Hirdetés

Sony W705B: LCD tévé középkategóriás áron

Sony KDL-42W705B

Az utóbbi időben nálunk járt Sony tévék a felső kategóriát képviselték, tehát olyan nagy tudású, zászlóshajónak is beillő modellekről volt szó, amelyek ennek megfelelően meglehetősen sokba kerülnek. Szerettünk volna viszont egy olyan készüléket is kipróbálni, amely egy-két fokkal közelebb áll az átlagember pénztárcájához, és ebben a Sony partnernek is bizonyult, hiszen készségesen kölcsönadták a KDL-42W705B típusjelzésű modellt.

Arról mondjuk szó nincs, hogy ez a modell egy teljesen alap, belépőszintű televízió lenne, de ez nem is baj. Úgy is kíváncsiak voltunk, hogy milyen az idei átalakított okostévérendszer amellett, hogy milyen a képminőség, az integrált médialejátszó vagy épp a megszólalás.

Visszafogott külső

Középkategóriás modellhez átlagos megjelenés dukál, gondolhatták a Sony háza táján, így a termék teljesen hétköznapi külsőt kapott. Ezzel mondjuk nincs semmi baj, mert a készülék nem csicsás, nem bazári, teljesen jól belesimul bármilyen típusú enteriőrbe, legyen az egy polgári nappali, egy modern vagy egy eklektikus (értsd: mindenféle bútorok különösebb koncepció nélkül egymás mellé tologatva) szoba.

A másfél centi vastag kávák sötét matt színezést kaptak, ami jó döntés volt, hiszen ez jobban ellenáll az esetleges szennyeződéseknek, mint a fényes, lakkos fekete. A díszítőelemeket nem vitték túlzásba, mindössze az alsó panel közepén helyeztek el egy átlátszó műanyagdarabot, amely a kontroll-lámpa fényének elosztására hivatott. Ez egyébként alaphelyzetben mindig be van kapcsolva, de szerencsére viszonylag egyszerűen kilőhető. Megemlítendő még a tetőn elhelyezett ezüstös műanyagszalag, ez viszont értelemszerűen tévézés közben, szemben ülve a kijelzővel nem látható. A hagyományos talpat és nyakat száműzték, ami sajnálatos, mert a vékony krómozott ágacska egyrészt sehogy sem passzol a készülékhez, másrészt emiatt a kijelző forgatását el lehet felejteni.

Érdekes módon két darab USB 2.0, egy HDMI 1.4 és a fülhallgató-kimenet kivételével az interfészek nagy részét a hátlap közepére pakolták, ami kényelmetlen lehet, ha falra akasztva használnánk az állvánnyal együtt is csak 11,7 kilogramm tömegű tévét. Így ide került további három HDMI 1.4 (az egyik ARC-támogatású), illetve egy-egy optikai digitális audió, komponens, kompozit, SCART és Ethernet csatlakozó.

Főbb paraméterek
Sony Bravia KDL-42W705B televízió
Panel X-Reality PRO
Háttérvilágítás Edge-LED
Képernyőméret 42 hüvelyk (106 cm)
Maximális felbontás Full HD
Maximális kontrasztarány 1 000 000 fölött
Válaszidő n. a.
Maximális fényerő n. a.
Betekintési szög Függőlegesen és vízszintesen 178 fok
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Automatikus, Auto (24p), Általános, Animáció, Fotó, Grafika, Játék, Mozi, Sport, Zenei
Hangbeállítások Normál, Mozi, Sport, Zene, Játék, Tömörített hang
Hangszórók 2 x 8 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T, DVB-C, DVB-S2
Interfész 4 db 1.4-es HDMI, 2 db USB 2.0, komponens, kompozit, SCART, digitális audió, mini jack, CI slot, Ethernet
Extrák Digitális zajcsökkentés, Smart TV rendszer, rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, médialejátszó, i-manual kislexikon, opcionális második távirányító, Miracast-támogatás, Bluetooth-támogatás (de csak PS kontrollerrel)
Teljesítményfelvétel 51 watt, készenléti üzemmódban: 0,21 watt
Méret 95,8 x 56,3 x 6,4 cm
Tömeg 11,7 kg
Gyártó honlapja www.sony.hu
Termék honlapja Sony KDL-42W705B
Fogyasztói ár kb. 185 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés