Válogatott Core i7-8700K CPU-kat kínál a Caseking

Ha nem kedveljük a tuning szerencsejáték jellegét, a német cég előre leválogatott CPU-i garantálják a sikert.

Az Intel nemrég dobta piacra a Coffee Lake processzorgenerációt, amelynek a csúcsmodellje a Core i7-8700K jelzésű megoldás. Ez már elérhető az üzletekben, de a legtöbb tuningra vágyó felhasználó bizonyosan nem örül annak, hogy már megint a pasztás módszerrel vezeti az Intel a lapkáról a fémkupak felé a hőt. A kereskedők azonban egyre inkább feltalálják magukat, és erre nem problémaként, hanem konkrét üzleti lehetőségként tekintenek.

A Caseking bejelentette, hogy válogatott Core i7-8700K CPU-kat kezdenek el forgalmazni, amelyeket maga Roman "der8auer" Hartung tesztel. A tuningban igen jártas úriember régóta a szívén viseli az Intel CPU-k megfelelő órajelemelésének lehetőségét, így olyan kiegészítőket kínál, mint a Delid-Die-Mate 2, amivel egyszerűen és relatíve biztonságosan lehet megfosztani a processzort a fémkupakjától, ezzel biztosítva az Intel által használt paszta cseréjét, illetve a túl magas ragasztóréteg eltávolításával a kupak magasságának csökkentését, ezzel is növelve a hőátadás hatásfokát. Maga a folyamat azonban nem kockázatmentes, így sokan nem vállalják be, illetve nyilván egy ilyen módosítással a garancia is elvész.

A Caseking pont azt a réteget célozza meg, akik szeretnének komolyabb tuningot elérni, de nem merik kockáztatni a drágán vásárolt termék épségét, pláne nem elveszteni a garanciát. A webáruház a válogatott Core i7-8700K CPU-kat három csoportba sorolja. Egyrészt mindegyik letesztelt, tehát ami rá van írva a specifikációban, azt tudja. Persze ez függ az alaplaptól is, de megfelelő rendszerben nem lehet gond.

Az új, 99,9%-ban ezüst fémkupakok
Az új, 99,9%-ban ezüst fémkupakok (forrás: Der8auer Facebook oldala) [+]

A belépőt az Advanced jelölésű válogatott példányok képviselik. Az ide kerülő CPU-k mindegyikén el lett távolítva a fémkupak gyári ragasztása, így kisebb lesz a rés a lapka és a hővezető felületként szolgáló fém között. Ugyanakkor az Intel pasztája nem lett lecserélve, ez azonban nem akkora gond, mivel a ragasztás átalakítása már önmagában is jelentősen alacsonyabb üzemi hőmérsékleteket biztosít. A Pro jelölésű CPU-k annyival többek, hogy már az Intel hővezető pasztája is ki lett cserélve, míg az Ultra jelzéssel rendelkező példányok speciális, 99,9%-ban ezüstből készült fémkupakot kapnak, amely nagyjából 7%-kal vezeti jobban a hőt a gyári megoldásnál. Ezek mellett mindegyik válogatott processzor fémkupakjába bele lesz gravírozva a "der8auer" felirat, ami jelzi, hogy Roman Hartung tesztelte le.

A Caseking az így értékesített termékekre 24 hónap garanciát vállal. Ez azért fontos, mert az Intel ekkora módosítással a saját gyártói garanciáját már nem kínálja fel, viszont a webáruház saját maga gondoskodik erről a problémáról.

A dolog egyetlen szépséghibája, hogy finoman szólva sem lesznek olcsók az így megvásárolható processzorok. A legolcsóbb verzió 440 eurót kóstál, és ennél 4,8 GHz-es tuningórajelet jeleznek. Ez még nem is annyira vállalhatatlan, és ahogy fentebb említettük a fémkupak magassága is korrigálva van, tehát így is lényegesen jobbnak tekinthető a gyári modellnél, annak ellenére, hogy a paszta és a fémkupak nem lett kicserélve. A komolyabb példányoknál azonban 500 euró fölött kezdődnek, és akár 870 euróig is el lehet menni, ami finoman szólva sem kedvező rá, de biztos lesz majd olyan potenciális vásárló, akinek ennyit is megér. A pontos terméklista az alábbi oldalon található.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés