2019. május 20., hétfő

Útvonal

Tesztek » TV & Audió rovat

Csúcs Philips tévé extrákkal: 4K, HDR, Ambilight

Megnéztük, mit tud a 65 hüvelykes, felsőkategóriás, androidos okostévé.

Hirdetés

Philips 65PUS7601

A Philips a tavasz utolsó napjaiban küldte a boltokba 65PUS7601 típusjelzésű, LED háttérvilágítású LCD televízióját, amely a nyár végén megkapta az EISA Best Buy kategóriájának díját a nagyképernyős televíziók között. Tehát egy olyan készülékről van szó, amelyre az európai szakújságírókból álló zsűri szerint is érdemes odafigyelni, ezért egy pillanatig sem haboztunk, amikor lehetőség nyílt rá, hogy kipróbáljuk működés közben.

Philips 65PUS7601
Philips 65PUS7601 [+]

Sajnos rajtunk kívülálló okok miatt a szokásoktól eltérően nem hazai pályán, azaz a szerkesztőségünkben néztük meg közelebbről, hanem a cég magyarországi képviseletének központjában töltöttünk el a tévé társaságában néhány órát. Emiatt nem tudtunk letesztelni minden egyes funkciót, de azért a legfontosabbakat, tehát a kép- és hangminőséget sikerült alaposabban megvizsgálni, és vetettünk egy pillantást a netes tartalmakra, az integrált médialejátszóra és az Android TV smart platformra is.

Philips 65PUS7601

Arra épp a közelmúltban láttunk példát, hogy még ma is lehet újat mutatni tévédizájn terén, de ez esetben a Philips formatervezői maradtak a jól bevált formai elemek mellett. A 65PUS7601 ebből fakadóan teljesen átlagosan néz ki, ami egyébként egyáltalán nem baj, hiszen ennek a visszafogottságnak köszönhetően minden típusú belső térbe viszonylag harmonikusan beilleszthető.


[+]

A készülék – köszönhetően a Direct-LED háttérvilágításnak és az Ambilight rendszernek – a megszokottnál egy fokkal vastagabb, de mélysége még így sem éri el a hét centimétert. A káva ezúttal is igen keskeny, szélessége körülbelül  másfél centiméter, és az alaphelyzetben világító (szerencsére kikapcsolható) logó mellett más díszítőelem nem is került fel rá. A talpak egymástól távol helyezkednek el, ami gondot okozhat egy kis szekrényre vagy asztalra felállítva a tévét, erre mindenképpen érdemes külön odafigyelni, ha valaki a megvásárlásán törné a fejét. A négy HDMI 2.0 és a két USB 2.0 mellett a hátlapon kapott helyet egy-egy USB 3.0, komponens, kompozit, SCART, Ethernet, analóg és digitális audiocsatlakozó, a fülhallgató-kimenet, 3,5 mm jack audiobemenet, valamint a fizetős műsorok dekódolásához szükséges kártyák fogadására alkalmas CI+ slot.

Főbb paraméterek
Philips 65PUS7601
Panel 10 bites VA LCD
Háttérvilágítás Direct-LED
Képernyőméret 65 hüvelyk (165 cm)
Maximális felbontás Ultra Hign Definition (4K)
Maximális kontrasztarány n. a.
Maximális fényerő 700 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Élénk, Fénykép, Film, Játék, ISF Éjjel, ISF Nappal, Szabványos, Természetes.
Hangbeállítások Eredeti, Film, Hírek, Játék, Zene, Egyéni
Hangrendszer 2 x 15 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/T2/C/S/S2
Interfész 4 HDMI 2.0, 1 USB 3.0, 2 USB 2.0, komponens, kompozit digitális (optikai) audió, analóg audió, Ethernet, SCART, fejhallgató-kimenet, 3,5 mm jack audiobemenet, CI+ slot
Extrák digitális zajcsökkentés, EPG, médialejátszó, kislexikon, Android TV platform, mobil eszközzel történő vezérlés, Ambilight, netes tartalmak elérése, hangalapú keresés
Teljesítményfelvétel 105 watt, készenléti üzemmódban: 0,3 watt
Méret 144,9 x 83,5 x 6,7 (21,3 állvánnyal) cm
Tömeg 26,3 (talppal 27,5) kg
Gyártó honlapja www.philips.hu
Termék honlapja Philips 65PUS7601
Fogyasztói ár kb. 750 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.