Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#2001) snecy válasza MooN00 (#1999) üzenetére

snecy
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem nem a hegy a gáz, hanem a vizen látni egyértelműen hogy nem számítógépes grafikai, hanem inkább fotó.

Manapság egyre több informatikusnak van nemi élete. Hígul a szakma ;o)))

(#2002) Csákk válasza Qru (#1996) üzenetére

Csákk
(senior tag)
LOGOUT blog

az újság címéből láthattad volna hogy nekell sokat várni tőle
Wc-world ,még jóhogy nem Klotyó manó magazin :DD

^^

(#2003) Wraithlord válasza attila199207 (#1992) üzenetére

Wraithlord
(újonc)

Sajnos ez az idő nem ideállis a VGA váltásra :( A DX10 még nincs elterjedve se jó kari se jó game nincs még rá :O Hát ilyen idő ez, a várakozás ideje egy DX10-es Messiásra aki majd a középkategória ura lesz ;] Hogy Ati vagy Nvidia kari lesz-e az jó kérdés,de én az Atira tippelek :DDD Egy biztos a 8500GT egy halott széria! Még egy két PH teszten a szerencsés ős a 7300GT is megverte [link] :Y :Y :Y Ez vicces :DD Ma már nem szabad olyan karit venni amin nincs DDR3,mert az sokat számít nagyon [link]
Sokszor még az a 80Mhz órajel külömbség sem számít semmit :B

(#2004) Wraithlord válasza snecy (#1998) üzenetére

Wraithlord
(újonc)

Húúú ez mekkora kapu kép :Y Gratula annak aki kitalálta :C Szép csak nem igazi :U Én lehet,hogy vak vagyok,de nem lehet elérni ilyen grafikát DX9-cel is :F

(#2005) MooN00 válasza Wraithlord (#2004) üzenetére

MooN00
(senior tag)

Az a kép talán még reális lehet, ne becsüljük annyira alá a rendszert (dx9)... :(

ui: látom ügyes szemmel vetted észre a nyílvánvalót, ennek mind örülünk :R

[Szerkesztve]

(#2006) Geffry válasza attila199207 (#1992) üzenetére

Geffry
(tag)
LOGOUT blog

A Galaxy féle 8500GE DDR3-at használ és nem is rosszul. 20asért hozzádvágják és egy meglehetősen okos cucc, minden játék éppolyan szépen megy vele mint egy ASUS EAX1950pro-val.
Kipróbáltam a lost planet-et dx 9 illl 10-ben. Látható bár nem földhözvágó a különbség. Majd kiforrja magát De mindenesetre szerintem ilyet érdemes újjítani aztán ha nem lesz elég, mégse 35öt adtál ki a feljebb említett ATI féle reaktorra...
Bár szvsz ATI RLZ hisz AMD :R dehát most ez a kari győzött nálam.
Sok sikert a bolthoz!

[Szerkesztve]

Hiába keresed a legjobb árat, a haverod egy hónappal később feleannyiért veszi meg...

(#2007) MooN00 válasza Geffry (#2006) üzenetére

MooN00
(senior tag)

''minden játék éppolyan szépen megy vele mint egy ASUS EAX1950pro-val. ''...
Veri az x1950pro -t a 8500GE ?
...Hol ? [link]

(#2008) VaniliásRönk válasza Geffry (#2006) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ember, gondolkozz! 16 streamproci egy kalap sz*rt sem ér, ezért pénzt adni is hülyeség, nem még ennyit. :F Még egy 8600GTS-ről vagy egy 2600XT-ről sem mondható hogy egyértelműen jobb DX9 alatt egy X1950Pro-nál (elég vegyes a kép egyelőre), hát még egy 8500-ról... azért komolyan hihetetlen hogy egyesek 0 hozzáértés mellett mernek tanácsokat osztogatni.

22k-ért kaphattál volna 2600Pro OC DDR3-at, ami leiskolázza azt a kártyát...

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#2009) AMD Power válasza VaniliásRönk (#2008) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Hát igen. Vagy még hozzá rak kemény 2500Ft-t és vesz egy HD2600XT 256MB DDR3-al. ;)

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#2010) Termi16 válasza VaniliásRönk (#2008) üzenetére

Termi16
(őstag)

Vagy ottvan a 8600gt is 24k-ért. Az már túrhető választás lenne.

Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

(#2011) MooN00 válasza pitt78 (#1947) üzenetére

MooN00
(senior tag)

Talán annyit próbálj meg, hogy nem teljesképernyőn nyitod meg a játékot, hanem ablakba.....(hasonló problémámra ez megoldást nyújtott...)

(#2012) VaniliásRönk válasza Termi16 (#2010) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Kinek mi tetszik, ami biztos hogy a 8500 egyértelműen rossz választás, ebben szerintem mindannyian egyetértünk.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#2013) Termi16 válasza VaniliásRönk (#2012) üzenetére

Termi16
(őstag)

Hát igen, GE ide vagy oda, 16stream-el semmire nem lesz elég, ez biztos. 8600-nál kezdődik a játékra is alkalmas kártyák sora, szerintem :)

Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

(#2014) Geffry válasza MooN00 (#2007) üzenetére

Geffry
(tag)
LOGOUT blog

Szó se volt verésről, de nem láttam különbséget, pedig cimborámmal cserélgettük a kártyákat és úgy jutottunk erre.
A 0 hozzáértés meg alaptalan kijelentés, míg nem tudod mire ill mennyre van használva a tulaj által.
Végül meg nem tanács volt csak tipp, érdemes körülnézni a galaxy cuccok közt, ennyi.
Amúgy sajnálom is hogy nem ATI zsebbe ment a pénzem de egy hónapja ez még jó biznisz volt.
SZÓRI!

Hiába keresed a legjobb árat, a haverod egy hónappal később feleannyiért veszi meg...

(#2015) MooN00 válasza Geffry (#2014) üzenetére

MooN00
(senior tag)

Világos, de legközelebb nézz körül a tesztek sorában, mert (pl:) a CoD2 alatt alkotott teljesítménye a 8500ge -nek röhej.....

[Szerkesztve]

(#2016) Geffry válasza MooN00 (#2015) üzenetére

Geffry
(tag)
LOGOUT blog

Nem kodozok és nem benchmarkolni vettem, nekem bevállt akármilyen szar. Ezért mertem megosztani a véleményem. Sajnálom, tényleg hogy nincs több időm használni, éppcsak hétvégén, talán nekem is feltűnne mennyire rossz.
Nade ez szoc problem. :O

[Szerkesztve]

(#2017) Forest_roby

Forest_roby
(őstag)

Hi!

Lassu a netem, ezert nem szeretnek megint vmi szart letolteni, jobb ha kerdezek.
A notimban egy 6150 es nvidia videokari van es akarok ra telepiteni egy frissebb drivert.
Oprendszer: Vista 32bit es valtozata ( bar a proci 64 bites )

Melyik driver jo nekem az nvidia.com -rol?
En megprobaltam a:
Graphics Driver -> GeForce 6 Serie -> Windows Vista 32 bit
de nem volt jo, azt irta ki a telepito, hogy nincs kompatibilis drivere a videokarimhoz.... :(:(:(

Tudnatok segiteni?

Koszi!

-=Legyél Laza!=- __ ''Have you tried turning it off and on again?'' __ ''Is it definitely plugged in?'' /o\ :D:D

(#2018) VaniliásRönk válasza Forest_roby (#2017) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Pedig elvileg annak jónak kéne lennie, régebben GeForce 6100-ra nekem felkúszott a ForceWare, igaz XP alatt.

Szerk.: A driver leírásából:
Products Supported:
...
GeForce 6150
...

Esetleg próbáld meg az előző verziót.

[Szerkesztve]

(#2019) Forest_roby válasza VaniliásRönk (#2018) üzenetére

Forest_roby
(őstag)

hupss...

GeForece Go 6150, ha ez szamit vmit....

[Szerkesztve]

-=Legyél Laza!=- __ ''Have you tried turning it off and on again?'' __ ''Is it definitely plugged in?'' /o\ :D:D

(#2020) VaniliásRönk válasza Forest_roby (#2019) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Tudtommal ilyen nincs, bár lehet hogy a válogatott alacsony fogyasztású lapkák kaptak külön nevet, de a chip attól még felépítésében nem különbözik, ugyanaz a driver kéne hogy jó legyen hozzá. Tényleg nem tudom mi lehet a baj, de mondom próbáld meg egy korábbi verzióval, hátha csak az inf fájlt karmolták el.

(#2021) Forest_roby válasza VaniliásRönk (#2020) üzenetére

Forest_roby
(őstag)

Hat ez nem lesz jo hozza, mindegy milyen verziot probalok meg...
vegulis talaltam drivert a HP oldalan, de nem tudom ez ujabb e mint a mostani...
no mindegy azert megprobalom!

Koszi!

(#2022) Tuco Ramirez válasza VaniliásRönk (#2012) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Egyet.:) Sem a GF8500, sem a HD2400 nem való játékra.

SC2 ID: Peter 1714

(#2023) VaniliásRönk válasza Tuco Ramirez (#2022) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ez ugyan nem vetődött fel, de ez sem vitatéma. :D

(#2024) MooN00 válasza Forest_roby (#2019) üzenetére

MooN00
(senior tag)

Ahogy néztem az nvidia honlapját, már megszünt, hogy a GO karikank külön drivert adnak.
(GO -nak hívják nvidiáéknál a laptopos videókarikat)

(#2025) VaniliásRönk válasza MooN00 (#2024) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

7800/7900-nál még külön van, de nincs is hozzájuk Vista driver. :))

(#2026) Rekro

Rekro
(tag)

Sziasztok

Nekem egy Gigabyte 7800gt karim és az lenne a probléma hogy már a gép bekapcsolása után hibákat csinál a kártya a windows töltő képernyőn szintén és csak csökkentett módban jön fel a windows. 1,5éves a kártya de a nagykerben ahol vettem pont 1 év a gari(szinte mindenhol máshol 2-3)
A hűtés müködik a kártyán tehát nemhiszem hogy az lenne a gond.

Esetleg valakinek van vmi ötlete hogy megcsináltatható-e a kari ha igen hol vagy nem érdemes már foglalkozni vele.

válaszokat előre is köszönöm.

(#2027) Armando_19 válasza Rekro (#2026) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Helló!
Érdemes lenne megnézni a kártyádat egy másik gépben is, hogy előjön e ugyanez a hiba.
Emellett egy másik videókártyával kéne megnézned a gépedet.
Akkor kiderül, hogy tényleg a kártya e a ludas.
Ha utána is csinálja, próbálj meg egy újrapasztázást rajta, hátha hátha.
Hőfokokat tudod, hogy mennyin ment utoljára amíg jó volt?

Üdv

Armando

(#2029) Armando_19 válasza starshine (#2028) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Ez egy wmv meg egy mov file. Mi is ez pontosan? :P

(#2030) MooN00 válasza Armando_19 (#2029) üzenetére

MooN00
(senior tag)

Nálam eltűnt a #2028 -as hsz... :F

(#2031) Rekro válasza Armando_19 (#2027) üzenetére

Rekro
(tag)

Másik gépbe már volt tesztelve és a hűtés leszedése újrapasztázás is megvolt már. De ugyanaz a hiba hogy már az elején hibázik a kártya csökkentett módban feljön a windows de máshogy nem.(másik gépen dettó ugyanez amig nem ismerte fel a kártyát feljött rendesen utána már csak csökkentett mód)

(#2032) juliabrilke

juliabrilke
(PH! kedvence)

Na akkor egy kérdés... SLI 7900GS futtatása a cél.
Gond....egyik pci-e 16x-os a másik is 16x-os foglat, de 4x-es sebességgel.

Ebben az esetben csinál valamit az alaplap (tehát modnjuk 2x 8x-os sebessgég) vagy hagyja az eredeti sebességen (16x 4x) a foglalatokat?

Mennyire lenne ez lassú?

(#2033) szkorhetz

szkorhetz
(senior tag)

hi!
van egy kis problémám!
van egy ti 4400-es vid kártyám leg újabb driver-el.
mostanában a monitoromról egyre többször eltűnik a kép és nem tudok vele mit tenni.
olyan mintha ki kapcsolna aztán visszajön , megint elmegy, megint visszajön.
mit lehet tenni?
videókártya vagy monitor hiba?ű
kösz

C2D e8400, hd4850 vapor-x, 4giga 1066 kingston, WD 500gb, Gigabyte P45, Windows 7, Motorola XT910

(#2034) Qru válasza juliabrilke (#2032) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

7900GS-nél még nem sok hátrányát érzed sztem, de ezt inkább SLI topikban tudnák megmondani mert konkrét tapasztalatom nem sok. :)

Számszerűleg:
PCI-Express x4: 1,000MBps
PCI-Express x16: 4,000MBps

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#2035) Hacklone

Hacklone
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Hi!
Lenne egy kis problémám, hogy van egy kalap kaki vidkarim, 6800 xt és már nagyon rég az a gondja, hogy néha egykét játék közben kékhalál és azt írja ki, hogy valami nv4 diplay fájl al van valami gond, driver frissítés, semmi nem segít... :(
kösz a segítséget :R

Gigabyte p35-DS3P , Intel Core 2 Duo E6750 3.52GHz , Antec P182 , Chieftec GPS-400 , Nvidia 8600gts , 2*1Gb 800MHz Kingmax RAM , LG l203WT

(#2036) gban válasza szkorhetz (#2033) üzenetére

gban
(őstag)

Lehet mindkettő, de még az is lehet hogy csak rendesen be kell dugni a kábelt.
Csak úgy deríted ki ha kipróbálsz egy másik monitort vagy videokártyát, esetleg a videokártyád próbálja ki valaki.

Postázást nem vállalok.

(#2037) gban válasza szkorhetz (#2033) üzenetére

gban
(őstag)

Meg így belegondolva, lehet az alaplap hibája is, de az esélye nem nagy.
Mindenesetre számolj azzal is.
Szóval próba hegyek, nincs más hátra

Postázást nem vállalok.

(#2038) Wraithlord válasza Forest_roby (#2019) üzenetére

Wraithlord
(újonc)

6150? Ismerős mintha nekem is ilyen kártyám volna :) Egy a baj vele:integrált,tehát szar ezért fogok új karit venni ;] Nekem nem kellett hozzá semmilyen driver. Amúgysem lesz tőle gyorsabb :(

(#2039) fagy53 válasza Hacklone (#2035) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Nagy valószínűséggel RAM gond.Teszteld le a rendszermemóriát pl Orthos-szal!

(#2040) szkorhetz válasza gban (#2037) üzenetére

szkorhetz
(senior tag)

másik monitor és videókártya is volt de akkor persze minden hibátlanul, tökéletesen működött.
nem tudom mi lehet a baja.
mostmár a windows telepítő is kiakad a sok ''ugrálástól'' szal szerintem videókártya hiba.
mi lehet?
kösz

C2D e8400, hd4850 vapor-x, 4giga 1066 kingston, WD 500gb, Gigabyte P45, Windows 7, Motorola XT910

(#2041) szkorhetz

szkorhetz
(senior tag)

az lehet hogy az alaplap meg a videókari valahogy nem támogatják egymást?
de eddig ezzel ment már 5 évet most meg nem?
bár nemrég biost frissítettem és azóta is játszottam már vele.
kösz
a jelenségről videó:
http://videa.hu/main.php?page=play&v=HBhFPdjaIgb1KNpx
légyszi valaki mondjon valami okosat.

[Szerkesztve]

(#2042) jimmy399

jimmy399
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hy !

Nos az lenne a nagy kérdésem, hogy otthon van ATI Tray Toolsom. Evvel visszavettem a VGA memó és Mag órajelét. Ez jelent alacsonyabb hőkibocsátást a memó és Masg résézről?

Ezt azétrzt kérdem mert ha nem játszom akkor minek menjen a vga (ATI 9550) fullosan...

--- N/A ---

(#2044) gban válasza jimmy399 (#2042) üzenetére

gban
(őstag)

Igy természetesen nem fűt annyira a kártya, habár ezt nem tudom alapjáraton mennyivel jelent kevesebbet, amikor amúgy sem dolgozik a proci annyit.

Postázást nem vállalok.

(#2045) jimmy399 válasza gban (#2044) üzenetére

jimmy399
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

250 Mhzról a agot visszaveszem 95Mhzra a memót is kb 100 Mhzre 170-ről

--- N/A ---

(#2046) szkorhetz

szkorhetz
(senior tag)

valaki segítsen pls.

(#2047) szkorhetz

szkorhetz
(senior tag)

most bekapcsolást nem enged ezt írja:
cmos/gpnv checsum bad.
ez mit jelent?
kösz

(#2048) jimmy399 válasza szkorhetz (#2047) üzenetére

jimmy399
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szerintem egy BIOS Reset segítene....

--- N/A ---

(#2049) szkorhetz válasza jimmy399 (#2048) üzenetére

szkorhetz
(senior tag)

hogyan?

(#2050) gban válasza jimmy399 (#2045) üzenetére

gban
(őstag)

2D üzemmódban alapból sokkal alacsonyabban megy, így lehet hogy nem is csináltál semmit, mert a 3D üzemmódon állítottál.
De a puding próbája az evés, marad a fizikai kontaktuson alapuló hőfokmeghatározás:
fogd meg a hűtőt így is meg úgy is.

Postázást nem vállalok.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.