Hogy muzsikál a Sonos kompakt házihangszórója? Így!

Kipróbáltuk a párba is köthető Sonos One SL-t.

Hirdetés

Sonos One SL

Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a különféle, kompakt, tehát viszonylag kicsi és könnyű hangszórók szektora 2020-ra hatalmasra duzzadt, és irgalmatlan mennyiségű gyártó próbál magának kisebb-nagyobb szeletet kiharapni az egyre puffadó tortából. A választék ennek megfelelően hatalmas: a filléres, gyakorlatilag ipari hulladéknak számító modellektől kezdve a már használható középkategórián át a mindenféle extrával kitömött prémium szintig terjed.

Sonos One SL
Sonos One SL [+]

A 2002-ben, a kaliforniai Santa Barbarában alapított Sonos főként a közép-felső kategória határán vitézkedik termékeivel. A vállalat az első pillanattól kezdve nagy hangsúlyt fektetett a különféle vezetékmentes adatátviteli eljárásokon alapuló készülékekre és rendszerekre, és az idő őket igazolta, hiszen ma már látszik, hogy a szektor ebbe az irányba mozdult el.


[+]

A vállalat időről időre frissíti portfólióját, és jelenlegi választékukban megtalálható egy olyan modell a One SL személyében, amelyet nem mobil, hanem kifejezetten otthoni használatra szántak, viszont a megszokott Bluetooth adatátvitel helyett Wi-Fi kapcsolat biztosítja a vezeték nélküli kommunikációt. Egydarabos kiszerelésben árulják, de mi rögtön kettőt kaptunk tesztelésre, mert elméletileg sztereó rendszer is kialakítható belőle, így ezt is ki tudtuk próbálni. Alapvetően arra voltunk kíváncsiak, hogy egyáltalán mire használható, hogyan szól, de persze megnéztük, hogy milyen a mellé járó alkalmazás, hogy működik a vezeték nélküli adatátvitel, valamint mennyire kényelmes a kezelése.

Semmi flanc

Ebben a termékcsaládban azért bőségesen akad példa arra, hogy a dizájnerek túlságosan szabad kezet kapnak, aminek következtében borzasztó, csicsás, bazári szörnyszülöttek látnak napvilágot. Na a Sonos One SL nem ebbe a csoportba tartozik, hiszen első pillantásra látszik, hogy itt a konzervatív, jól bevált megoldásokat részesítették előnyben.


[+]

A kerekített élek, a körbefutó hangszórórács és a hasáb alakú készülékház nem jelent újdonságot, ahogyan az sem, hogy a kezelőpanelt a tetején helyezték el. A összhatás harmonikus, a megjelenés stílusos, bár kicsi talán unalmas. Mindössze egyetlen Ethernet csatlakozó található rajta, hogy akkor is lehessen használni az online szolgáltatásokat, ha valami gond lenne a Wi-Fivel. Széle-hossza 11,9 centiméter, magassága 16,1 centiméter, tehát nem egy nagy szörnyeteg, könnyű ide-oda pakolászni és helyet szorítani neki még egy kisebb lakásban vagy szobában is. Tömege viszont meglepően sok méretéhez képest, 1,85 kilogramm, ami egyébként pozitívumnak számít, hiszen azt sejteti, hogy "van benne anyag", és ez – ha nem is biztosan, de – jelentheti azt, hogy jól fog szólni. Fehér és fekete változatban érhető el, mi az utóbbit kaptuk kölcsön.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sonos

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés