PLS ha valaki tud erről valamit legalább egy PÜ-t küldjön! THX
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Az élet kegyetlen .
(#45003) Lord Vader válasza Boogie33 (#45000) üzenetére
- Privát
- 2010-12-20 20:07:56
Természetesen fogod tudni használni, csak a proci nem fogja kihozni a maxot a kártyából.
lúzer sport club

Boogie33
(fanatikus tag)
Hoppá jó lesz ez nekem PCI Express 2.1 csatoló felület asus m2n68-am se2-be.A fogyasztásáról nem találok semmit sehol.Köszi a válaszokat.

[ Szerkesztve ]
"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"

zsole84
(senior tag)
Azért nem olyan nehéz rákeresni (google):[link] Mennie kell a lapban.

Boogie33
(fanatikus tag)
Hát kerestem én a googleban de nem találtam.Azért köszi.

Judgement
(újonc)
Igen. Van valami tanács vagy tapasztalat ezzel kapcsolatban?
- Privát
- 2010-12-20 22:04:31

lacika0926
(kvázi-tag)
hali! az lehetséges hogy 3870x2 + alaplapi 4200 1ütt dolgozzon?
ga-ma785-us2h
(#45009) csucsbicep válasza lacika0926 (#45008) üzenetére
- Privát
- 2010-12-20 22:11:14
Hogy miért nem ragadnak ránk a csajok? Mert a zsebünkbe csak levegő van...

Chainsaw
(tag)
Sziasztok!
Win 7 alatt XFX 9800GX2-vel 43 számú hibát ad,nem megy a kari egyik fele,az oprendszer,8800GTS-nek látja!!!
Mi lehet a baja,eddig tökéletessen ment,kidobhatom ezek után!!!??? 
Üdv.
Chain
Segíts azonkon kik nem Gyengék, csak Hátrábról indulnak mint mások!!!
(#45011) KukkSteve válasza lacika0926 (#45008) üzenetére
- Privát
- 2010-12-20 22:42:48

KukkSteve
(fanatikus tag)
Még ha lehetséges is lenne, amit kötve hiszek, akkor sem lenne érdemes, mert visszafogná a másik 2 magot. Egyébként meg milyen játék használ 3 GPU magot?
Úgy tudom a 4200, valami kisebb 4xxx-es karival megy...[link]
"From reading the reviews of the motherboard it seems the ATI 4650, 4550 and 4350 work with the onboard GPU for Hybrid crossfire."
Szóval 4xxx szériás karival csakis 4xxx-es karit működtethetsz hybrid cfx-szel, ugyanez a helyzet a 3e-es szériában.
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=KukkSteve
(#45012) lacika0926 válasza KukkSteve (#45011) üzenetére
- Privát
- 2010-12-20 22:52:37

lacika0926
(kvázi-tag)
köszi... 
- Privát
- 2010-12-21 08:21:41

szakalistvan
(senior tag)
Üdv!
Melyik az az integrált gpu ami zökkenőmentesen viszi a HD filmeket,illetve külön kártya típus is jöhet,a cél az olcsóság
Az integráltakról mintha láttam volna táblázatot de nem találom 
Jól,gyorsan és olcsón dolgozom. Ezek közül kettőt választhat.

Boogie33
(fanatikus tag)
Most 33k veszem 2 év szerviz garival.

(#45015) RootRulez válasza szakalistvan (#45013) üzenetére
- Privát
- 2010-12-21 10:32:21
HD3300, 4200- ezeknek már illene, az ilyen lapok ára meg már nem drága...
═══════════════════════════════════════════════════════ Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/ ═══════════════════════════════════════════════════════
- Privát
- 2010-12-21 10:38:39

superecneB
(őstag)
Sziasztok!
AGP-s X1950PRO-ra rámegy egy AC S1 rev2/sima S1? Ha igen, passzívan elbírja?
Annyiért jó vásárlás.
Az élet kegyetlen .
(#45018) zsoltinnó válasza superecneB (#45016) üzenetére
- Privát
- 2010-12-21 10:56:01

zsoltinnó
(fanatikus tag)
Azon jó hűtés van szerintem..!Miért akarsz rárakni passziv hűtőt?
Őrült kell egy őrült ellen!!!
(#45019) RootRulez válasza superecneB (#45016) üzenetére
- Privát
- 2010-12-21 11:11:18
Hát sztem annál kazánabb, hogy elvigye. Emlékeim szerint cimbinél ment úgy egy 1950PRO és kívánta a plusz 12-es ventit, még ha csak 5V-al is forgatva.... 
═══════════════════════════════════════════════════════ Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/ ═══════════════════════════════════════════════════════
(#45020) superecneB válasza zsoltinnó (#45018) üzenetére
- Privát
- 2010-12-21 11:50:17

superecneB
(őstag)
Egy MSI gyári hűtő van rajta - porszívó hangja van [link]
Egyébként mind a két fajta S1 rámegy? Esetleg tudtok ajánlani másik (alapórajel) halkan dolgozó hasonló árú VGA hűtőt?
[ Szerkesztve ]
(#45021) RootRulez válasza superecneB (#45020) üzenetére
- Privát
- 2010-12-21 12:22:53
Asszem a sima S1 is jó rá, de a rev2 több mindenre jó...

virusrot
(újonc)
Sziasztok!
Most egy 5870-et hajtok eyefinity üzemmódban, felbontás 5760x1080. Elgondolkodtam egy 6970 beszerzésén, csak arról nem találok sehol információt hogy az új kari hogy kezeli az eyefinityt. Ide is kell aktív DP-DVI átalakító+miniDP-DP konverter, vagy elegendő egy passzív miniDP-DVI adapter, vagy egyáltalán szükséges-e a középső monitornak DP-n keresztül csatlakozni, mindegy hogy melyik miniDP-re rakom a középső monitort............
Előre is köszönöm a pontos válaszokat!
(#45023) Lord Vader válasza virusrot (#45022) üzenetére
- Privát
- 2010-12-21 15:14:40
Erre hamar fogsz választ kapni, mert minden 3-ik ember ilyet használ.

lúzer sport club

sylas
(kvázi-tag)
Erre tudna adni választ vki?
Nem tom témába vág-e de volt régebben egy 8600gtm ami behalt,indítottam a gépet és lekapcsolta, ez nem meglepő mondjuk, de amikor haveromnak az új gts 250-ét betettem a gépbe kipróbáljuk ugyanúgy lekapcsolt mint a szar 8600gt - mondom mi van, tápom 550es chieftec kellene hogy bírja, haveromnál meg simán ment a kari pedig 450es tápja van
Mi lehet a gond itt?vmi az alaplapnál?Nem enged vmiért?
A múltra csak emlékezni tudunk - ha szembetalálkozunk vele, meg sem ismerjük.Gondolatban haladhatunk ugyan visszafelé, de az idő közben mindig előrehalad"

troland26
(senior tag)
És a te 8600gt-d tuti halott ? Egyébként az lenne a tippem , hogy az alaplap biosa ment tönkre...
Egyébként a hiba feltárás jelen esetben az alkatrészek cserélgetésével deríthető ki..
Próbáld ki a procid meg a ramjaidat más gépbe meg persze a tápodat is. Az alaplapodba szintén próbálj meg idegen procit ramot és tápot rakni ..Ki fog derűlni , hogy mi a hiba .
Szerintem tuti alaplap
[ Szerkesztve ]
(#45026) karakpecze21 válasza sylas (#45024) üzenetére
- Privát
- 2010-12-21 19:27:18

karakpecze21
(senior tag)
Elsősorban én egy másik tápot próbálnék ki rajta.
Attól még mert Chiftec, lehet hibás az is.
Ha nem az a ludas, akkor én is azt tudom tanácsolni mint az előttem szóló.
[ Szerkesztve ]
----Nem érzed a lábaidat? Akkor szagold az enyémet!!!:)-----

Ratman
(kvázi-tag)
Sziasztok!
AGP-s videókártyák közül mit ajánlanátok, aminek van HDMI kimenete?
(#45028) Lord Vader válasza Ratman (#45027) üzenetére
- Privát
- 2010-12-21 20:53:43
4650?
lúzer sport club

Sonny C.
(tag)
Sziasztok!
A következő problémám lenne, amivel kapcsolatban a segítségeteket kérném!
Van egy Gigabyte 5670-es videokártyám 1GB-os, ha huzamosabb ideig megy a gép (kb.5-6 óra), akkor újraindítás után (vagy ki-bekapcsoláskor) egyszerűen nincs kép, tehát a gép elindul, a vinyó led villog, a ventik pörögnek (a VGA néha túlságosan is, mintha teljes fordulatszámon menne) és nem történik semmi a monitor "nem érzékel jelet" üzenetet küldi.
Ha kikapcsolom a gépet és rádugom az alaplapi integrált videokártyára a monitort akkor viszont simán elindul, mindenféle hibaüzenet nélkül.
Próbáltam kivenni a foglalatból a videókártyát, visszatenni, reseteltem a BIOS-t is, de nem segített rajta, ugyanúgy előfordult ez a probléma. Viszont ha elindul megy rendesen, csak hát néha muszáj újraindítani, meg lekapcsolni és utána visszakapcsolni a gépet!
Az alaplapom egy Gigabyte GA-MA790GP-DS4H, a tápom egy 460-as Zalman.
Ha valaki esetleg találkozott ilyen problémával, nagyon megköszönném, ha segítene!

troland26
(senior tag)
próbáld ki 1 másik gépben is a vga-t..szerintem túlmelegszik
(#45031) Lord Vader válasza troland26 (#45030) üzenetére
- Privát
- 2010-12-21 22:03:01
5670-esre nem igazán jellemző a túlmelegedés.
A gigákon jó hűtők vannak 60 fok felé nem lehet ráncigálni semmivel.
lúzer sport club

SToMMika
(újonc)
Sziasztok!
Bocs, ha hülye a kérdés, de most az Ati HD 5xxx és 6xxx szériái között
nincs teljesítménybeli különbség?
Nem mind arany, ami fénylik.

Torry
(PH! addikt)
Az új driverekkel folyamatosan gyorsul a 6000-es széria az 5000-eshez képest, valamint jóval kevesebbet fogyasztanak az új szériás kártyák.

Sonny C.
(tag)
Köszi a tippet, de olyan 40 ° körül szokott lenni ha elindul és megy folyamatosan. Én is gondoltam rá, ezért is néztem meg újraindítás/kikapcsolás előtt a hőmérsékletet.

zsole84
(senior tag)
Azért a fogyasztással vitatkoznék. Szerintem nincs nagy különbség. (főleg 6850/5850 között)[link] A gyorsulás sem biztos, véleményem szerint a legfőbb érv a 68xx széria ára.
[ Szerkesztve ]

troland26
(senior tag)
ok
Nos, abból kiindulva amit leírtál a videokártya 5-6 óra működés után nem akar bekapcsolni . MIvel működés közbe csak a hőmérséklet változik az alaphelyzethez képest (amikor ki van kapcsolva a gép ) még , ha csak 40C fok is én csak a kártya melegedésére tudok gondolni .Valami nem úgy működik benne mint ahogy azt a referenciái előírják . Ezért tanácsoltam azt , hogy próbáld ki 1 másik gépbe is ...hátha ott is ezt fogja csinálni ...
de ez csak tipp 
(#45037) basaharc502 válasza Judgement (#45001) üzenetére
- Privát
- 2010-12-21 23:43:56

basaharc502
(lelkes újonc)
Hali!
Nekem régen volt hasonló problémám szintén egy ATI kártyával. Nem tudom, hogy ez segít e, de leírom, hogy mi volt. Maga a zsír új volt, szuperül üzemelt, több tesztet lefuttattam ott is minden ok volt vele. Viszont játékoknál, és ami nagyon fontos csak 3D-s játékoknál elkezdett sz@arakodni. Eleinte csak a textúrák lettek olyan furcsák kb mint a te képeiden. Ez még annyira fel sem tünt. Aztán később a textúrák szétesetek a játékokon belül...ezt úgy kell elképzelni, hogy betöltötte a játékot pl painkiller, kezdőképernyőn minden ok, és amikor megmozdítottam az egeret szétesett az egész kép, minden textúra stb. Viszont ami fontos, hogy csak 3d-s játékoknál volt ilyen tehát pl a diablo 2-őt mindenféle grafikai gond nélkül vitte. Aztán a végső stádium az lett, hogy elindítottam egy 3d-s játékot és sötétség...Lényeg a lényeg, hogy visszavittem a boltba, persze ott nem akartak hinni nekem, lefutattak 1000 tesztet, ott minden jónak mutatkozott, de a kártya egyetlen egy darab 3d-s játékot nem volt hajlandó elindítani...végül vga csere lett a dologból.
Azt tudom javasolni neked, hogy próbáljátok ki a kártyát 2D játékokban is (pl diablo 2). Kíváncsi lennék hogy egy diablo 2-ben is csinál e grafikai hibákat.
Olvasva a másik hozzászólásod: Lehet, hogy valami szereti megenni a videokarikat a gépedben?
[ Szerkesztve ]

sylas
(kvázi-tag)
Akkor miért megy másik 8600gt-vel amit most használok kb 5-6 hónapja?Semmi baj a géppel táppal mindennap használom a pc-t
Csak az a furcsa hogy az új gts 250nél is lekapcsolta a gépet
[ Szerkesztve ]
A múltra csak emlékezni tudunk - ha szembetalálkozunk vele, meg sem ismerjük.Gondolatban haladhatunk ugyan visszafelé, de az idő közben mindig előrehalad"

Brian 5
(újonc)
Szépestét! Kérdésem a következő: meg tudnátok magyarázni azt a pár opciót amit leírnak a vga-k jellemzésében? Tehát GPU órajel, memória órajel, bitek száma, stream processzorok?
Mi a fontossági sorrendjük? És pl miért van az, hogy valamelyik kártya papíron gyengébb a másiknál és tesztekben erősebb?

laczkoo
(tag)
ha valaki hasznal USB-s videokartyat, kivancsi lennek a velemenyere, hogy milyet lenne erdemes vennem notebookhoz, hogy a VGA kimenet melle egy masik kulso monitort is ra tudjak kotni
csak akik pokereznek: http://poker150.fw.hu/

hati
(őstag)
A RBE bios progit használnám a HD 4550-es karim alulfeszelésére. Itt van GPU MHz, RAM MHz és Voltage. A kérdésem, hogy a Voltage, az a GPU-ra és/vagy a RAM-ra vonatkozik.
köszi
Sziasztok!
Szerintetek az mitől van, ha egy hd4870-es vga a következő jelenségeket produkálja: néha szétesik a kép, ugrál, elsötétül. Miután szétesik, kb. 5 perc múlva újra lehet indítani, addig úgy marad. Van, hogy napokig nem jön elő a hiba.
Remélem, tudtok segíteni.
"... az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."
(#45043) Lord Vader válasza echterion (#45042) üzenetére
- Privát
- 2010-12-22 17:01:41
Gyártó nem Sapphire?
lúzer sport club
(#45044) echterion válasza Lord Vader (#45043) üzenetére
- Privát
- 2010-12-22 17:41:33
De, az. Ez bajt jelent? Esetleg valami szériahiba?
"... az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."
Sziasztok!
Radeon HD3850-em cseréltem HD5850-re. Tapasztalt ATI-s vagyok:
- catalyst uninstall
- csökkentett módban driver cleanerrel kipucoltam minden ATI-s bejegyzést
- 5850 be
- új catalyst felpakol
Az első hiba, hogy nincs CCC. Alapból ott kéne lennie az óra mellett. Most sehol sincs. Ráadásul manuálisan elindítva nem sem töltődik be.
A második fura hiba, hogy 3-ből 2 szoftver a 3850-em látja még. Lásd a csatolt képen, ahol a 3dmark06 és Vantage a régi radeont látja, a gpu-z az 5850-est.
Kérlek, segítsetek! Nem szeretném W7 reinstallal kezdeni a holnapi napom. 
Ő az új jövevény, a régi pedig egy MSI HD3850 OC 256MB.
[ Szerkesztve ]
Eladó 2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg, Cooler Master Wavemaster full alu ház
csökkentett módban driver cleanerrel kipucoltam minden ATI-s bejegyzést
Ezt kellett volna kihagyni, szerintem új telepítés lesz ebből.
Mod echterion : A tápod régi ? Lehet az kezdi magát megadni .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
Miért?
Régen mindig így kellett csinálni. Külön felhívták rá az ember figyelmét, hogy mindenképp használjon DC-t.
Vagy ez csak Xp alatt volt fontos, a W7 más tészta?
Eladó 2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg, Cooler Master Wavemaster full alu ház
- Privát
- 2010-12-22 18:01:25

DeathAdder
(senior tag)
Helosztok.
Kerdeznek, elore is elnezest ,ha nagyon nagy hulyeseg lesz (nem megoldhato) 
Arrol volna szo, hogy rakok ossze egy gepet, mar minden megvan (majdnem) .
A Gigabyte deszkan 3 drb PCI-E hely van, ebbol 2 kék szinu es az utolso narancssarga.. (nyivan a harmadig nem x16)
A az elso kettobe 2 drb magas kategorias Radeon van CF.
A 3-ik (sarga) Slotba meg szeretnek tenni egy PhysX kartyat, de egy teljes mértű (vastagságú) nem fér bele mert alul van a táp ,és nagyon bezavar (nem fér oda)

Kérdésem az lenne hogy tudtok -e ajánlani valami vékony kártyát, vagy olyat amiről leszerelhetem a hűtést és nem fog "szétolvadni" ?
(van egy 8500-am immaron hutes nelkul,es az szepen elferne.Csakhat itt a forumon mondta valaki hogy az nagyon keves lenne PhysX-re)
The Power of Dreams • You'll Never Walk Alone
Régen sem kellett, a beépített eltávolító nekem mindig elég volt.
Mod DeathAdder : Azt írták az nv 240 már elég, ez [link] egyslotos, ennek el kellene férnie.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
Én nem tudom, hogy elég lett volna e, mert mindig ezt a módszert használtam.
A különböző fórumokon nemegyszer ezt a módszert lehetett olvasni az ATI kártyák cseréje kapcsán.
No mindegy. Akkor előkeresem a telepítőlemezem.