Sony 65W855A: sokoldalú Triluminos LCD tévé

Sony KDL-65W855A

A Sony tavaly ősszel mutatta be a W855 televíziószériát, amely egyértelműen a magasabb kategóriát képviseli a cég egyébként meglehetősen nagy tévékínálatában. A modell többek között megkapta a vállalat dédelgetett csodafegyverét, a Triluminos technológiára épülő LED háttérvilágítású LCD panelt, amelynek köszönhetően a kép minősége párját ritkítja. Mindenképp kíváncsiak voltunk, hogy a szép szavakból mennyi igaz, illetve ha már nálunk járt a készülék, vetettünk egy pár (millió) pillantást a médialejátszóra, az okostévérendszerre, a megszólalásra, a speciális kezelőfelületre és az extra szolgáltatásokra is.

Méltóságteljes külső

Hirdetés

Bár a Sony termékpalettáján jó pár különleges kialakítású, olykor extrém dizájnelemekkel ellátott készülék megtalálható, azért szerencsére a hagyományos, visszafogott külsejű televíziókat sem engedték el. Ezek csoportját erősíti a tesztelt készülék is, amelynek 65 hüvelykes képátlójából fakadó monumentális megjelenéséhez teljesen jól passzol ez az irányvonal.

A körülbelül két centiméter széles kávák fénylő fekete színezést kaptak, ami elegánsnak ugyan elegáns, de tény, hogy a szennyeződéseket, porszemeket nem jól tűri. A éleket vékony ezüstös bevonat fedi, ami igen jól néz ki, és harmonizál a keretekkel. A fémes-ezüstös tónus a különleges kialakítású talpnál is felbukkan, illetve az alsó panel közepére került, céglogót tartalmazó díszlécféleség is ilyen színű. A logó működés közben világít, ami egy boltban, kirakatban biztos jól jön, de a hétköznapi, otthoni használatnál elég zavaró, viszont szerencsére bármikor ki lehet kapcsolni. A talp egyébként egyáltalán nem csúnya, viszont ellentétben a hagyományos kialakítású állványokkal, a kijelző forgatását nem teszi lehetővé. Ez csak azért probléma, mert a tévé súlya meghaladja a 35 kilogrammot, tehát nem kifejezetten komfortos ide-oda tologatni-húzogatni, ha az állítására van szükség.

6,4 centiméteres vastagsága a mai mezőnyben kifejezetten soknak számít, de szerintünk ez igazából egyáltalán nem fontos. Amennyiben a távirányítókból kimerülne az elem vagy esetleg elvesznének, akkor sincs minden veszve, hiszen a készülékházra épített gombokkal, ha korlátozottan is, de vezérelhető a tévé. Ez a kezelőpanel a hátlapra került, ahová az interfészek is, konkrétan a négy HDMI (az egyik ARC-, illetve MHL-támogatású), a 3 db USB 2.0, a két analóg és az egy digitális audió, a komponens, a kompozit, az Ethernet, a SCART, valamint egy 3,5 mm jack csatlakozó. Természetesen a fizetős műsorok dekódolásához szükséges kártyák fogadására képes CI slot sem hiányzik.

Főbb paraméterek
Sony Bravia KDL-65W855A
Panel Triluminos LCD panel
Háttérvilágítás Edge-LED
Képernyőméret 65 hüvelyk (165 cm)
Maximális felbontás Full HD
Maximális kontrasztarány >1 000 000
Válaszidő n. a.
Maximális fényerő n. a.
Betekintési szög Függőlegesen és vízszintesen 178 fok
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Automatikus, Auto (24p), Általános, Animáció, Fotó, Grafika, Játék, Mozi, Sport, Zenei
Hangbeállítások Normál, Mozi, Sport, Zene, Játék, Tömörített hang
Hangszórók 30 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T, DVB-C, DVB-S2
Interfész 4 db 1.4-es HDMI, 3 db USB 2.0, komponens, kompozit, SCART, digitális audió, mini jack, CI slot, Ethernet
Extrák digitális zajcsökkentés, Smart TV rendszer, rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, médialejátszó, 3D tartalomszolgátatás, i-manual kislexikon, aktív 3D, 2D->3D konverzió, második távirányító, Miracast-támogatás, NFC-támogatás, Bluetooth-támogatás
Teljesítményfelvétel 112 watt, készenléti üzemmódban: 0,24 watt
Méret 146,8 x 86,3 x 6,4 (talppal 40,9) cm
Tömeg 34,2 (talppal 35,6) kg
Gyártó honlapja www.sony.hu
Termék honlapja Sony KDL-65W855A
Fogyasztói ár kb. 730 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés