Hirdetés

Panasonic Convention: pazar tévék és különleges hangrendszerek

Tévédömping

Óriási választék

Hirdetés

A vállalat 2016-ban is kiemelt szerepet szán a Viera családba tartozó televízióknak. A kínálat szerencsére továbbra is óriási: a belépőszintű, kicsi, Full HD felbontású modellektől egészen a nagy tudású és méretű Ultra HD televíziókig terjed. Utóbbiak közül a THX minősítésű DX900 jelenti az abszolút csúcskategóriát, ez az a készülék, amelyről a vállalat munkatársai szerényen csak azt állítják, hogy a jelenlegi legjobb LED LCD tévé a piacon.

Panasonic Convention 2016 Panasonic Convention 2016
Panasonic Convention 2016 [+]

Az új Studio Master HCX+ képfeldolgozó chipsettel, és a szintén új, Honeycomb fantázianevű (az 512 egyénileg vezérelhető csoportba osztott LED-et különlegesen kialakított cellákba építették, amelynek köszönhetően minimális az átszűrődés) Direct-LED háttérvilágítási eljárással rendelkező, hollywoodi stúdiómágusokkal közösen kifejlesztett tévé állítólag minden korábbinál nagyobb színgazdagságot, színhűséget és kontrasztarányt biztosít úgy, hogy még a legfinomabb sötét képrészletek is tűélesen látszódnak. A High Dynamic Range tartalmak megjelenítését is biztosító DX900 emellett megkapta a vállalat saját fejlesztésű konverziós technológiáját, amely papíron képes az SDR anyagokból HDR-közeli végeredményt kreálni, illetve természetesen az alacsonyabb felbontású mozgóképek felskálázása is megoldott.

Panasonic Convention 2016 Panasonic Convention 2016
Panasonic Convention 2016 [+]

A HDR és a konvertálás egyébként nem túl meglepő módon a Panasonicnál is kiemelt szerepet kap 2016-ban. Ennek megfelelően ez a funkció több más gyártóhoz hasonlóan megjelenik a középkategóriás televízióknál, így konkrétan a DX800, 780 és 750 sorozat tagjainál is idén. A skála másik végén pedig ott találjuk a DS350 szériát, ezt a konzervatív külsejű Full HD családot, amelyből hiányzik az okostévé-szolgáltatás,  viszont cserébe ez az árán is meglátszik majd. A rendezvényen természetesen kiemelt helyre került a vállalat tavaly bemutatott OLED televíziója, a CZ950, viszont újabb OLED készülékeknek nem szorítottak helyet, de ettől még benne van a pakliban, hogy idén még gyarapszik az OLED-flotta.

Maradt a Firefox okostévérendszer

Annak idején némi meglepetést keltett, hogy a Panasonic a Firefox smart platformja mellett tette le a voksát, de az idő a céget igazolta, hiszen egy igen komfortos, kellően gyors és felhasználóbarát okostévérendszerrel álltak elő. Az idei évben meghagyták a stabil alapokat, csak apróbb módosításokkal rukkoltak elő. Ilyen új funkció többek között a "send to TV", amellyel a Firefox Android verziójáról küldhető webtartalom Firefox OS rendszerű tévékhez. Szintén említésre méltó az a szolgáltatás, amelynek segítségével a szimpla weboldalakból lehet virtuális alkalmazásokat kreálni, aminek köszönhetően azok bármikor elérhetőek a felhasználó által összeállított főképernyőről is egy gombnyomással.

Panasonic Convention 2016 Panasonic Convention 2016
Panasonic Convention 2016 [+]

Dizájn: fontos lépések, látványos újítások

Az elmúlt években a Panasonic egyre nagyobb figyelmet fordít a dizájnra, és az idei évben is előrukkoltak néhány meglepően merész formatervezési irányvonallal. A leglátványosabb ezek közül a DX800 sorozatú televíziókat érinti, hiszen ezek egy kerti hinta tartószerkezetéhez hasonló, nagyméretű fémállványon függenek. Az Art & Interior névre hallgató ötlet jó, és a megvalósítás is remekül sikerült, köszönhetően annak, hogy még a legapróbb részletekre is maximálisan odafigyeltek.

Panasonic Convention 2016 Panasonic Convention 2016
Panasonic Convention 2016 [+]

Szintén kifejezetten figyelemfelkeltő, és emellett ráadásul még hasznos is, hogy egyes tévék kettéosztott talpa elmozgatható az alsó káva síkjában, ettől függően pedig ezek egymástól közelebb, illetve távolabb kerülnek. Ezáltal egyrészt egy mozdulattal jelentősen megváltoztatható a készülék külseje, másrészt pedig igen jó szolgálatot tehet, ha csak egy keskeny asztalra, állványra tudná valaki feltenni, de akkor is, ha betenne a talpak közé egy kisebb hangprojektort. Mindezek mellett a 2016-os évben az egyik legfontosabb húzásuk dizájn szempontjából, hogy egy rövid kitérő után búcsút intettek a hajlított televízióknak; idei kínálatukban csak hagyományos, sík kialakítású tévék kaptak helyet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés