Hirdetés

ViewSonic VA2732-H: IPS paneles monitor olcsón

Megnéztünk egy Full HD felbontású, 27 hüvelykes, igen kedvező árú megjelenítőt.

ViewSonic VA2732-H

Az 1990-ben alapított ViewSonic egy igazi monitorspecialista, hiszen a kaliforniai vállalat mindig is ezekre a termékekre fókuszált elsősorban. A vállalat hazánkban is jó régóta jelen van, ismert és elismert márkának számít a magyar piacon is.

ViewsSonic VA2732-H
ViewsSonic VA2732-H

Termékválasztékuk meglehetősen széles, hiszen a drága, nagy tudású, grafikusoknak vagy gamereknek szánt modellek épp úgy megtalálhatóak kínálatukban, mint az olcsóbb, belépőszintű darabok. A közelmúltban ez utóbbi csoport egyik tagjára sikerült egy időre rátenni a kezünket, egészen pontosan a ViewSonic VA2732-H típusjelzésű monitorra. Lássuk mire képes!

Hirdetés

Külső

Az már a kijelző kialakításán is látszik, hogy ahol lehet, próbálták visszafogni a költségeket. A talp és a nyak a legolcsóbb, kopogós műanyagból készült, viszont tény, hogy stabilan tart. A képernyő nem forgatható és magassága sem változtatható, pedig ezek hasznos kényelmi funkciók lennének, viszont előre húsz, hátra pedig öt fokban azért megdönthető. A falra felakasztható szabványos VESA konzol segítségével, viszont pivot módban nem használható.


[+]

A káva vékony, de nem extrém módon, viszont egy síkban van a képernyővel, ami kikapcsolt állapotban láthatatlanná teszi. A termék a hagyományos, sík monitorok táborát erősíti, villódzó LED-ek, különösebb dizájnvarázslatok nincsenek rajta, de ezek nem is igazán hiányoznak nekünk. A ki- és bemenetek a hátlapon kaptak helyet, és e téren nem nagyon erőltette meg magát a gyártó: mindössze egy HDMI 1.4 és egy D-Sub csatlakozót építettek rá.

[+]

Főbb paraméterek
Monitor típusa ViewSonic VA2732-H
Technológia 8 bit IPS LED LCD, 48-75 Hz
Háttérvilágítás típusa Edge-LED, PWM-mentes
Kijelző mérete 27 hüvelyk (69 cm), 16:9 képarányú, sík
Felbontás 1920x1080 (81,59 ppi)
Válaszidő 4 ms (g2g)
Kontrasztarány kb. 1000:1
Fényerő 250 cd/m²
Input lag 20,2 ms
Betekintési szögek 178°/178° (névleges érték)
Megjelenített színek száma 16 millió
Színtérlefedettség 90,2% sRGB
Extrák Kékfényszűrő, Black Stabilizer
Csatlakozók HDMI 1.4, D-Sub
Teljesítményfelvétel 42,1 watt,külső táp
Gyártó honlapja www.viewsonic.com
Termék honlapja ViewSonic VA2732-H
Fogyasztói ár 55 000 forint
Garancia 24 hónap

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés