Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#201) gamer_hun válasza Csabyyyy (#198) üzenetére

gamer_hun
(tag)

Gondolom AGP-s az alaplapod, szerintem 7600GT-t választ, az a legjobb kártya ezek közül.

(#202) tomika111 válasza Csabyyyy (#198) üzenetére

tomika111
(tag)

mindenképp 7600GT ;)

You'll never walk alone

(#203) riffato

riffato
(újonc)

Hi mindenki!

Egy kis kérdésem volna!
Találkozott már valaki olyan hibával, hogy 3D mark tesz vagy akármilyen 3d-s játék alatt az alábbi linken látható formában mondhatni mátrix szerű lett a képernyője??? Csak újraindítás után tűnik el!
Mint a képek mutatják TFT és CRT monitoron egyaránt előjött és kipróbáltam mindkét DVI kimenetet a kártyán!
Egy régebbi x800 GTO-val meg simán lemegy a 3dmark teszt is meg játékok is jól futnak!

Képek:
[link]
[link]
[link]

Konfig:
Abit AW9D-Max
Intel Core2 2,13Ghz
FSP Bluestorm II táp 400W
Corsaire memória 2x512 Mb
Leadtek TV kártya

Mellesleg visszavittem már egyszer és nem találtak semmi hibát!
plusz még:
volt már win reinstall, most épp vista van fenn, de xp alatt is rossz volt
valamint a legújabb catalyst driver van fenn

Ha netán ismer valaki egy brutál hardware tesztelő progit akkor jól jönne annak a neve, hátha az kidob valami hibát.
Köszi előre is

[Szerkesztve]

(#204) Csabyyyy válasza blackrulz (#199) üzenetére

Csabyyyy
(újonc)

köszönöm a válaszokat!
és a 8600?
ha tényleg annyi,mint amennyit ír...akkor nem rosszab??
ha olcsóbb a 7600-nál..akkor nem tom hogy lehet jobb! :F :F

(#205) cochy válasza riffato (#203) üzenetére

cochy
(tag)

Azt nem írtad, hogy mikor kezdi, hogy kezdi, meddig megy. stb.
Azt viszont írtad hogy újrainditás után tűnik el!
szóval a megoldás : Inditsd ujra a gépet ;]

amugy meg ha ilyeneket csinál az vidkari memória hiba általában.
Ha mindig csinálja 3D-ben, akkor tuti h tönkrement.
Ha csak néha, akkor annak sok oka lehet. sztem a ramokat (nem vicc, télleg) igazítsd meg, vagy próbáld ki, hogy csak egy modul van bent. elsőnek ennyi.

X

(#206) Csabyyyy válasza riffato (#203) üzenetére

Csabyyyy
(újonc)

király!
mátrix!XDXD :D :D :DDD :DDD

(#207) riffato válasza cochy (#205) üzenetére

riffato
(újonc)

Hát általában 3d markot elindítom pl és 3. tesztnél bejön, de akárhányszor próbálom ez van, most feldobtam az ATi tool-t, annál azonnal, de először csak egy kis ablaknyi felületen (scan for artifacts-ra nyomtam csak)! Aztán kékhalál és gép újraindult!

Vidkari volt visszavíve boltba, nekik semmi hibát nem mutatott, nálam meg a régi karimmal simán jól megy minden!!!
De ezt a memória dolgot kipróbálom, hátha!

(#208) Yooha

Yooha
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Az Everest szerint a videókártyám - Gigabyte 7300GT DDR2 - hőmérséklete 73 °C! :Y
Lehetséges, hogy a program ennyire mellémér? A kártyán passzív hűtő van, de van egy 12 cm-es venti a házban. Eddig 6 hónap alatt nem volt gond a kártyával. Kezdjek aggódni?

Én a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.

(#209) VaniliásRönk válasza Yooha (#208) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Passzív bordával örülj hogy csak ennyi! :D Az a 12-es gondolom nem közvetlenül a VGA-ra fúj, szóval sokat nem számít.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#210) Norbi14 válasza riffato (#203) üzenetére

Norbi14
(senior tag)

Hány fokos a VGA? Lehet nagyon melegszik. Esetleg próbáld meg hogy csökkented a videokártya ram órajelét 5-10mhz-el

LG Optimus Black

(#211) Yooha válasza VaniliásRönk (#209) üzenetére

Yooha
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A venti hátul legfeljebb a vga felől, és nem rá fújhat, mivel kifele jön a levegő. És igen, nincs a légáram útjában túlságosan. A következő kártyámon lesz valami halk venti.

Én a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.

(#212) riffato válasza Norbi14 (#210) üzenetére

riffato
(újonc)

A melegedés kizárt dolog!
Egyrészt egy ultimatről beszélünk, amin egy szép nagy réz zalman van, másrészt jónéhány venti biztosítja a ház hűtését (2x14cm + 3x12 cm + két extra 12-es bekapcsolható ha strapázom a procit) és igencsak megfelelő a gép légháztartása :D

Aztán kipróbáltam a memória csaréket meg kivételt betételt, továbbra is fennál a hiba!

Nagyon úgy néz ki be kell vinnem az egész gépem a bótba! :(

Azért köszi mindenkinek az ötleteket

(#213) Yooha

Yooha
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Azt szeretném még tudni, hogy a Sapphire PCIe Radeon X1650XT 256MB GDDR3 T/D (LITE) ULTIMATE esetén az ultimate kiadás miben különbözik a nem-ultimate-től?

(#214) riffato válasza Yooha (#213) üzenetére

riffato
(újonc)

Az ultimatek általában valmilyen halkabb hűtést kapnak!
Ez esetben azt hiszem passzív hűtő kerül a vga-ra!

pl x1950 meg egy szép nagy zalman hűtő

de itt meg tod nézni
[link]

[Szerkesztve]

(#215) tomika111

tomika111
(tag)

Hali!
Galaxy 8500GE bal felső sarkában az sli csatlakozó mellett van egy jumper milyen szerepet lát ez el???
Ahogy nézegettem a netem nem láttam képeken ezt a jumpert de viszont a 8600GE-n van ilyen
Köszönöm előre is
Üdv:
Tom

You'll never walk alone

(#216) enamessias

enamessias
(fanatikus tag)

Hali!

Egy hete raktam össze egy új gépet. A gondom az, hogy játékok alatt durva textúra hibákat és villogásokat generál. Pár napja 3dmark alatt még nem volt feltünö, csak izmosabb játékoknál jött elő a hiba jelenség. Most már 3dmark alatt is durva hibákat csinál! Nem húztam semmin, minden gyári értéken. Ujra raktam a gépet, formatáltam a vinyót, gyári driverrel és a legujabb driverrel is próbáltam. Szerintem a vga kari a ludas! Vagy esetleg lehet más is gond? Memókat teszteltem és cseréltem is. Proci 3óra orthos stabil. Mivel játék alatt volt hogy ujraindult a gép, ezért nem vagyok benne biztos, hogy a vga rossz! Rossz vga ujra tudja indítani a gépet? Vagy esetleg más is gázos lehet? (pl.: alaplap is lehet a ludas?)
Erősitsetek meg hogy biztos a vga a hibás, mert akkor azt gariztatom..... (mivel minden alkatrész máshonnan van)

Mindenkinek elöre is köszönöm a válaszokat!

A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.

(#217) C4mp3r válasza enamessias (#216) üzenetére

C4mp3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hali!

Az újraindulás táp gondra utal. Milyen tápod van? A textúrahiba pedig a VGA melegedésére. Sokat segítenél, ha kitöltenéd az adataidnál található konfiguráció részt. ;)

[Szerkesztve]

If God is for us, who can be against us? Romans 8:31

(#218) Chalez válasza enamessias (#216) üzenetére

Chalez
(senior tag)

Esetleg a tápegység stabi a gépben? Adja a kraftot amennyi kell?
Mondjuk a textúrahiba miatt esetleg a videómemória is lehet a ludas...

Telón hamarabb elértek! LUXUS és feromonos parfümök verhetetlen árakon, hívj vagy írj!

(#219) Yooha válasza riffato (#214) üzenetére

Yooha
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Oké, az 1650 XT-nél ezen az oldalon nem találtam Ultimate-et, de 1600 Pro-nál pl. tényleg ezt jelenti. És pl. 1650 XT-nél elég a passzív hűtő? Mint már írtam, a mostani kártyám passzív hűtéssel 70 °C-os alapból! Nem tudom, hogy terelhetném a légáramot a jobban a VGA útjába. De majd olvasgatom a hűtés topikot.

(#220) enamessias válasza C4mp3r (#217) üzenetére

enamessias
(fanatikus tag)

(Kitöltöttem a konfigot az adataimnál)
Asus Atlas táp az megegyezik a Cheftech-el, ugyanaz a Delta 450W-os cucc van benne. Bírnia kell.... Vga hőmérsékletét folyton figyelem, de nem megy 55 fok felé.

(#221) Chalez válasza enamessias (#220) üzenetére

Chalez
(senior tag)

Akkor esélyes a Vga...ha szemetel, memóriahiba, ha csak lefagy a játék, akkor a Gpu nem bírja.

Telón hamarabb elértek! LUXUS és feromonos parfümök verhetetlen árakon, hívj vagy írj!

(#222) enamessias válasza Chalez (#221) üzenetére

enamessias
(fanatikus tag)

Ha minden igaz, akkor még ma cserélem a vga-t és akkor kiderül :))

(#223) jayjay

jayjay
(tag)

Hy!Normális az, hogy everesttel és Hardware Sensors Monitorral is 68fokos az XFX 8800GTS 320MB-m.Nincs húzva és akkor is annyi mikor csak netezem.
Köszi

HTPC: XFX HD4830 512MB, 400W Corsair, 2x2048MB Kit OCZ, E5200,Scythe Slip Stream, GIGABYTE GA-G31M-ES2L, Scythe Shuriken, APLUS CS-GL3

(#224) Chalez válasza jayjay (#223) üzenetére

Chalez
(senior tag)

Nekem Gigabyteom van, húzom is, de alapállapotban kb 56 fokos a gpu, a legmelegebb a gpu dióda, az 63 fokos. Úgyhogy az a 68 kicsit magas, de ebben közrejátszhat egy gyengébben átszellőztethetett ház is. Amúgy ez azért még nem az a kirívóan magas hőmérséklet, ennél az a kari jóval magasabbat is kibír. Esetleg megnézhetnéd, a ventillátor rpm-jét, mert lehet hogy nagyon keveset pörög 2d alkalmazásokban.

(#225) jayjay válasza Chalez (#224) üzenetére

jayjay
(tag)

Hy!
A házam szerintem jól szellőzik, az nem lehet a gond.Chieftec ház és három Coolink SWIF venti.Hol lehet megnéznem, vagy milyen programmal, hogy mennyit pörög?

HTPC: XFX HD4830 512MB, 400W Corsair, 2x2048MB Kit OCZ, E5200,Scythe Slip Stream, GIGABYTE GA-G31M-ES2L, Scythe Shuriken, APLUS CS-GL3

(#226) Chalez válasza jayjay (#225) üzenetére

Chalez
(senior tag)

Dobj fel pl egy rivatunert. De vigyázz, enyhe inkompatibilitási gondokkal fogsz megküzdeni, de ne add fel, teszi a dolgát a progi rendesen nálam. :DD

(#227) enamessias

enamessias
(fanatikus tag)

A vga volt a rossz....

(#228) sommm

sommm
(lelkes újonc)

sziasztok!

beszereztem fillerekert egy Asus 7600GS karit (DDR2-es memoval :), azon megfontolasbol, hogy ez mar tudja az SM 3.0-t. eddig egy HIS X800XL-em volt.

namost a lenyeg: az atival 3DMark05-ben 5000-5800 pottyot ertem el (orajeltol fuggoen), viszont egy-ket jatek (pl.: quake4) botranyosan lassan ment meg 800x600-ban is alacsony reszletesseggel. a 7600-assal ugyanakkor csak 4000 pont jott ossze (ugy, hogy a kartya mar huzva van...), de a quake 1024x768-ban high quality-ban hasit, mint az allat.

akkor ez most hogy van?

en eddig azt hittem, hogy a 3DMark eredmeny mervado...

koszi elore is,

udv:

s

(#229) gamer_hun válasza sommm (#228) üzenetére

gamer_hun
(tag)

szia a Quake4 az OpenGL-es játék amiben régebben az Nvidia sokkal jobb volt, lehet az ATI teljesítményben tud többet, de vannak olyan játékok amiben az Nvidia szerepel jobban.

(#230) sommm válasza gamer_hun (#229) üzenetére

sommm
(lelkes újonc)

csak ennyi lenne az oka?

nem hittem volna...

akkor letesztelem farcry-ban is, mer az ha jol tudom, directx-es.
ott majd nyilvan kiderul, mi a stajsz :-)

(#231) gamer_hun válasza sommm (#230) üzenetére

gamer_hun
(tag)

szerintem FarCry-ban meg az ATI lesz gyorsabb

(#232) alien_ válasza sommm (#228) üzenetére

alien_
(őstag)
LOGOUT blog

3D Mark eredmények abszolút nem mérvadóak.. Nézd csak meg az Nvidia 8500-at! 3DMarkban egész jól teljesít, gyakorlatban meg még a 7300-at se tudja sok helyen megfogni..

Swarm is coming.

(#233) GumisPeter válasza sommm (#228) üzenetére

GumisPeter
(senior tag)

Amióta tudom, hogy a 3DMark driverekkel erősen befolyásolható, nemigen hiszek benne.
Te se tedd!
Szép jópofa de semmi több.....

Játékteszt, az az igazi!

:)

Gumik Felnik Adás-Vétel ---- 0630-326-3600 ---- 1037 BP Virág Benedek u.22 / ESG KFT

(#234) sommm válasza sommm (#228) üzenetére

sommm
(lelkes újonc)

na, kivancsi leszek.
mas.

rivatunerrel probalgatom huzni a kartyat, de a magorajelen kivul a memo orajelet is szeretnem allitgatni, de ott csak 5 Mhz-t enged a csuszka (egyszeruen ott van a vege a csuszkanak). van/letezik egyeb progi, mellyel kisse jobban megkinozhato a memoria is?
atitool nem hajlando elindulni, mer aszongya, hogy nem talal catalyst drivert. pedig ottvan :-)
es sok forumon olvastam, hogy sokan az atitool-lal huzzak az nvidia chipes kartyaikat...

udv:

s

(#235) BPFeri válasza sommm (#234) üzenetére

BPFeri
(senior tag)

Az ATITool.. verzió függő is lehet... néz körül ITT: [link].. tapasztalatok terén ! :R

"Az FBI nyomoz a magyar nyúl után. Arra kíváncsiak, hogy ingyom-bingyom tálib –e ?"

(#236) k78chriss

k78chriss
(kvázi-tag)

Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni a következőben: Van egy Leadtek FX5900XT és mostanában kapok egy hibaüzenetet amiben az van, hogy Nincs megfelelő tápellátása a kártyának!
A tápegységet megnéztem azzal minden oké, legalább is a bios és az én multiméterem alapján. A tápcsatlakozó is a kártyán van! A kérdés annyi mi lehet a hiba oka? A videókártya esetleg alaplap? Volt olyan hibám is mikor az alaplap nem ismerte fel a vinyók közül 2. Hol az egyiket hol a másikat.

Válaszotok előre is köszi!

GA-X38-DS5, E8400 3GHz, MSI 8800GTS 512Mb Oc, 4*1gb Geil ultra, CM Real Power 620w, Coolermaster CM-690

(#237) BPFeri válasza k78chriss (#236) üzenetére

BPFeri
(senior tag)

BIOS fríssítés ?!?!? Próbáltad már ?!?! :R

"Az FBI nyomoz a magyar nyúl után. Arra kíváncsiak, hogy ingyom-bingyom tálib –e ?"

(#238) k78chriss válasza BPFeri (#237) üzenetére

k78chriss
(kvázi-tag)

Az utolsó kiadott legfrisseb van felrakva az alaplapra

De az utobbi fél évben semmi nem változott a gépba

GA-X38-DS5, E8400 3GHz, MSI 8800GTS 512Mb Oc, 4*1gb Geil ultra, CM Real Power 620w, Coolermaster CM-690

(#239) BPFeri válasza k78chriss (#238) üzenetére

BPFeri
(senior tag)

Mindkét hiba szvsz alaplapi ''anomáliára'' utal(hat).. próbáld meg még 1x felrakni a legujabb BIOS.. esetleg ha van lehetőséged egy tápcserés támadásra ( kölcsönbe vkitől) ...
Ha továbbra is megmarad a hiba.. akkor valszeg a deszka kezd ''elhalálozni'' ?!?!
milyen lapod van ?!?!

(#240) k78chriss válasza BPFeri (#239) üzenetére

k78chriss
(kvázi-tag)

Hát nem mai gyerek :) Gigabyte GA-7N400 pro.

Amúgy nem sűrün jelentkezőek a problémák, de gondolom ez mindegy.

[Szerkesztve]

(#241) juliabrilke

juliabrilke
(PH! kedvence)

Egy kérdés: 2db 7900gs futna SLI-ben. Mennyire vetné vissza a teljesítményt, hogy az egy kártya 16x-os 16x-os foglalatban, a 2. kártya viszont 16x-os foglalatban lenne 4x-es segességgel?

(#242) zonaporkolt

zonaporkolt
(kvázi-tag)

van valakinek infoja (hasznal) Forsa videokartyakrol? ennyit talaltam:
http://forsa.com.hk/
Egy arlistaban a kovetkezoket talaltam (2ev gar., brutto kisker arak):
Forsa PCX NVIDIA 7300GT 256 MB TV DVI DDR2 16 110 Ft
Forsa PCX NVIDIA 8500GT 256 MB TV DVI DDR2 460/800 20 304 Ft
Forsa PCX NVIDIA 8500GT 256 MB TV DVI DDR3 540/1300 23 030 Ft
Forsa PCX NVIDIA 8600GT 256 MB TV DVI DDR3 540/1400 28 160 Ft
Forsa PCX NVIDIA 8600GT Premium 256 MB TV DVI DDR3 650/1600 31 140 Ft
Forsa PCX NVIDIA 8600GTS Premium 256 MB TV DVI DDR3 675/2000 49 180 Ft
Forsa PCX NVIDIA 8800GTS 320 MB TV DVI DDR3 500/1600 72 890 Ft

(#243) L!NK->Q3

L!NK->Q3
(senior tag)

az lehet hogy azért nem indul a cod meg a q3 mert a 750es durci nem tudja meghajtani a 6800amat?vettem gépet és a 2600+ mobil barton helyett egy 750es durcit hoztam el, de nem akar megpöcceni sem a q3 sem a cod uo grrrrrrrrrrrrrrrrrr
jöv 7en meglesz a barton, de addig is pukkantanék 1párat
nemtudjátok akkor mi lehet?
friss blade windows, elindul és kilép
legújabb driverek
blade xpt tettem fel és nem a duron 64KBes L2 casht választottam hanem a leendő proci 512esL2jét
lehet hogy ez a gáz?

Apokalipszis, Vitriol...kapjátok el őket! Kobra, Piton, Anakonda, kússzatok a ház mögé!!!

(#244) L!NK->Q3

L!NK->Q3
(senior tag)

másik problémám
fx 5700le kari és csíkoz már az indítástól
mi lehet a hiba?
kuka vagy próbálkozzak javítással?

Apokalipszis, Vitriol...kapjátok el őket! Kobra, Piton, Anakonda, kússzatok a ház mögé!!!

(#245) rollins válasza zonaporkolt (#242) üzenetére

rollins
(őstag)

Nincs nekem, de a 8600GT Premium lehet hogy megéri. Egy Hong Kong-i gyártóé, többet én sem tudok róla. Infolex árlistát nézted gondolom. 2 év garanciával szerintem bevállalható. Ha netán megveszed azt tuningolt GT-t, majd írj a 8600 -as topicba, engem is érdekelne mit tud.

(#246) admyn

admyn
(újonc)

Üdv!

Van egy Asus eax 1600 silent 256-os kártyám. Felraktam vista alá a 7.5-ös catalyst-et.
De sajnos nincs az a 3d-s játék ami elindulna. A Catalystban van egy két pici 3d-s kép a beállításoknál, (ahol az pixel elmosást és társait lehet állítani, mutatja a beállítás eredményét egy 3d-s demo formájában) az tök jól megjelenik. A játékok viszont az indulás pillanatában kék halált dobnak,
0x0000124 -es hibakóddal.

XP alatt viszont minden szép és jó.

Van velekinek ötlete, hogy tudnám rávenni hogy vista alatt is elinduljanak a játékok?

Köszi

(#247) zonaporkolt válasza rollins (#245) üzenetére

zonaporkolt
(kvázi-tag)

szinte 100, hogy nem veszem meg. marad a Galaxy gf 7300gt. arrol legalabb vannak (pozitiv) velemenyek. a directx 10-es kartyak annyira ujak (es talan kiforratlanok), hogy en meg biztos varnek vele

[Szerkesztve]

(#248) Matt-OPT

Matt-OPT
(fanatikus tag)

Lehet valahol kapni újonnan korrekt áron 7800GT-t vagy GTX-et?

HP ProBook 4520s (Intel i5 460M, 3 GB RAM, Ati HD 4350)

(#249) juliabrilke válasza L!NK->Q3 (#244) üzenetére

juliabrilke
(PH! kedvence)

Csíkoz? Pasztázd újra. Esetleg egy jobb hűtő. Ha akkor is csinálja, akkor meg frizbi vagy dísz sajnos.

(#250) BPFeri válasza Matt-OPT (#248) üzenetére

BPFeri
(senior tag)

Akad.. pár darab, elvétve ( Google a barátod !!) de szvsz baromi drága !!!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.