Hirdetés

Új MSI játékos notebookok

GX620 - Intel és NVIDIA

Egy termékvonalba, legyen az notebook, autó, televízió, óra vagy bármi, kell (legalább egy) presztízsmodell. Olyan darab, amit büszkén lehet mutogatni a legmagasabb szinten is: igen, megcsináltuk, képesek vagyunk rá. Ha a laptopok világában némileg jártas egyén meghallja a ThinkPad, Latitude, Vaio vagy Portégé neveket, azonnal tudja, merről fúj a szél. A notebooktéren még újoncnak nevezhető gyártók, mint például az MSI, előszeretettel próbálnak nagyot alkotni a játékos gépek területén. Világos ez a törekvés, hiszen itt kell a legnagyobb hardveres teljesítmény, és a rendszerint fiatal vásárlóközönséget el lehet kápráztatni szokatlan formákkal, extra anyagokkal. Az MSI korábbi G-s, gamer, vagyis játékos notebookjai – legalábbis európai szemmel nézve – nem sikerültek annyira ütősre. Talán távol-keleten igen, de nálunk nem nagyon jön be a fényes, fekete műanyagra ragasztott lángnyelv és a kényelmetlenül keskeny kurzormozgatók. Ennek ellenére nagyon jól fogytak az MSI GX-ek, ugyanis meglehetősen jó áron adták őket. Éppen az alacsony ár miatt vártuk nagy érdeklődéssel az MSI új játékos notebookjait, melyek nem is jöhettek volna jobbkor, mint az Intel és AMD teljes platformújítása után. Most is két modell érkezett, 15,4”-os és 17”-os kijelzővel. Nagy örömünkre mindkét platform és mindkét méret tiszteletét tette szerkesztőségünkben.

Hirdetés

Nemrég már vethettünk egy pillantást az új GX620-ra, melynek formaterve nagy örömünkre köszönőviszonyban sincs a régivel. Ugyan továbbra is a fekete szín dominál, amit némi vörössel dobtak fel, de a megvalósítás nagyszerű. A gépnek szálcsiszolt alumínium háza van, ami nem csak tetszetős, hanem könnyű is. Egyhangúságát az alsó rész peremén körbefutó vörös betét töri meg, mely a zsanérok környékén a felső részre is átlép. Hej, de jó lenne, ha az MSI is felfedezné, hogy ez a pár színes elem milyen könnyen cserélhető! Kíváncsiak lennénk egy sötétzöld vagy mattezüst betéttel kivitelezett példányra, de a teljesen koromfekete verzió is látványos lehetne. Természetesen az új modell tetején is az új MSI címke díszeleg, amit először a Wind netbookon láthattunk.

Nagyon okosan üresen hagyták a GX620 elejét. Csak középen sejlik az infravörös átviteli egység érzékelője. A hátsó panelre pillantva egyik szemünk sírt, a másik nevetett. Örültünk a HDMI aljzatnak és a jobb szélen lévő, valószínűleg opcionális tévétuner antennakimenetének. Szomorúan láttuk viszont, hogy az akkumulátor nem valami széles, amiből sejteni lehet, hogy a gép akkuideje nem lesz túl hosszú.

Oldalt már több aljzat és csatlakozó sorakozik. Balra az optikai meghajtó dominál, mögötte van az elavult modem aljzata és a Kensington zár felfogatója. Az első részre egy USB-t és négy hangcsatlakozót telepítettek. Némi szemöldökráncolással vettük tudomásul, hogy az 358x260 mm alapterületű notebookra mindössze két USB aljzatot sikerült telepíteni. Pedig a jobb oldalon lett volna még hely az örvendetes eSATA csatlakozó és termetes szellőzőnyílás között. Akár a modemet is feláldoztuk volna ilyen célra, de láttunk már hibrid eSATA aljzatot is, amire USB-s eszközöket lehet kötni. Sovány vigasz, hogy van egy FireWire konnektor a gépen. A sort elöl PC Card foglalat és kártyaolvasó, hátul az Ethernet hálózat csatlakozója zárja.

Kinyitva a GX620-at újabb látványelemet fedeztünk fel. A billentyűzet fölött és a monitor alatt, krómkeretben érintőgombok sorakoznak. Csak a jobbra található ki/bekapcsoló valódi gomb. A rács alatt két hangszóró is pihen. Ezután láttuk meg azt, amitől mindig elszomorodunk, ha nagyobb MSI notebookot veszünk kézbe. Sajnos tovább él és virul a teljes méretű numerikus pados, de ekkora laptophoz képest kriminálisan vékony kurzorgombos billentyűzet. Később majd felsoroljuk tengernyi szerencsétlen megoldását, most inkább az alumínium csuklótámaszból elegánsan kivágott gombokkal és leheletnyi krómmal keretezett, nagyon szép tapipaddal nyugtatjuk a kedélyeket. Kár, hogy a monitor kerete nincs fémből.

További jó pontot érdemel, hogy az új játékos kijelzője teljes mértékben kihajtható, ezzel óriási, lapos felületet képezve. Megemlítenénk még, hogy a vékonynak tűnő zsanérok nagyon szépen jártak, erősen tartották a monitort, ugyanakkor mozgatásuk nem igényelt túl nagy erőt. A gép zárva tartásában mágnesek segítik őket. A jobb alsó sarokba és az érintőmező jobb részére is került pár LED. Első körültapogatás közben elégedetten vettük tudomásul, hogy az új játékos MSI összeszerelési minősége nagyszerű, az illesztések szép egyenletesek, a vörös keret is minden gond nélkül ül a fémházon.

Alul már hagyományos műanyagot találtunk. A nagyobbik, garanciapecséttel zárt ajtó alatt rejtőzik a processzor, a chipkészlet, az MXM modul formájában manifesztálódó grafikus rendszer – amit így viszonylag könnyű cserélni –, és a két, egymás fölé helyezett memóriamodul. A bal alsó sarokban sorakozik a két mini PCI Express foglalat, melyek közül az egyikben a Draft N-es Wi-Fi modul csücsül, a másik viszont üres. Jobbra, külön zárjegy nélküli fedél mögé került a winchester. Elöl felfedeztünk még egy kis ajtócskát, ami mögé az opcionális 3G modem SIM-kártyáját tehetjük. Elmondhatjuk tehát, hogy az MSI GX620 egy kiválóan felszerelt, de emellett nagyon jól bővíthető masina. Hátránya, hogy akkumulátora tényleg meglehetősen kicsi.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • MSI

Azóta történt

Előzmények

 • MSI notebook bőrkötésben

  Az MSI PX600 a Prestige Collection tagjaként fokozott hangsúlyt fektet az eleganciára.

 • Újabb AMD processzoros notebook az MSI-től

  Elsősorban otthoni és irodai használatra szánják az elegáns külsejű mobil számítógépet.

 • Gépek játékhoz és másra

  Notebookok és néhány Dell érdekesség mellett az MSI hibrid hűtéses grafikus kártyáját, továbbá egyéb piaci aktualitásokat mutatunk be.

 • Erősít az MSI

  Ezen a héten az MSI termékeivel foglalkozunk, de szó lesz régen látott házakról, új chipkészletes alaplapokról és egyéb aktualitásokról is.

Hirdetés