- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
atike
nagyúr
Bátrak...
-
Dtomka
veterán
Minek? Még a 4K sem terjedt el annyira amennyire kellene...
+ Nézzük meg milyen árakon vannak a 4k-s monitorok főleg ha még g-sync támogatásúak, 250k+.
Tudom, nem mi vagyunk elsősorban a célközönség, de szerintem ráérnének még a 8K-val. -
xuldar
addikt
TV-be mióta kell G-Sync? Ott nem fognak még ezért is plusz pénzt elkérni. Japánban már volt kísérleti 8K adás, ami sikerrel zárult. A 4K sem volt nagyon elterjedve 2 éve, most meg már tartalom is van rá, nem csak a Youtube-on. Ráadásul a jobb 4K tv-k elég jó minőségben skálázzák fel a Full HD tartalmat. Akinek nincs rá szüksége, az nem fogja megvenni, ennyi.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
komi77
senior tag
Kimondtad a lényeget: nem mi vagyunk a célközönség. Ráadásul a távol-kelet olyan iramban fejlődik, hogy azt elképzelni is nehéz. Ez jelentheti azt, hogy a 1,5 milliárdos lakosú Kína hamar bevezeti a 8K szabványt. Amit azért sem tartok elképzelhetetlennek mert a kínai állam giga pénzekkel támogatja a saját tv gyárait - fejlesztéseit. Így nekünk csak a fórumozás marad ebben a témában, míg a világ más pontjain esetleg valósággá válik.
Szegény ember kézzel nőz.
-
Csapoati
nagyúr
A sznobfaktorra nyugodtan lehet alapozni.
- Tesó, múltkor vettem egy tévét. Hallod, 65 hüvelyes vagy mi meg négy Ká van benne!
- Ehh, olyan szart? Az enyém már nyolc kás és Suzuki Swift járt hozzá ajándékba!tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
törölt tag
Dellből van is, már szállítják a UP3218K-t. Szívesen látnék egy ilyen ~280 PPI-s kijelzőt az asztalomon (illetve mögötte a falikaron), csak nyilván kiforrottabb formában és alacsonyabb áron. (A 4K-val szemben nálam még nyert a WQHD + 144 Hz + G-Sync, a 8K-val szemben már nem nyerne.)
Tévéknél az eARC jöjjön már és legyen használható, a 8K ott nekem is olyan meh.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
Most hogy terjed a 4K, már a következő technológiára kell gyúrniuk. Valószínűleg szépen kikalkulálták mennyire időszerű lépés egy új gyár felhúzása. Nem hinném hogy a TCL-nél csak úgy eltapsolnának ennyi pénzt, egy elhamarkodott bővítésre.
Balika911:
Nem értem hogy lehet kicsi ha a vásárló figyelembe veszi a nézési távolságot.[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
xuldar
addikt
Természetesen a technikai megvalósítás volt sikeres. A fogadtatásról nem szól a fáma. Viszont a japók elég geekek ahhoz, hogy el is terjedjen náluk.
Dtomka: Tehát ez a hír nem neked szól. Tisztán TV-ről volt szó, ami téged nem érdekel, de azért idejössz okoskodni Vagy tervezed 65"-os vagy nagyobb monitor beszerzését? A 4K gaming most kezdi csak bontogatni a szárnyait, mert a VGA-k nem bírják az iramot. Mire jönnek a 8K monitorok és az ezeket kiszolgálni képes VGA-k, addigra jobban el fog terjedni ez is.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Segal
veterán
Marha egyszeru a keplet. A mezei vasarlo nem olvas tesztet, nem nez utana semminek hanem beul a kocsiba bemegy a "hulyevagyokhaottvasarolok" boltba es azt fogja latni hogy az a "sz*r" csak 4k a masik meg 8k tehat utobbi csak jobb lehet. Aztan atballag a hitelosztalyra es megveszi...
Mi kockak vagyunk sokkal kevesebben akik nem ulnek fel a marketingvonatra tehat sikeres lesz a 8k tv."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Dtomka
veterán
Ez a hír csak neked szól...
De kit érdekel mi van Japánban? Én nem ott élek...
Azért a 4K-s tartalom sincs annyira elterjedve...majd ha minden csatorna támogatni fogja akkor azt mondom, hogy elterjedt.
Nem okoskodtam, csak következtettem. De remélve, hogy a 8K sikeres és terjed a monitoroknál is ezáltal lejjebb fog menni a 4k-s TV-k & monitorok ára.
Itt az első sorozatgyártású, professzionális 8K-s monitor[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
"A TCL tehát bízik a 8K előretörésében, és már arra számít, hogy két éven belül milliós nagyságrendben találhatnak gazdára az ilyen típusú termékek."
Nem kicsit wishful thinking, és elég megalapozatlan.
4K-ra még volt anyag, ugyanis voltak kamerák és mozi vetítők, amik ilyen felbontást már tudtak; és jobb minőségű régi celluloid-filmszalagokat is 4k-ra digitalizáltak. Ellenben 8k... Még csak nemrég jelentek meg az első film-kamerák, egy-két demó-anyagon kívül még évekbe fog telni, mire filmek készülnek olyan felbontáson. Még a teszt- és demó-anyagok is többnyire fényképezőgéppel készült képek, állóképekből összerakott time-lapse videók - és még fényképezőgépek között is, a középformátumú gépek mellett a "mainstreamebb" FF vázok közül csak egy maréknyi utóbbi 1-2 évben megjelent 5 váz tud ekkora felbontást.
Tehát ha a 4k-nak rendelkezésre eleve álló eszközök és anyagok ellenére is ilyen lassú volt a terjedése, miből gondolják, hogy a 8k, amihez szinte se eszközök, se anyagok, gyorsabban fog terjedni?Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
"Viszont a japók elég geekek ahhoz, hogy el is terjedjen náluk."
Nem eszik olyan forrón a kását.
1. Az átlag japán lakás kicsi.
1.a Az átlag tv 37-50" között van
1.b A koutatsu kb 1-2 m-re van a tv-től, tehát közel is ülnek hozzá
2. Máshogy néznek tévét, amolyan háttérzajként van bekapcsolva a nap nagyrészében, belehallgatnak a hírekbe NHK-n, röhögnek egy elkapott poénon Fuji-TV-n.
3. Nem szeretik halmozni a tárgyakat, ami bevált és működik, sokáig marad.
4. Az országban mai napig elterjedt, céges életben mindennapos dolog a fax. FAX, könyörgöm...Kínában biztosan sokkal gyorsabban fog terjedni, mint Japánban.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Dr. X
aktív tag
Miért kellene MINDEN csatornának támogatni a 4K-t? A tévé nem egyenlő a tévécsatorna nézéssel. Ott vannak a filmek, Netflix, Amazon, videójátékok. Magyarországon sem érdekel senkit, hogy az M4 vagy az RTL 4K-e, nem hogy külföldön, ahol többet netflixeznek, mint tévécsatornát néznek.
A kicsi a ház, nem fér be meg továbbra is nevetséges indok. Egy 77 hüvelykes LG OLED tévé 177 x 99 cm. Ha az ággyal szembe raknál tévét a hálószobába, oda nem fér be? 177 centinél keskenyebb az egész szoba? -
hardzsi2
aktív tag
Egyetértek.
Egyúttal eszembe jut az SACD esete:
Super Audio CD (SACD) is a read-only optical disc for audio storage, introduced in 1999. It was developed jointly by Sony and Philips Electronics, and intended to be the successor to their Compact Disc ... Having made little impact in the consumer audio market, by 2007, SACD was deemed to be a failure by the press.Illetve az a közkeletű bölcselet, hogy aki nem tanul a múlt hibáiból, arra kárhoztatott, hogy megismételje azt...
Valóban egy szűk réteg számára fontos lesz ez a felbontás ilyen képátló mellett (digitális röntgengépek megjelenítőjeként tudom pl. értelmesen elképzelni, ott nem mindegy, hogy az orvos közel hajolva pixelhalmazt lát, vagy egy kezdődő daganatot észlel), illetve jóval nagyobb képátló mellett otthoni épített mozitermekbe is beköltözhet idővel (addigra 8K-s kamerákkal rögzített 8K-s filmek is lehetnek tán rá), de a nagy többség számára a felbontás 4K-n túli növelése egyszerűen értelmetlen/kihasználhatatlan, így nagy /tervezett milliós/ tételben még agresszív és hazug marketinggel sem gondolom eladhatónak.
flood-resistant mirror driller (cuccok: Skylake NUC és Xbox One X)
-
nemlehet
őstag
Ez azért nem teljesen igaz. A munkahelyen elég volt 1-2 embernek belefutni a 4k TV vásárlással abba, hogy nem megy ez, nem megy az, a barátokközt meg moslékul néz ki, meg a nem tom én milyen orosz széntüzelésű DVD lejátszó meg sem makkan az új TV-vel. Onnantól gyakran elhangzott a kérdés a geekebb kollégák felé, hogy mit ajánlanak, mert nem akarnak abba belefutni mint a béla.
A 8k-val kapcsolatban ez szerintem fokozottan így lesz, egy csomó mindent lehet majd cserélni, vagy egyáltalán nem használod ki évekig a drága 8k TV-det. Ahhoz meg drága lesz, hogy dupla áron 4k-ban használd...
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
törölt tag
"A kicsi a ház, nem fér be meg továbbra is nevetséges indok."
Nem mindenki akar egy böhöm, helyiséget uraló tévét, főleg ha át is kéne rendezni hozzá az adott falrészt. Így értsd azt, hogy "nem fér be".
Én a 65"-tól is tartok, hogy túlzás lesz, pedig 3,6 méter széles helyre kerül. A tévészekrényen és hangdobozokon kívül más nem is fog ízlésesen odaférni, maximum pár rövid polc, vagy kisebb faliszekrény.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Ez mondjuk egy érdekes kérdés, mert a nagy átlagnak a CD már "lég jó".
Lehet egy időre a 4k is ilyen lesz. Sokkal inkább kellene nyomni a több FPS-t.
Régen monitorok 100Hz körül mentek, csak az LCD-vel bejött a 60Hz és ezzel a 60 fps is. De ez nem igazán elég. Tv adást kellene tolni 60-120 fps-el. -
Sinesol
veterán
Szerintem egyáltalán nem rossz az ötlet, nagyobb képátlóhoz kellhet a 8k bőven és persze lehet itt beszélni nézési távolságokról, viszont érdekes módon nem optimális nézési távolságokból is látszik a 4k panel előnye.
Monitorban is remélem hamar fog jönni, mióta megvan a mostani 27-es 4k monitorom, azóta el sem tudnám képzelni hogy kisebb pixelsűrűségű monitort használjak, szóval ha 32-es monitorra váltanék, valószínűleg kevés lehet a 4k.
Dtomka: Nekem freesynces 4k monitorom van, ami 150k volt, szóval bőven nem olyan drága, ráadásul ennek az egyszerűbb talpas verziója már 120-130k körül beszerezhető.
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Bár egyáltalán nincs említve, de gondolom LCD-ről van szó. Ha egy kicsit jobban beindul az oled a kutyát nem fogja érdekelni az észlelhetetlen 8K felbontású LCD (Mivel 75-100 colosat úgy sem fog venni senki).
Tartalom meg amúgy sincs.
-
bteebi
veterán
Kell a görcsnek a 8K. Inkább gyártanának OLED-et - persze ha ilyen egyszerű lenne...
#22: "meg a nem tom én milyen orosz széntüzelésű DVD lejátszó meg sem makkan az új TV-vel"
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
PuMbA
titán
+1, a filmeket most kezdik általánosságban 3,4K-s kamerákkal venni és a csúcs IMAX és Sony kamera, amivel forgatták / forgatják az Infinity War-t és az új Avatart 6K-s. És ezekből a CGI effektek miatt 2K vagy 4K feldolgozás lesz. 8K mikor lesz? 10+ év múlva...addig biztosan csak egy felesleges menőzés, illetve lehet, hogy az is marad.
[ Szerkesztve ]
-
xuldar
addikt
Ezzel nem értek egyet. Nézd meg az átlagos filmek framerate-jét. 24-25 között vannak, illetve van még a nem túl elterjedt 60fps. Ezekhez bőségesen elég a 60Hz. A képcsöves monitoroknál azért kellett a 100Hz, mert a működési elvükből adódóan kisebb frissítésnél vibráltak, ami nagyon fárasztó volt a szemnek. Az LCD-nél nincs ilyen probléma. Játéknál más a helyzet, ott jól jöhet a 100+ Hz-es képfrissítés, ez egyes monitoroknál meg is van, de a TV nem az a kategória.
Dtomka: valójában ez sem a klasszikus értelemben vett monitor, vagyis számítógépre kötött kijelző, hanem hirdetésre, tájékoztatásra lehet használni pl. vasútállomáson, reptéren. Értelme egyébként szerintem sincs még
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
" Az LCD-nél nincs ilyen probléma. "
Az LCD-knél viszont az elmosódás miatt probléma a 60Hz / 60fps A 120Hz-es TV-k köztes képkockák kiszámolásával csinálnak 120fps-t, ami azt okozza, hogy az LCD kristály kap egy köztes állapotot két képkocka között, ami miatt hamarabb elkezd váltani az adott pixel az adott színre, ezzel csökkentve az LCD kristály lomhaságot, azaz elmosódást 120 vagy még inkább 240fps-sel olyan mozgóképfelbontást kapnánk, mint egy CRT vagy plazma TV-é, ráadásul a szemünk kb. 200fps-t még érzékel, meg tud különböztetni, tehát közelebb lennénk a valósághoz.
[ Szerkesztve ]
-
IO.sys
őstag
"11-ik" R.I.P hungarian.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
Ribi
nagyúr
Tudom miért volt annyi freki, csak azt mondom, hogy játékoknál az sokkal folyamatosabb volt.
Lehet TV-nél ez nem annyira észrevehető, meg mozinál ahol úgymond beépítik a blurr-t. Kivéve mondjuk a sport felvétel ahol gyorsan mozgó részeknél zavaró. Nem hiába van TVknél is sokszor sportfelvételi mód. Játékoknál viszont nagyon is látszik, ha csak 60 fps-el megy. Mindenféle képmosó meg képjavító dolgokat ha nem kapcsolod be nagyon is látszódik mennyire akadozik a kép amikor fordulsz. Mósönblörr viszont nem jó, mert amikor a fejedet fordítod sem elmosódik minden, hanem a szemed forgás közben "szakaszosan" fordul és bizonyos pontokon megáll. Emiatt is néz ki szarul a MB, mert nem természetes. Szóval marad a magas FPS. Lehet nem annyira zavaró a 60 fps, de a 100+ fps jobban néz ki.(#36) Sinesol: Furán néz ki, mert sokkal jobban látszanak a részletek és fura, hogy fos az egész filmfelvétel. Plusz pénzt kellene beleölni a rendes felvételbe.
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
+1
Én is a min 120fps-nek örülnék a legjobban, de már a 60 is nagy előrelépés lenne a jelenlegihez képest. Otthonra jelenleg még nagyon feleslegesnek tartom a 8K-t. Megállhatnánk itt a 4K-nál és inkább a képsebességet kellene tuningolni. Ez a 24fps már nagyon elmaradott, ezeknek az újabb gyors paneleknek köszönhetően már elég látványosan kevés. -
Sinesol
veterán
Egyszerűen természetellenesen néz ki, esetleg akciójelenetben van létjogosultsága, nem véletlen, hogy Hollywood is idegenkedik tőle. Persze a kockák szemében jónak tűnhetnek a számok, de a művészeti értékhez nem ad hozzá túl sokat, sőt inkább rombolja overall az élményt, mivel nem erre épült fel az egész szakma.
-
TeeJay
félisten
aztán a realorfake4k oldalon is látni mennyi film kamu4K de már kell a 8K is csak minek...
fater 2hete vett 55" LG 4K TV-t és megnéztünk rajta pár valódi 4K cuccot (Dunkirk, Ryan közlegény, Fegyvertelen katona) de csak közelről láttam a különbséget 3méterről már tökmindegy volt
ja a filmek 60-70GB körül voltak
biztos sokan fognak 8K cuccot nézni ezen amikor fullHD adás sincs csak 1080i...amúgy még a 4K-nak is csak kb. 65" felett lenne értelme 8K-nak meg 120-130" felett de hagyjuk
persze ha tuti 120" 8K panelt legyártanak TV-be és 200ezerért meglehet majd venni akkor jöjjön ezerrelMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Márton
nagyúr
Akadozik a kép amikor fordulsz 60fps-en?
Én ilyet még nem láttam.
Ott nem a vga/cpu gyenge rövid időre? Mert akkor g(free)sync kell, nem 100+ fps
A 100+ fps a lag miatt kell tudtommal, hogy amint cselekszel, azonnal lásd a hatását, ne késlekedjen a képfrissítés miatt.Én már az 50-et sem tudom megkülönböztetni a 60-tól, mindkettő folyamatosan mozgás.
Vagy az SD tv felvételek is mind akadoztak a régi crt tv-ken? Ott is 50 (fél)kép/mp a sebesség ugyanis.
Sose hallottam olyan véleményt, hogy jó ez a műsor, de amikor a kamera fordul, akadozik
F1-nél ráadásul gyors a záridő, nincs sok blur, mégsem panaszkodnak az emberek, hogy akad.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
törölt tag
A 8K-s 144Hz-es 42"-os Gamer monitor bejelentéséig mennyit kell aludni?
Nyilvánvaló hogy kelleni fog hozzá pénz meg pénz, meg még egy kis pénz, és újra értelmét nyeri a kitámasztható W-key a gamer-billentyűzeteken.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs