2019. augusztus 17., szombat

Új remény a HDD-knek, rákapcsol az Oculus, trükközik az Intel

A Kaspersky-saga folytatódik, kész az új Freemail, lemondott a Samsung-vezér.

GTX 1070 Ti pletyka, kicsi AM4 alaplap, MAMR HDD

Újabb pletykaszintű, de tartalmát tekintve egyre biztosabbnak vehető hírek érkeztek az NVIDIA még be nem jelentett GeForce kártyájáról, ami megint megkavarhatja a lapokat, noha az állítólagos GTX 1070 Ti értelemszerűen nem a csúcskategóriát gazdagítja majd. Az marad a hagyományos GeForce-ok között az GTX 1080 Ti, amire még mindig rengeteg variánst hoznak ki a gyártók, például az MSI most még kettővel bővítette a portfólióját, ezzel 17 darabra növelve a kínálatot. Persze a többi felhasználási területről vagy úgymond más kategóriáról sem feledkeznek meg a cégek, így az Inno3D négy bányászkártyát is beújított, míg az Asus egy egészen furán pozicionált Radeon RX 560-ast hoz.


[+]

Ha már szóba kerültek a VGA-k, akkor ne feledkezzünk meg arról, hogy az elmúlt napokban meghajtóprogramokkal kapcsolatban is voltak hírek, illetve újdonságok. Első körben napvilágot látott, hogy a Radeon meghajtókban nem működik megfelelően az anizotropikus szűrés, amit később javítani fognak, de az eheti frissítés erre még nem tér ki. Azért ne higgyük, hogy az NVIDIA-nál sosem hibáznak, mert bár a hétfői csomag elhozta magával az OpenGL 4.6-ot, ma már egy gyorsjavítást is kiadtak hozzá. A heti felhozatalhoz amúgy az Intel is hozzátette a magáét driver terén.


[+]

Két érdekesnek mondható alaplapra is futotta a héten. Az egyik egy X399-es vezérlőhídra épülő megoldás az MSI műhelyéből, ami hajszállal olcsóbb lesz az eddig megjelent kiadásoknál. A másik deszka szintén AMD-s, de B350 vezérlőhídra épül, és különlegessége Mini-ITX mérete, illetve az sem megvetendő, hogy az Asus ROG Strix család sarjaként lép a piacra.


[+]

A tárolókra ugorva szintén akadt két említésre méltó fejlesztés, sőt ha igaz, akkor a WD-féle MAMR technológia egy igazi szenzációval ér fel, hiszen megoldhatja végre a merevlemezek tárhelyproblémáját, így pár éven belül akár a 40 TB is elérhető lesz. Nyilvánvalóan az SSD-ket sem kell félteni, amelyek M.2-es kiadásait – hála a SilversStone ötletes kiegészítőjének – most azután is hadra foghatjuk, ha kapacitásukat kinőttük vagy a normál felhasználáshoz már nem elegendőek.


[+]

Processzorokról szóló híreket is kaptunk a héten, köztük olyan érdekességeket, mint a válogatott Core i7-8700K CPU-k megvásárlásának lehetősége. Ezekre bárki lecsaphat egy külföldi cég jóvoltából, természetesen nem kevés felárért. Ha már tuning, ne feledkezzünk meg az Intel azon fura lépéséről sem, hogy mostantól nem adnak meg a specifikációban hivatalos többmagos Turbo Boost frekvenciát. Emellett eloszlattuk a kétségeket az interneten felbukkanó Vega Inside felirattal kapcsolatban is.


[+]

Heti hírösszefoglalónkat Prohardver-oldalról az LG és az Oculus új bejelentéseivel zárnánk: előbbi új, eddiginél jobb, 3440x1440 képpontos, 34 hüvelykes monitorpaneleket ígér, míg utóbbi a Rift árcsökkentésén felül egy teljesen egyedülálló HMD-t is bejelentett, ami a Rift Go névre hallgat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.