Érdekes Radeon RX 560-at hoz az ASUS

A ROG Strix sorozatú újdonság nem kér külső tápcsatlakozót, emiatt tuningra nem is ajánlott.

Hirdetés

Az ASUS furcsa Radeon RX 560-nal lepi meg a piacot, ugyanis egy olyan ROG Strix sorozatú újdonságot mutattak be, amely kizárólag a PCI Express csatolóból szerzi a működéshez szükséges energiát. Emiatt a TDP kerete csupán 75 watt, ami 5 wattal alacsonyabb az AMD referenciájánál. Ez meg is látszik a PowerTune órajelen, mivel az 1187 vagy 1197 MHz lehet a beállított működési módtól függően, szemben a referencia 1275 MHz-es tempójával. Emellett a 128 bites memóriabuszra kapcsolódó 4 GB-nyi fedélzeti memória effektív frekvenciája is 1 GHz-cel alacsonyabb, azaz 6 GHz.


[+]

A ROG Strix Radeon RX 560 DirectCU II EVO további furcsasága, hogy kevesebb aktív feldolgozót tartalmaz a referencia Radeon RX 560-hoz képest, egészen pontosan 896 shader részelemet, amihez természetesen csak 56 textúrázócsatorna társul. Ilyen formában az termék közelebb áll a Radeon RX 460-hoz, tehát erre érdemes figyelni a vásárlásnál. Azt sem érdemes elfelejteni, hogy a külső tápcsatlakozó hiányában a tuninghoz szükséges extra energia nem biztosítható, tehát a további órajelemelés korlátozott lehet.

A hátlapon egy DVI, egy HDMI és egy DisplayPort kimenet található, a hűtés pedig annak ellenére meglehetősen combos, hogy 75 wattot kisebb bordával és kevesebb ventilátorral is el lehet vezetni, de így legalább a csendes működés garantált. A termék ára sajnos nem ismert, pedig fontos lenne tudni, hiszen kellően jól belőve még értékes alternatíva is lehet, de ehhez mindenképpen olcsóbban kell adni, mint a többi Radeon RX 560-as modellt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés