Gondolom AGP-s az alaplapod, szerintem 7600GT-t választ, az a legjobb kártya ezek közül.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
gamer_hun
(tag)

tomika111
(tag)
mindenképp 7600GT 
You'll never walk alone

riffato
(újonc)
Hi mindenki!
Egy kis kérdésem volna!
Találkozott már valaki olyan hibával, hogy 3D mark tesz vagy akármilyen 3d-s játék alatt az alábbi linken látható formában mondhatni mátrix szerű lett a képernyője??? Csak újraindítás után tűnik el!
Mint a képek mutatják TFT és CRT monitoron egyaránt előjött és kipróbáltam mindkét DVI kimenetet a kártyán!
Egy régebbi x800 GTO-val meg simán lemegy a 3dmark teszt is meg játékok is jól futnak!
Képek:
[link]
[link]
[link]
Konfig:
Abit AW9D-Max
Intel Core2 2,13Ghz
FSP Bluestorm II táp 400W
Corsaire memória 2x512 Mb
Leadtek TV kártya
Mellesleg visszavittem már egyszer és nem találtak semmi hibát!
plusz még:
volt már win reinstall, most épp vista van fenn, de xp alatt is rossz volt
valamint a legújabb catalyst driver van fenn
Ha netán ismer valaki egy brutál hardware tesztelő progit akkor jól jönne annak a neve, hátha az kidob valami hibát.
Köszi előre is
[Szerkesztve]

Csabyyyy
(újonc)
köszönöm a válaszokat!
és a 8600?
ha tényleg annyi,mint amennyit ír...akkor nem rosszab??
ha olcsóbb a 7600-nál..akkor nem tom hogy lehet jobb!

cochy
(tag)
Azt nem írtad, hogy mikor kezdi, hogy kezdi, meddig megy. stb.
Azt viszont írtad hogy újrainditás után tűnik el!
szóval a megoldás : Inditsd ujra a gépet ![;]](/dl/s/v1.gif)
amugy meg ha ilyeneket csinál az vidkari memória hiba általában.
Ha mindig csinálja 3D-ben, akkor tuti h tönkrement.
Ha csak néha, akkor annak sok oka lehet. sztem a ramokat (nem vicc, télleg) igazítsd meg, vagy próbáld ki, hogy csak egy modul van bent. elsőnek ennyi.
X

Csabyyyy
(újonc)
király!
mátrix!XDXD

riffato
(újonc)
Hát általában 3d markot elindítom pl és 3. tesztnél bejön, de akárhányszor próbálom ez van, most feldobtam az ATi tool-t, annál azonnal, de először csak egy kis ablaknyi felületen (scan for artifacts-ra nyomtam csak)! Aztán kékhalál és gép újraindult!
Vidkari volt visszavíve boltba, nekik semmi hibát nem mutatott, nálam meg a régi karimmal simán jól megy minden!!!
De ezt a memória dolgot kipróbálom, hátha!
Az Everest szerint a videókártyám - Gigabyte 7300GT DDR2 - hőmérséklete 73 °C! 
Lehetséges, hogy a program ennyire mellémér? A kártyán passzív hűtő van, de van egy 12 cm-es venti a házban. Eddig 6 hónap alatt nem volt gond a kártyával. Kezdjek aggódni?
Én a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.
(#209) VaniliásRönk válasza Yooha (#208) üzenetére
- Privát
- 2007-06-10 11:07:11

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Passzív bordával örülj hogy csak ennyi!
Az a 12-es gondolom nem közvetlenül a VGA-ra fúj, szóval sokat nem számít.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

Norbi14
(senior tag)
Hány fokos a VGA? Lehet nagyon melegszik. Esetleg próbáld meg hogy csökkented a videokártya ram órajelét 5-10mhz-el
LG Optimus Black
(#211) Yooha válasza VaniliásRönk (#209) üzenetére
- Privát
- 2007-06-10 11:16:07
A venti hátul legfeljebb a vga felől, és nem rá fújhat, mivel kifele jön a levegő. És igen, nincs a légáram útjában túlságosan. A következő kártyámon lesz valami halk venti.
Én a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.

riffato
(újonc)
A melegedés kizárt dolog!
Egyrészt egy ultimatről beszélünk, amin egy szép nagy réz zalman van, másrészt jónéhány venti biztosítja a ház hűtését (2x14cm + 3x12 cm + két extra 12-es bekapcsolható ha strapázom a procit) és igencsak megfelelő a gép légháztartása 
Aztán kipróbáltam a memória csaréket meg kivételt betételt, továbbra is fennál a hiba!
Nagyon úgy néz ki be kell vinnem az egész gépem a bótba! 
Azért köszi mindenkinek az ötleteket
Azt szeretném még tudni, hogy a Sapphire PCIe Radeon X1650XT 256MB GDDR3 T/D (LITE) ULTIMATE esetén az ultimate kiadás miben különbözik a nem-ultimate-től?

riffato
(újonc)
Az ultimatek általában valmilyen halkabb hűtést kapnak!
Ez esetben azt hiszem passzív hűtő kerül a vga-ra!
pl x1950 meg egy szép nagy zalman hűtő
de itt meg tod nézni
[link]
[Szerkesztve]

tomika111
(tag)
Hali!
Galaxy 8500GE bal felső sarkában az sli csatlakozó mellett van egy jumper milyen szerepet lát ez el???
Ahogy nézegettem a netem nem láttam képeken ezt a jumpert de viszont a 8600GE-n van ilyen
Köszönöm előre is
Üdv:
Tom
You'll never walk alone
- Privát
- 2007-06-10 13:46:08

enamessias
(fanatikus tag)
Hali!
Egy hete raktam össze egy új gépet. A gondom az, hogy játékok alatt durva textúra hibákat és villogásokat generál. Pár napja 3dmark alatt még nem volt feltünö, csak izmosabb játékoknál jött elő a hiba jelenség. Most már 3dmark alatt is durva hibákat csinál! Nem húztam semmin, minden gyári értéken. Ujra raktam a gépet, formatáltam a vinyót, gyári driverrel és a legujabb driverrel is próbáltam. Szerintem a vga kari a ludas! Vagy esetleg lehet más is gond? Memókat teszteltem és cseréltem is. Proci 3óra orthos stabil. Mivel játék alatt volt hogy ujraindult a gép, ezért nem vagyok benne biztos, hogy a vga rossz! Rossz vga ujra tudja indítani a gépet? Vagy esetleg más is gázos lehet? (pl.: alaplap is lehet a ludas?)
Erősitsetek meg hogy biztos a vga a hibás, mert akkor azt gariztatom..... (mivel minden alkatrész máshonnan van)
Mindenkinek elöre is köszönöm a válaszokat!
A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.
(#217) C4mp3r válasza enamessias (#216) üzenetére
- Privát
- 2007-06-10 13:50:28
Hali!
Az újraindulás táp gondra utal. Milyen tápod van? A textúrahiba pedig a VGA melegedésére. Sokat segítenél, ha kitöltenéd az adataidnál található konfiguráció részt. 
[Szerkesztve]
If God is for us, who can be against us? Romans 8:31
(#218) Chalez válasza enamessias (#216) üzenetére
- Privát
- 2007-06-10 13:51:19

Chalez
(senior tag)
Esetleg a tápegység stabi a gépben? Adja a kraftot amennyi kell?
Mondjuk a textúrahiba miatt esetleg a videómemória is lehet a ludas...
Telón hamarabb elértek! LUXUS és feromonos parfümök verhetetlen árakon, hívj vagy írj!
Oké, az 1650 XT-nél ezen az oldalon nem találtam Ultimate-et, de 1600 Pro-nál pl. tényleg ezt jelenti. És pl. 1650 XT-nél elég a passzív hűtő? Mint már írtam, a mostani kártyám passzív hűtéssel 70 °C-os alapból! Nem tudom, hogy terelhetném a légáramot a jobban a VGA útjába. De majd olvasgatom a hűtés topikot.
(#220) enamessias válasza C4mp3r (#217) üzenetére
- Privát
- 2007-06-10 18:33:12

enamessias
(fanatikus tag)
(Kitöltöttem a konfigot az adataimnál)
Asus Atlas táp az megegyezik a Cheftech-el, ugyanaz a Delta 450W-os cucc van benne. Bírnia kell.... Vga hőmérsékletét folyton figyelem, de nem megy 55 fok felé.
(#221) Chalez válasza enamessias (#220) üzenetére
- Privát
- 2007-06-10 18:45:52

Chalez
(senior tag)
Akkor esélyes a Vga...ha szemetel, memóriahiba, ha csak lefagy a játék, akkor a Gpu nem bírja.
Telón hamarabb elértek! LUXUS és feromonos parfümök verhetetlen árakon, hívj vagy írj!
(#222) enamessias válasza Chalez (#221) üzenetére
- Privát
- 2007-06-10 19:19:11

enamessias
(fanatikus tag)
Ha minden igaz, akkor még ma cserélem a vga-t és akkor kiderül 

jayjay
(tag)
Hy!Normális az, hogy everesttel és Hardware Sensors Monitorral is 68fokos az XFX 8800GTS 320MB-m.Nincs húzva és akkor is annyi mikor csak netezem.
Köszi
HTPC: XFX HD4830 512MB, 400W Corsair, 2x2048MB Kit OCZ, E5200,Scythe Slip Stream, GIGABYTE GA-G31M-ES2L, Scythe Shuriken, APLUS CS-GL3

Chalez
(senior tag)
Nekem Gigabyteom van, húzom is, de alapállapotban kb 56 fokos a gpu, a legmelegebb a gpu dióda, az 63 fokos. Úgyhogy az a 68 kicsit magas, de ebben közrejátszhat egy gyengébben átszellőztethetett ház is. Amúgy ez azért még nem az a kirívóan magas hőmérséklet, ennél az a kari jóval magasabbat is kibír. Esetleg megnézhetnéd, a ventillátor rpm-jét, mert lehet hogy nagyon keveset pörög 2d alkalmazásokban.

jayjay
(tag)
Hy!
A házam szerintem jól szellőzik, az nem lehet a gond.Chieftec ház és három Coolink SWIF venti.Hol lehet megnéznem, vagy milyen programmal, hogy mennyit pörög?
HTPC: XFX HD4830 512MB, 400W Corsair, 2x2048MB Kit OCZ, E5200,Scythe Slip Stream, GIGABYTE GA-G31M-ES2L, Scythe Shuriken, APLUS CS-GL3

Chalez
(senior tag)
Dobj fel pl egy rivatunert. De vigyázz, enyhe inkompatibilitási gondokkal fogsz megküzdeni, de ne add fel, teszi a dolgát a progi rendesen nálam. 
- Privát
- 2007-06-11 01:24:22

enamessias
(fanatikus tag)
A vga volt a rossz....

sommm
(lelkes újonc)
sziasztok!
beszereztem fillerekert egy Asus 7600GS karit (DDR2-es memoval
, azon megfontolasbol, hogy ez mar tudja az SM 3.0-t. eddig egy HIS X800XL-em volt.
namost a lenyeg: az atival 3DMark05-ben 5000-5800 pottyot ertem el (orajeltol fuggoen), viszont egy-ket jatek (pl.: quake4) botranyosan lassan ment meg 800x600-ban is alacsony reszletesseggel. a 7600-assal ugyanakkor csak 4000 pont jott ossze (ugy, hogy a kartya mar huzva van...), de a quake 1024x768-ban high quality-ban hasit, mint az allat.
akkor ez most hogy van?
en eddig azt hittem, hogy a 3DMark eredmeny mervado...
koszi elore is,
udv:
s

gamer_hun
(tag)
szia a Quake4 az OpenGL-es játék amiben régebben az Nvidia sokkal jobb volt, lehet az ATI teljesítményben tud többet, de vannak olyan játékok amiben az Nvidia szerepel jobban.

sommm
(lelkes újonc)
csak ennyi lenne az oka?
nem hittem volna...
akkor letesztelem farcry-ban is, mer az ha jol tudom, directx-es.
ott majd nyilvan kiderul, mi a stajsz :-)

gamer_hun
(tag)
szerintem FarCry-ban meg az ATI lesz gyorsabb
3D Mark eredmények abszolút nem mérvadóak.. Nézd csak meg az Nvidia 8500-at! 3DMarkban egész jól teljesít, gyakorlatban meg még a 7300-at se tudja sok helyen megfogni..
Swarm is coming.
(#233) GumisPeter válasza sommm (#228) üzenetére
- Privát
- 2007-06-11 08:10:38

GumisPeter
(senior tag)
Amióta tudom, hogy a 3DMark driverekkel erősen befolyásolható, nemigen hiszek benne.
Te se tedd!
Szép jópofa de semmi több.....
Játékteszt, az az igazi!
Gumik Felnik Adás-Vétel ---- 0630-326-3600 ---- 1037 BP Virág Benedek u.22 / ESG KFT

sommm
(lelkes újonc)
na, kivancsi leszek.
mas.
rivatunerrel probalgatom huzni a kartyat, de a magorajelen kivul a memo orajelet is szeretnem allitgatni, de ott csak 5 Mhz-t enged a csuszka (egyszeruen ott van a vege a csuszkanak). van/letezik egyeb progi, mellyel kisse jobban megkinozhato a memoria is?
atitool nem hajlando elindulni, mer aszongya, hogy nem talal catalyst drivert. pedig ottvan :-)
es sok forumon olvastam, hogy sokan az atitool-lal huzzak az nvidia chipes kartyaikat...
udv:
s

BPFeri
(senior tag)
Az ATITool.. verzió függő is lehet... néz körül ITT: [link].. tapasztalatok terén ! 
"Az FBI nyomoz a magyar nyúl után. Arra kíváncsiak, hogy ingyom-bingyom tálib –e ?"

k78chriss
(kvázi-tag)
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni a következőben: Van egy Leadtek FX5900XT és mostanában kapok egy hibaüzenetet amiben az van, hogy Nincs megfelelő tápellátása a kártyának!
A tápegységet megnéztem azzal minden oké, legalább is a bios és az én multiméterem alapján. A tápcsatlakozó is a kártyán van! A kérdés annyi mi lehet a hiba oka? A videókártya esetleg alaplap? Volt olyan hibám is mikor az alaplap nem ismerte fel a vinyók közül 2. Hol az egyiket hol a másikat.
Válaszotok előre is köszi!
GA-X38-DS5, E8400 3GHz, MSI 8800GTS 512Mb Oc, 4*1gb Geil ultra, CM Real Power 620w, Coolermaster CM-690

BPFeri
(senior tag)
BIOS fríssítés ?!?!? Próbáltad már ?!?! 
"Az FBI nyomoz a magyar nyúl után. Arra kíváncsiak, hogy ingyom-bingyom tálib –e ?"

k78chriss
(kvázi-tag)
Az utolsó kiadott legfrisseb van felrakva az alaplapra
De az utobbi fél évben semmi nem változott a gépba
GA-X38-DS5, E8400 3GHz, MSI 8800GTS 512Mb Oc, 4*1gb Geil ultra, CM Real Power 620w, Coolermaster CM-690

BPFeri
(senior tag)
Mindkét hiba szvsz alaplapi ''anomáliára'' utal(hat).. próbáld meg még 1x felrakni a legujabb BIOS.. esetleg ha van lehetőséged egy tápcserés támadásra ( kölcsönbe vkitől) ...
Ha továbbra is megmarad a hiba.. akkor valszeg a deszka kezd ''elhalálozni'' ?!?!
milyen lapod van ?!?!

k78chriss
(kvázi-tag)
Hát nem mai gyerek
Gigabyte GA-7N400 pro.
Amúgy nem sűrün jelentkezőek a problémák, de gondolom ez mindegy.
[Szerkesztve]
- Privát
- 2007-06-11 12:06:42

juliabrilke
(PH! kedvence)
Egy kérdés: 2db 7900gs futna SLI-ben. Mennyire vetné vissza a teljesítményt, hogy az egy kártya 16x-os 16x-os foglalatban, a 2. kártya viszont 16x-os foglalatban lenne 4x-es segességgel?
- Privát
- 2007-06-11 12:56:43

zonaporkolt
(kvázi-tag)
van valakinek infoja (hasznal) Forsa videokartyakrol? ennyit talaltam:
http://forsa.com.hk/
Egy arlistaban a kovetkezoket talaltam (2ev gar., brutto kisker arak):
Forsa PCX NVIDIA 7300GT 256 MB TV DVI DDR2 16 110 Ft
Forsa PCX NVIDIA 8500GT 256 MB TV DVI DDR2 460/800 20 304 Ft
Forsa PCX NVIDIA 8500GT 256 MB TV DVI DDR3 540/1300 23 030 Ft
Forsa PCX NVIDIA 8600GT 256 MB TV DVI DDR3 540/1400 28 160 Ft
Forsa PCX NVIDIA 8600GT Premium 256 MB TV DVI DDR3 650/1600 31 140 Ft
Forsa PCX NVIDIA 8600GTS Premium 256 MB TV DVI DDR3 675/2000 49 180 Ft
Forsa PCX NVIDIA 8800GTS 320 MB TV DVI DDR3 500/1600 72 890 Ft

L!NK->Q3
(senior tag)
az lehet hogy azért nem indul a cod meg a q3 mert a 750es durci nem tudja meghajtani a 6800amat?vettem gépet és a 2600+ mobil barton helyett egy 750es durcit hoztam el, de nem akar megpöcceni sem a q3 sem a cod uo grrrrrrrrrrrrrrrrrr
jöv 7en meglesz a barton, de addig is pukkantanék 1párat
nemtudjátok akkor mi lehet?
friss blade windows, elindul és kilép
legújabb driverek
blade xpt tettem fel és nem a duron 64KBes L2 casht választottam hanem a leendő proci 512esL2jét
lehet hogy ez a gáz?
Apokalipszis, Vitriol...kapjátok el őket! Kobra, Piton, Anakonda, kússzatok a ház mögé!!!

L!NK->Q3
(senior tag)
másik problémám
fx 5700le kari és csíkoz már az indítástól
mi lehet a hiba?
kuka vagy próbálkozzak javítással?
Apokalipszis, Vitriol...kapjátok el őket! Kobra, Piton, Anakonda, kússzatok a ház mögé!!!
(#245) rollins válasza zonaporkolt (#242) üzenetére
- Privát
- 2007-06-11 14:26:58

rollins
(őstag)
Nincs nekem, de a 8600GT Premium lehet hogy megéri. Egy Hong Kong-i gyártóé, többet én sem tudok róla. Infolex árlistát nézted gondolom. 2 év garanciával szerintem bevállalható. Ha netán megveszed azt tuningolt GT-t, majd írj a 8600 -as topicba, engem is érdekelne mit tud.

admyn
(újonc)
Üdv!
Van egy Asus eax 1600 silent 256-os kártyám. Felraktam vista alá a 7.5-ös catalyst-et.
De sajnos nincs az a 3d-s játék ami elindulna. A Catalystban van egy két pici 3d-s kép a beállításoknál, (ahol az pixel elmosást és társait lehet állítani, mutatja a beállítás eredményét egy 3d-s demo formájában) az tök jól megjelenik. A játékok viszont az indulás pillanatában kék halált dobnak,
0x0000124 -es hibakóddal.
XP alatt viszont minden szép és jó.
Van velekinek ötlete, hogy tudnám rávenni hogy vista alatt is elinduljanak a játékok?
Köszi
(#247) zonaporkolt válasza rollins (#245) üzenetére
- Privát
- 2007-06-11 15:20:52

zonaporkolt
(kvázi-tag)
szinte 100, hogy nem veszem meg. marad a Galaxy gf 7300gt. arrol legalabb vannak (pozitiv) velemenyek. a directx 10-es kartyak annyira ujak (es talan kiforratlanok), hogy en meg biztos varnek vele
[Szerkesztve]

Matt-OPT
(fanatikus tag)
Lehet valahol kapni újonnan korrekt áron 7800GT-t vagy GTX-et?
HP ProBook 4520s (Intel i5 460M, 3 GB RAM, Ati HD 4350)
(#249) juliabrilke válasza L!NK->Q3 (#244) üzenetére
- Privát
- 2007-06-11 15:46:05

juliabrilke
(PH! kedvence)
Csíkoz? Pasztázd újra. Esetleg egy jobb hűtő. Ha akkor is csinálja, akkor meg frizbi vagy dísz sajnos.