Hirdetés

Új remény a HDD-knek, rákapcsol az Oculus, trükközik az Intel

A Kaspersky-saga folytatódik, kész az új Freemail, lemondott a Samsung-vezér.

Hirdetés

GTX 1070 Ti pletyka, kicsi AM4 alaplap, MAMR HDD

Újabb pletykaszintű, de tartalmát tekintve egyre biztosabbnak vehető hírek érkeztek az NVIDIA még be nem jelentett GeForce kártyájáról, ami megint megkavarhatja a lapokat, noha az állítólagos GTX 1070 Ti értelemszerűen nem a csúcskategóriát gazdagítja majd. Az marad a hagyományos GeForce-ok között az GTX 1080 Ti, amire még mindig rengeteg variánst hoznak ki a gyártók, például az MSI most még kettővel bővítette a portfólióját, ezzel 17 darabra növelve a kínálatot. Persze a többi felhasználási területről vagy úgymond más kategóriáról sem feledkeznek meg a cégek, így az Inno3D négy bányászkártyát is beújított, míg az Asus egy egészen furán pozicionált Radeon RX 560-ast hoz.


[+]

Ha már szóba kerültek a VGA-k, akkor ne feledkezzünk meg arról, hogy az elmúlt napokban meghajtóprogramokkal kapcsolatban is voltak hírek, illetve újdonságok. Első körben napvilágot látott, hogy a Radeon meghajtókban nem működik megfelelően az anizotropikus szűrés, amit később javítani fognak, de az eheti frissítés erre még nem tér ki. Azért ne higgyük, hogy az NVIDIA-nál sosem hibáznak, mert bár a hétfői csomag elhozta magával az OpenGL 4.6-ot, ma már egy gyorsjavítást is kiadtak hozzá. A heti felhozatalhoz amúgy az Intel is hozzátette a magáét driver terén.


[+]

Két érdekesnek mondható alaplapra is futotta a héten. Az egyik egy X399-es vezérlőhídra épülő megoldás az MSI műhelyéből, ami hajszállal olcsóbb lesz az eddig megjelent kiadásoknál. A másik deszka szintén AMD-s, de B350 vezérlőhídra épül, és különlegessége Mini-ITX mérete, illetve az sem megvetendő, hogy az Asus ROG Strix család sarjaként lép a piacra.


[+]

A tárolókra ugorva szintén akadt két említésre méltó fejlesztés, sőt ha igaz, akkor a WD-féle MAMR technológia egy igazi szenzációval ér fel, hiszen megoldhatja végre a merevlemezek tárhelyproblémáját, így pár éven belül akár a 40 TB is elérhető lesz. Nyilvánvalóan az SSD-ket sem kell félteni, amelyek M.2-es kiadásait – hála a SilversStone ötletes kiegészítőjének – most azután is hadra foghatjuk, ha kapacitásukat kinőttük vagy a normál felhasználáshoz már nem elegendőek.


[+]

Processzorokról szóló híreket is kaptunk a héten, köztük olyan érdekességeket, mint a válogatott Core i7-8700K CPU-k megvásárlásának lehetősége. Ezekre bárki lecsaphat egy külföldi cég jóvoltából, természetesen nem kevés felárért. Ha már tuning, ne feledkezzünk meg az Intel azon fura lépéséről sem, hogy mostantól nem adnak meg a specifikációban hivatalos többmagos Turbo Boost frekvenciát. Emellett eloszlattuk a kétségeket az interneten felbukkanó Vega Inside felirattal kapcsolatban is.


[+]

Heti hírösszefoglalónkat Prohardver-oldalról az LG és az Oculus új bejelentéseivel zárnánk: előbbi új, eddiginél jobb, 3440x1440 képpontos, 34 hüvelykes monitorpaneleket ígér, míg utóbbi a Rift árcsökkentésén felül egy teljesen egyedülálló HMD-t is bejelentett, ami a Rift Go névre hallgat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés