Hirdetés

Firefoxos Panasonic tévé remek képminőséggel

Panasonic TX-55CX750E

Sokan féltették a Panasonicot a plazma televíziók fejlesztésének és gyártásának leállítása után, ám a cég a kétkedőkre rácáfolva nem vonult ki a televíziós iparágból. Bár a konszern jelenleg korántsem annyira meghatározó, mint korábban, legalábbis ami az értékesítési adatokat illeti, de innováció tekintetében továbbra is az élbolyba tartoznak.

Panasonic TX-55CX750E
Panasonic TX-55CX750E [+]

2015 közepén hazánkba is megérkezett CX750 sorozat 55 hüvelykes tagja, mely a középkategória csúcsán lévő tévék sorát erősíti. A 4K felbontású modell megkapta az exkluzív Studio Master Colour képjavító technológiát, és az idén debütáló, Firefox-alapú okostévérendszer sem hiányzik belőle. Kíváncsiak voltunk, hogy ez a két újítás, amelyhez a vállalat komoly reményeket fűz, hogy muzsikál a valóságban, továbbá hogy mi a helyzet a médialejátszóval, hogy működnek a digitális tévétunerek és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások.

Konzervatív külső

A dizájnerek ezúttal nem produkáltak semmi extrát, a készülék ugyanis kifejezetten konzervatív külsővel bír. A körülbelül 2 centiméteres kávák szálcsiszolt fekete fényezést kaptak, amihez nem igazán passzol a szögletes kialakítású, vékony fémből készült talp.

Panasonic TX-55CX750E
Panasonic TX-55CX750E [+]

A talp nem forgatható, jó néhány centiméterre kinyúlik a televízió elé, ráadásul meglehetősen lapos. Ez pedig azt jelenti, hogy egy átlagos hangprojektornak már nem igazán jut hely előtte, viszont ahhoz kellően keskeny, hogy egy hangállványra kényelmesen rá lehessen pakolni.

Panasonic TX-55CX750E
Panasonic TX-55CX750E [+]

A tévé Edge-LED háttérvilágítása ellenére meglehetősen vaskos, hiszen 5,1 centiméter a mélysége, súlya állvánnyal együtt 21 kilogramm. A hátlapjára építettek egy vezérlőpanelt, ami igen kényelmetlenül használható, így csak végszükség esetén jöhet szóba. Szintén a hátlapon kapott helyet három HDMI 2.0 (egy ARC és egy MHL támogatású), két USB 2.0, illetve egy-egy USB 3.0, komponens, kompozit, SCART, Ethernet, analóg és digitális (optikai) audió csatlakozó, a fejhallgató-kimenet, a cégtől megszokott módon egy SD kártyaolvasó modul, valamint a fizetős műsorok dekódolásához szükséges kártyák fogadására képes CI+ slot.

Főbb paraméterek
Panasonic TX-55CX750E
Panel 4K 1000 Hz BMR IFC IPS
Háttérvilágítás Direct LED
Képernyőméret 55 hüvelyk (140 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition (3840x2160)
Maximális kontrasztarány n. a.
Maximális fényerő 503 cd/m²
Betekintési szög 178/178 fok
24p lejátszás támogatott
Képbeállítások Dinamikus, Mozi, Normál, True Cinema, Egyéni
Hangbeállítások Standard, Zene, Háttér, Felhasználói
Hangszórók 2 x 10 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T, DVB-T2, DVB-C, DVB-S2
Interfész 3 db HDMI 2.0, 2 db USB 2.0, 1 db USB 3.0, komponens, kompozit, SCART, analóg audió, digitális audio, CI slot, 3,5 mm jack, Ethernet, SD kártyolvasó
Extrák digitális zajcsökkentés, integrált böngésző, letölthető alkalmazások, smart rendszer, kislexikon, EPG, hangalapú keresés, médialejátszó, Firefox okostévérendszer, beépített Wi-Fi, UHD felbontás, felbontás felskálázása, Swipe & Share, eSúgó
Teljesítményfelvétel 124 watt, készenléti üzemmódban: 0,2 watt
Méret 1239 x 719 x 53 (álvánnyal 230) mm
Tömeg 19 kg (21,5 talppal) kg
Gyártó honlapja www.panasonic.hu
Termék honlapja Panasonic TX-55CX750E
Fogyasztói ár kb. 500 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés