Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#36001) snufi89

snufi89
(újonc)

Nekem egy olyan problémám lenne a x1950GT-mel hogy ha rákötöm gépre akkor a gép bekapcsolt de nem ad képet...a hűtése pörög szóval áramot is kap. Rá kötöttem a 6pin-es csatolót is. Mikor bekapcsolom a gépet hogy nincs benne a kártya úgy az egér és a billentyűzet is felvillan, de ha az x1950 van akkor nem világít egyik sem. Láttam írták feljebb hogy egy jobb táp megoltja az ilyesfajta problémát, de nekem egy Gigabyte Superb 460-as van...amit most vettem, direkt a kártya miatt is. Szóval valaki ha tud szívesen fogadom a tanácsát:)
Csináltam BIOS resetet is...de avval sem lett jóó. Beraktam a gépbe egy Ati HD4550 azt egyből felismerte meg ment vele, semmi probléma.
A kártya

(#36002) Giot válasza mattpaksi (#35996) üzenetére

Giot
(őstag)
LOGOUT blog

Nem tudom hogy volt e mostanában illesztőprogram csere vagy hasonló? De én jártam úgy 1x hogy drivert cseréltem és a Your Uninstaller-el lekaptam az előzőt, de az bent hagyhatott valamit mert a win saját illesztője nem töltődött be reset után, de persze a CCC-sem így mire bejött a win a kép mindig eltűnt. :DDD Nálam csökkentett módban sem volt hajlandó elindulni (de azért érdemes lenne tenni egy próbát) így nem tudtam megoperálni úgyhogy végül oprendszer csere lett és ez szépen meg is oldotta a dolgot.

(#35997) agemate: Ez a hiba nem hardveres problémára utal szerintem, inkább szoftveres. Ha beleszöszöl az ember a Catalyst-ba akkor szoktak előjönni ilyen hibák. Nem mindegyik játék szereti ha ráerőltetik a dolgokat. De azt írtad hogy nem piszkáltál bele. Na de hátha valaki tud okosabbat mondani majd. Ja én úgy tudom hogy a fény árnyék átmeneteket nem lehet szűrni (from Abu).

[ Szerkesztve ]

Ha valami igazán... .... zenére vágysz! Frissítve: 2012.04.01 LogBlog.

(#36003) mattpaksi válasza Giot (#36002) üzenetére

mattpaksi
(tag)

hát végülis úgyis xp-ről akartam win7-re váltani, megpróbálom :DDD
köszi :C

A ROCK örök és elpusztíthatatlan!!!

(#36004) Qru válasza snufi89 (#36001) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha másik karival megy a gép akkor valószínúleg a 1950-ed a hibás. Esetleg ha tudod tedd bele másik gépbe a 1950-et. Ha ott is csinálja akkor gari vagy kuka.

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#36005) snufi89 válasza Qru (#36004) üzenetére

snufi89
(újonc)

Ettől félek én is hogy kuka:S Köszi a választ! :R

(#36006) Blaze71 válasza snufi89 (#36001) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Lehet, hogy itt a vége. Azért nézd még meg másik gépben, hátha...

DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D

(#36007) Giot válasza mattpaksi (#36003) üzenetére

Giot
(őstag)
LOGOUT blog

Kíváncsi vagyok hogy siker lesz-e majd írd meg! :)

Ha valami igazán... .... zenére vágysz! Frissítve: 2012.04.01 LogBlog.

(#36008) zagga

zagga
(újonc)

Sziasztok,

a segítségeteket szeretném kérni, új gép vásárlása előtt állok, és mivel nincsenek túl nagy igényeim a videokártyával szemben, mindenképpen alaplapi változat mellett maradnék. Legalábbis most, aztán majd meglátom. A kérdésem az, hogy mi a különbség az ATI HD4200 és a HD3300 között, melyik a jobb?

A segítséget előre is köszönöm.

Üdv.

ZG

(#36009) RootRulez válasza zagga (#36008) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ami lényeges különbség, hogy a 4200 tudja a DX10.1-et ezáltal jobban osztja be a memóriát az ablakkezelő...

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#36010) believil válasza zagga (#36008) üzenetére

believil
(tag)

Sztem az is fontos, hogyha nem olyan gyors a géped többi alktrésze, hogyha esetleg dx9-ben futtatsz egy programot a HD4200-al, akkor sokkal folyamatosabb élményt kaphatsz, lévén, hogy újabb shadereket is támogat, és ezen régebbi (dx9-es) verziókat könnyebben használja. Viszont az is lehet, hogy dx10.1-et támogat a kártya, de ha ugyanazt a progit futtatod dx10-en, már megfekszi a gyomrát ugyanazon egyéb (modell, textura) beállítások mellett. Tehát tuti gyorsabb a HD4200... ilyen apróságok miatt. Ezt tapasztalatból mondom. Szóljatok, ha a magyarázatom istentelenül nagy baromság... de tényleg ezt tapasztaltam. :)

[ Szerkesztve ]

(Battlefield 3): ngthemask; (COD:MW2; COD:BO): medokacod ; (COD:WAW; MW; 2 ): believil87

(#36011) x3l

x3l
(újonc)

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy egy tönkrement HD4850 után vettem egy Asus Formula HD5750-et, amivel valószínű valami szoftveres gond lesz.

Ami történik az az, hogy a gép teljesen jól elindul, majd Windowsban kiírja, hogy driver reinstall kell. Ez nem meglepő, driver feltesz, újraindít, majd amikor a gép betöltene és rákerülne a vezérlés a driverre (amikor fel kéne jönnie a bejelentkezőablaknak) a gép szó nélkül újraindul. Ha letörlöm csökkentett módból a drivert, újra elindul de persze így elég használhatatlan a rendszer.

Kipróbáltam Win7-et és WinXP-t is, mindkettőn megjelenik a hiba. Régi Catalyst fel se ismeri a kártyát (miért is tenné), új meg mind ezt csinálja. Még nulláról felhúztam egy új Win7-et is, de az se segített a dolgon. Mit gondoltok lehet ez hardveres gond is (megkönnyítené a dolgot - a 3 napos cseregari még megvan)? Ha nem akkor mi más?

Köszönöm segítségeteket.

(#36012) zagga válasza believil (#36010) üzenetére

zagga
(újonc)

Köszönöm a segítséget. :R

Időközben találtam egy külföldi oldalt, ahol az összehasonlításban a HD4200 memória órajelét 500 MHz-re írták, míg a HD3300-ra 700 MHz értékkel bír? Ez nem számít a végső sebességben? Egyébként mindkét alaplapi kártya 512 MB+128 MB memóriát tud (Asrock M3A785... (HD4200), Asrock M3A790... (HD3300) alaplapokról van szó). Még egy dolog, amit észrevettem, az újabb alaplapoknál (HD3300) ez a fix 128 MB RAM nagyobb órajelen van, mint a 785 chipszettes alaplapoknál.

Valószínűleg több filmet fogok rajta nézni, mint játszani. Bár a COD sorozatot csípem, de a mostani gépem csak a COD2-t tudja maximum.

Továbbra sem tudom, melyik lenne tényleg jobb nekem. :W

Üdv.

ZG

(#36013) Lord Vader válasza x3l (#36011) üzenetére

Lord Vader
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Milyen alaplapod van?

lúzer sport club

(#36014) x3l válasza x3l (#36011) üzenetére

x3l
(újonc)

Elnézést a felesleges postért, de megtaláltam a megoldást.

Úgy tűnik az Asus kártyák nem hajlandóak azzal a driverrel elindulni, ami a hivatalos Catalyst, sőt még az Asus honlapjáról letölthetővel sem, csak és kizárólag a saját vele járó telepítőlemezen lévővel.
Az extra vicc az, hogy sikerült úgy eltenni a minden alá a lemezt, hogy elsőre meg se találtam csak amikor kitéptem mindent a dobozból. Hiába, 2010-ben nem lett volna meglepő, ha úgy gondolják, hogy a kedves júzer le tudja tölteni magának a drivert ;).

(#36015) bobalazs

bobalazs
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez tényleg azonnali kérdés lenne.
PCi vga-t használok win 7 alatt-
1 Mbyteosat.
Át lehet állitani a 16 színt 256 színre, v ez lehetetlen?

From freedom came elegance.

(#36016) Lord Vader válasza x3l (#36014) üzenetére

Lord Vader
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez egy abszolult baromság, az én Asus 4870-em, az AMD-ATI honlapról leszedett 10.3-as catával megy rendesen.

bobalazs: nem. 1 megás akármivel 640x480 jár 16 szinben. :DDD Vagy megutáltad a win7-et amiért nem ismeri fel a vga-dat?
Át lehet, csak rakjál fel valahogy egy vga drivert.

[ Szerkesztve ]

lúzer sport club

(#36017) believil válasza zagga (#36012) üzenetére

believil
(tag)

Általában én is így szoktam őrlődni... :)
Nem igazán tudok töbet mondani sajnos... Viszont amit RootRulez írt a memóriakezelésről szerintem itt jön elő a 4200-nál előnyként, lehet, hogy gyorsabb az órajele a 3300-nak, de nem biztos, hogy ez látható eredményt hoz, lehet, hogy a 4200 a jobb beosztás miatt jobb teljesítményt nyújt.
Nem vagyok hw mágus, sztem a többiek kicsit többet tudnak segíteni. Én annó egy HD2600 Xt, és egy (úgy emlékszem) 3650 "sima" között nem tudtam dönteni... mert szinte teljesen ugyanazt tudta a két kártya... aztán a HD 2600 xt mellett döntöttem. Nemtudom jobb/roszabb mint a másik kiszemelt, azt tudom, hogy én meg voltam elégedve 1,5 évig a 2600-al, hiába volt lemaradva egy "generációt".
Tényleg nem tudom... ilyenkor nálam pl az ár, és a beszerzés gyorsasága dominált. Mindenképp ajánlatos, hogy nézz szét körül a neten tesztek ügyében ha még nem tetted (de gondolom már túl vagy rajta), és mindezeken jól átrágva magad dönts!
Na tényleg nem okoskodom, mert nem tudok sok értelmeset mondani. :DDD

(Battlefield 3): ngthemask; (COD:MW2; COD:BO): medokacod ; (COD:WAW; MW; 2 ): believil87

(#36018) RootRulez válasza bobalazs (#36015) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

1MB-os VGA-nak illene tudnia a 800x600-as felbontást, akár 24bites színmélységgel... Legalábbis anno S3Triom, annyit tudott :K

[ Szerkesztve ]

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#36019) bobalazs

bobalazs
(senior tag)
LOGOUT blog

800x600 jár 16 szinnel. módok közöttt nincs más cs még 640x480x16
Nincs hozzá drájver,az van amit win7 felrak,frissitéssel sem talál mást.
1 megával valoban cs ez jár.
FF összeomlik opera ugy ahogy megyeget.

[ Szerkesztve ]

(#36020) bishopx2

bishopx2
(fanatikus tag)

Hello!

A probléma az, hogy a 8800GTS Gigabyte kártyám ma reggeltől csíkok jelenek meg...

piros csíkok vízszintesen ha 32biten van ha 16biten akkor kék csíkok....

[nézzd meg lécci]

Milyen megoldás lehet találni erre a problémára...??? :R

van ilyen..

(#36021) Lord Vader válasza bishopx2 (#36020) üzenetére

Lord Vader
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ram hiba, talán egy jó kis kuka? megnéztem lécci.

bobalazs: ezt már veheted.

[ Szerkesztve ]

lúzer sport club

(#36022) bobalazs válasza bishopx2 (#36020) üzenetére

bobalazs
(senior tag)
LOGOUT blog

memó órajelet levenni.., próbáltad?

(#36023) bishopx2 válasza bobalazs (#36022) üzenetére

bishopx2
(fanatikus tag)

Sajnos nem tudom, mivel alapból tuningolt verzió és driver nélkül tudok csak netezni ha felteszem akkor nem jön be a win....

van ilyen..

(#36024) Lord Vader válasza bishopx2 (#36023) üzenetére

Lord Vader
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen mert driver nélkül csak a 2D-s órajelek üzemelnek. Egy bios cserét megér a dolog. Legfrisebb biost tessék feltenni.

[ Szerkesztve ]

lúzer sport club

(#36025) bishopx2 válasza Lord Vader (#36024) üzenetére

bishopx2
(fanatikus tag)

Tudnál kicsit bővebben írni, a bios csere menetéről mert sajnos még nem csináltam...

vagy egy linket esetleg ahol megtudhatok róla többet... :R köszönöm

van ilyen..

(#36026) bishopx2 válasza Lord Vader (#36024) üzenetére

bishopx2
(fanatikus tag)

Eljutottam addig, hogy leszedtem a Nibitor nevű programot és leszedtem a legfrissebb drivert, de mikor berakom az az open bios... beraktam a biost megjelenek a különböző beállítási lehetőségek stb.. de nem értem hogyan tudom aktiválni az új biost mindig az eredetivel nyomul...

van ilyen..

(#36027) kriszbon válasza bishopx2 (#36026) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Estleg (itt) többet megtudsz, és kezdheted mindjárt az 1hsz-al. :R

Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#36028) bishopx2 válasza kriszbon (#36027) üzenetére

bishopx2
(fanatikus tag)

Köszii, ezt olvasom lassan 2órája, de nem nagyon tudok előrelépni addig eljutottam, hogy
nvflash, de mikor megnyílt a program összemosódott megint minden előttem, az a gond, hogy nincs összeszedve mindenki ír mindent, de pontosan nem tudom mit kéne nyomni ott...

van ilyen..

(#36029) kriszbon válasza bishopx2 (#36028) üzenetére

kriszbon
(őstag)

(Ezt) olvastad már? :F

Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#36030) 7Heads Drago

7Heads Drago
(őstag)
LOGOUT blog

Agp-s Ati 9800SE + Win7 Ultimate
Egy Asus monitorral és egy LG Lcd-vel a következőt csinálja.
Win telepítés után 3 moncsit hozz be. (és eleve csak kettő van rákötve) És nem engedi klónozni az asztalt az Lcd-re. Csak nyújtani lehet. Klónozáskor ha menteni próbálja az ember akkor azt írja ki hogy nem lehetséges a mentés.
Az eszköz kezelőben pedig hiába távolítom el a 3.---ik moncsit. Illetve a catalyst "Leválasztás" menüpontja sem érvényes rá.
??????
Egy Abit NF7 S2 lap egy Barton 3200+ proci meg sajnos gyenge ekkora asztalra.

[ Szerkesztve ]

Olyan kevés vagy, hogy téged még bruttósítani sem érdemes.

(#36031) bishopx2 válasza kriszbon (#36029) üzenetére

bishopx2
(fanatikus tag)

Igen, persze olvastam csak mikor megnyomom bármelyik gombot a nvflash futtatása alatt
tovább ugrik nem lehet beírni semmit tovább lép és egyszer csak kilép...

van ilyen..

(#36032) 7Heads Drago

7Heads Drago
(őstag)
LOGOUT blog

Mindkettő D-sub-on csatlakozik.

(#36033) kriszbon válasza bishopx2 (#36031) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Akkor mégsem olvastad el rendesen, mert ott van hogy megcsinálhatod automatikusra az írást(autoexec.bat). :R

(#36034) bishopx2 válasza kriszbon (#36033) üzenetére

bishopx2
(fanatikus tag)

Az a helyzet, hogy mikor megnyitom, a nvflash-t akkor bejön egy dos ablak és ott kiírja, hogy Firmware update... kiír egy csomó parancsot is..,de az a baj, hogy bármit nyomok meg ugyan azt csinálja, nem tudok szöveget beírni...bármelyik gombra tovább fut és aztán csak kilép... :(((

van ilyen..

(#36035) 7Heads Drago válasza bishopx2 (#36034) üzenetére

7Heads Drago
(őstag)
LOGOUT blog

Szerény véleményem szerint te ezt windows-ban akarod futtatni.
Floppy lemezről DOS-ban kéne indítani a gépet, és ott kell futtatni nvflash-t. A DOS ablak az erre nem jó.
És azért hogy ne kelljen sokat gépelni DOS-ban az autoexec.bat-ba be kéne írni előre a parancsot és utána azt már csak futtatni kell.

[ Szerkesztve ]

(#36036) cildren

cildren
(újonc)

Helló tegnap jött meg a club 3d-s ati hd3650-es kártya ezrégi 7600-as kártyámmal ki tudtam rakni tv-re a képet egy tv-out-rca átalakítóval ezzel nem megy sehogyan se 3 drivert próbáltam az alapot a 8.2-est és a 8.12-est a catalystban mikor engedélyezném a második monitort egy pillanatra engedélyezi(képet nem ad) a következő pillanatban már újra szürke kérlek segítsetek

(#36037) setherian

setherian
(kvázi-tag)

sziasztok

Ugyanazon típuson belül lenne értelme vga cserének ,4870-es 512-ről 1gb-ra? Mit számítana a rendszernek?

(#36038) 7Heads Drago válasza setherian (#36037) üzenetére

7Heads Drago
(őstag)
LOGOUT blog

Semmit a rendszernek.
A játékok, amik nagy felbontáson és sok textúrát használnak, azok lehetnek gyorsabbak a karin.
Milyen felbontáson használod és mivel játszol?

(#36039) 7Heads Drago válasza cildren (#36036) üzenetére

7Heads Drago
(őstag)
LOGOUT blog

A vga-k svideó átalakítói gyártónként változóak. Nálad szerintem nem a megfelelő átalakító van használva. Ezért nem látja a TV-t és inaktív a Tv képe.(szürke a képe)

(#36040) setherian válasza 7Heads Drago (#36038) üzenetére

setherian
(kvázi-tag)

Egyenlőre 1440*900-ban de ez változik majd 1680*1050-re, ha nagyobb lesz a kijelzőm.
Úgy értem, hogy nagyobb terhelésen nem a rendszer memóriáját használja, ha már kevés neki a sajátja?

szerk. Inkább rpg-k, stratégiák, kevés fps, meg néha levezetésnek dirt 2 mostanság a gammok :)

[ Szerkesztve ]

(#36041) bishopx2 válasza 7Heads Drago (#36035) üzenetére

bishopx2
(fanatikus tag)

Fuu, köszii, tényleg windowsból akkartam inditani...
hogyan tudom előre beírni a parancsot az autoexec.bat-ba ??

Floppy nincs a gépembe ... Cd-ról is jó nem ?

[ Szerkesztve ]

van ilyen..

(#36042) Lord Vader válasza bishopx2 (#36041) üzenetére

Lord Vader
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az 5.67-es nv flash működik winből is. Parancssorba kell beírni.

lúzer sport club

(#36043) 7Heads Drago válasza Lord Vader (#36042) üzenetére

7Heads Drago
(őstag)
LOGOUT blog

Az lehet.
Csak Dos-ban biztosabb. :)

(#36044) Lord Vader válasza 7Heads Drago (#36043) üzenetére

Lord Vader
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én is ott szoktam, de nincs foppyja.

[ Szerkesztve ]

lúzer sport club

(#36045) 7Heads Drago válasza setherian (#36040) üzenetére

7Heads Drago
(őstag)
LOGOUT blog

Igen. Miután a vga memória betelt, megy a rendszer memohoz, ami ugye lassabb. Viszont ehhez a felbontáshoz még egyenlőre szerintem elég a 512Mb kari. Szerintem várj a cserével addig míg az Amd nem csökkent árat (1-2 hónap)
És inkább egy 5-ös sorozatú kártyát szerez be 1Gb-ben.
Viszont az sem mindegy hogy milyen proci van alatta. Mert ha gyenge, akkor ki sem tudja rendesen hajtani.
Lord Vader :R

[ Szerkesztve ]

(#36046) bishopx2 válasza Lord Vader (#36042) üzenetére

bishopx2
(fanatikus tag)

Oké, megpróbálom :R

van ilyen..

(#36047) setherian válasza 7Heads Drago (#36045) üzenetére

setherian
(kvázi-tag)

A proci szerintem bírni fogja(8400)
Most már tisztul a jövőkép : előbb a kijelző 1680*1050(ott kevésbe zuhannak az árak mint a vga piacon), aztán a vga.
Addig meg marad az 512-es, ha bírni fogja majd a nagyobb moncsit.

(#36048) kriszbon válasza bishopx2 (#36041) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Nos nekem meg eszembe sem jutott hogy te nem Dos alól akarod indítani, ezért nem értettem hogy miért nem működik az Autoexec. :D

(#36049) bishopx2 válasza kriszbon (#36048) üzenetére

bishopx2
(fanatikus tag)

:DD

Szereztem floppy-t bekötöttem műkszik...nah most van egy floppy lemezem

Most az egész mappát másoljam rá ? vagy melyiket másoljam rá ?

ezek vannak a mappába
cwsdpmi.exe
nvFlash.exe
nvFlash.info.txt

Leszedtem a bios-t

Gigabyte.8800GTS.512.071227.bin ez a neve
ezt hova kell másolni ?

van ilyen..

(#36050) 1hijjanhusz

1hijjanhusz
(őstag)
LOGOUT blog

Hali!

Van egy kis próblémám, hogy vmi túlmelegszik a kártyámon. Mert néha 30perc után elkezd csíkozni. 820-840 között jön elő. De szinte ugyanakkor. Oldalról tettem rá 2db 8cm-es venti, tehát az alaplap felé. De sajnos ez sem segít. 60fok fölé nem megy semmi, se ram, se gpu.
Vki tud segíteni esetleg, hogy mi melegedhet túl :F

A kártya.

lúzer sport club/ A pohár már félig van.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.