Nekem egy olyan problémám lenne a x1950GT-mel hogy ha rákötöm gépre akkor a gép bekapcsolt de nem ad képet...a hűtése pörög szóval áramot is kap. Rá kötöttem a 6pin-es csatolót is. Mikor bekapcsolom a gépet hogy nincs benne a kártya úgy az egér és a billentyűzet is felvillan, de ha az x1950 van akkor nem világít egyik sem. Láttam írták feljebb hogy egy jobb táp megoltja az ilyesfajta problémát, de nekem egy Gigabyte Superb 460-as van...amit most vettem, direkt a kártya miatt is. Szóval valaki ha tud szívesen fogadom a tanácsát
Csináltam BIOS resetet is...de avval sem lett jóó. Beraktam a gépbe egy Ati HD4550 azt egyből felismerte meg ment vele, semmi probléma.
A kártya
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
snufi89
(újonc)
Nem tudom hogy volt e mostanában illesztőprogram csere vagy hasonló? De én jártam úgy 1x hogy drivert cseréltem és a Your Uninstaller-el lekaptam az előzőt, de az bent hagyhatott valamit mert a win saját illesztője nem töltődött be reset után, de persze a CCC-sem így mire bejött a win a kép mindig eltűnt.
Nálam csökkentett módban sem volt hajlandó elindulni (de azért érdemes lenne tenni egy próbát) így nem tudtam megoperálni úgyhogy végül oprendszer csere lett és ez szépen meg is oldotta a dolgot.
(#35997) agemate: Ez a hiba nem hardveres problémára utal szerintem, inkább szoftveres. Ha beleszöszöl az ember a Catalyst-ba akkor szoktak előjönni ilyen hibák. Nem mindegyik játék szereti ha ráerőltetik a dolgokat. De azt írtad hogy nem piszkáltál bele. Na de hátha valaki tud okosabbat mondani majd. Ja én úgy tudom hogy a fény árnyék átmeneteket nem lehet szűrni (from Abu).
[ Szerkesztve ]
Ha valami igazán... .... zenére vágysz! Frissítve: 2012.04.01 LogBlog.

mattpaksi
(tag)
hát végülis úgyis xp-ről akartam win7-re váltani, megpróbálom 
köszi 
A ROCK örök és elpusztíthatatlan!!!
Ha másik karival megy a gép akkor valószínúleg a 1950-ed a hibás. Esetleg ha tudod tedd bele másik gépbe a 1950-et. Ha ott is csinálja akkor gari vagy kuka.
Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

snufi89
(újonc)
Ettől félek én is hogy kuka:S Köszi a választ! 

Blaze71
(őstag)
Lehet, hogy itt a vége. Azért nézd még meg másik gépben, hátha...
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
Kíváncsi vagyok hogy siker lesz-e majd írd meg! 
Ha valami igazán... .... zenére vágysz! Frissítve: 2012.04.01 LogBlog.

zagga
(újonc)
Sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni, új gép vásárlása előtt állok, és mivel nincsenek túl nagy igényeim a videokártyával szemben, mindenképpen alaplapi változat mellett maradnék. Legalábbis most, aztán majd meglátom. A kérdésem az, hogy mi a különbség az ATI HD4200 és a HD3300 között, melyik a jobb?
A segítséget előre is köszönöm.
Üdv.
ZG
Ami lényeges különbség, hogy a 4200 tudja a DX10.1-et ezáltal jobban osztja be a memóriát az ablakkezelő...
═══════════════════════════════════════════════════════ Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/ ═══════════════════════════════════════════════════════

believil
(tag)
Sztem az is fontos, hogyha nem olyan gyors a géped többi alktrésze, hogyha esetleg dx9-ben futtatsz egy programot a HD4200-al, akkor sokkal folyamatosabb élményt kaphatsz, lévén, hogy újabb shadereket is támogat, és ezen régebbi (dx9-es) verziókat könnyebben használja. Viszont az is lehet, hogy dx10.1-et támogat a kártya, de ha ugyanazt a progit futtatod dx10-en, már megfekszi a gyomrát ugyanazon egyéb (modell, textura) beállítások mellett. Tehát tuti gyorsabb a HD4200... ilyen apróságok miatt. Ezt tapasztalatból mondom. Szóljatok, ha a magyarázatom istentelenül nagy baromság... de tényleg ezt tapasztaltam. 
[ Szerkesztve ]
(Battlefield 3): ngthemask; (COD:MW2; COD:BO): medokacod ; (COD:WAW; MW; 2 ): believil87

x3l
(újonc)
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy egy tönkrement HD4850 után vettem egy Asus Formula HD5750-et, amivel valószínű valami szoftveres gond lesz.
Ami történik az az, hogy a gép teljesen jól elindul, majd Windowsban kiírja, hogy driver reinstall kell. Ez nem meglepő, driver feltesz, újraindít, majd amikor a gép betöltene és rákerülne a vezérlés a driverre (amikor fel kéne jönnie a bejelentkezőablaknak) a gép szó nélkül újraindul. Ha letörlöm csökkentett módból a drivert, újra elindul de persze így elég használhatatlan a rendszer.
Kipróbáltam Win7-et és WinXP-t is, mindkettőn megjelenik a hiba. Régi Catalyst fel se ismeri a kártyát (miért is tenné), új meg mind ezt csinálja. Még nulláról felhúztam egy új Win7-et is, de az se segített a dolgon. Mit gondoltok lehet ez hardveres gond is (megkönnyítené a dolgot - a 3 napos cseregari még megvan)? Ha nem akkor mi más?
Köszönöm segítségeteket.

zagga
(újonc)
Köszönöm a segítséget. 
Időközben találtam egy külföldi oldalt, ahol az összehasonlításban a HD4200 memória órajelét 500 MHz-re írták, míg a HD3300-ra 700 MHz értékkel bír? Ez nem számít a végső sebességben? Egyébként mindkét alaplapi kártya 512 MB+128 MB memóriát tud (Asrock M3A785... (HD4200), Asrock M3A790... (HD3300) alaplapokról van szó). Még egy dolog, amit észrevettem, az újabb alaplapoknál (HD3300) ez a fix 128 MB RAM nagyobb órajelen van, mint a 785 chipszettes alaplapoknál.
Valószínűleg több filmet fogok rajta nézni, mint játszani. Bár a COD sorozatot csípem, de a mostani gépem csak a COD2-t tudja maximum.
Továbbra sem tudom, melyik lenne tényleg jobb nekem. 
Üdv.
ZG
(#36013) Lord Vader válasza x3l (#36011) üzenetére
- Privát
- 2010-04-09 19:35:36
Milyen alaplapod van?
lúzer sport club

x3l
(újonc)
Elnézést a felesleges postért, de megtaláltam a megoldást.
Úgy tűnik az Asus kártyák nem hajlandóak azzal a driverrel elindulni, ami a hivatalos Catalyst, sőt még az Asus honlapjáról letölthetővel sem, csak és kizárólag a saját vele járó telepítőlemezen lévővel.
Az extra vicc az, hogy sikerült úgy eltenni a minden alá a lemezt, hogy elsőre meg se találtam csak amikor kitéptem mindent a dobozból. Hiába, 2010-ben nem lett volna meglepő, ha úgy gondolják, hogy a kedves júzer le tudja tölteni magának a drivert
.
Ez tényleg azonnali kérdés lenne.
PCi vga-t használok win 7 alatt-
1 Mbyteosat.
Át lehet állitani a 16 színt 256 színre, v ez lehetetlen?
From freedom came elegance.
(#36016) Lord Vader válasza x3l (#36014) üzenetére
- Privát
- 2010-04-09 20:26:00
Ez egy abszolult baromság, az én Asus 4870-em, az AMD-ATI honlapról leszedett 10.3-as catával megy rendesen.
bobalazs: nem. 1 megás akármivel 640x480 jár 16 szinben.
Vagy megutáltad a win7-et amiért nem ismeri fel a vga-dat?
Át lehet, csak rakjál fel valahogy egy vga drivert.
[ Szerkesztve ]
lúzer sport club

believil
(tag)
Általában én is így szoktam őrlődni... 
Nem igazán tudok töbet mondani sajnos... Viszont amit RootRulez írt a memóriakezelésről szerintem itt jön elő a 4200-nál előnyként, lehet, hogy gyorsabb az órajele a 3300-nak, de nem biztos, hogy ez látható eredményt hoz, lehet, hogy a 4200 a jobb beosztás miatt jobb teljesítményt nyújt.
Nem vagyok hw mágus, sztem a többiek kicsit többet tudnak segíteni. Én annó egy HD2600 Xt, és egy (úgy emlékszem) 3650 "sima" között nem tudtam dönteni... mert szinte teljesen ugyanazt tudta a két kártya... aztán a HD 2600 xt mellett döntöttem. Nemtudom jobb/roszabb mint a másik kiszemelt, azt tudom, hogy én meg voltam elégedve 1,5 évig a 2600-al, hiába volt lemaradva egy "generációt".
Tényleg nem tudom... ilyenkor nálam pl az ár, és a beszerzés gyorsasága dominált. Mindenképp ajánlatos, hogy nézz szét körül a neten tesztek ügyében ha még nem tetted (de gondolom már túl vagy rajta), és mindezeken jól átrágva magad dönts!
Na tényleg nem okoskodom, mert nem tudok sok értelmeset mondani. 
(Battlefield 3): ngthemask; (COD:MW2; COD:BO): medokacod ; (COD:WAW; MW; 2 ): believil87
1MB-os VGA-nak illene tudnia a 800x600-as felbontást, akár 24bites színmélységgel... Legalábbis anno S3Triom, annyit tudott 
[ Szerkesztve ]
═══════════════════════════════════════════════════════ Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/ ═══════════════════════════════════════════════════════
800x600 jár 16 szinnel. módok közöttt nincs más cs még 640x480x16
Nincs hozzá drájver,az van amit win7 felrak,frissitéssel sem talál mást.
1 megával valoban cs ez jár.
FF összeomlik opera ugy ahogy megyeget.
[ Szerkesztve ]

bishopx2
(fanatikus tag)
Hello!
A probléma az, hogy a 8800GTS Gigabyte kártyám ma reggeltől csíkok jelenek meg...
piros csíkok vízszintesen ha 32biten van ha 16biten akkor kék csíkok....
Milyen megoldás lehet találni erre a problémára...??? 
van ilyen..
(#36021) Lord Vader válasza bishopx2 (#36020) üzenetére
- Privát
- 2010-04-09 21:40:44
Ram hiba, talán egy jó kis kuka? megnéztem lécci.
bobalazs: ezt már veheted.
[ Szerkesztve ]
lúzer sport club
memó órajelet levenni.., próbáltad?

bishopx2
(fanatikus tag)
Sajnos nem tudom, mivel alapból tuningolt verzió és driver nélkül tudok csak netezni ha felteszem akkor nem jön be a win....
van ilyen..
(#36024) Lord Vader válasza bishopx2 (#36023) üzenetére
- Privát
- 2010-04-09 21:46:31
Igen mert driver nélkül csak a 2D-s órajelek üzemelnek. Egy bios cserét megér a dolog. Legfrisebb biost tessék feltenni.
[ Szerkesztve ]
lúzer sport club
(#36025) bishopx2 válasza Lord Vader (#36024) üzenetére
- Privát
- 2010-04-09 23:03:07

bishopx2
(fanatikus tag)
Tudnál kicsit bővebben írni, a bios csere menetéről mert sajnos még nem csináltam...
vagy egy linket esetleg ahol megtudhatok róla többet...
köszönöm
van ilyen..
(#36026) bishopx2 válasza Lord Vader (#36024) üzenetére
- Privát
- 2010-04-09 23:22:31

bishopx2
(fanatikus tag)
Eljutottam addig, hogy leszedtem a Nibitor nevű programot és leszedtem a legfrissebb drivert, de mikor berakom az az open bios... beraktam a biost megjelenek a különböző beállítási lehetőségek stb.. de nem értem hogyan tudom aktiválni az új biost mindig az eredetivel nyomul...
van ilyen..

kriszbon
(őstag)
Estleg (itt) többet megtudsz, és kezdheted mindjárt az 1hsz-al. 
Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

bishopx2
(fanatikus tag)
Köszii, ezt olvasom lassan 2órája, de nem nagyon tudok előrelépni addig eljutottam, hogy
nvflash, de mikor megnyílt a program összemosódott megint minden előttem, az a gond, hogy nincs összeszedve mindenki ír mindent, de pontosan nem tudom mit kéne nyomni ott...
van ilyen..

kriszbon
(őstag)
(Ezt) olvastad már? 
Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
- Privát
- 2010-04-10 00:59:16
Agp-s Ati 9800SE + Win7 Ultimate
Egy Asus monitorral és egy LG Lcd-vel a következőt csinálja.
Win telepítés után 3 moncsit hozz be. (és eleve csak kettő van rákötve) És nem engedi klónozni az asztalt az Lcd-re. Csak nyújtani lehet. Klónozáskor ha menteni próbálja az ember akkor azt írja ki hogy nem lehetséges a mentés.
Az eszköz kezelőben pedig hiába távolítom el a 3.---ik moncsit. Illetve a catalyst "Leválasztás" menüpontja sem érvényes rá.
??????
Egy Abit NF7 S2 lap egy Barton 3200+ proci meg sajnos gyenge ekkora asztalra.
[ Szerkesztve ]
Olyan kevés vagy, hogy téged még bruttósítani sem érdemes.

bishopx2
(fanatikus tag)
Igen, persze olvastam csak mikor megnyomom bármelyik gombot a nvflash futtatása alatt
tovább ugrik nem lehet beírni semmit tovább lép és egyszer csak kilép...
van ilyen..
- Privát
- 2010-04-10 01:08:01
Mindkettő D-sub-on csatlakozik.

kriszbon
(őstag)
Akkor mégsem olvastad el rendesen, mert ott van hogy megcsinálhatod automatikusra az írást(autoexec.bat). 

bishopx2
(fanatikus tag)
Az a helyzet, hogy mikor megnyitom, a nvflash-t akkor bejön egy dos ablak és ott kiírja, hogy Firmware update... kiír egy csomó parancsot is..,de az a baj, hogy bármit nyomok meg ugyan azt csinálja, nem tudok szöveget beírni...bármelyik gombra tovább fut és aztán csak kilép... 
van ilyen..
(#36035) 7Heads Drago válasza bishopx2 (#36034) üzenetére
- Privát
- 2010-04-10 09:29:49
Szerény véleményem szerint te ezt windows-ban akarod futtatni.
Floppy lemezről DOS-ban kéne indítani a gépet, és ott kell futtatni nvflash-t. A DOS ablak az erre nem jó.
És azért hogy ne kelljen sokat gépelni DOS-ban az autoexec.bat-ba be kéne írni előre a parancsot és utána azt már csak futtatni kell.
[ Szerkesztve ]

cildren
(újonc)
Helló tegnap jött meg a club 3d-s ati hd3650-es kártya ezrégi 7600-as kártyámmal ki tudtam rakni tv-re a képet egy tv-out-rca átalakítóval ezzel nem megy sehogyan se 3 drivert próbáltam az alapot a 8.2-est és a 8.12-est a catalystban mikor engedélyezném a második monitort egy pillanatra engedélyezi(képet nem ad) a következő pillanatban már újra szürke kérlek segítsetek

setherian
(kvázi-tag)
sziasztok
Ugyanazon típuson belül lenne értelme vga cserének ,4870-es 512-ről 1gb-ra? Mit számítana a rendszernek?
(#36038) 7Heads Drago válasza setherian (#36037) üzenetére
- Privát
- 2010-04-10 11:04:58
Semmit a rendszernek.
A játékok, amik nagy felbontáson és sok textúrát használnak, azok lehetnek gyorsabbak a karin.
Milyen felbontáson használod és mivel játszol?
(#36039) 7Heads Drago válasza cildren (#36036) üzenetére
- Privát
- 2010-04-10 11:10:52
A vga-k svideó átalakítói gyártónként változóak. Nálad szerintem nem a megfelelő átalakító van használva. Ezért nem látja a TV-t és inaktív a Tv képe.(szürke a képe)
(#36040) setherian válasza 7Heads Drago (#36038) üzenetére
- Privát
- 2010-04-10 11:18:28

setherian
(kvázi-tag)
Egyenlőre 1440*900-ban de ez változik majd 1680*1050-re, ha nagyobb lesz a kijelzőm.
Úgy értem, hogy nagyobb terhelésen nem a rendszer memóriáját használja, ha már kevés neki a sajátja?
szerk. Inkább rpg-k, stratégiák, kevés fps, meg néha levezetésnek dirt 2 mostanság a gammok 
[ Szerkesztve ]
(#36041) bishopx2 válasza 7Heads Drago (#36035) üzenetére
- Privát
- 2010-04-10 11:21:32

bishopx2
(fanatikus tag)
Fuu, köszii, tényleg windowsból akkartam inditani...
hogyan tudom előre beírni a parancsot az autoexec.bat-ba ??
Floppy nincs a gépembe ... Cd-ról is jó nem ?
[ Szerkesztve ]
van ilyen..
(#36042) Lord Vader válasza bishopx2 (#36041) üzenetére
- Privát
- 2010-04-10 11:28:49
Az 5.67-es nv flash működik winből is. Parancssorba kell beírni.
lúzer sport club
(#36043) 7Heads Drago válasza Lord Vader (#36042) üzenetére
- Privát
- 2010-04-10 11:33:00
Az lehet.
Csak Dos-ban biztosabb. 
(#36044) Lord Vader válasza 7Heads Drago (#36043) üzenetére
- Privát
- 2010-04-10 11:39:15
Én is ott szoktam, de nincs foppyja.
[ Szerkesztve ]
lúzer sport club
(#36045) 7Heads Drago válasza setherian (#36040) üzenetére
- Privát
- 2010-04-10 11:39:38
Igen. Miután a vga memória betelt, megy a rendszer memohoz, ami ugye lassabb. Viszont ehhez a felbontáshoz még egyenlőre szerintem elég a 512Mb kari. Szerintem várj a cserével addig míg az Amd nem csökkent árat (1-2 hónap)
És inkább egy 5-ös sorozatú kártyát szerez be 1Gb-ben.
Viszont az sem mindegy hogy milyen proci van alatta. Mert ha gyenge, akkor ki sem tudja rendesen hajtani.
Lord Vader 
[ Szerkesztve ]
(#36046) bishopx2 válasza Lord Vader (#36042) üzenetére
- Privát
- 2010-04-10 12:02:00

bishopx2
(fanatikus tag)
Oké, megpróbálom 
van ilyen..
(#36047) setherian válasza 7Heads Drago (#36045) üzenetére
- Privát
- 2010-04-10 12:05:31

setherian
(kvázi-tag)
A proci szerintem bírni fogja(8400)
Most már tisztul a jövőkép : előbb a kijelző 1680*1050(ott kevésbe zuhannak az árak mint a vga piacon), aztán a vga.
Addig meg marad az 512-es, ha bírni fogja majd a nagyobb moncsit.

kriszbon
(őstag)
Nos nekem meg eszembe sem jutott hogy te nem Dos alól akarod indítani, ezért nem értettem hogy miért nem működik az Autoexec. 

bishopx2
(fanatikus tag)

Szereztem floppy-t bekötöttem műkszik...nah most van egy floppy lemezem
Most az egész mappát másoljam rá ? vagy melyiket másoljam rá ?
ezek vannak a mappába
cwsdpmi.exe
nvFlash.exe
nvFlash.info.txt
Leszedtem a bios-t
Gigabyte.8800GTS.512.071227.bin ez a neve
ezt hova kell másolni ?
van ilyen..
- Privát
- 2010-04-10 20:04:58
Hali!
Van egy kis próblémám, hogy vmi túlmelegszik a kártyámon. Mert néha 30perc után elkezd csíkozni. 820-840 között jön elő. De szinte ugyanakkor. Oldalról tettem rá 2db 8cm-es venti, tehát az alaplap felé. De sajnos ez sem segít. 60fok fölé nem megy semmi, se ram, se gpu.
Vki tud segíteni esetleg, hogy mi melegedhet túl 
lúzer sport club/ A pohár már félig van.