2019. május 20., hétfő

Útvonal

Tesztek » TV & Audió rovat

OLED tévé baráti áron, sok extrával

Kipróbáltuk a Philips 55POS9002 névre hallgató, OLED technológiás, Ambilight 4K HDR tévét!

Ambilight és egyéb extrák

Ambilight

A tévé megkapta a Philips exkluzív Ambilight technológiáját, amely a hátlapba épített színes LED-ek segítségével képes fényglóriát varázsolni a készülék köré. Választható az egyszínű mód mellett a dinamikus is, amely követheti a képtartalom változását, tehát ha mondjuk egy mezőt és eget látunk, akkor a fényglória alja zöld lesz, a teteje pedig kék. Emellett van egy olyan mód is, amelynél a színek a zene ütemét követve váltakoznak, ami egy házibulit biztos nagyon feldobhat.


[+]

Az Ambilightnak értelemszerűen sötét helyiségekben van értelme, de hogy jó-e, arról még mindig megoszlanak a vélemények. Mi azon az állásponton vagyunk, hogy ez egy remek kiegészítő szolgáltatás, amelyet nem kell mindig feltétlenül bekapcsolni, de van, amikor abszolút hozzáadott értéket jelent a használata.

Hirdetés

Netes tartalmak

Az Android TV rendszeren keresztül közel 3500 alkalmazás érhető el, és ehhez még hozzájön a Philips saját, 40 appból állító kínálata. A választék tehát hatalmas, amelyben megtalálhatóak a legfontosabb, legnépszerűbb tartalomszolgáltatók (pl. YouTube, Dailymotion, Netflix, Deezer, Filmbox stb.), médialejátszó alkalmazások (pl. Kodi, Plex, VLC), és természetesen a játékok sem hiányozhatnak.[+]

Ez utóbbiaknál muszáj megjegyezni, hogy a hardver (MediaTek MT5891 SoC, 2 GB RAM, Mali-T860 grafikus vezérlő) kis teljesítménye miatt a komplex, 3D grafikájú játékok nem futnak jól. Az Asphalt butított verziója vagy a Minecraft is például fájóan akadozott, de az Angry Birds-szel, és az ahhoz hasonló egyszerűbb darabokkal nem volt gond. Természetesen böngészésre is módot ad a készülék, aminek a sebességével nincs gond, csak azzal, hogy a weboldalak mobilokra optimalizált verzióját tölti be, ami egy ilyen nagy képernyőn elég idétlenül néz ki.

Bluetooth

A tévé képes Bluetooth kapcsolat révén csatlakozni a kompatibilis vezérlőeszközökhöz, tehát mondjuk vezeték nélküli billentyűzethez vagy kontrollerhez. Viszont a hangeszközökről le kell mondani, ugyanis azok használatát a termék nem támogatja, ami pedig nem lett volna rossz, főleg, hogy más gyártónál ez a funkció vidáman működött.

Gamefly

A tévé közvetlen elérést nyújt a Gamefly felhőalapú szolgáltatásba is. Ez úgy juttat el a képernyőre konzol (kb. PS3, Xbox 360) színvonalú játékokat, hogy ahhoz nincs szükség külön hardverre, hiszen a szoftverek távoli számítógépeken futnak. Kipróbáltunk néhány alkalmazást, és azt a tapasztalatot szűrtük le, hogy ez a megoldás itt is teljesen jól működik, a programok tényleg jók (sokkal-sokkal jobbak, mint amit az alkalmazásbolt kínál), és természetesen az irányítás megoldott kontrollerrel, gamepaddal is.


[+]

Súgó

A termék rendelkezik beépített Súgóval, ami tulajdonképpen egy bő lére eresztett használati utasítás. Itt a tévé működéséről lehet olvasgatni, az egyes funkciókról, szolgáltatásokról, beállítási lehetőségekről. A bejegyzéseket témakörök szerint osztották csoportokba, de lehetőség van a kulcsszavas keresésre is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.