Én változatlanul magára a bevágásra tippelnék, mert ez bevált szokás az elektronikában, hogy pl fordítva történő bedugás elkerülése végett alkalmazzák csatlakozósoroknál pl IDE csatlakozó.
Megnéztem az alaplapom kézikönyvét, mivel AGP-s vagyok, sajnos, KIfejezetten a kivágást karikázza be és alá ezt írja: keyed for 1.5V !
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
fagy53
(PH! nagyúr)
Hali!
Rántsd meg a procit és nyugodtan vehetsz GTX-et. 
[Szerkesztve]
If God is for us, who can be against us? Romans 8:31

zsák
(tag)
Lenne egy elég érdekes kérdésem!
Ma vettem egy GIGABYTE Radeon x1600 pro turbo kártyát /GV-RX16P128P-RH/ , és valahányszor belépek egy játékba, ami nem open gl2-es, hanem 3d-t igényel, akkor elkezd akadozni es kilép a catalyst-ba, es kiírja hogy a vpu visszaált eredetire.
Na ez mi lehet? /driverfrissítés meg volt/
/Amugy ojat csinal a monitor , hogy 1 kep betöltése után elsötétül, majd betölt 1 új képet/
/3 --->sötétség---> 2 --->sötétség---> 1/

Mr.Skynet
(senior tag)
Nekem hasonlót akkor csinált mikor az alaplap nem támogatott vga karit kapott... szegény kis Asrock deszkám asszem pokolra kerül 
Tanács: ''ojat'' helyett ''olyat'' 
Írj pontos konfigurációt, mert így ekég nehéz... még a táp pontos típusát és a hugod mellbőségét is szeretnénk tudni.
I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

Dj Neo
(tag)
Sziasztok!
MOst akarok beruházni egy új gépre, és nem tudom milyen márkában vegyem meg a videókártyát!
Úgy árban a 8800 GTS 320 megás kártyát néztem ki magamnak, és az érdekelne, hogy melyik kártya nyújt elég jó hozzákapott cuccokat, de inkább fontosabb lenne, hogy melyiknek a legjobb a teljesítménye?
Végülis kerestem ilyen összehasonlító táblázatot, hogy esetleg úgy ki tudom nézni magamnak, de sajnos nem találtam!
Olyan érdekelne végülis, aminek jó a hűtése, tudom húzni, és jó a teljesítménye is!
2-3 márkát jó lenne, ha mondanátok, mert ha valami különlegeset mondtok, nem biztos, h be tudom szerezni!
(Én személy szerint az Asus-t néztem ki, sok cuccot kapok hozzá, és jól is néz ki, meg páran mondták, h nem rossz! De engem teljesítményben érdekelne!)
Előre is köszi
!
8800GTS 320 ár/teljesítmény arányban az egyik legjobb kártya. Minden egyébről meg kérdezz a topikjában. 
Mivel az összes Gef8 referencia tök mindegy melyiket veszed meg. Csak a matricázás más, a hűtés mindnél ugyanaz. Éppen ezért nem is érdemes gyárilag túlhajtott verziót venni, mert azt te is megtudod tenni és ugyanoptt vagy.Vagy még tovább. Tuning darabonként változó. Egyedül a körítés és a gar ami más és más gyártónként.
Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

reaper05
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Most már eldöntöttem: 640 megás GTS-em lesz, csak azt nem tudom milyen márkát válasszak. Olyan keresek amin a hűtés csendes, de elég erőteljes ahhoz, hogy ne égjen szénné a kari. Mit ajánlotok? Én az ASUS néztem ki, de tetszik az EVGA megoldása is, a Superclocked verzió. Erről mi a vélemény? Megérné a 100K?
THX 
Nem éri meg a 100K-t. De csak egyel olvass vissza és ott az öszes válasz a kérdéseidre.
Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn
(#461) greatchaos válasza Qru (#460) üzenetére
- Privát
- 2007-06-19 11:24:25

greatchaos
(PH! addikt)
mit is vár az ember, hogy akár 1hsz.t is visszaolvasson...
Addikt lettél?
Grat. 

Mr.Skynet
(senior tag)
''még a táp pontos típusát és a hugod mellbőségét is szeretnénk tudni.''
Ez nagyon ász volt
egyébként 1napos újonc szóval nincs képbe, hogy jobban tud a nép segíteni ha az adatlapja konfig részét kitölti.
greatchaos: míg nem volt netem itthon, pendrive-on hazavittem letöltve az Intel tuning fórumot és 5-6 archivumot kiolvastam ami olyan 25-30 ezer hsz. és tényleg csak 1hsz-t kellett volna olvasnia LOL 
[Szerkesztve]
Köszi! Én is örültem neki tnap mint majom a farkának. 
(már csak 2500hsz és PH! Kedvence leszek!
[link])

BPFeri
(senior tag)
Én is nagyon GRATULA!! az új címért !!!

( ezen felbuzdulva mindjárt faragok Neked egy fogós-ravasz VGA -s kérdést szíves megválaszolásodra ! ) 
[Szerkesztve]
"Az FBI nyomoz a magyar nyúl után. Arra kíváncsiak, hogy ingyom-bingyom tálib –e ?"
(#466) greatchaos válasza Mr.Skynet (#463) üzenetére
- Privát
- 2007-06-19 12:35:59

greatchaos
(PH! addikt)
hát van ilyen
- jártam én is így...

zsák
(tag)
Oprendszer: XP Professional SP2
DirektX: 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
CPU: P4, 3066 MHz (23 x 133)
Alaplap neve: MSI 915PCombo2-F /everest szerint ismeretlen/
Alaplapi lapkakészlet: Intel Grantsdale i915P
Memória: 1024 MB (DDR2-533 DDR2 SDRAM)
BIOS: Award (11/25/05)
-------
Most a régit tettem vissza,mert ezzel elindul minden:
Régi videokártya: ASUS Extreme AX550 Series (512 MB)
ASUS Extreme AX550 Series Secondary (512MB)
3D gyorsító: ATI Radeon X550 (RV370)
--------
Monitor: Samsung SyncMaster 753DFX
MagicSyncMaster CD173A(T) [17'' CRT] (HMAR914899)
Hangkártya: Creative SB Live! Sound Card
HDD: SAMSUNG HD160JJ (160 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Optikai meghajtó: TSSTcorp CD/DVDW SH-S182D
--------
Új videókártya: GIGABYTE Radeon X1600pro turbo Series (512MB)
--------
Ennyi elég lesz?
/Ja nincs hugom/
/Everest adatai/
Amugy köszi a segítséget tökre el vagyok keseredve.
Pontos tápegység? Márka, típus, teljesítmény...
- Privát
- 2007-06-19 13:38:08

greatchaos
(PH! addikt)
lenne egy kérdésem....
az asus extreme 6600gt -je... van 3 darab
miben különböznek (órajelekben) ha különböznek a referencia órajelektől...
előre is köszi

Mr.Skynet
(senior tag)
Én még mindig azt mondom az alaplapod nem szereti az új vga karidat főleg, hogy a régivel jó 
Nekem az asrock-om nem csipázza az elvileg támogatott 7600GT-met és kikapcsolgatja a monitorom, és a tied is hasonló hybrid deszka hasonló bajjal, én most alaplapot cserélek.
Szerintem próbálj meg pár féle vga driver verziót, alaplapod minden driveréből tedd fel a legújabbat, esetleg egy bios frissítést.
És egy talán lehetséges dolog nincs véletlen lesarkazva a GPU
Mert pl. lehet, hogy XP hibátlanul megy meg filmek is de kicsit megsarkazta valaki és a 3d és egyéb dolgok meghaltak benne
Más gépbe próbáltad már a kártyádat?
Jah meg remélem nem 300-350W codegány van tápegységként elnevezve. Bár a 400-as se ad le 200-nál többet 
[Szerkesztve]

zsák
(tag)
Táp: CODEGEN/DISPLAY 350W ATX2.03(p4) Model:300X
Mi kell még -ac input?
-ac output?
-dc output?

zsák
(tag)
Szerintem alaplappal nincs gond mert támogatja, de ha esetleg tudnál mondani egy oldalt ahol ezt leellenőrizhetném, akkor azt megköszönném.
Driver verziót már próbáltam a vga-nál, nem történt semmi ugyan az kikapcsol a monitor pontosan, vagyis készenlétbe rakja.
Biost nem merem frissíteni szerintem ahoz kicsi vagyok 
Már gondolkoztam rajta, hogy magában a videokariban van a hiba!
Mert érdekes hogy minden fut de 3d-nél feladja!
Más gépbe nem próbaltam mert a közelbe nincs hol!
/A sarokba fekszik egy 30 éves gép de az nem hiszem hogy örűlne neki
/
Viszont amit erre a tápra írtál: Van egy sanda gyanum, hogy a táp nem bírja el, mert akkor mért kapcsol ki a monitor készenlétire?
/ Ja és az everest nem ismerte fel a kártya tulajdonságait, amikor meg akartam nézni /
[Szerkesztve]
Ezt a tápot én helyedben sürgősen lecserélném, mert elképzelhető, hogy ez a baj. Először próbáld ki valami márkással. (FSP vagy Chieftec)

ruan
(tag)
Hello
Melyiket érdemes választani, egy X800pro/xt/gto, vagy egy 6800gt, agp-be?
-= StarIICraft =- Hell, it's about time! SSD it's about time, too ^^
Nemjársz rosszul egy GTO-val főleg ha mind a 16 pipe aktív benne, ez AGP-s kártyáknál elég sűrűn előfordul.
Annyit hozzátennék, hogy sm3.0 hiányában a Colin Dirt nem fog futni rajta (ha ez számít)
C4mp3r: ![;]](/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve]
Different songs for different moods.
Hali!
6800GT, mert esélyed van feloldani a letiltott futószalagokat, és van benne SM 3.0.
Thrawn: ![;]](/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve]
(#477) greatchaos válasza C4mp3r (#476) üzenetére
- Privát
- 2007-06-19 14:21:15

greatchaos
(PH! addikt)
6800gt-n nincs letiltott futószalag!
(#478) C4mp3r válasza greatchaos (#477) üzenetére
- Privát
- 2007-06-19 14:24:39
Igaz, bezavart az Ultra, meg már kijött két új generáció. De így még jobban jár, mert nem kell a Rivatuner-rel szórakozni, meg izgulni, hogy vajon menni fog-e az összes. 

zsák
(tag)
Akkor ez a hiba nagy valószínűséggel,mert nem akarok kidobni vagy 6 ropit.
Mindegy kipróbálom akkor ezt a tápos dolgot, majd holnap, és ha jó lesz akkor imádlak titeket, ha nem akkor bedobom a medencébe ezt a szar kártyát a géppel együtt.
/Amugy ez az egész a shadermodel 3-ért van meg a colin dirt-ért, hogy majd fusson minimumon kb/
[Szerkesztve]
(#480) greatchaos válasza C4mp3r (#478) üzenetére
- Privát
- 2007-06-19 14:30:05

greatchaos
(PH! addikt)
igen, itt garantáltan meg a 16/6

Mr.Skynet
(senior tag)
Tudjátok barátaim most igen piszkálja a csőröm zsák kolléga problémája mert nekem is hasonló bajom van de nekem a 3dmark is lefut soxor emgyás után, asszem elmondok egy miatyánkat ha az alapcsere után nem lesz vga bajom...
UI.: Ateista vagyok 

ruan
(tag)
akkor úgy néz ki egy 6800gt lesz, ha akad egy olcsón normális hűtővel, ha nem akkor valamelyik 3 betűvel végződő x800-as , vagy xt 
-= StarIICraft =- Hell, it's about time! SSD it's about time, too ^^

Mr.Skynet
(senior tag)
Egyébként én tudom rosszul vagy tényleg a 6800GT gyengébb a 6800GS-nél ?
Mert Genius007 barátunk mondta nekem még karácsony körül, hogy a GS jobb és le voltam nyűgözve ettől a hírtől 
(#484) VaniliásRönk válasza Mr.Skynet (#483) üzenetére
- Privát
- 2007-06-19 20:01:25

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Ez hülyeség, ettől függetlenül sokan sok helyen terjesztik még mindig.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
(#485) Mr.Skynet válasza VaniliásRönk (#484) üzenetére
- Privát
- 2007-06-19 22:01:51

Mr.Skynet
(senior tag)

(#486) Csiborbogár válasza VaniliásRönk (#484) üzenetére
- Privát
- 2007-06-20 16:50:14
Szerintem nem hülyeség, legalábbis a PCI-E-s változatoknál nem. Tesztek alapján jobb a GS, a GT-nél. 
Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit
(#487) VaniliásRönk válasza Csiborbogár (#486) üzenetére
- Privát
- 2007-06-20 18:33:05

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
A sávszélesség ugyanaz, a GPU pedig rendesen meg van csonkítva, 16/6 helyett 12/5, plussz a ROP egységeknek nem a negyede, hanem a fele lett oda, így hiába a magsabb órajel (350 vs. 425), az első tesztekben is max. pariban voltak, a mostani játékokban egyértelműen kijönne hogy a GT a nyerő, főleg hogy a GT-k mind mennek 410-420MHz-en, a GS-nél meg elég lutri az 500MHz+.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

bubuka71
(fanatikus tag)
sziasztok ! melyik a legjobb agp-s kártya ?
Szia!
Elvileg ez: [link] 

Luigi66
(újonc)
Sziasztok!
Segítség kellene. Adott egy ASUS 7900GTX. Több driverrel is próbáltam, állandóan lefagy, illetve kékhalál, néha játékoknál megáll a kép fél percre, aztán megy tovább. A config Abit AW9D-MAX, 945 procc, Adata ramok 2x 1Gb 800-as,Bluestorm 500-as táp. Esetleg valaki nek volt hasonló? Vagy esetleg valami megoldás rá?
Hali!
Mit ír ki kékhalálnál? Jó a hűtője?

Luigi66
(újonc)
Kékhalálnál a vga dll-meghajtóját írja ki. Elvileg nem megy 68 fok fölé a hőmérséklete rivatuner szerint.
(#493) Csiborbogár válasza VaniliásRönk (#487) üzenetére
- Privát
- 2007-06-20 19:15:10
Sajnos nekem nem volt ilyen kártyám, így csak a cikkekre, és mások tapasztalaira tudok támaszkodni.A GeForce 6800 GS specifikációi alapján nem túlságosan meggyőző, de tesztjeink szerint a 6800 GT teljesítményét így is simán képes hozni, sőt, kitűnő tuningpotenciálja révén jóval gyorsabb is annálEzt írták itt a PH!-n.
Valóban jelentősen csökkent a számolók száma, de nem ez volt az egyetlen eset a világtörténelemben, ahol újabb, de papíron gyengébb specifikációkkal rendelkező kártya megvert egy jóval erősebbnek tűnő, de régebbi kártyát.
Igaz, alap órajelen igencsak kiegyenlített volt a meccs. 
Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit
Akkor az driver lesz. XP reinstall volt?

bubuka71
(fanatikus tag)
melyik a legolcsóbb ati kari ami tudja a sm3.0-át ? amúgy mi a külömbség a 2.0 és a 3.0 között ?
[Szerkesztve]
(#496) VaniliásRönk válasza Csiborbogár (#493) üzenetére
- Privát
- 2007-06-20 19:24:34

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Valamiért a tesztekben mindig nagyon jó a tuningpotenciálja a hardware-eknek, aztán amit te megveszel a boltban az meg mégsem akar annyira menni. Nem is értem...
Ráadásul az a rész, hogy: ''sőt, kitűnő tuningpotenciálja révén jóval gyorsabb is annál'' ''enyhén'' reklámízű, nem kéne megfeledkezni arról hogy a GT-t is lehet húzni...
Amennyire tudom (tuninglisták alapján) a 6800GS-ek 470-500 között mennek, úgyhogy tuning mellett egyértelműen a GT a jobb.

Luigi66
(újonc)
Több driverrrel is próbáltam, egyik sem volt jó. XP reinstall után is sajna ezt csinálta. Lehet a GPU hibás? Mert ha a memóriát visszavettem akkor is csinálta. Viszont most visszavettem a gpu-t 500-ra akkor nem fagy le, csak vibrál a képernyő néha. Persze csak 3D-ben. Ha esetleg átvertek, és a biost átírták, azt miből tudnám kideríteni?
Ha jól tudom akkor az egész X1k sorozat tudja.
Luigi66: Elképzelhető, hogy átírták a BIOS-t, de ennek kevesebb a valószínűsége, mint hogy a GPU hibás. Viszont ha tényleg átírták, akkor nem hiszem, hogy ki lehet deríteni.
[Szerkesztve]

bubuka71
(fanatikus tag)
nem tudod véletlenül mennyibe kerülnek ?