Hirdetés

Bemutatjuk a Radium Thunder XT számítógépet

Vajon többet tud nyújtani a márkás PC-knél egy hazai kiskereskedés saját szerelésű gamer PC-je?

Hirdetés

Radium PC

Időnként eljut hozzánk neves PC gyártóktól egy-egy asztali konfiguráció, jellemzően játékosoknak szánt változatban. Ezeknek a gépeknek általában egy komoly bajuk szokott lenni: ahhoz képest, amit nyújtanak, meglehetősen drágák, így mindig felmerül az értékelésben, hogy önállóan építve vagy a hazai hardverboltok kínálatára támaszkodva jobban jönnénk ki. Most az utóbbi esetet próbáltuk ki; a Radium.hu egyik igencsak felspécizett, játékosoknak szánt asztali PC-je járt nálunk.

Mi olyat tud ajánlani egy hazai hardverbolt, amit az Asus, Dell, HP vagy Lenovo kaliberű óriások nem? Elsősorban az egyediséget. Amikor helyileg építenek meg egy gépet, az ugyan nem tölt el hosszú tesztórákat elektromágneses sugárzást elemző laboratóriumban, és szériaérettsége előtt nem fognak belőle tucatnyit kartondobozában vagy csak úgy pusztán földhöz vágni a biztonsági teszteken, viszont benne lesznek olyan plusz dolgok, amilyenek a nagyüzemi gyártásba nem férnek bele. Jó eséllyel kapunk például korrekt kábelezést, az árszinthez illő memóriamodulokat vagy processzorhűtőt, a konfigurációs lehetőségek sokkal rugalmasabbak, és persze odafigyelnek az egyes komponensek kompatibilitására, azaz olyan hardveres vagy akár szoftveres ütközéseket úszhatunk meg, amelyek kellemetlen pillanatokat szerezhetnének otthoni építésnél.

Mindemellett a Radiumnál a garanciális kiszolgálásra is komoly hangsúlyt fektetnek. Ha nem vagyunk megelégedve a géppel, harminc napon belül visszaküldhetjük, és visszakapjuk az árát. Meghibásodás esetén a nagy márkákhoz hasonlóan ingyenes futár jön a gépért és hozza vissza megjavítva, legyen szó a hardver vagy az előre telepített szoftver okozta galibáról. A kétéves garancia lejárta után még egy évig jár az ingyenes futározás, a meghibásodások pedig 50%-os kedvezménnyel (az anyagköltségre és a munkadíjra vonatkozik) javíttathatók.

További különlegesség az Evolution Upgrade garancia, ami szintén jár minden konfigurációhoz, ennek keretében a vásárlástól számított három hónapon belül úgy bővíthetjük vagy akár redukálhatjuk a konfigurációt, hogy csak a módosított hardverelem árkülönbözetét kell megfizetnünk, illetve egyszerűbbre cserélt grafikus kártya vagy adattár esetén visszakapjuk ezt a pénzt. Egyéni elbírálással, bizonyos alkatrészekre akár a három hónap lejárta után is érvényesíthető az Evolution Upgrade. Végül, de nem utolsósorban kétéves tuninggaranciát is adnak, aminek keretében a túlhajtás miatt meghibásodó alkatrészt is cserélik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés