2019. május 20., hétfő

Útvonal

Tesztek » TV & Audió rovat

OLED tévé baráti áron, sok extrával

Kipróbáltuk a Philips 55POS9002 névre hallgató, OLED technológiás, Ambilight 4K HDR tévét!

Hirdetés

Értékelés

Teljesen korrekt tévét ismertünk meg a Philips 55POS9002 személyében, amelynek csak egyetlen komolyabb hibája van, a fránya Android TV platform. A rendszer hajlamos az akadozásra, másodpercekig tartó idegesítő belassulásra, ami egyszerűen nem tolerálható egy ilyen kategóriájú készüléknél. Az alkalmazáskínálattal nincs gond, viszont a hardver teljesítménye nem elégséges a komolyabb grafikájú, erőforásigényes alkalmazásokhoz, így nem lehet maximálisan kihasználni a benne rejlő lehetőségeket.

Philips 55POS9002
Philips 55POS9002 [+]

A gyárilag telepített médialejátszó teljesen jól működik, a beépített hangrendszer pedig magasan fölülmúlja az átlagot, viszont az kár, hogy Bluetooth kapcsolaton keresztül nem lehet külső hangrendszert csatlakoztatni hozzá. Az Ambilight továbbra is remek, abszolút hozzáadott értéket jelent, és a beépített használati utasítás is igen jól használható. A dizájn átlagos, konzervatív formai elemekkel operál, de ezzel nincs semmi gond.

A kép minősége osztályon felüli, a színek normális beállítások mellett nagyon szépek, természetesek, a kontraszt remek és a mozgásmegjelenítéssel sincs gond. Egyedül az enyhe zajosodást és az olykor jelentkező ghostingot lehet megemlíteni hibaként. Jelenlegi 491 000 forintos árával az olcsóbb OLED televíziók közé tartozik, ami azt jelenti, hogy kevesebbe kerül, mint az ugyanekkora, legdrágább LED LCD televíziók. Ha a tudását nézzük, akkor az ár/érték arány rendben van, és csak azt tudjuk mondani, hogy ha valaki akar és tud is ennyi pénzt áldozni egy tévére, annak érdemes számba vennie a Philips 55POS9002-t, mint reális alternatívát.

elefant


Philips 55POS9002 OLED tévé

A Philips 55POS9002 OLED televíziót a Philips magyarországi képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.