2017. november 21., kedd

Sz​po​nzorunk

Útvonal

Tesztek » Notebook rovat

Toshiba Satellite U920t – tablet is, notebook is

Érintőképernyős, ügyes mechanizmusa révén táblagépként és laptopként is használható eszközt teszteltünk.

H​ir​d​et​é​s

Bevezető

A kis túlzással papírvékony Ultrabookok után egy újabb kategóriával kell megismerkednünk. Az úgynevezett convertible eszközök mondhatni újra feltalálják a klasszikus tábla PC-t, ami anno az elforgatható kijelzőjű notebookokat jelentette. Az érintéses vezérlésre kihegyezett Windows 8-cal viszont ezek a masinák a "tablet is, notebook is" koncepciót teljesen más dimenzióba helyezték: nem specializált munkaeszközként, hanem elsősorban szórakoztató berendezésként kell gondolni rájuk.

A Lenovo Yoga 13 és az Asus Taichi 21 után a Toshiba otthoni felhasználásra szánt Satellite sorozatába tartozó U920t tette tiszteletét nálunk. Mindhárom masinára jellemző, hogy érintőképernyője nem választható el a billentyűzettől úgy, mint mondjuk a Samsung ATIV Smart PC Pro vagy az Acer Iconia W700 esetében. A minden főbb hardverelemet tartalmazó billentyűzetes részt a kijelzővel egy meglehetősen érdekes mechanika kapcsolja össze, amihez hasonlóval rendszerint sokkal kisebb eszközöknél, monjduk QWERTY gombsoros okostelefonoknál szoktunk találkozni. A monitor előbb felcsúszik, majd amikor szabaddá vált a billentyűzet, akkor felállítható az élére, és a tabletből notebook lesz.

A korábban látott képek alapján meglehetős averzióval fogtunk neki a nyitószerkezet próbálgatásának, elég csúnyának találtuk a gép hátulján végigfutó síneket és a zsanérként szolgáló fémszerkezetet. Az alsó részből több centiméteres darabot lecsíp, amit a keskenyre vágott, pici touchpadet hordozó csuklótámasz szenved meg. Azt viszont meg kell hagyni, hogy a síneken nagyon igényesen közlekedik a kijelzőpanel, viszont notebookállásban kisebb rázkódás hatására is remegni kezd a képernyő felső pereme.

Elsőre nagyon fura volt, hogy a Satellite U920t-ra nem csuktató rá a fedele úgy, mint a notebookokra. Többször is azon kaptuk magunkat, hogy húzzuk a billentyűzet felé a képernyőt, azaz csak húznánk, mert a zsanér nem ereszti. Előbb teljesen hátra kell tolni, aztán rácsúsztatni a billentyűzetre, ami sokkal bonyolultabb, mint a Lenovo Yoga vagy az Asus Taichi és a legtöbb convertible gép kezelése. Ráadásul a zárt állapotban felül lévő képernyő ki van téve a környezet viszontagságainak. Igaz, hogy Gorilla Glass védi (ettől iszonyatosan tükrös), de számunkra elég zavaró volt képernyővel kifelé hordozni, táskába tenni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

H​i​rdet​és​

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.