Netgear: asztali switch PoE szolgáltatással

Az Axis és a Netgear együttműködéséből született meg a nem-menedzselt, asztali ProSafe FS108P switch, amely nyolc portjából négyen Power over Ethernet (PoE) szolgáltatást biztosít, vagyis más hálózati eszközöket, például WLAN-hozzáférési pontokat, kamerákat vagy VoIP-telefonokat képes ellátni árammal hagyományos Cat5-ös kábelen keresztül.

A készülék automatikusan érzékeli a csatlakoztatott eszköz típusát, és csak akkor helyezi feszültség alá a megfelelő érpárokat, ha az kompatibilis az IEEE 802.3af szabvánnyal, így nem kell a tápellátást nem igénylő vagy a gyártóspecifikus PoE megoldást alkalmazó berendezések károsodásától tartani. A switch ugyancsak önműködően érzékeli a vonalsebességeket, és igazítja saját portjait a 10 vagy 100 Mbps sávszélességhez.

Az FS108P ajánlott ára 129 euró, ezzel a Netgear az elsők között kínál ebben az árkategóriában PoE-t. A készülék különösen kisebb irodák számára bizonyulhat jó vételnek, hiszen például egy néhány hálózati kamerából álló biztonsági rendszer kiépítésekor elegendő egyetlen szünetmentes áramforrást telepíteni, majd a táplálást az adatforgalommal közös kábelen a felszerelés helyére vezetni. Az FS108P masszív, falra is szerelhető fémházban foglal helyet; passzív hűtése zajtalan működést tesz lehetővé. A gyártó a switchre 5, tápegységére pedig 2 éves jótállást vállal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés