Hirdetés

5+1 tanács gamer fejhallgató vásárlásához

Néhány jó tanács azoknak, akik sokoldalú, többfunkciós fejhallgató beszerzésén törik a fejüket.

Sokoldalú gamer headsetek

A számítógépes, konzolos és mobilos játékok piaca óriási, így nem csoda, hogy egyre több olyan hardvergyártó akad, aki termékeivel a játékok iránt fogékony, potenciális vásárlókat célozza meg. A direkt nekik szánt, úgynevezett gamer eszközök száma az utóbbi években jelentősen megugrott, és ma már ott tartunk, hogy a klaviatúrák, egerek, kormányok, botkormányok, erőgépnek is beillő notebookok, illetve asztali gépek mellett már léteznek gamerként aposztrofált monitorok, projektorok és fejhallgatók is.


[+]

Utóbbiak közül az elmúlt időszakban jó pár darab járt nálunk is; most a tesztek során kialakult tapasztalatokat gyűjtöttük össze, és igyekszünk néhány jó tanácsot adni, hogy mire érdemes figyelnie annak, aki ilyen eszköz vásárlásán töri a fejét. Tehát határozottan nem olyan fejhallgatókról lesz itt szó, amelyeket elsősorban vagy kizárólag zenehallgatásra szánnak, az ugyanis egy teljesen más kávéház, ahol sok múlik a lejátszóeszközökön, a forrásanyagon, sőt már az adathordozó típusán is.

1: Kényelem, súly, fülpárna

Rengeteg olyan, egy időben több résztvevős játék van, ahol a küzdelem, versengés nem ritkán több órát vesz igénybe. Ilyenkor a szó szoros értelmében nincs arra lehetőség, hogy valaki szünetet kérjen, pihenjen, ezért nagyon fontos, hogy a használt eszközök, így a fejhallgatók is kellően kényelmesek legyenek. De még tét nélküli játék esetén is lényeges szempont a komfort, tehát érdemes odafigyelni arra, hogy maga a fejhallgató ne legyen túlságosan nehéz (a 350 gramm körüli tömeg még elfogadható), hiszen egy idő után könnyen azon veheti észre magát az ember, hogy egyszerűen beállt a nyaka a hangeszköz súlyától.

A kényelem az oka annak, hogy nem javasoljuk a bedugós kis fülhallgatók használatát huzamosabb használathoz. Ez a megoldás ugyanis 1-2 óra után egyre jobban, borzasztó idegesítő módon ingerelni a fület, amelyet nem arra találtak ki, hogy mindenfélét dugdossanak bele.

Fejhallgató fülpárnák
Fejhallgató fülpárnák [+]

A puha fejpárna alapkövetelmény, és érdemes olyan modellt választani, ahol a fülpárna könnyen cserélhető, illetve ahol a dobozban megtalálható egy plüssel vagy valami más puha anyaggal borított változat is a hagyományos műbőr mellett. A műbőr ugyanis, bár a külső hangokat hatékonyan kiszűri, nehezen szellőzik, ami néhány óra után kifejezetten kellemetlenné válhat, főleg ha meleg van, vagy az izgalom, stressz miatt az átlagosnál jobban izzad a használója. Ráadásul ha van egy tartalék fülpárnaszett kéznél, akkor akár többen is használhatják ugyanazt a fejhallgatót higiénikusan.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés