Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#13001) luw2win válasza Qru (#12946) üzenetére

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Véglis 4 éves a configom- akkor csillagászati áron rendeltem, csak az alaplap csere volt,
Ref- hűtő van rajta igy mennyit lehetne rajta huzni?

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#13002) Qru válasza luw2win (#13001) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sok mindetől függ, de ez esetben a hőfok lesz a korlátozó tényező. Nézd a proci hőfokot, Everest, vagy CoreTemp. Ne menjen 65-70fok fölé. Ami így nyáron könnyen összejön. :(

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#13003) fagy53 válasza Qru (#13000) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Na ez a márciusi teszteredmény azóta módosult, az ATi javára.
Persze az árak is így alakulnak, most közelítettek egymáshoz, korábban a 3870 jóval drágább volt, most is az, de csak kicsivel. Szerintem most a teljesítményükkel arányban van az áruk, ha egymáshoz viszonyítjuk őket.

(#13004) Nova91

Nova91
(kvázi-tag)

Csáó!
Szeretnék érdeklődni, hogy tudtok-e mondani valami véleményt az XFX nevü gyártótól? Vagy tudtok-e javasolni vmilyen más jó gyártót rajta kívül.

(#13005) BPFeri válasza Nova91 (#13004) üzenetére

BPFeri
(senior tag)

Csáa !

Nagyon de nagyon jólcsengő név a VGA -k piacán ! :DD

Javasolni :K BFG !! szintén kiemelkedő, és saját jó tapasztalból ajánlom a Gainward a Leadtek márkákat is , sőt ez utóbbi kettő árban a korábban említettek alatt található.
( a teljesség igénye nélkül )

F.

"Az FBI nyomoz a magyar nyúl után. Arra kíváncsiak, hogy ingyom-bingyom tálib –e ?"

(#13006) naot

naot
(kvázi-tag)

Hello!

Nem igazán találtam megfelelő helyet a most következő kérdésemnek, ezért bátorkodom ideírni. Milyen VGA kimenet kell ahhoz, hogy a Sony Bravia TV-met össze tudjam kötni a géppel? HD filmeket szeretnék nézni így.

(#13007) fagy53 válasza naot (#13006) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Próbáld meg itt.

(#13008) Morris válasza naot (#13006) üzenetére

Morris
(őstag)

a mostanság használatos vga kimenet a DVI. Bár néha van mellette analóg is.
Na ezt a kimenetet kell átalakítanod egy hdmi kimenetre, aztán kötheted is össze a tévével.

vagy. a sony bravia-n van analóg monitor bemenet is. ezt is összekötheted a vga-val, de így nemsokat ér majd a HD hatás. sőt, semmit

5m HDMI-HDMI (1.3) kábel eladó

(#13009) Nova91 válasza BPFeri (#13005) üzenetére

Nova91
(kvázi-tag)

És az EVGA?

[ Szerkesztve ]

(#13010) Qru válasza fagy53 (#13003) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A 8.5-ös CCC előtti részre írtam. Előtte nem volt olyan jó mint most. Jó árban vannak a 3870-ek, technikailag korszerűbbek, és most hogy drivert is írtak hozzá (mint most megtudtam) már egész jó vétel lehet. Csak sajnos a játékok többsége inkább a nV oldalra van optimalizálva. durva példa az NFS PS. Játszottam HD2900-el és 8800GT-vel is, nem gyenge a képminőség különbség...

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#13011) Ewing1976

Ewing1976
(kvázi-tag)

Hali mindenki!

Én ma vettem egy sapphire 3870 512Mb Gddr4-es karit és eléggé furán viselkedik. Xp alatt használom egyenlőra, szóval a 3Dmark06-ban 7971 pontot ért el alapon (szerintem többet kellene) van az a léghajós sárkányos teszt abból nem látok semmit mert villog és mindenféle csikok vannak a monitoron, az utána lévő tesztben (vmi freeze vagy mi) ott meg a képernyő 65°%-át feketeség boritja a többin nagyjából kivehető hogy mi fut. 8.5 ccc van fenn.
Valaki tudna valami okosat mondani mit tegyek?

A képzelet sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás véges. A képzelet felöleli az egész világot.

(#13012) fagy53 válasza Qru (#13010) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Pont az nV optimalizálás, finoman fejeztem ki magam, miatt kell az ATi-nak a drivereket csiszolgatnia, hogy valamennyire követni tudja az nV-t.
A 2600 után a 96GT-nek olyan rusnya képe volt az NFSPS-nél, hogy itt vetettem be a Digital Vibrance-t, pedig nem akartam. ;]
Nagyon kiváncsi vagyok a HD 48xx szériára, mert pont ott változtattak, ahol szorított a cipő.

Ewing1976: gondolom a hotfix fenn van, mert anélkül el sem indul, bár lehet a 8.5-be már ezt is beletették.
Esélyed van a garis cserére, ha egy driver tisztogatás után az újratelepítés sem segít.
A VGA-t ne húzzad, alapon legyen!

[ Szerkesztve ]

(#13013) Ewing1976 válasza fagy53 (#13012) üzenetére

Ewing1976
(kvázi-tag)

VGA alapon van meg sem probáltam húzni még, driver tisztogatás újratelepités megvolt. Hotfix?

A képzelet sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás véges. A képzelet felöleli az egész világot.

(#13014) Ewing1976

Ewing1976
(kvázi-tag)

1650XT-m volt ahoz nem kellet...ez az:[link]
Próbáljak korábbi drivert?

(#13015) Morris válasza Ewing1976 (#13014) üzenetére

Morris
(őstag)

esetleg egy omega driverrel megpróbálhatod, hátha az segít. Nekem korábban jobb volt

(#13016) fagy53 válasza Ewing1976 (#13013) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Ezt szedd le és telepítsd!

(#13017) Ewing1976 válasza Morris (#13015) üzenetére

Ewing1976
(kvázi-tag)

Omega driver megoldotta a problémám. Köszi szépen a segítséget mindenkinek!!!! :R :R

(#13018) Ewing1976 válasza fagy53 (#13016) üzenetére

Ewing1976
(kvázi-tag)

Leszedem,de félre rakom későbbre :) :R

(#13019) hydra112

hydra112
(lelkes újonc)

Az nem veszélyes, ha játék közben felmegy a 7950GX2 egyik GPU hőmérséklete 95 celsius fokig?

(#13020) ^Tibo

^Tibo
(újonc)

hali!

A következő problémával állok elétek: játék közben vagy pl atitool 3d view bekapcsolása után kb 15 perc múlva vagy a VPU recovery újraindítja a GPU-t vagy az egész gép újraindul.

A gépben Asus p5b alap van, x1900GT+acceleroX2, 2db sata2 hdd, 1db ide hdd, dvd-rw, 3gb ram, 2 pci eszköz. 350W-os FSP táppal hajtva. xp sp3, everest és atitool is 50°c körül írja a gpu hőmérsékletét terhelt állapotban. a vga tápkábelén még a dvd-hez megy a táp. 7.11 es ill 8.5ös catalysttal is ugyanez jelentkezik.

A kérdésem a következő: mivel lehet a baj, ha a fenti hibát ezek után vettem észre:
- vga gyári hűtőjének lecserélése accelero x2-re
- új 500gb-os sata2es hdd beszerelése
- plusz 2GB ddr2 ram beszerelése
valamit elrontottam a vga hűtő felszerelésekor és a programokban mutatott ~50°c ellenére mégis túlmelegszik a kártya?
vagy
kevés lett a táp az új hdd és plusz 2gb ram ellátására?
vagy
egyéb vga hiba, hajítsam ki a kártyát?
vagy
egyéb HW hiba, pl ram, próbálkozzak egyesével eltávolítani/betenni az eszközöket és tesztelni?

a válaszokat köszi előre is!

[ Szerkesztve ]

(#13021) joi29 válasza ^Tibo (#13020) üzenetére

joi29
(őstag)

-Szépen összeállitott értelmes hsz grat :)
-"vga gyári hűtőjének lecserélése accelero x2-re" nos igenkönnyen előfordulhat,
hogy az új hűtő nem fekszik fel 100%-osan a gpu buksijára és a 3D-s
megjelenitésböl fakadó hirtelen túlmelegedés miatt,a VPU recovery
a kártya megmentése érdekében lefagyasztja a gpu-t.
-Ez esetben a megoldás az hogy a hűtőt leszedjük és megnézzük hogy nem e
sérült meg a kártya valamely alkatrésze a szerelés során,
ha nincs semmilyen látható sérülés,a hűtőt jól nyakon öntjük hővezető pasztával
és óvatosan visszahelyezzük a kártyára.
-"új 500gb-os sata2es hdd beszerelése" az új hdd annyiban jelenthet gondot
hogy több elektromosságot igényel a táptól,de ha a kártya egy szabad terheletlen
12v-os ágra van kötve mint arra a gyártók legtöbbször fel is hivják a vevők figyelmét,
nem szabadna gondot okoznia.
-"plusz 2GB ddr2 ram beszerelése" nem hinném hogy egy ilyen 350W-os FSP
tápnak gondot okozna +2GB rendszermemória,ha a memóriák nem kapnának
megfelelő mennyiségű áramot,azt már inditásnál jelezné a BIOS,
sűrű fütty jelek közepette.
-A meglátásod jó bizony legjobb apránként megkeresni a hiba okozóját.
-A sorrend az hogy a kártyát megműtöd még egyszer majd jöhet a tesztelés
álá Ati tool,ha rendben van akkor ORTHOS-al letesztelheted a CPU-t
és a memóriákat...

(#13022) joi29 válasza hydra112 (#13019) üzenetére

joi29
(őstag)

-A 95c szerintem egyáltalán nem egészséges a kártya élettartama szempontjából
mivel a GPU-kat jóval magasabb hőmérsékleti értékek között gyártják,
annak nem hinném hogy baja származhatna belőle.
-DE! a hő amit termel a kártyán található egyéb alkatrészekre,
hosszútávon rossz hatással lehet.
-Ugyanis a gpu hátlapját nem hűti semmi igy a nyáknak kell elvezetnie a + hőt
és emiatt a nyákon található apróbb hűtés nélküli alkatrészek hamarabb
tönkremehetnek :U

[ Szerkesztve ]

(#13023) Ragadozó válasza ^Tibo (#13020) üzenetére

Ragadozó
(őstag)
LOGOUT blog

Lehet kari túlmelegedés, nekem hasonló hibát ramom csinált, próbáld meg single módban is....csak az atitoolban csinálja, vagy game alatt is?
Most hány giga ram van a gépben? 3+2=5 :F Op rendszer hozzá? 32-64bites?

[ Szerkesztve ]

KENWOOD DPX313Y fejegység eladó, dupla din, mp3, 2 pár rca stb..

(#13024) hydra112 válasza joi29 (#13022) üzenetére

hydra112
(lelkes újonc)

7950 GX2-re lehet venni valami utángyártott venitiátort?

(#13025) Barell

Barell
(senior tag)

Sziasztok! A következő a gond: Amikor felrakom a fifa 08-at megy minden rendesen. Menü stb... De amikor belépek a meccsre az egy kicsit homályos és ugrál a fél képernyő. Felraktam a directX-ét is. Vidokártya: eVGA 88GS, a legujabb driverrel. Felraktam hozzá azt is amit gyárilag adtak hozzá, azzal is az volt a gond. Ha valaki tud legyen szives segítsen. Fontos lenne! :O :R

[ Szerkesztve ]

1:43 méretarányú BBurago modell autókat veszek! Privát!

(#13026) Morris válasza Barell (#13025) üzenetére

Morris
(őstag)

Igazad van, elb@sztam
jó hogy szóltál :R

[ Szerkesztve ]

(#13027) Thrawn válasza Morris (#13026) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nVidia kártyája van ;)

Different songs for different moods.

(#13028) joi29 válasza hydra112 (#13024) üzenetére

joi29
(őstag)

-Mivel a GX2 rétegelt elrendezésű nem hinném hogy gyártanak az alsó kártyára megfelelő a gyárinál jobb hűtőt.
-A lehűtésére jó megoldás volna egy 8 vagy 12cm-es venti,
a kártya közelébe való beiktatása,ami állandó friss levegővel látná el
az alsó hűtőt...is ;)

[ Szerkesztve ]

(#13029) Darth_Revan

Darth_Revan
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Notebook NVidia VGA-val kapcsoaltban lenne kérdésem. A notimban levő VGA chip elvileg 96 sp-t tartalmaz, de lézerrel elvágták őket és e miatt 96-ot 64sp-re csökkentették. Nem tartom valószínűleg, de azért megkérdezem, hogy van-e valami mód, hogy újraaktiváljam a maradék 32-t?

(#13030) ^Tibo válasza Ragadozó (#13023) üzenetére

^Tibo
(újonc)

game alatt is. 15-20 perc után. 3GB van. a leírt konfig az aktuális az új dolgokkal együtt.
az a helyzet, hogy 2x512MB geil 667es ram mellé lett véve 2x1GB Geil 800 as. jelenleg 667en mennek. akár ez is lehet a hiba.
32bit xp sp3 fut atm.

(#13031) Ragadozó válasza ^Tibo (#13030) üzenetére

Ragadozó
(őstag)
LOGOUT blog

Próbáld meg ramokat cserélgetni, 2 x512, 2x 1gigával próbáld le, vagy csak 1 modullal...
Memtest-et futatni...
ATT-t (atitraytools) felrakod az monitorozza a hőfokokat a vrm is túlmelegedhet a videókaridon...

[ Szerkesztve ]

KENWOOD DPX313Y fejegység eladó, dupla din, mp3, 2 pár rca stb..

(#13032) balika000

balika000
(lelkes újonc)

nv4_disp.dll probléma

Sziasztok... Lenne egy kis problémám! A gépmene örökké a fent említett hiba lép fel böngészés közben random módon... és nem tudom hogy mi lehet a baj! Vettem már új tápot, cseréltem ramot, csináltam nv4_dispfix-et is de még mindíg nem jó.. Aki tudna segíteni kérem ossza meg velem:
rendszerem:
DualCore AMD Athlon 64 X2 4000+
Asus M2V (4PCI, 1 PCI-E x 16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Lan)
Gainward Nvidia gf 8600GT (256mb)
Samsung SATA2 320GB
2GB DDR2-667 RAM

(#13033) Morris válasza balika000 (#13032) üzenetére

Morris
(őstag)

driver probléma lesz. (videókártyáé)
szedd le a mostanit és tegyél fel helyette másikat

[link]

[ Szerkesztve ]

(#13034) naot válasza Barell (#13025) üzenetére

naot
(kvázi-tag)

Kicsit vak vezet világtalant lesz a válaszom, de hátha bejön. :) Próbáld ki Omega driverrel is, talán segít. Ha így se megy, vidd vissza a boltba, ahol vetted.

(#13035) Barell

Barell
(senior tag)

Más gépeken jó volt ez a fifa. A karival meg csak nincs gond ha minden más megy zökkenésmentesen. De köszönöm a drivert mindjárt meg is próbálom! :R

*mod

Nemtudom hogy kell letölteni, kukkot se tudok angolul! :D

[ Szerkesztve ]

1:43 méretarányú BBurago modell autókat veszek! Privát!

(#13036) GERI_166

GERI_166
(újonc)

balika000!

Az nvdisp elhalálozása azt jelenti, hogy a videókártyád drivere hátast dob, mert a videókártyával való kommunikáció során szegmenshiba, vagy nem várt adathiba keletkezik, és vagy az ntkernel, vagy a driver kivágja önmagát.
Magyarul ez több dolgot is jelenthet:
-rohad a vinyó, amin a windowsod van - ez valószínűtlen.
-hibás az alaplapi chipset - valószínűtlen.
-hibás driver van fent a gépen, de mivel mondtad, hogy már kicserélted, ezért ez is valószínűtlen.
-hibás, vagy régi chipset-driver van telepítve - én ezt tartom a legvalószínűbbnek.

Elképzelhetőnek tartom még azt, hogy túlmelegszik a chipseted ezekben a szép nyári napokban, esetleg azt, hogy a processzorod csinál a jó kis melegben egy nullpointerből mondjuk 224646384684-et.

De mivel nem írtad le, hogy hogy keletkezett a hiba, pl egyszer csak elkezdte, vagy bejött a gömbvillám este, és azóta csinálja, vagy megrágta a hörcsög a kábelt, ezért kötve hiszem, hogy valaki megmondaná neked, hogy mitől is van a probléma.

Ajánlom Baksai Julianna jósdáját ( http://www.baksaijulianna.xls.hu/index1.htm ) ahol egy kis készpénzért cserébe egy jó adag csírkebélből nagyon szívesen meg fogják jósolni neked, hogy mi a számítógép problémája, és adnak egy köteg foghagymát is a zombik ellen, nehogy kimásszanak a doom3ból.

[ Szerkesztve ]

(#13037) Piero89

Piero89
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az MSI K9N NEO-F tipusú alaplapomba tudok-e PCI 2.0-s videokártyát bele rakni(tervben van egy 9600 GT)? Nézegettem az MSI honlapját és ezt írta:
"supports PCI Express Bus specification v1.0a compliant"
Előfordulhat az hogy nem működne egyáltalán,vagy esetleg teljesítményben éreznék vmi negatív hatást?
Válaszotok előre is köszönöm!

(#13038) GERI_166 válasza Piero89 (#13037) üzenetére

GERI_166
(újonc)

tudok-e PCI 2.0-s videokártyát bele rakni

Csak ha van a gépben PCI port.

Előfordulhat az hogy nem működne egyáltalán

Nem.

vagy esetleg teljesítményben éreznék vmi negatív hatást?

Elhanyagolható.

(#13039) balika000 válasza GERI_166 (#13036) üzenetére

balika000
(lelkes újonc)

Köszönöm a hozzászólásodat, és akkor itt a válasz... Annó 6600 GT vol benne de lecseréltem az említett 8600GT-re akkor kezdődött az egész.. utána olvasgattam és azt írták hogy 450es táp kell neki alapból. Mivel nekem 400as volt benne így kicseréltem egy 500asra de még mindíg fenn áll a probléma. Nézem a hőmérsékletet és nincs drasztikus változás. Jah azóta a vidkarit is 3x garanciáztattam és utoljára a srácok emghajtották a nagykerben szóval nem hinném hogy közvetlen VGA-val lenne baj.

(#13040) Morris válasza naot (#13034) üzenetére

Morris
(őstag)

nVidia kártyája van még mindig :DDD
nyugi én is benéztem :W :))

(#13041) Morris válasza balika000 (#13039) üzenetére

Morris
(őstag)

13033hsz
érdemes megnézni.

[link]
driver gond még mindig. cserélgesd őket és jó lesz!

[ Szerkesztve ]

(#13042) GERI_166 válasza balika000 (#13039) üzenetére

GERI_166
(újonc)

utána olvasgattam és azt írták hogy 450es táp kell neki alapból. Mivel nekem 400as volt benne így kicseréltem egy 500asra de még mindíg fenn áll a probléma.

Na most így alapvetően ha valakiről olyan választ hallassz csak így a levegőbe a kékhalálok okára, hogy "OMGZ ITSZ DER TÁP" akkor az az ember eleve hogy nem ért hozzá, és érdemes nem hallgatni rá.

Nézem a hőmérsékletet és nincs drasztikus változás.

Oké

Na most akkor azt fogjuk csinálni, hogy elindítod a gépet és szépen beleméssz a biosba.
Keresel olyat, hogy

SIDEBAND ADRESSING és áttbillented: DISABLE
FAST WRITES (remélem ez még van pcievel is) és áttbillented: DISABLE

és ha ez nem segít, akkor le kell cserélned a chipsetdrivert, drasztikusabb esetben le kell szedned a chipsetdrivert, és az megoldja a gondot.

Amúgy ha valaki esetleg nem tudná, a VIA chipsetek még mindig szarok, pont úgy, ahogy az évtizedes pályafutásuk során mindig is azok voltak. Ez a kékhalálosdi az összes VIA chipsetet súlytja, gyakran csak a chipsetdriver végleges eltávolítja oldja meg. Így jár aki VIA-s alaplapot vesz. Többször sírtak már ugyanemiatt a probléma miatt nekem VIA-s gépekkel. Ezek az alaplapok főleg wordozésre valók, sajnálom ;)

[ Szerkesztve ]

(#13043) GERI_166

GERI_166
(újonc)

Ja, és mielőtt elfejteném: a videókártyán a számítógép felé való kommunikációért felelős áramköri elemek a videókártyákon előbbutóbb elfáradnak, és elkezdik kevésbé tűrni a tuningot. Sajnos ez a PCI-E dolog ez nekem már túl new-scool (10 évvel ezelőtt ilyen még nem volt) de gyanítom hogy - mivel VIA a drága, duplán gyanítom - hogy az "fsb" emelésére - vagy akárhogy is hívják manapság - ez szépen elkezdi nagyobb sebességgel hajtani a videókártya io áramköreit. Tehát, ha fel van húzva az FSB, akkor vedd le. Talán segíthet.

(#13044) veber

veber
(tag)

Hi
Érdeklődnék mostanába egy sapphire hd3650 gddr3 256 mb-os kártya játékokban mire elég

toki

(#13045) MZsoltee válasza veber (#13044) üzenetére

MZsoltee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Alacsony (1280*1024ben) mindenre max beállításon szűrők nélkül, Crysis kivételével.

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#13046) MaciG

MaciG
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy a VGA-nál mennyi az a maximális hőmérséklet aminél még nem károsodik? Egy Sapphire HD 3850-es karim van aminek nem túl jó a gyári hűtés. Bár a ház elég szellős, dehát itt a nyár, a szoba hőmérséklete is felkúszik, nem szeretném ha megsülne. :B

(Tudom, hogy már több helyen le van írva ,de most sehol nem találtam :F )

BANZAII

(#13047) joi29 válasza MaciG (#13046) üzenetére

joi29
(őstag)

-Hát a 65~75c még elmegy de ennél magasabb értékeken már némelyik gpu
csúnyán szemetel.
-Persze vannak extrém esetek de a huzamosabb ideig tartó 80c-fok
feletti állapotnak megvan a böjtje.

(#13048) forceberg válasza MaciG (#13046) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

85-90°C-ig szinte biztosan nem lesz semmi baja, én 65, max. 70°C-ban szoktam meghatározni magamnak a lélektani határt.

http://www.flickriver.com/photos/4ceberg/

(#13049) joi29 válasza GERI_166 (#13042) üzenetére

joi29
(őstag)

-Nem igazán akarok a lelkedbe taposni de nekem vagy 5évig volt
VIA-s lapom és semmiféle kékhalálosdit nem tapasztaltam vele kapcsolatban.
-Az igaz hogy a via nem a játékosok legkedveltebb márkája,de az olcsó
alaplapok terén nem is olyan rossz választás HTPC vagy családi konfig épitésénél.

-Egyébként ha a mondani valód nem vág a topic témájába tedd OFF-ba. :)

(#13050) Quiksilver

Quiksilver
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok! rem jó helyen kérdezem h a notikban melyik a jobb grafikus vezérlő az Intel GMA 950 v. az ATI Radeon X1250 ?
válaszért előre is thx
üdv.

Az embereket két dolog foglalkoztatja az ősidők óta: 1.Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.