2019. február 16., szombat

Útvonal

Tesztek » Hálózat rovat

Wireless LAN X-akták

Az X-Micro négy darab, vezeték nélküli hálózatokat (is) támogató eszközének képességeit tesszük próbára.

Bevezetés

Bevezetés

Hirdetés

Hideg, ködös téli este volt. Smith ügynök fázósan húzta össze mellén a kabátot, miközben a hivatal felé tartott. Smith a legjobbak közé tartozott, most mégis komoly fejfájást okoztak neki a hálózat legújabb ügyei. „Hiába, semmi se a régi” – Smith ügynök alapvetően jól viselte a hálózat változását, és bár nosztalgikus érzéseket táplált a régi esetek iránt, tudta, hogy nyitniuk kell a szélesebb tömegek felé. Ez az ügy azonban alapvetően más volt, és ez nem kisebb fejtörést okozott. Légen át jöttek az adatok, melyhez mindenki hozzáfért... Smith hóna alatt vastag akta lapult, elején hatalmas X-szel...

Olvasóink nyilván sejtik, ami minden krimi végére kiderül, Smith ügynök problémája mégsem olyan megoldhatatlan. Ugyanígy nem tartozik a megoldhatatlan dolgok körébe az X-Micro sikerének titka. Fél évtizedes működése során a tajvani illetőségű gyártó termékek széles skáláját fejlesztette ki és kínálja igen kedvező áron. Videokártyáktól az mp3-lejátszókig sok mindent találunk a palettán, melyen talán leghangsúlyosabb szerepet mégis a kommunikációs eszközök kapják.

Általánosnak és sikeresnek mondható stratégiát követett az 5 éves múltjával a piac „nagy öregjei” közt még mindig fiatalnak számító X-Micro. Míg a nagyok lassan mozdulnak, addig ő igyekezett az új technológiai fejlesztések legjavát gyorsan és olcsón megvalósítani, kitöltve az időlegesen keletkező űröket. Talán kicsit neheztelhetünk rájuk, hisz a sebességnek és olcsóságnak ára van, és például egy elkészült routerük tényleg földön kívüli okokra visszavezethető rejtélyes eseteket produkál(hat), de becsületükre legyen mondva, ilyenkor előbb-utóbb kijön egy új firmware vagy driver, és a probléma meg van oldva.

A WLAN technológia már nem számít annyira újnak, hogy kezdeti gyermekbetegségekkel küzdjön, elképzelésünk szerint épp elég idő állt rendelkezésre stabil rendszerek kihozatalához. Lássuk, hogy birkózott meg a feladattal az X-Micro. Gyors körképünkben két routert, egy PCI-os hálókártyát és egy USB-adaptert vizsgálunk meg.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.