni
Egyébként (ha jól gondolom) nem fog 4db 4-pin-es csatlakozót lefoglalni mert mivel már írtam is korábban, hogy ugyanúgy megy akkor is ha az Y kábel egyik ágát dugom a tápra mint ha mind a kettőt. Így aztán az mindkét Y kábel 1-1 4-pin-es végét dugom a tápra a kártya meg megkaphatja a 2db 6-pin-es dugóját és akkor remélem nem lesz több hibaüzenet.
Holnap du. ha meglesz a kábel jelzek hogy mi az eredmény.
Üdv.
Robert

exception
(kvázi-tag)
Alap hogy 4850 és télen még a szobát is melegen tartja 

zsolt1129
(PH! addikt)
Az sem egy utolsó szempont.Olcsóbb lesz a villamosenergia mint a gáz

fagy53
(PH! nagyúr)
És egy gázkonvektorral, vagy cirkóval úgysem lehet játszani....

exception
(kvázi-tag)
Attól függetlenül hogy nem kell begyújtani,jó kis kártya meggyőző teljesítménnyel és árral.
Lehet hamarosan konvektoron játszunk,ha már hűtővel is lehet netezni 

orikácska
(újonc)
Köszönöm a válaszokat, segítségeteket.
Az mit jelent h a konfiguráció képes-e kihajtani a vga-t?
ati4850-t néztem most ki
konfigom: Abit Kn9 Ultra, 2*1gb ddr2, amd x2 3800
jelenleg 7600gtm van, de ez másik gépbe kerül
azért jobb teljesítményre lesz képes ilyen konfiggal az új kártya mint a 7600gt?
megéri még 2g memót beletenni, mert max erre lenne még pénzem?
válaszaitokat előre köszönöm

Dudu67
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Egy hibajelenség felől érdeklődnék.
Adott egy garis MSI 4850 VGA. Játék közben az alábbi képeken látható hibákat produkálja:
Ezeketa hibákat azonban nem produkálja állandóan, van olyan, hogy hibátlanul,
rezzenéstelenül megy órákig, de aztán "gondol egyet" és jönnek a hibák.
Előfordul az is, hogy a játék megkezdése után azonnal elkezd hibázni.
Ha nem hagyom abba a játékot, akkor 5-6 perc után a kártya "kifagy",
egy homogén képernyő látható csak (lila, világoskék, szürke színekben fordult elő).
Tesztprogramok futtatása alatt (3D mark06, Aquamark3)a hiba NEM JELENTKEZIK!
SZERK: A képeket PrintScreennel készítettem, a látható hibáknál általában jóval több van a valóságban, csak hát kicsit lassú vagyok.
Mit lehet itt tenni, mi lehet a hiba oka?
Úgy tudom, hogy ha beviszem gariba, ott a fent említett tesztprogramokat futtatják.
Ha valaki tud, kérem segítsen!
[ Szerkesztve ]
Az optimisták angolul tanulnak, a pesszimisták héberül. A realisták pedig lőni !
(#17037) magellaner válasza Dudu67 (#17036) üzenetére
- Privát
- 2008-09-22 11:26:56

magellaner
(lelkes újonc)
Lehet hogy új dx 10 es efektek ezek
Nade félretéve sztem memóriahiba..esetleg monitorozd ahőmérsékleteket a játék alatt.. Everestel..aztán majd kiderül..,aztán gari..vagy esteleg másik gépbe próbáld ki..
(#17038) Dudu67 válasza magellaner (#17037) üzenetére
- Privát
- 2008-09-22 12:04:40

Dudu67
(fanatikus tag)
Szia!
A kártya referenciahűtéses, 85-86 fok kb. játék alatt, ha jól mér az everest.
Volt másik gépben is, ugyanezt csinálta.
Az optimisták angolul tanulnak, a pesszimisták héberül. A realisták pedig lőni !

exception
(kvázi-tag)
a 3800as X2-es szerintem kevés egy 4850esnek.
Állandóan processzorlimitbe fogsz ütközni.
Én egy 5600+ X2-est javasolnék minimum.
Akkor mehet vissza gariba. 
Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

exception
(kvázi-tag)
Érdekes probléma,régi Inno 6600GT-n láttam ilyet,ami ugye köztudottan a kerülendő kártyák közé tartozott
Akkor azt mondták rá hogy memóriahiba...
- Privát
- 2008-09-22 13:26:51

petyuska74
(tag)
Sziasztok!
azt olvastam valahol, hogy ha az ATI drivert akarom frissíteni akkor az "uninstall"-ja nem tökéletes, sok "szemét" marad a gépen.
ajánlottak is egy programot, ami könnyen beszerezhető, és jól működve eltávolítja a régi drivert.
Nem tudná valaki nekem megmondani, hogy mi lehet az a program?
a segítséget előre is köszönöm.
üdv

KINIZSI
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Segítséget kérnék a köv.-ben:
Játék közben kb 1 másodpercenként ,minden másodpercben akadozik egyet a kép,főleg autós játékoknál észrevehető...
AtiToolban is ugyanez a helyzet a szőrkockánál....
Kiírja,hogy 1250 AVG FPS,de ezt az akadozást csinálja ugyanúgy állandóan.
Ja a kártya 4850 Sapphire,8.8-as Catalyst!
Az előző kártyával nem volt semmi hasonló jellegű problémám(3870)
Valaki tudna segíteni????
koöszi!
Bringaalkatrészek, túrafelszerelések nagyon jó áron, keressetek privátban!!!!

Dudu67
(fanatikus tag)
Köszönöm a segítő jellegű hozzászólásokat, akkor megy vissza gariba a kártya, a biztonság kedvéért pedig kinyomtatom hozzá a képeket.

exception
(kvázi-tag)
Nem lehet hogy valami túlmelegszik?

jarobert
(újonc)
Sziasztok!
Ígértem, hogy szólok mire jutottam a grafikus kártyámmal. A táp volt a baj!
Vettem mégegy Y csatit és most mint a két 6-pines bele van dugva és így jó.
Kösz mindent.
Robert
(#17047) lizakattila válasza KINIZSI (#17043) üzenetére
- Privát
- 2008-09-22 20:18:37
Hali!
Csak 1 ötlet: próbálj ki egy másik Catalystot, 8.8 teljesen le, registry pucolás és az új fel. Már van 8.9-es, ami ha jól tudom a 4xxx kártyákhoz lett fejlesztve.
(Amugy a 8.8-ról hallottam/olvastam a legtöbb panaszt.)
[ Szerkesztve ]
Shatter Your Limits --> Intel® Core™ i7 2600K °°°° Tuningeredmények: http://cpu-tuning.joruska.com °°°°
(#17048) gerrog válasza petyuska74 (#17042) üzenetére
- Privát
- 2008-09-22 21:03:33

gerrog
(fanatikus tag)
szerintem ezek elég jók:
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=745
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1275
Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben.
Ne pazarold rá a festéket, elég ha elviszed pendrive-on sztem a kimentett képeket. De ott úgy is letesztelik és az lesz a mérvadó.

Zolee11
(senior tag)
Sziasztok.
Nemsokára lecserélem a jó öreg 2600XT-t, és a 3870 vagy a 9600GT lenne az utód. Először a 9600Gt választottam, majd tovább kutakodva, talán a 3870 mégis jobb választás, mert a most megjelenő játékok jobban szeretni fogják a több shader proccal rendelkező 3870-est mint a mai játékokban általában picit gyorsabb 9600GT-t.
Nem mintha nagy különbségek lennének a két kártya között...
Nektek erről mi a véleményetek?
no brain, no problem