Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#37001) BMW001 válasza jaja1981 (#36996) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi szépen a segítséget. Már itt van a HDMI kábel, holnap rápróbálok, biztos jobb lesz a minősége. Ahogy néztem, itt is van több féle, minőséget nézve. Volt alacsony 1366x768 -ra, és volt 1440P-re. Én azt hoztam el, árban 1k volt a különbség asszem.

MPower // BVB Borussia Dortmund ist Deutscher Meister 2012!!!

(#37002) Oti86 válasza Izzé (#36998) üzenetére

Oti86
(tag)
LOGOUT blog

jaja1981, Izzé :R

http://3dfx.oti86.fotoalbum.hu/

(#37003) slayer93

slayer93
(lelkes újonc)

Hali. Nekem most egy Palit nvidia GF 9600gt 512 MB\256bit\DDR3-as karim van és leszeretném cserélni egy másikra. 2 kari között vacilálok és érdekelne hogy ti melyiket ajánlanátok nekem, vagy esetleg más ebben az árkategóriában mozgó de nvidia karit. Am 3D-ben tervezni (autocad, inventor) és természetesen játszani kell. Ez a két kari között vacilálok: ez ASUS ENGTS250 DK/DI/1GD3 1G DDR3 PCIE és ez ASUS ENGTS250 OC GEAR/HTDI/512MD3 512MB. Am egy 3,66GHz-s dual magos intelem van.

Előre is köszi a választ. :) :)

[ Szerkesztve ]

(#37004) BMW001 válasza slayer93 (#37003) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Függ az áruktól is. Az OC-s kicsit emeltebb órajelekkel rendelkezik, amiket simán egy ref. vga-val is el tudsz érni. Ha nagy az árkülönbség, akkor fölösleges többletpénzt kiadni.
A hűtés az mindegyiken spec, nem követi a referenciát, jó kis
Dark Knight Fansink. Mint mondtam az ártól függ, de én a sima 1Gb-s választanám az 512Mb-s OC-al szemben. Ha kell a plusz erő, akkor majd eszközölsz egy OC-t Te magad.

mod: Ahogy nézem, az OC-s még így is drágább. Tehát ezt ajánlom:
ASUS ENGTS250 DK/DI/1GD3 1G DDR3 PCIE

[ Szerkesztve ]

(#37005) slayer93 válasza BMW001 (#37004) üzenetére

slayer93
(lelkes újonc)

Köszönöm a válaszod. :R
Kb 2k különbség van a Gb-s javára. Szóval ak inkább a GB-s. És a hűtőről esetleg tudnál mondani valamit? Hangos? Jól hűt-e?
Megbízható-e a kari?

(#37006) BMW001 válasza slayer93 (#37005) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A kártya biztos nem rossz, mert Asus. A hűtés pont a gyári hűtő hangosságát 'küszöböli' ki, és jól is hűt. Én személy szerint nem ismerem a kártyát, de mindenki dicséri a hűtőt.

(#37007) aleister

aleister
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Sajna az mbo topicjában nem kaptam választ, talán nektek van ötletetek.

Asrock A785GXH/128M lapon ketyegő hd4200 gpu frekijének mi lehet a vége? Meddig legyek bátor? Alapban 500MHz-n ketyeg az igp, jelenleg 700-nál tartok, és nem hibádzik. Furmark-ban 35%, Company of Heroes-ban 55%-os teljesítménynövekedés azért nem rossz.
Továbbá mi az a Sideport clock speed? Én a sideport ram sebességére gondoltam, de a gpu-z nem jelzi ki hiába növelem.

Eladó 2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg, Cooler Master Wavemaster full alu ház

(#37008) Vasinger!

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Helósztok!

X1650 túlmelegedett, kivettem, megtisztítottam, visszaraktam ---> vízszintes csíkosódás. Jól sejtem, hogy a VRM megsült? Lehet ezzel kezdeni valamit? Mitől csinálhatja ezt, a kora miatt? (4-5 éves)

Eladó AM össztelós kerékpár itt ----->http://href.hu/x/hovj

(#37010) GAbre válasza gb4400 (#36988) üzenetére

GAbre
(őstag)

Köszi!

Vki tudja,h melyik bioszt szedjem le?:

xfx 9800gtx+ 765mhz-es

Vagy vki tudja,h ezekbe a bioszokba van, 2dben csökkentett áramfogyasztás?

[ Szerkesztve ]

Zte blade és Skate tokok olcsón!

(#37011) slayer93 válasza BMW001 (#37006) üzenetére

slayer93
(lelkes újonc)

Nagyom szépen köszönöm a segítségedet. :R :C
Sokat segítettél.

(#37012) BMW001 válasza Vasinger! (#37008) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azzal már semmit. Kuka. :( Vannak PH-n emberkék, akik talán tudnak vele valamit kezdeni, írj rájuk. Bár nem biztos, hogy megéri költeni erre. :(

slayer93: Nagyon szívesen. :) Sok szerencsét az új kártyához.

[ Szerkesztve ]

(#37013) Vasinger! válasza BMW001 (#37012) üzenetére

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Rendben. Csak átmenetileg kéne valami, amíg lesz új... Addig akartam vele kezdeni valamit, hogy használható legyen a gép.

Eladó AM össztelós kerékpár itt ----->http://href.hu/x/hovj

(#37014) atesss válasza GAbre (#37010) üzenetére

atesss
(őstag)

Mihez kell ez a Bios ?
Azt, hogy 2D-ben van-e feszültség és órajel csökkentés, azt magad is ki tudod nézni egy letöltött Biosból - megfelelő szerkesztő programmal. De ha nem írták volna bele gyárilag, sok kártyánál magad be tudod állítani, hogy 2D-ben alacsonyabb feszültségen menjen. Persze csak ha támogatja a külön 2D-s feszültséget kártya (vagyis a feszszabályzó IC-je), és csak egy bizonyos határig, pl. HD4670-nél a 3D-s fesz 75%-át tudod a legkisebb 2D-snek megadni a Biosból - mivel fizikailag is ezt támogatja a feszültségszabályzásért felelős IC natívan.
(Én amúgy tervezem VMOD-al ezt még tovább csökkenteni, megnézem lehet-e még lejjebb vinni a 4670 amúgy is nagyon alacsony 2D-s fogyasztását.)
De csak órajel visszavétellel is sok áramot meg lehet spórolni 2D-ben, ezt szintén vagy a Biosból meg tudod nézni, vagy ugye ha nálad van egy ilyen kártya, valamilyen monitorozó programmal (Rivatuner, GPU-Z, stb.).
Mondjuk az én tapasztalataim AMD karikra vonatkoznak, de NV-nél is gyakorlatilag ugyanez a helyzet.

(#37015) atesss válasza Vasinger! (#37008) üzenetére

atesss
(őstag)

Nem inkább a memória sült meg ?
A VRM ugye az áramellátásért felelne, azaz akkor szerintem nem is indulna el, vagy ha részben még működőképes a VRM, akkor fagyna a kártya.
Amúgy mitől melegedett túl ?

(#37016) BMW001 válasza atesss (#37015) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De, a memória, el is felejtettem írni. Azért azzal nem nagyon lehet mit csinálni. :(

(#37017) joi29 válasza aleister (#37007) üzenetére

joi29
(őstag)

Hát a borda nem valami nagy a NB-en, de hallottam már 1GHz környéki
eredményekről is.
Adjál hozzá egy kis UMA-t mert a SPort hiába gyorsabb ha kevés. :K

Vasinger!
Az óra jelek csökkentése ideig óráig segít, pár hetet kilehet vele húzni 2D-ben.
Ja olykor a GPU órajelét is csökkenteni kell mert abban van a mem vezérlő
és a fedélzeti memória hiába ketyeg 2-vel még olyankor is előfordul hogy hibázik.
De ezt kártyája válogatja, kikell tapasztalni melyik az az órajel amelyen még
nem fagy ki, de még nem is csíkoz.

[ Szerkesztve ]

(#37018) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A referenciahűtős verzión kívűl van még olyan 4870 spec hűtővel/elnevezéssel ami referencia nyákra épül?

Milyennapvan?

(#37019) donpel0

donpel0
(fanatikus tag)

hello guruk!

barátom kért meg a következőre: keresi azt a kártyát, ami:

1. low profile
2. nvidia
3. passzív
4. passzív
5. a lehető legerősebb ebben a témában

(most nvidia 220 van neki)

köszi! :R

"Föléd kerekedhetnek, de fölém biztosan nem, mert én leszarom őket" - Jokerface

(#37020) gohi

gohi
(kvázi-tag)

Sziasztok! Szerintetek Sapphire HD3850 256MB , vagy egy 8800GTS 320MB?
Tudom sok a hibás a 88gts ből..., melegszik, többet fogyaszt. Szerintetek melyik a jobb választás? Én a HD3850-t választanám. Köszi előre is! :R Sziasztok!

_____________________www.soft2.atw.hu______________________________________________ "Az elismert üzletember:"" _____________________www.soft2.atw.hu______________________________________________

(#37021) atesss válasza gohi (#37020) üzenetére

atesss
(őstag)

Fogyasztás szempontjából mindenképp jobb a 3850.
De mennyit lenne bekapcsolva a géped, mert attól függ mennyire kell ezzel foglalkozni ?

De 256MB-os ? :F
Mennyiért szereznéd ezt ?
Mert akkor már lehet hogy egy 4670-et ajánlanék, és ha az tényleg fontos, fogyasztásban az verhetetlen. 2D-ben is, 3D-ben meg aztán végképp (bár annyit csak nem játszol, hogy már a 3D fogyasztás is számítson :U ) .

(#37022) Qru válasza D1Rect (#37018) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Például:

Asus 4870 TOP

Gigabyte 4870 Zalman VF830

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#37023) Puma K

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Hali!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy van-e valakinek "XFX GS-250X-ZNLA GTS250 1GB GDDR3 HDMI PCIE" nevű VGA kártyája?

XFX oldalán és az iPon oldalán is ez a kép szerepel:

Igen ám, de ezzel a képpel az egy gond, hogy a HDMI kimenet nem látszik. Az XFX oldalán találtam ugyan HDMI kimenetes GTS250 1Gb-os kártyát, de annak más a hűtése.

Nézegetem a GTS250-et, mert 30k Ft körül nem vészes, és van benne physx meg megveszem most és később jó lesz külön fizikát számolni, vagy egyszerűen csak tartalék kártya lesz a HD4850-nel együtt (jelenleg van már egy Asus 7900GT tartaléknak)

[ Szerkesztve ]

Kezd iPon szint lenni...

(#37024) Qru válasza Puma K (#37023) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

DVI-HDMI átalakítót adnak hozzá, natív HDMI port nincs rajta, azért nem látszik a képen sem.

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#37025) Lord Vader válasza Puma K (#37023) üzenetére

Lord Vader
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezzel a hűtővel vigyázz, mert hangos és nagyon rosszul hűt. Egy nagy alu tömb van alatta, semmire se jó. kép róla

[ Szerkesztve ]

lúzer sport club

(#37026) Puma K válasza Qru (#37024) üzenetére

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi szépen az infót!

(#37025) Lord Vader:

Ha esetleg újra pasztáznám Artic Cooling MX2-vel az se segítene rajta? Most lehet, hogy hülyének fogsz/fogtok nézni, de mindig is vágytam egy ilyen tégla hűtéses kártyára. Jelenleg vadászom egy HIS IceQ 4 hűtős HD4850-re (csak a hűtő kéne), de sajnos szerintem nem menne rá a referencia PCB-s (talán az) Gigabyte HD4850-emre, mert mintha kapásból a HIS-en fent egy kondi más hol lenne... Mondjuk nem nagyon láttam még képet egy ilyen IceQ4 hűtős HD4850 PCB-jéről.

Igazándiból azért akarnék ilyen téglahűtéses kártyát, mert szerintem tekintélyt parancsoló még ha csak nagyon ritkán szereléskor, takarításkor látom csak magát a kártyát, de a tudat, hogy olyan hűtő van rajta engem már "felizgat" ;] és legalább a házból kifelé fújja a levegőt és nem marad bent a házban a többi alkatrészt melegítve, de ha gyenge a hűtési teljesítménye (rossz tervezés, vagy anyaghasználat) akkor már meg van lőve az egész, és a kártya fől meg a saját "levében" ahelyett, hogy inkább melegítené a többi alkatrészt és cserébe pár fokkal hűvösebb maradna a nyitott hűtésének hála.

Jelenleg így néz ki a HD4850-em...

Kezd iPon szint lenni...

(#37027) RootRulez válasza Lord Vader (#37025) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mi az, hogy semmire? Aluménejum, csak mellécsapom a szerzett tábláknak és viszem azt is a színesfém kerekedőhöz...

[ Szerkesztve ]

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#37028) joi29 válasza RootRulez (#37027) üzenetére

joi29
(őstag)

Házaló színes fém kereskedő:
"Há csókolom a kezit nacsága, osztaán ván é itthon pár GTS a rossz vasbá?" :DDD

(#37029) MZsoltee válasza Puma K (#37026) üzenetére

MZsoltee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

4850-re az S1-et tudom javasolni kiválló nekem paszívan viszi a karimat, igaz még a nyári nagy meleget enm próbáltam, de ha a szobámban 15°Cal megemelkedig a hőmérséklet akkor se lesz vészes mert terhelve úgy max 90-95°C lesz most 75nél nem nagyon akar fejebb menni ha terhelem...
GTS 250ből emg ezt tudom ajánlani, ha tekintélyes hűtésre vágysz:[link]
mondjuk kissé drága:[link]
Ha olcsóbban kéne akkor a gainwardnak is van szép hűtős változata:[link]
Van leadtek is ami szép és az már nemoylan drága csak 30k az iponban:[link]
Bár én már nem vennék ilyen kártyát,de ez az utolsó tényleg szép darab!

[ Szerkesztve ]

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#37030) Lord Vader válasza MZsoltee (#37029) üzenetére

Lord Vader
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A Leadtek brutális, szép rajta a hűtő. :K
9800GTX és 8800GTX

lúzer sport club

(#37031) aleister válasza joi29 (#37017) üzenetére

aleister
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi a választ!
Álmomban sem reméltem volna 1GHz közeli értéket, de megnézzük-megnézzük. Majd kézrátétellel vizsgálom az északi híd hőmérsékletét. :)

Eladó 2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg, Cooler Master Wavemaster full alu ház

(#37032) joi29 válasza aleister (#37031) üzenetére

joi29
(őstag)

Hőmérséklet figyelésre jó az Everest, SeedFan meg a GPUz-is.PH teszt.

(#37033) aleister válasza joi29 (#37032) üzenetére

aleister
(őstag)
LOGOUT blog

Hát ha épp jó. :)
Már több helyen is találkoztam, hogy valamelyik szenzor értékeit nem tudták értelmezni, mert nem volt az adott hw a progi support list-jében.

A sideport clock speed-es kérdésemre esetleg tudod a választ? Nevezetesen ez a sideport memóriák frekije, ugye? Csak, mert ha igen, akkor pl, ezt sem jelzi a gpu-z ezen alaplapnál.

szerk: nekem 785-ös a chipset, de azért köszi a tesztet! :)

[ Szerkesztve ]

(#37034) GAbre

GAbre
(őstag)

http://www.mvktech.net/component/option,com_remository/Itemid,0/func,select/id,72/orderby,2/page,19/

Innen melyik bioszt rakhatom a karira?

(#37035) joi29 válasza aleister (#37033) üzenetére

joi29
(őstag)

A 785G HD4200 és a 780G HD3200 között mindössze az a különbség, hogy
a HD4200-ban a 4K-s Radeonokban található UVD2-őt míg,
a 3200-ba a régi 3K Radeonokban található UVD+-t integrálták.
A két igp egyéb felépítésében egy és ugyanaz. ;)

(#37036) GAbre

GAbre
(őstag)

Meg vki tudja,h xfx kártyák táján lehet garmegtartással bioszt frissíteni?

(#37037) aleister válasza joi29 (#37035) üzenetére

aleister
(őstag)
LOGOUT blog

És valóban, görög volt a falóban: "Compared to the old HD 3200, the 4200 now supports DirectX 10.1 and features the UVD2 video decoder."

Köszi az eddigieket! :) :R

(#37038) 37lg5000

37lg5000
(újonc)

Üdv Mindenkinek!

Nem biztos, hogy a legmegfelelőbb topicot választottam, előre is elnézést. A problémám a következő: a VGA (nVidia 8800gt-oc 1gb) és hangdriver csúnyán összeveszett. Ugyanezzel a konfiggal már 2x kijátszottam a Half-Life 2: Episode 2-t, mindenféle gond nélkül. Azonban most már csak akkor hajlandó futni rendesen, ha letiltom a hangdrivert. Ha nem teszem, akkor kerreg-kattog és erőteljesen laggol - néha teljesen kifagy. Először az alaplapi (Gigabyte P35 DS3L) integrált hangkártyára gyanakodtam, vettem is az helyett egy Creative Sound Blaster Audigy (SB 0570) 7.1-es kártyát, amit jelenleg használok, az alaplapit pedig a BIOSban letiltottam (Azalia codec). Reménykedtem, hogy így már jó lesz, de sajnos ezzel sem működik, bármilyen driverrel is próbálom. Csak a letiltás segít: ha letiltom egy szem lagg nélkül fut. IRQ problémát nem jelez az eszközkezelő.

Ha van valakinek valami jó ötlete, kérem segítsen.

Köszönöm előre is!

GIGABYTE GA-P35-DS3L
GEIL Ultra 4096Mb DDR2 800Mhz KIT
FSP BlueStorm II. 500W

(#37039) fatalka

fatalka
(újonc)

Hello.
Van egy Sapphire HD4850-es videókarim, amit szeretnék TV-re kötni, ehhez van HDMI kábelem, illetve egy DVI-HDMI átalakítóm. (Az átalakítót külön vettem, nem a videokártyához volt)

A kép tökéletesen jó, hang viszont nincs a TV-n. ATI HDMI drivert feltelepítettem, de így sem működik a hang, nem is jelzi a hangbeállításoknál hogy csatlakoztatva lenne.

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1029603

Ezen a linken azt írják hogy azokkal az átalakítókkal van csak hang, amit a kártyához adnak.
Szóval akkor szerezzek egy olyat és lesz hang? :)

Szerintetek?

Athlon X2 6000+ | 2x2048Mb DDR2 GEIL Black Dragon 800 | SAPPHIRE 4850 Toxic

(#37040) .: JuSzT :.

.: JuSzT :.
(őstag)

Sziasztok.

Vettem egy új kártyát : 8400GS. Össze van dugva egy LCD tv-vel DVI csatival, illetve a monitort DSUBról használom. Amikor bekapcsolom a gépet, akkor a monitoron csak akkor lesz elöször kép amikor már felállt a rendszer, addig semmi. Így pedig a biosba sem tudok belépni.

Persze lehet hogy ha kihúzom a DVI-t akkor nem csinálja, de ugye nem akarom naponta többször azt ki be rakosgatni.

197.45 a driver száma, ha ez számít.

Előre is köszi

Brazos

(#37041) alibaba78 válasza fatalka (#37039) üzenetére

alibaba78
(őstag)

Erre en is kivancsi lennek, mert elkepzelesem sincs, milyen kulonbseg van az ati vga-hoz kapott dvi-hdmi atalakito, es az atlagos kozott.

Penz van, esz nincs.....

(#37042) Lord Vader válasza .: JuSzT :. (#37040) üzenetére

Lord Vader
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha be van kapcsolva a tv azon se jön be a kép? Tuti azt rakta elsődleges megjelenítőnek és a monitor a másodlagos.

Elképzelhető, hogy az Ati átalakítójának más a lábkiosztása.

[ Szerkesztve ]

lúzer sport club

(#37043) .: JuSzT :. válasza fatalka (#37039) üzenetére

(őstag)

Biztos van olyan megoldás amihez nem kell még egy átalakító, de ha nem találsz, akkor lehet kapni olyan átalakító kis dobozt, ami DVI + RCA , és a másik vége HDMi de ugye ez nem digitális teljesen

Here's the solution for my version of this issue:

Disable the "Ati External Event Utility" service
Press Windows Key+R to bring up the "run" command
Type "services.msc" and press enter
Right click on "Ati External Event Utility" and select properties
Change "Startup Type" to Disabled. Press OK
Reboot

I started getting an issue when I reinstalled vista and updated to the newest Cat drivers last week. I run a Saphire 3850 connected to a Viewsonic 22" LCD and an LG 42" LCD via DVI->HDMI. Whenever I turn on the TV or change inputs, the display on my main monitor would go crazy, going black for a minute and then blinking for another minute before finally settling back to normal. I would also get the same issue showing on my TV if I switched back to it quickly.

As for the solution, I haven't had any drawbacks yet. It basically disables on-the-fly monitor detection so just make sure you've manually configured your displays and resolution.

Hope that helps!

[ Szerkesztve ]

Brazos

(#37044) Lord Vader válasza fatalka (#37039) üzenetére

Lord Vader
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Van egy tuti Ati átalakítóm, és ilyen a lábkiosztása. Hasonlítsd össze a tieddel.

lúzer sport club

(#37045) fatalka válasza Lord Vader (#37044) üzenetére

fatalka
(újonc)

Nekem ilyen van, messziről látszik hogy nem ugyanolyan

http://ipon.hu/webshop/product/point_of_view_dvi_m___hdmi_f_adapter/33747

Athlon X2 6000+ | 2x2048Mb DDR2 GEIL Black Dragon 800 | SAPPHIRE 4850 Toxic

(#37046) .: JuSzT :.

(őstag)

[ Szerkesztve ]

Brazos

(#37047) .: JuSzT :. válasza Lord Vader (#37042) üzenetére

(őstag)

Igen, amig a rendszer bootol, addig a Tvn van kép . Amikor meg belép a winbe akkor a monitoron :D

Brazos

(#37048) Lord Vader válasza .: JuSzT :. (#37047) üzenetére

Lord Vader
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tedd a monitort elsődlegesre, a tv-t pedig másodlagosra, és akkor a monitoron fog megjelenni először. Milyen OP van fent? Catalystba be tudod állítani.

lúzer sport club

(#37049) .: JuSzT :. válasza Lord Vader (#37048) üzenetére

(őstag)

(#37050) Lord Vader válasza .: JuSzT :. (#37049) üzenetére

Lord Vader
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ja persze, 8400GS, én meg itt Catalyst-ozok, :DDD , igen szal az nV control panel. Hát igen, ezek szerint a kimenet dönti el, hogy ha be van dugva a HDMI, akkor az az első. próbáltad megcserélni a kábeleket?

[ Szerkesztve ]

lúzer sport club

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.