Hirdetés

Megfizethető androidos játékgép és médialejátszó

Popcorn Open Hour Chameleon

A Cloud Media 2014 őszén mutatta be új, többfunkciós, Android-alapú asztali eszközét, a Popcorn Open Hour Chameleont. Ennek különlegessége abban rejlik, hogy nem a cég által fejlesztett operációs rendszert használja, és nem az ismert hardver (SigmaDesigns médiaprocesszor) köré épül. Mivel a gyártó termékei régóta az elismert és közkedvelt médialejátszók közé tartoznak, joggal lehetett bízni abban, hogy az új modell is életképes lesz.

Popcorn Open Hour Chameleon
Popcorn Open Hour Chameleon [+]

Az előzetes információk értelmében ezúttal egy olyan sokoldalú, de megfizethető eszköz létrehozása volt a cél, amely a médiaállományok, köztük akár 4K videók kezelése mellett a 3D-s játékok futtatására is alkalmas, azaz akár egy egyszerűbb játékkonzolként is megállja a helyét. Ez első hallásra ígéretesnek tűnik, kíváncsiak voltunk, hogy a valóságban mindebből mi igaz.

Hirdetés

Mi van a dobozban?

A kicsi, 3,5 centiméter magas, 10,5 centiméter mély és 15 centiméter széles, masszív, alumínium készülékházzal rendelkező, gumitappancsokon álló termék a lekerekített éleknek és a szálcsiszolt, szürkésfekete színezésnek köszönhetően elegánsan fest. LCD kijelző nincs rajta, a frontfelületen az infravörös szenzor ablaka kapott helyet egy céglogó és a kontroll-lámpák társaságában. Az egyik oldalára az SD kártyaolvasót és a egy USB 2.0 portot építettek, a hátlapjára került még két USB 2.0, valamint egy-egy micro USB, HDMI 1.4, koaxiális és optikai digitális audió, egy Ethernet csatlakozó, valamint a bekapcsológomb.

Popcorn Open Hour Chameleon Popcorn Open Hour Chameleon
Popcorn Open Hour Chameleon [+]

A dobozába pakoltak még egy infravörös távirányítót elemekkel együtt, egy HDMI kábelt, az operációs rendszert (Android 4.4.2) tartalmazó, 8 GB tárolókapacitású memóriakártyát, valamint a használati utasítást.  Beépített Wi-Fivel és Bluetooth adapterrel nem rendelkezik, de egy USB-n keresztül csatlakoztatott, kiegészítőként megvásárolható külső modul segítségével a vezeték nélküli adatátvitel is megoldott.

Popcorn Open Hour Chameleon
Popcorn Open Hour Chameleon

Maga a készülék RockChip RK3288-as négymagos, 1,8 GHz-es Cortex-A17 processzorral, a legfeljebb 16 magos Mali-T760 grafikus gyorsító négymagos kiszerelésű, T764 (vagy T760 MP4) verziójával és 2 GB RAM-mal rendelkezik. Nincs belső tárhelye, így gyakorlatilag bármilyen operációs rendszer futtatható rajta SD kártyáról, ami ezzel a hardverrel kompatibilis, illetve nyilván a letöltött alkalmazások is ide kerülnek. A SoC az AnTuTu Benchmark mérésén 38 251 pontot ért el, amivel kissé elmarad a Samsung Galaxy Note 4-től, és az LG G4-től is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés